Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6741168 Napisano: 02.11.2020 13:26:35 w PLAGIATY
@konkursowyninja - jeśli tak się zarzekasz, że twój przepis był oryginalny (a wszyscy wiedzą, że NIE BYŁ), to zrób te hamburgery. I KONIECZNIE przygotuj je tak, jak napisałeś. Czyli smaż mięso przez tyle minut, później dodaj surowe jajko do usmażonego mięsa i uformuj kotlety. 

Z niecierpliwością czekam na relację fotograficzną, a nawet filmik przedstawiający proces smażenia oraz jedzenia. 

edit... i NIE polubiaj moich wpisów. Bo nie jestem w twojej grupie wazeliniarzy.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6740965 Napisano: 01.11.2020 14:28:06 w PLAGIATY
rozczochrana-bobrzyca napisał(a):

Wow, dobrze, że tu weszłam bo przed chwilą widziałam właśnie post tego ninji na fejsie i nawet pozazdrościłam twórczości i zmysłu pisarskiego, że  wygrał główną nagrodę. W komentarzach same gratulacje, a tu jednak prawda jest inna. świetnie.

Same gratulacje, bo ma swoich wazeliniarzy. A druga sprawa, że usuwa niewygodne komentarze.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6740964 Napisano: 01.11.2020 14:27:04 w PLAGIATY
"Pomimo kilku początkowych niepowodzeń trafiłem w końcu na konkurs kulinarny z okazji Jubileuszu 100 leci-a powstania przedsiębiorstwa "Społem". Usiadłem przed laptopem, sprawdziłem inne zgłoszenia konkursowe, przestudiowałem historię marki i przygotowałem zadanie konkursowe, w którym opisałem początki jej powstania. Opisałem czas powstania poszczególnych produktów i ich walory oraz dodałem przepis na danie z ich wykorzystaniem. Jak później się okazało "pykło" - komisja konkursowa wybrała moje zgłoszenie jako zwycięskie "

Skoro musiał studiować historię marki, to widać, że normalnie nie używa ich produktów emotka  emotka  
emotka  
Każdy, kto widział jego zgłoszenie wie, że to bezczelny plagiat. A za to, że organizator jednak wybrał plagiat, to marka Kielecki jest u mnie skreślona. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6740784 Napisano: 31.10.2020 13:47:20 w Żegnamy zmarłych
SEAN CONNERY, jeden z lepszych Bondów. I nie tylko... 

emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6740629 Napisano: 30.10.2020 17:15:59 w WC - rozmowy o wszystkim
agusiac87 napisał(a):

Czy ktoś ma sprawdzony przepis na jakieś zdrowe ciasteczka z dynia ( A dokładnie z pure z dyni ) ?

Co prawda sama ich nie robiłam, ale wyglądają apetycznie emotka   poczytaj wcześniej komentarze pod przepisem
https://www.mojew...iowe-ciastka-owsiane
A tu inne
https://www.jadlo...-ciasteczka-owsiane/ Wyświetl w wątku >>
1 agusiac87 0

ziolko

#6739288 Napisano: 26.10.2020 19:06:39 w moje dzisiejsze wygrane :)
Toster z Nutelli - jednym zgłoszeniem emotka
Z ostatniego etapu.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6738700 Napisano: 23.10.2020 18:24:51 w Paragony na trwające konkursy
aguagu napisał(a):

Szukam osoby, która zrobi mi dzisiaj zakupy w Carrefour. emotka

Jeśli napiszesz do 19, to mogę Ci zrobić zakupy  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6738579 Napisano: 23.10.2020 12:32:43 w Wkurza mnie...
pioge7 napisał(a):

emotka Kupiłem w sklepie czekolady z seriii Wawel Premium bo tylko takie były w sklepie, chce wysyłać zgłoszenie i co się okazuje... to wedel premium. 10 zł do kosza emotka  

Ale chociaż będziesz miał czekoladę na pocieszenie emotka  
Możesz zrobić brownie emotka  i humor będzie lepszy  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6738419 Napisano: 22.10.2020 18:34:41 w Wkurza mnie...
gieniaaa napisał(a):

Wkurza mnie że wołają o Pesel  i numer i serie dowodu w Potrójnym wykrywaniu z Develey. Myślę do nich napisać przecież to nie jest wygrana główna tylko 50zl w bonie  emotka

No to pisz. Że nagroda poniżej 760 zł i nie mają prawa żądać takich danych, szczególnie, że to oni mają się rozliczyć z US, a nie Ty. Wyświetl w wątku >>
1 melissa 0

ziolko

#6737232 Napisano: 18.10.2020 16:56:28 w SZUKAM....
iwona0103 napisał(a):

Szukam porady: co robicie np. z nadprogramowymi balsamami do ciała?  emotka  dzisiaj sprzątałam w kosmetykach i stwierdziłam, że mam zdecydowanie za dużo nieużywanych balsamów do ciała i odżywek do włosów (dla odżywek znalazłam już zastosowanie, można używać jako żel do golenia emotka )

Zależy, jakie balsamy emotka  
Ja zużywam hurtowe ilości, bo mam suchą skórę emotka  i jeszcze z innych powodów.
Jakie masz? Może być pw Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6737117 Napisano: 17.10.2020 21:14:15 w SZUKAM....
szejknaftowy napisał(a):

Kogoś kto ma/zna się na astmie,jakie leki pomagają,co zadziała na suchość i palenie w gardle???idzie zdechnąć przez te maseczki  emotka

na astmie się nie znam, ale na suchość w gardle od lat używam Fiordę. Są różne smaki, jak dla mnie najlepszy smak to porzeczkowy.
Są też różne spraye na suche gardło, najczęściej z oliwą.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6736675 Napisano: 15.10.2020 18:13:21 w Wkurza mnie...
koniczynka123 napisał(a):

azaflora napisał(a):

Powtórka z "rozrywki" - od poniedziałku znów nas chcą więzić w domach. Zamykają baseny, siłownie, itp. i wraca /w czerwonych strefach/ zdalne nauczanie. Biedne dzieciaki, biedni my  emotka

No nie wiem czy takie biedne dzieciaki,  we wszystkich pobliskich szkołach przychodzą ubrane na czarno, na znak protestu. Chcą zdalnego nauczania. Mam 3 nauczycielki w rodzinie, które są przeciwne zdalnemu nauczaniu. Ale dzieciaki same tego chcą emotka Ja na szczęście mam to już z głowy, moi studenci i tak mają zdalne...

A ja się cieszę, że moja mama od 3 lat jest na emeryturze i wszelkie zawirowania związane ze zdalnym nauczaniem już jej nie dotyczą emotka  
Zaś wkurza mnie to, że najwięcej do powiedzenia na temat nauczycieli i ich pracy mają ci, co ledwo skończyli szkołę. Ostatnio czytałam komentarz jakiegoś faceta, że "on też by chciał popracować sobie tak, jak nauczyciele - godzinę przed komputerem i wolne na cały dzień"...
Moja kuzynka zawsze uważała, że nauczyciele wcale się nie przepracowują i nie wierzyła w to, co mówiła moja mama. Zmieniła zdanie dopiero wtedy, jak jej córka została nauczycielką i teraz widzi, ile "wolnego" czasu mają nauczyciele, szczególnie podczas nauki zdalnej. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6736271 Napisano: 14.10.2020 16:17:56 w Wkurza mnie...
-Violka- może zasugerować w poradni, żeby to jednak lekarz dzwonił? 
U mnie najpierw było tak, że to pacjenci dzwonili, czasami musiałam dzwonić po kilka razy, bo albo telefon zajęty, albo "abonent nieczynny". Ostatnio lekarz dzwonił. Poradę miałam zapisaną na 9:20, zadzwonił o 9:45.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6735000 Napisano: 09.10.2020 18:19:17 w Wkurza mnie...
A tak konkursowo - to MEGA WKURZAJĄ MNIE BRAMKI!!! emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6734997 Napisano: 09.10.2020 18:14:20 w Wkurza mnie...
mandarynka16 napisał(a):

ziolko napisał(a):

W jednym lokalu są 2 biura (pokoje) i wspólne wc -  w tym nasze biuro. Dziś przyszedł kolega z drugiego biura (normalnie czasami nawet się nie widzimy) i mówi, że w szkole jego córki 12 dni temu wykryli wirusa. Przez ten czas nikt z klasy ani z otoczenia uczniów nie był na kwarantannie. Dziś sanepid połapał się w sprawie i wysyła ludzi na kwarantannę. Do poniedziałku, bo wtedy minie 14 dni...
Gdzie sens, gdzie logika??? 

A kwarantanna powinna być przez 10 dni od kontaktu także ten 

Wczoraj widziałam wykres, na którym było pokazane, że od momentu skrócenia kwarantanny do 10 dni zaczęła rosnąć liczba chorych. Więc nie wiem, czy te 10 dni to nie jest za krótko...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734993 Napisano: 09.10.2020 18:07:06 w Wkurza mnie...
W jednym lokalu są 2 biura (pokoje) i wspólne wc -  w tym nasze biuro. Dziś przyszedł kolega z drugiego biura (normalnie czasami nawet się nie widzimy) i mówi, że w szkole jego córki 12 dni temu wykryli wirusa. Przez ten czas nikt z klasy ani z otoczenia uczniów nie był na kwarantannie. Dziś sanepid połapał się w sprawie i wysyła ludzi na kwarantannę. Do poniedziałku, bo wtedy minie 14 dni...
Gdzie sens, gdzie logika???  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734607 Napisano: 08.10.2020 12:54:15 w WC - rozmowy o wszystkim
FBbeata7 napisał(a):

U nas właśnie pojawiły się pojemniki na odpady zielone- oczywiście ludziska wrzucają obierki w reklamówkach, do tego stada muszek owocówek te kubły oblegają.Wywozić pewnie będą  raz w tygodniu...A po makulaturę to 2 razy w tygodniu przyjeżdżają.Masakra.

W zwykłych reklamówkach? czy brązowych workach do bioodpadów? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734509 Napisano: 07.10.2020 23:22:53 w PLAGIATY
kasq napisał(a):

Dokładnie.
Odpisali mi na Messengerze, że sprawdzą I już błyskawiczna reakcja.
Szanuję (: 

Nie to, co majonez kielecki...  Wyświetl w wątku >>
1 ZetZ 0

ziolko

#6734507 Napisano: 07.10.2020 23:21:00 w Wkurza mnie...
iszhara napisał(a):

ziolko napisał(a):

Zamknęli Leclerca w moim mieście  emotka emotka

Uuuu  - szkoda. A wiadomo co powstanie w tym miejscu w galerii?

Nie wiadomo... w ogóle podobno właściciel galerii był zaskoczony decyzją Leclerca, ze się zamykają. 10 czy 11 września informacja o zamknięciu i 30 już zamknięty (sprzedaż trwała jeszcze krócej, bo 30 to już puste miejsce było).
Na szybko szukają kogoś. Mam tylko nadzieję, że nie będzie to Biedronka ani Dino, bo tego w mieście pełno.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6734193 Napisano: 06.10.2020 19:31:31 w Wkurza mnie...
U mnie 23 zł za segregowane i 46 za bez segregacji Wyświetl w wątku >>
0 0