Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Np u tego pana - jest bardzo polecany przez torciary
https://www.faceb...tyoplatkowpawelkon Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
PRZYPOMINAM, ŻE W TYM TEMACIE N I E M A DYSKUSJI!!!
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wkurza mnie ta komercja. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
I zawsze kupuj o 2-3 zł więcej, niż wykazują ceny na półkach, bo jak będzie jakaś akcja rabatowa, to Ci braknie przysłowiowego grosza do wymaganej kwoty zakupu.
Kupiłaś akurat za 8,59 czy była jakaś obniżka w sklepie? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Kiedyś policzyłam ilość cukru w torcie, jaki był w programie "Bake off - ale ciacho". Do tynków, kremów w środku i ciasta poszło ponad 2,5 KG (!!!) cukru! nie licząc tej w czekoladzie - tort bakeoff
Szklanka cukru pudru - 120 g.
Najwięcej oczywiście do tynku.
Np przepis na ten biszkopt ma aż 3 szklanki cukru! i tylko 3,5 szklanki mąki https://akademiatortu.pl/przepisy/idealny-biszkopt-czekoladowy/ Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Zupełnie inny krem wyjdzie ze śmietanką 30 a inny z 36%.
Nawet różne partie tej samej 30% mogą dać różny efekt końcowy.
Co do cukru - każdy słodzi wg własnego gustu
Zawsze daję mniej cukru, niż jest w przepisach, bo dla mnie jest za słodko. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tylko nie wkładaj do zamrażalnika bo jak zapomnisz, to też nie ubijesz. Mówię z własnego doświadczenia
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Najlepiej zrób krem ze śmietany 36% (polecam Łowicką) i mascarpone. Np. 500 ml śmietanki i 250 g serka.
Wszystko musi być dobrze schłodzone.
Wszystko razem ubijasz i dodajesz cukru pudru do smaku (jednym wystarczy łyżka, a inni dodadzą kilka łyżek).
Ubijać razem, żeby nie było grudek serka i żeby krem się nie zwarzył. Jak będzie gęsty, to przestań ubijać, bo inaczej masło Ci się zrobi.
Napisz na pw albo tu, jak to się stało, że śmietana odmówiła Ci posłuszeństwa. Z jakiej mleczarni była? ile czasu się chłodziła?
Tu masz dużo przepisów na różne kremy - prostsze i nie tylko. Ale za to jakie smaki....
https://slodkipomysl.pl/category/kremy-do-ciast/# Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Hehe... nie wiem, ale wiem, że poukrywał różne informacje na swoim prywatnym profilu, łącznie ze szkołą i zdjęciami
Czyżby miał coś do ukrycia albo obawiał się konsekwencji swojego postępowania???
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
"Biedny" będzie płakał rzewnymi łzami...
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Czy czegokolwiek innego - prozy, wiersza, hasła, sposobu na coś, zdjęcia itp. Bo jest UCZCIWA. A jeśli ktoś nawet nie zna znaczenia słów "sumienie, prawo, moralność, etyka", to nie wymagaj, żeby ta osoba przestrzegała prawa, skoro dla niej / niego liczy się tylko zysk.
Mówię tu o A.D., ale też o innych osobach, które tak postępują. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Majonez Kielecki zachował się jak Piłat - umył ręce. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jak idziesz kupić ciasto, to bierzesz kilogram sernika, a nie składniki.
Poza tym nie uwierzę, że ze 170 g mięsa zostało 112. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Korci mnie, żeby w lokalu tak zrobić
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10401
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jeśli w menu jest podane, że np w hamburgerze czy w czymś innym jest 200 g frytek i 170 g mięsa, to waży się to przed smażeniem, czy po?
Bo notorycznie mam niedowagę w daniu. Np. frytek 127 czy 141 g, mięsa 107 lub 112 g Zrobiłam zdjęcia na wadze cyfrowej
Facet z lokalu twierdzi, że to waga przed smażeniem. Ale czy tak powinno być? Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 2 razy.