Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

ziolko

#6723895 Napisano: 23.08.2020 15:34:47 w PLAGIATY
kalka nie wiem kogo, ale jestem pewna, że Kieleckiego na pewno. 
Bezczelnie mówi wszędzie, że to jego autorski przepis. A może niech zrobi tą potrawę wg swojej receptury, łącznie z octem spirytusowym i dodawaniem jajka do usmażonego mięsa. Niech pokaże, jak to wygląda i jak będzie jadł..emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723857 Napisano: 23.08.2020 11:16:39 w PLAGIATY
kalka mam nadzieję, że jednak mu odbiorą nagrodę. Mimo, że on studiuje prawo (he he he) i na pewno będzie ich straszył paragrafami. W końcu cały czas powtarza, że ma prawa autorskie do przepisu emotka emotka
Chyba do przeróbek w postaci dopisywania marki Kieleckiego... 

Swoją drogą, ciekawe, ile razy takie zagrywki przeszły bez echa? w sensie, że ukradł czyjś pomysł lub przepis, dopisał odpowiednią markę i wygrał...
Ile osób tak robi, że zgłasza gdzieś swoją pracę i później tylko podmienia nazwy firm?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723834 Napisano: 23.08.2020 00:02:07 w Smolar
Wygrałam u Smolara telewizor, jakieś 8 lat temu, później dłuugo nic, ze 3-4 lata temu jakiś drobiazg za kilkanaście złotych z loterii w polo. Nawet nie wysłałam danych, bo zapomniałam o tym. 
I cóż... to tyle, jeśli chodzi o moje wygrane u nich emotka  a gram co jakiś czas, chyba dla sportu, skoro nic nie wygrywam emotka
Dodam, ze gram na jeden numer telefonu (dość charakterystyczny, ale nie złoty) i na jeden adres mailowy.

Czyli biorąc pod uwagę to, co piszecie, podejrzewam, że też jestem u nich na czarnej liście. Ale gdyby zapytać ich wprost o to, to oczywiście zaprzeczą. Wyświetl w wątku >>
2 darog, pini 0

ziolko

#6723568 Napisano: 21.08.2020 13:10:58 w PLAGIATY
Wydaje mi się, że publicznie. Za duży szum się zrobił wokół tego konkursu. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723541 Napisano: 21.08.2020 12:30:12 w PLAGIATY
Widzieliście odpowiedź Kieleckiego? 
Ciekawe, jakie będą efekty tej weryfikacji? Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

ziolko

#6723130 Napisano: 19.08.2020 22:01:24 w PLAGIATY
dwaburekoty napisał(a):

konkursowyninja napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

@konkursowy ninja a jak odniesiesz się do znacznika "(przepis)", który był w Twoim zgłoszeniu (powyżej znajdziesz zdjęcia)? Z rozpędu tam wpisałeś?
edit: bo jeśli dobrze rozumiem, to możesz skopiować cały przepis, dodając jakiś element i juz masz swój autorski przepis?

Jeśli chodzi o listę składników to nie trzeba jej zmieniać. Może pozostać taka sama emotka  Receptura przepisów nie jest objęta ochroną prawną. 

Wiesz, teraz w zasadzie najbardziej "urzekły" mnie Twoje uśmiechnięte emotki. To tylko potwierdza, że jesteś osobą, która zna prawo i z wyrachowaniem z niego korzysta. Szkoda, że nie jest Ci po prostu po ludzku wstyd. Mi dania z tego termomixa smakowałyby conajmniej słono....

W końcu studiuje prawo, więc chyba działanie na jego granicy również...  emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723086 Napisano: 19.08.2020 19:05:27 w PLAGIATY
@ivanotta też nie brałam udziału emotka  
Ale wkurza mnie bezczelna kradzież. Obojętnie, co, gdzie i przez kogo zostało ukradzione. emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723085 Napisano: 19.08.2020 19:04:38 w SZUKAM....
Pytanie z ciekawości. Pierwszy raz miałam taką sytuację.

Jakiś czas temu wygrałam kamień do pieczenia pizzy. Dotarł do mnie potłuczony (nie otwierałam przesyłki, ale przy lekkim potrząsaniu było słychać grzechotanie. Była ewidentnie wina nadawcy, bo przesyłka była źle zabezpieczona). 
Za radą kuriera odmówiłam przyjęcia przesyłki i zadzwoniłam do organizatora, żeby powiedzieć, co jest grane.
Cały czas mam numer przesyłki w śledzeniu i widzę, że prawie 2 tygodnie paczka leży w magazynie firmy kurierskiej (wcześniej była informacja, że czekają na dyspozycję nadawcy, co z tym zrobić).
Dziś zadzwoniłam do organizatora, żeby zapytać, czy i kiedy będzie nowa przesyłka i powiedziałam o tym, że paczka jest w magazynie. A babka na to "a niech tam leży, skoro i tak jest uszkodzona".
Jak to wygląda od strony nadawcy i adresata? czy przesyłka może tak leżeć? Czy jednak jechać do nich i odebrać ją i sprawdzić dokładnie, w jakim stanie jest wszystko w środku? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6723079 Napisano: 19.08.2020 18:24:25 w PLAGIATY
edzia21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Facet idzie w zaparte "Myli się pani, mój przepis ma inny skład i nie chodzi jedynie o dodanie nazwy producenta."

Najlepszą obroną jest atak emotka
Koleś dno.
Jeśli wszystkie jego wygrane są zdobyte właśnie w taki sposób to żenua i tyle. 

Widać, że ci, co go bronią, to jego znajomi. Jedna już skasowała swój komentarz z poparciem. "Najlepsze" jest to, że na każdy krytyczny komentarz reaguje serduszkiem  emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723066 Napisano: 19.08.2020 17:43:29 w PLAGIATY
Facet idzie w zaparte "Myli się pani, mój przepis ma inny skład i nie chodzi jedynie o dodanie nazwy producenta." Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6723054 Napisano: 19.08.2020 16:59:09 w PLAGIATY
dwaburekoty - oryginalny przepis był zamieszczony na stronie 12 września 2013 roku  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6723044 Napisano: 19.08.2020 16:11:44 w PLAGIATY
ivanotta napisał(a):

dwaburekoty napisał(a):

mamalekarz przeprosiła zapłakana.

warto dodać, że "W ramach polubownej ugody za wykorzystanie 9 moich przepisów w ebooku, w dniu dzisiejszym 8 maja 2019 , wpłaciła ona kwotę łączną 9000 zł na cel charytatywny! " 

No właśnie. A ninja idzie w zaparte, że to jego przepis.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6723040 Napisano: 19.08.2020 16:05:37 w PLAGIATY
ivanotta napisał(a):

nanajka81 napisał(a):

podobno nie ma czegoś takiego jak plagiat przepisu kulinarnego...

A w internetach byla jaks aferka z blogerka kulinarna. Ktos ukradl jej przepisy i wydal ebooka. Ktos kojarzy jak to sie skonczylo? Bo tam chyba była gruba sprawa  emotka

czyżby chodziło Ci o Olgę Smile i jej przepisy? 
Zhttps://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2281660045205045&id=117020318335706  Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

ziolko

#6723028 Napisano: 19.08.2020 15:45:47 w PLAGIATY
Widać, że przepis kopiowany żywcem ze strony blogerki
Dlaczego tak uważam? bo nawet nie usunął odnośnika ze składników emotka
Dodał tylko nazwy produktów, czyli w tym przypadku "Kieleckiego".
Zmienił tylko czas smażenia mięsa. Zdjęcie dał swoje, bo oryginalne mają znaki wodne. 
Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6723021 Napisano: 19.08.2020 15:25:17 w PLAGIATY
To jest ewidentny plagiat.
Kilka lat temu jednej dziewczynie odebrano główną nagrodę (wyjazd do Włoch) za plagiat przepisu Karola Okrasy. Słowo w słowo. Tylko zamieniła kolejnością akapity. 
Dziewczyna strzeliła focha i powiedziała, że nie musi jechać do Włoch, bo już kilka razy tam była emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6722052 Napisano: 14.08.2020 14:34:25 w WC - rozmowy o wszystkim
pionas - wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia emotka emotka emotka

Czekamy na zdjęcia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6722019 Napisano: 14.08.2020 12:24:33 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
halliday napisał(a):

ziolko napisał(a):

Konkurs z wodą Żywiec - kupiłam w Lidlu zgrzewkę wody niegazowanej, mam na paragonie "Woda miner. bez CO2" - czy taki opis przejdzie u Smolara? 
Na pieczątkę i opis nie ma szans, zawsze wydziwiają, po co mi to, na co itp  emotka

pewnie przejdzie, ale może pójść do weryfikacji i trochę później dotrze nagroda.

Jeszcze nie wysłałam, ale skoro przewidujesz, ze wygram, to muszę jak najszybciej wysłać zgłoszenie emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6721905 Napisano: 13.08.2020 18:53:12 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Konkurs z wodą Żywiec - kupiłam w Lidlu zgrzewkę wody niegazowanej, mam na paragonie "Woda miner. bez CO2" - czy taki opis przejdzie u Smolara? 
Na pieczątkę i opis nie ma szans, zawsze wydziwiają, po co mi to, na co itp emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6721673 Napisano: 12.08.2020 18:18:06 w Wkurza mnie...
Claudia77 napisał(a):

o jak ja nie cierpię tych konków na FB i kurcze uległam i dałam się skusić!!! w d mam, że nie wygrałam, ale jak tak można oszukiwać, miał być post udostępniony publicznie a dali nagrodę osobie z udostępnieniem prywatnym - masakra po całości!!!

Wiesz... ogólnie wymaganie udostępnienia konkursu na fb jest niezgodne z prawem emotka   Wyświetl w wątku >>