Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6696625 Napisano: 14.04.2020 14:20:16 w Punkty karne
julia-sz - na początek ostrzeżenie dla nowej osoby na forum, więc 1 punkt karny (zamiast 2) za pytania w temacie "moje dzisiejsze wygrane".
Jeśli chcesz wiedzieć, czym ktoś wygrał, to pytaj na pw. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696331 Napisano: 12.04.2020 20:12:57 w Wkurza mnie...
tereniagno zamknięty na 100%? czy jednak ktoś pracuje, a tylko nowych klientów nie przyjmują? Może warto najpierw zadzwonić z zapytaniem i opisać problem? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696325 Napisano: 12.04.2020 19:26:00 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Wczoraj spadł mi na podłogę ręczny mikser w kartonie i coś w środku pękło przy wyciskaniu widełek,
ale jeszcze działał.Wieczorem jak ubijałam białka coś jakby wkręciło się i szybko wyłączyłam.
I następny wydatek przede mną emotka emotka
Muszę przejrzeć,czy nie ma jakiegoś konkursu do wygrania emotka

Zanieś do serwisu agd, jeśli nie masz gwarancji, to za kilkanaście złotych sprawdzą usterkę i albo naprawią od razu, albo powiedzą, ile będzie kosztowała naprawa.
W każdym mieście powinien być jakiś ogólny serwis agd. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6696269 Napisano: 11.04.2020 23:29:57 w Życzenia na święta i nie tylko

Alleluja dziś śpiewamy,
Bogu cześć i chwałę dajmy,
bo zmartwychwstał nasz Zbawiciel,
tego świata Odkupiciel.
Zdrowia, radości i powodzenia,
to są najszczersze moje życzenia!

Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6696147 Napisano: 10.04.2020 18:43:36 w PLAGIATY
zielonaszpilka napisał(a):

FBilona napisał(a):

Pani w górach z goralkow dalej jest w galerii 

Już usunięta. Co trzeba mieć w głowie żeby kraść najnowsza pracę znanej instagramerki i wrzucać ja do konkursu, w którym publikują nagrodzone zgłoszenia?  

Chciwość i bezczelność. To jedyne, co mi przychodzi do głowy. 
A ilu jest takich, którym się to udaje, bo nagrodzone prace nie są publikowane?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6695005 Napisano: 05.04.2020 19:54:37 w Wkurza mnie...
Mam tylko nadzieję, że jak już to wszystko minie i przedsiębiorcy, którzy przetrwają ten kryzys, nie będą mieli tak dokręconej śruby podatkowej, że padną po czasie...  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6694779 Napisano: 03.04.2020 21:14:19 w Wkurza mnie...
Drożdże są też w Polomarkecie. Firmy własnej, czyli Drożdże Marysi emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694682 Napisano: 03.04.2020 14:54:06 w Wkurza mnie...
prosiaczek napisał(a):

ziolko napisał(a):

U mnie te mole nawet w ubraniach bytują  emotka  czyli spożywcze nie wybrzydzają w kwestii rozmnażania 

To są inne mole

Niekoniecznie. Są takie same, jak te spożywcze, a ubraniowe jednak trochę się różnią.
Chodzi o to, że nawet tam larwy włażą, żeby zrobić sobie kokon i przetrwać. Dziur jako takich nie mam w ubraniach (oby!!!) 
Raz miałam w bluzce a raz w apaszce.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694681 Napisano: 03.04.2020 14:51:00 w Wkurza mnie...
FBewa36 napisał(a):

Co do moli to ja z dziadostwem męczyłam się rok, były dosłownie wszędzie, zawsze wracały po wywaleniu wszystkiego nawet po remoncie kuchni, wystarczy ze jakieś larwy, które są mikroskopijne gdzieś zostaną i wszystko zaczyna się od początku, ale gdzieś na jakimś portalu ktoś polecił taki środek Vigonez Neptun, który właśnie zaplcza już te jajeczka i do tego ma taką cieniutka rureczkę ze mozna w każdym zakamareczku psiknac i dopiero wtedy pozbyłam się ich wszystkich, póki co ani śladu, a wcześniej próbowałam wszystkiego, octu, mycia, liści, naklejek, pułapek i niestety nie dawało to nic więc jakby ktoś chciał mogę przysłać zdjęcie jak wygląda ten środek, kupiłam chyba przez allegro, jest ogólnie w internecie dostepny

Dzięki za info. Poczytam o tym środku i kupię.

Co do umiejscowienia larw, kokonów itp, to wiem, że one mogą być WSZĘDZIE. Dlatego robię przeglądy z latarką w ręce emotka  dokładnie oglądam każde opakowanie i szukam: pajęczynek, kokonów, dziwnie zawieszonych drobinek kasz, drobniutkiego jakby piaseczku (to są właśnie jaja moli).
Jeśli mam jakieś wątpliwości, to wywalam wszystko. 
Kasztanowca w pobliżu nie mam.

Na ten rok planowałam trochę zmienić szafki, a dokładnie fronty i jedną szafkę w kuchni, żeby zainstalować duże wysuwane szuflady zamiast 2 tradycyjnych półek. Ale jak na razie wstrzymujemy się z różnymi rzeczami, które nie są super pilne... Bo nie wiadomo, jak będzie z kasą przez to, co się dzieje na świecie...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694538 Napisano: 02.04.2020 22:25:56 w Wkurza mnie...
U mnie te mole nawet w ubraniach bytują emotka  czyli spożywcze nie wybrzydzają w kwestii rozmnażania  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694494 Napisano: 02.04.2020 19:19:24 w Wkurza mnie...
Mnie wkurza kolejna inwazja moli spożywczych... latem i jesienią robiłam porządki w mąkach, kaszach, makaronach itp. Masę rzeczy wywaliłam, wszystko przeglądałam z latarką w ręce, żeby nic nie przeoczyć. Wymyłam szafki wodą z octem. I co??
Znowu mendy latają! a na plastrach jest ich coraz więcej...
Mam tego dość... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6694493 Napisano: 02.04.2020 19:17:28 w Wkurza mnie...
donia7 napisał(a):

ziolko napisał(a):

donia7 kot domowy czy podwórkowy?
Bo jak była na zewnątrz, to może poszła w tango emotka  

Pół na pół, po podwórku zawsze z dziećmi albo z drugą kotką (siostrą) biegała. Ma około 8 miesięcy i miesiąc temu była sterylizowana emotka Mąż z dziećmi już wszędzie chodzili i szukali i nic emotka

koty to indywidualiści... chodzą swoimi ścieżkami i nikomu nie mówią gdzie i po co  emotka  
Kiedyś u moich rodziców kotki nie było miesiąc. Moja mama już się pogodziła z tym, że jej nie będzie a tu niespodzianka. Kotka wróciła. 
Jeśli chcesz, to możesz dać ogłoszenie ze zdjęciem kotki w lokalnych grupach na fb, czy ktoś ją widział.  Wyświetl w wątku >>
2 brucee, donia7 0

ziolko

#6694486 Napisano: 02.04.2020 19:06:25 w Wkurza mnie...
donia7 kot domowy czy podwórkowy?
Bo jak była na zewnątrz, to może poszła w tango emotka   Wyświetl w wątku >>
2 agicho, brucee 0

ziolko

#6693883 Napisano: 31.03.2020 21:54:38 w WC - rozmowy o wszystkim
magdalena-chili niestety... szwindle zawsze są, a w przypadku wojny (jednak walka z niewidzialnym wrogiem to jak wojna) takie zachowanie jest standardem. Zawsze znajdą się jakieś gnidy, które chcą zarobić na nieszczęściu.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6693822 Napisano: 31.03.2020 18:47:06 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum wiem, że każda branża obrywa. 
Znajomy też stracił pracę, a był kierownikiem na budowie. Deweloper zatrzymał minimalną ilość ludzi do dokończenia niektórych rzeczy, a resztę zwolnił. 
Klienci wycofują kasę wpłaconą na mieszkania, bo nie wiadomo, co będzie, więc deweloperzy wstrzymują roboty...  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6693728 Napisano: 31.03.2020 15:25:27 w WC - rozmowy o wszystkim
forrrum napisał(a):

Żeby ograniczyć do maksimum gromadzenie się w grupach, jeszcze więcej miejsc rekreacyjnych zostanie zamkniętych dla powszechnego użytku. Zakaz obejmie m.in. parki i bulwary. Za niestosowanie się do zarządzenia i np. zbieranie się w grupach, grozi kara grzywny. Zamknięte zostaną hotele i inne miejsca świadczące usługi noclegowe. Na targowiskach przy jednym straganie mogą przebywać maksymalnie 3 osoby...

Przez zamknięcie hoteli ludzie tracą pracę... np. narzeczona mojego kuzyna... 
Wczoraj dostała wypowiedzenie, wysłane kurierem.  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6693573 Napisano: 30.03.2020 22:17:58 w Wkurza mnie...
Róbcie jeszcze więcej piramid z cytatów i lepiej się pogubicie emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 synk 0

ziolko

#6691994 Napisano: 23.03.2020 21:17:56 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Dziś w skrzynce pocztowej znalazłam kartkę, która dosłownie powaliła mnie z nóg - firma, zajmująca się odbiorem odpadów, w związku z epidemią, zawiesza wykonywanie pracy (oprócz niesegregowanych) z posesji prywatnych do odwołania.  emotka

W naszych śmietnikach w bloku też jest podejrzanie dużo śmieci... szczególnie tych wielkogabarytowych. Zmieszane odebrane, bo kontenery puste Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6691973 Napisano: 23.03.2020 19:17:06 w Wkurza mnie...
krystyna32 napisał(a):

Musze się wyżalić, bo nie dam rady. Nie dość, że epidemia koronawirusa mnie strasznie dołuje i się po prostu boję to jeszcze kurier DPD tak mnie dziś wkurzył, że szok. Przyszedł po paczki do domu chociaż jak sam powiedział nie powinien w związku z epidemią. To ja powinnam mu je znieść ale bardzo mu się spieszyło więc wszedł. Paczki miałam oklejone z każdej strony  - "uwaga szkło", "szkło ostrożnie", a on już na klatce wali tymi paczkami o ścianę. Mówię do niego "niech Pan uważa, bo tam jest szkło". Na to on do mnie "Proszę panią, nie ma na to czasu". Teraz siedzę i się martwię w jakim stanie dojdą te przesyłki.

Masz godzinę odbioru i nazwisko kuriera? 
Jeśli tak, to zawsze możesz złożyć reklamację lub skargę do DPD. Albo złóż jeszcze dziś, choćby na maila lub na fb, żeby wiedzieli, jak postępują ich pracownicy  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6691466 Napisano: 21.03.2020 12:40:15 w Wkurza mnie...
stamp2 napisał(a):

ziolko napisał(a):

sssylwiaaa - jak ktoś ma dużo, to ciągle mu mało i mało i wiecznie jęczy, jaki to on biedny....
Gdyby Nasz Dziennik upadł, to bym nie płakała z tego powodu 

ale po wyborczej to pewnie byś płakała

Wyborcza to nie tylko teksty polityczne.
Poza tym - musisz się do mnie dowalać politycznie?? Wyświetl w wątku >>
0 0