Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6645705 Napisano: 04.10.2019 13:33:25 w Wkurza mnie...
nataliarobert473  - Mam nadzieję, że smarkacz poniesie dotkliwą karę za za wypadek. I że mama wydobrzeje.
Powinien płacić za rehabilitację. 
Np. http://moto.pl/MotoPL/7,88389,24847886,jakie-kary-groza-za-spowodowanie-wypadku-lub-kolizji.html

Poza tym, jeśli w ciągu 8 miesięcy od uzyskania prawa jazdy spowoduje poważny wypadek (a tu jest poważny, skoro uszkodzenie ciała będzie powyżej 7 dni), to zostaje mu zabrane prawo jazdy https://info-car.pl/infocar/artykuly/okres-probny-dla-mlodych-kierowcow-czy-jest-sie-czego-bac.html
Kara za jazdę bez świateł to 200 zł http://moto.pl/MotoPL/7,88389,22850738,aktualny-taryfikator-mandatow-2018.html 

Wybaczcie stereotyp, ale czy on przypadkiem nie jechał BMW??  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6644374 Napisano: 30.09.2019 23:51:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jak mam paragony z wcześniejszego etapu na zakup Tictaców, to mogę wysłać je w innym etapie? 

Nie znalazłam takiej informacji w regulaminie, ale może coś przeoczyłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6644361 Napisano: 30.09.2019 22:58:33 w Wkurza mnie...
U mnie hipermarket Tesco ma zmniejszoną powierzchnię o jakieś 25-30% 
Co za tym idzie sporo towaru było wyprzedane i już nie wróci część asortymentu...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6642887 Napisano: 25.09.2019 11:03:52 w Pomocy!!!!
superloser napisał(a):

ziolko napisał(a):

superloser to nie ja piszę program do strony.
Wystarczy nie klikać notorycznie "cytuj", tylko zaznaczyć nick osoby, do której jest pisana odpowiedź. I już będzie mniej piramid emotka  

Osobiscie nie wiem jak sie zaznacza osoby emotka  "małpa" nie działa  emotka  
Wersje też sie same zmieniają.

zaznaczasz nicka danej osoby, robisz "kopiuj" a później "wklej" i już działa - nick jest podświetlony
superloser

prosiaczek Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6642814 Napisano: 24.09.2019 22:57:26 w Pomocy!!!!
superloser to nie ja piszę program do strony.
Wystarczy nie klikać notorycznie "cytuj", tylko zaznaczyć nick osoby, do której jest pisana odpowiedź. I już będzie mniej piramid emotka   Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

ziolko

#6642733 Napisano: 24.09.2019 18:31:26 w Pomocy!!!!
PIRAMIDA CYTATÓW - KONIEC emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6641545 Napisano: 19.09.2019 16:54:37 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
zielonaszpilka dla nagrody za kilkanaście złotych podasz? emotka  emotka  

A na serio.. ich tłumaczenia są tak durne, że głowa mała.
Zastanawiam się, gdzie uderzyć, żeby nauczyć ich trochę rozumu. 
Bo jak dalej będą tak organizować konkursy, to w końcu będzie przegięcie. 
Oni będą zbierać dane wrażliwe i dalej je udostępniać.
Ciekawe, jak u nich z przestrzeganiem RODO? czy jak ktoś wyrazi sprzeciw albo zażąda usunięcia danych, to faktycznie usuną, czy będą dalej sprzedawać?  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6641516 Napisano: 19.09.2019 15:45:49 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

A Wy co sądzicie o takiej agencji?
Podajecie Pesel przy tak mało wartościowych nagrodach, czy jednak walczycie na argumenty i przepisy?

Nie zwróciłam nawet uwagi, niestety, chyba nie brałam w niczym udziału z konkursów tej agencji, a często podaję zbyt wiele danych...  emotka

Ja też nie brałam, ale pomagałam komuś wydębić od nich nagrodę. Niestety.. efekt "albo dasz pesel, albo nie damy nagrody".
Tłumaczyli się tym, że może być kilka osób o tym samym imieniu i nazwisku, zaś adres i pesel pomagają w identyfikacji. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6641362 Napisano: 19.09.2019 11:45:25 w Agencje reklamowe/promocyjne - ogólna dyskusja
Dziwna firma. Do zastanowienia się nad braniem udziału u nich.
ANNA SZEFLIŃSKA FLYPR z siedzibą we Wrocławiu

Organizuje konkursy z tanimi nagrodami i za każdym razem żąda numeru Pesel. Nawet jeśli wartość nagrody to kilkanaście złotych...
Nie podanie tego numeru powoduje, że nagroda nie jest wysyłana. 

W dodatku mają zapis w regulaminach, że mogą udostępniać dane innym podmiotom. 
Agencja istnieje od stycznia 2017 roku.

Co o niej myślicie? 
Obecnie w bazie jest jeden aktualny konkurs, gdzie są organizatorami i kilka zakończonych.
https://www.e-konkursy.info/szukaj/wyniki?item1=FlyPR+Anna+Szefli%C5%84ska

A Wy co sądzicie o takiej agencji?
Podajecie Pesel przy tak mało wartościowych nagrodach, czy jednak walczycie na argumenty i przepisy? Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6641345 Napisano: 19.09.2019 11:31:14 w WC - rozmowy o wszystkim
Wiedzieliście?? To już nie 760 zł, ale 2 tysiące. 
NOWY LIMIT ZWOLNIENIA WYGRANYCH W GRACH I KONKURSACH Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

ziolko

#6640867 Napisano: 17.09.2019 23:39:33 w Wkurza mnie...
superloser - czasami przekierowuję, jeśli faktycznie informacja jest przydatna.
Tylko popatrz, ilu jest forumowicz, a ilu moderatorów.
Kilka lat temu była wojna o to pisanie gdziekolwiek.
Później był spokój (chociaż płacze i lamenty również), a teraz widzę, że znowu następuje rozluźnienie zasad, bo "przecież napisałem/am "a w temacie" "  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6640858 Napisano: 17.09.2019 23:13:06 w Wkurza mnie...
bubba napisał(a):

pikawka napisał(a):

Bo chciałam.byc mila i odpowiedzieć na wątpliwość kogos..

Zawsze wówczas możesz dopisać słynne "w temacie"  kubeczek, długopisik, krówka, głodek   emotka
Osobiście nie stosowałam tego chwytu ale widzę, że za każdym razem w MDW się to sprawdza.

Szlag mnie trafia na takie dyskusje i dopisek "a w temacie"  emotka
Jak mogę to kasuję niepotrzebne wpisy i zostawiam to, co było po wpisie "w temacie".
Chociaż przyznaję, że moja cierpliwość w tej kwestii powoli się wyczerpuje i zacznę dawać karniaki za zakamuflowane dyskusje nie tam, gdzie trzeba emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6640746 Napisano: 17.09.2019 18:01:05 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

maniemani napisał(a):

ziolko napisał(a):

maniemani - czyli nie dość, że zostawił w takim miejscu, co ktoś mógł ukraść, to jeszcze podrobił podpis? 

oprócz kuriera DPD to nie pamiętam, kiedy podpisywałam paczkę... Zawsze dają bez podpisu.

Ja nie podpisuję już nawet DPD, każdy kurier każdej agencji obecnie tylko paczkę podaje i mi mówi: "nie, nie trzeba niczego podpisywać"...  emotka

No to nie wiem, jak oni robią, bo ja podpisuję. Może rzadziej papierki, ale często na tableciku (czy co tam oni mają). Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6640670 Napisano: 17.09.2019 15:02:18 w Wkurza mnie...
maniemani - czyli nie dość, że zostawił w takim miejscu, co ktoś mógł ukraść, to jeszcze podrobił podpis?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6640401 Napisano: 16.09.2019 23:39:27 w Wkurza mnie...
W kwestii lumpeksów - ostatnio upolowałam dużą kwadratową apaszkę z prawdziwego jedwabiu, leciuteńką jak mgiełka - waży aż 18 gramów emotka  po przeliczeniu kosztów, z racji tego, ze kupowałam dzień przed dostawą (czyli najniższe ceny) - jej cena to ok 46 groszy emotka
Tak samo wcześniej jedwabną bluzkę, jej waga około 50 gramów. Ceny nie pamiętam, ale też za grosze (około 3 zł). 
Jedwabny kwiecisty szal-apaszka... tu akurat droższa, bo z wyceny - 12 zł. 
Inne szale, lekkie i na zimę - po kilka złotych. Szkoda mi kasy na jeden szal, skoro za tą samą kwotę mogę mieć ich kilka emotka  
Lniane spodnie brytyjskiej marki Monsoon - za niecałe 20 zł, a normalnie koszt takich spodni na ich stronie to 260 zł (wysyłają do PL).
Chociaż nie stronię też od "normalnych" sklepów, szczególnie, jak chcę mieć coś eleganckiego. 
Staram się nie przyznawać do pochodzenia niektórych moich rzeczy, ale jak ktoś zapyta, to mówię prawdę. 

Czasami takie damy można spotkać w lumpeksach, że głowa mała. Damy w sensie elegancko ubrane panie, po których nie widać tego, że nie ubierają się w drogich butikach.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6640150 Napisano: 16.09.2019 11:42:40 w Wkurza mnie...
nelunia u mnie w mieście w jednym dobrym punkcie (na skrzyżowaniu dróg krajowych) prywatne ogrodzenie wręcz uginało się od różnych plakatów i banerów. W końcu właściciel zrobił swój baner z materiału z napisem, że nie wyraża zgody na inne plakaty. 
Od tej pory uspokoiło się.
Aa.. dodam, że po wyborach oczywiście wszystko dalej wisiało. Komitety jakoś mogły powiesić, ale zdjąć już nie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6640148 Napisano: 16.09.2019 11:39:28 w Allegro.pl - bez linków
thebest napisał(a):

ziolko napisał(a):

asiam - niektórzy jak widać, nie potrafią myśleć. Jeśli ma zablokowane konto to może się pofatygować na pocztę i normalnie zapłacić. 
To tylko taka uwaga ogólna.
Dobrze, że dostałaś zwrot 

Za przelew na poczcie już nie płaci się 2.50 tylko 3 zł.

Ok, rozumiem. Ale jeśli komuś zależy na zakupie, to zapłaci opłatę pocztową Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6639772 Napisano: 14.09.2019 12:37:52 w Wkurza mnie...
pioge7 - opcja polityczna kandydatów nieważna, ale do szału doprowadza mnie to, że wszędzie są plakaty i banery. Nawet na znakach drogowych (co jest zakazane), na barierkach na wiaduktach, na latarniach... 
Plakaty jednego pana (niestety z opcji rządzącej) wiszą w naszym mieście od poprzednich wyborów
A jakby ktoś coś ściągnął to zaraz byłoby wielkie halo i kary  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6639567 Napisano: 13.09.2019 15:59:48 w Allegro.pl - bez linków
asiam - niektórzy jak widać, nie potrafią myśleć. Jeśli ma zablokowane konto to może się pofatygować na pocztę i normalnie zapłacić. 
To tylko taka uwaga ogólna.
Dobrze, że dostałaś zwrot  Wyświetl w wątku >>
1 asiam 0

ziolko

#6639334 Napisano: 12.09.2019 23:08:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
misiamarysia napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dostaje się jakieś powiadomienie na maila, jak wyśle się zgłoszenie do tictaców?

Tak, przychodzi prawie od razu potwierdzenie

Dostałam po kilkunastu minutach.
Wysłałam z adresem na wp, z chroma  Wyświetl w wątku >>