Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6639247 Napisano: 12.09.2019 17:59:22 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

atyde25 napisał(a):

Z tym zbieraniem to racja kiedyś nic się nie wyrzucało bo wszystko się przyda,bo będą jeszcze gorsze czasy.Aż mi wstyd ,że trafiłam 3 krowy i 1 głoda.Bo mi to niby na nic a jakoś kusi grać.Moja mama nadal ma rzeczy z lat 70 i 80 .I nie chce w sumie ich wyrzucić.Nic mnie wkurza bo dotarło do mnie ,że mam więcej niż potrzebuję.A wszędzie nagabują kup mnie ,promocja,okazja,to się nie powtórzy................I zarastamy w następne rzeczy koszmar.

To uczucie "wygrywasz" jest jak nałóg nad którym nawet DOROSŁY osobnik nie PANUJE - co widać po termosach, Bakusiach, Misiaka Velvet, dzwonkach, krowach, grach Lubisie itp. itd.

A skoro jest popyt na "ilość" to po co wydawać kase na "jakość"???  Zwłaszcza, ze w Polsce koszta stałe sa ciezkie do przewidzenia ...

hmm... obawiam się, że zaczynam trochę nad tym panować emotka  dlatego nic nie wygrywam emotka emotka
Bo jak widzę jako nagrodę jakiś badziew za kilka-kilkanaście złotych, to sobie odpuszczam  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6639236 Napisano: 12.09.2019 17:14:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
martunik3 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Dostaje się jakieś powiadomienie na maila, jak wyśle się zgłoszenie do tictaców?

Tak 

Dziękuję... dostałam z opóźnieniem Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6639203 Napisano: 12.09.2019 15:56:32 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dostaje się jakieś powiadomienie na maila, jak wyśle się zgłoszenie do tictaców? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6639191 Napisano: 12.09.2019 15:27:03 w Kupię...
Kupię łopatkę silikonową.
Kilka lat temu były do wygrania zestawy do pieczenia, chyba w konkursie Palmy albo innej margaryny.
Właśnie tej brązowej łopatki szukam emotka  w mojej pękł silikon od częstego używania emotka  

Ktoś jeszcze ma ją w swoich zasobach i nie używa?  
Mam inne łopatki, ale albo są za sztywne albo ogólnie mi nie pasują. A ta była dla mnie idealna.
KTOŚ MA? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6639189 Napisano: 12.09.2019 15:13:15 w Wkurza mnie...
@malenka jak patrzę na swoje meble w kuchni i płytki to też mnie wkurzają. Wtedy to były moje pierwsze meble robione na wymiar. Teraz zupełnie inaczej bym je zaprojektowała. Bo teraz wiem dokładnie, czego chcę emotka   a wtedy zdałam się na faceta od mebli.
A płytki... echh... w sklepie były ładne, a faktycznie są niepraktyczne i niebezpieczne (nie są śliskie, tylko nie trzymają poziomu i np. jeden brzeg jest wyżej o 2-3 mm, niby niewiele, ale jednak potknęłam się na nich).
Gdyby nie to, że to kosztuje i zajęłoby minimum 3-4 tygodnie, to zaraz bym to wywaliłaemotka  płytki i meble kuchenne.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6639094 Napisano: 12.09.2019 11:47:19 w Wkurza mnie...
@malenka - reklamy w tv to przede wszystkim pożyczki i leki. Kiedyś liczyłam reklamy, to na 10 - 6 było związanych z lekami i suplementami, które "koniecznie" trzeba kupić.
Czasami w zakupach i powszechnym konsumpcjonizmie zadziwia mnie to, że:
1 - niektórzy wstawiają na lokalne pchle targi czy jarmarki (na fb) ogłoszenia o sprzedaży mebli, które mają pół roku czy rok. Jak dla mnie masakra. Wieczny pęd za zmieniającymi się trendami w wyposażeniu wnętrz.
A ja swoje meble mam już 10 lat i co? mam je wywalić tylko dlatego, że nie spełniają wymogów z najnowszego numeru o wyposażeniu wnętrz?
Tak samo telewizor kupiliśmy, ale dopiero, jak nasz się zepsuł. A nie dlatego, że coś nowego wyszło. Chyba jestem jakimś "dinozaurem" pod tym względem emotka
2 - w sklepach są już dekoracje na Boże Narodzenie!! dla mnie to przegięcie i swoiste rozmycie tego czasu świątecznego. 
Co innego, jakby zaczynało się z końcem listopada czy początkiem grudnia, jak jeszcze kilkanaście i więcej lat temu. Wtedy czuło się nadchodzące święta, a teraz?? dekoracje bożonarodzeniowe leżą obok piórników i tornistrów na nowy rok szkolny...
3 - kłamstwa w reklamach, tylko po to, żeby nabić kabzę producentom emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6638152 Napisano: 10.09.2019 09:29:56 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

Dziewczyny trzymam kciuki za Waszych bliskich - będzie dobrze zobaczycie  emotka  A wkurza mnie  znieczulica oraz to, że wokół mnie wszyscy mówią, jaki to pan Jarosław K jest dobry bo " daje " ludziom tyle pieniędzy... Ja się pytam czyje on pieniądze daje, bo na pewno nie swoje, tylko nasze wspólne....

Też mnie to wkurza...  i obawiam się tego, co będzie w październiku... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, mia 0

ziolko

#6634742 Napisano: 30.08.2019 12:13:55 w Pomocy!!!!
malenka napisał(a):

ziolko napisał(a):

malenka pierwsze co pomyślałam, to to, czy pies ma aktualne szczepienia przeciwko wściekliźnie?? jeśli nie, to Twojego faceta czekają bolesne zastrzyki.
Im wcześniej dostanie się zastrzyki, tym lepiej. Chyba nie chcesz, żeby Twój facet miał wściekliznę, bo Ty z dobrego serca nie chciałaś zgłaszać kogoś z dalekiej rodziny?

Kolejna sprawa - skąd wiesz, że dane poprzedniej osoby zgłaszającej biegającego psa na policję zostały udostępnione temu facetowi??

Tak, pies na szczęście jest szczepiony. A o sprawie z policją wiem, bo sam właściciel psa chwalił się przed innymi sąsiadami, że jego syn zna policjantów i po znajomości ujawnili mu kto anonimowo sprawę zgłosił. No i okazało się że faktycznie była to ta osoba którą wskazał. To też pokazuje skalę problemu.

Tak... między innymi skalę problemu w policji, że podają dane osób, które zgłaszają anonimowo.
W końcu nie na darmo anonimowo, skoro obawiają się o swoje interesy.
Ciekawe, czy można zgłosić gdzieś wyżej takie wynoszenie informacji z komendy?? i podawanie ich osobom postronnym? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6634546 Napisano: 29.08.2019 19:33:51 w Pomocy!!!!
superloser widać masz złe doświadczenia... ja tam pisałam o róznych sprawach, publicznie i na pw i jakoś udało mi się pozytywnie załatwić swoje sprawy. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6634533 Napisano: 29.08.2019 18:49:20 w Pomocy!!!!
superloser napisał(a):

ziolko napisał(a):

@superloser - no to zgłoś to "wyżej", czyli na PROFIL BIEDRONKI na FB  emotka  Wskaż adres sklepu i datę, kiedy miało to miejsce. I postrasz Sanepidem 

FB jest chyba prowadzony przez podmiot trzeci a nie przez J.M.
Pracownicy sklepu beda olewać rozmrożone produkty ze wzgledu na straty a ludzie, zwlaszcza dzieci beda miały rozwolnienie ...

To jest bardzo prawdopodobne, że prowadzi inna firma. Tak samo, jak Lidla, Carrefoura czy Tesco.
Jednak z doświadczenia wiem, że warto pisać o problemach w sklepach na profilach na fb emotka  co Ci szkodzi? stracisz chwilę na opisanie problemu i tyle..  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6634530 Napisano: 29.08.2019 18:44:19 w Pomocy!!!!
warcik napisał(a):

TQ Group

numer ze strony... Kontakt
TQ Group sp. z o.o.

tel: +48 61 830 00 95
fax: +48 61 830 00 95 
[email protected]

Prosisz o połączenie z panią, co zajmuje się tym konkursem i podajesz nazwę etapu Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6634528 Napisano: 29.08.2019 18:31:42 w Pomocy!!!!
superloser - no to zgłoś to "wyżej", czyli na PROFIL BIEDRONKI na FB emotka  Wskaż adres sklepu i datę, kiedy miało to miejsce. I postrasz Sanepidem  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6634525 Napisano: 29.08.2019 18:27:32 w Pomocy!!!!
malenka pierwsze co pomyślałam, to to, czy pies ma aktualne szczepienia przeciwko wściekliźnie?? jeśli nie, to Twojego faceta czekają bolesne zastrzyki.
Im wcześniej dostanie się zastrzyki, tym lepiej. Chyba nie chcesz, żeby Twój facet miał wściekliznę, bo Ty z dobrego serca nie chciałaś zgłaszać kogoś z dalekiej rodziny?

Kolejna sprawa - skąd wiesz, że dane poprzedniej osoby zgłaszającej biegającego psa na policję zostały udostępnione temu facetowi?? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6634116 Napisano: 28.08.2019 17:24:59 w Wkurza mnie...
joan - czy musiałaś wyrywać zęba akurat w największe upały???  Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6633388 Napisano: 26.08.2019 17:44:09 w Wkurza mnie...
iwona0103 napisał(a):

Wkurzają mnie konkursy z dużą ilością nagród, bo w nich nie wygrywam... tym razem brak okularów Tonny
Wiele osób nie spełniło zasad regulaminu a wygrało, ja spełniłam i nie wygrałam... Organizator odpisał, że jest organizatorem, więc może zmieniać regulamin (bez informowania kogokolwiek), czyli w tym wypadku ze względu na to, że było dużo zgłoszeń niespełniających zasady konkursu postanowili wziąć wszystkie (nieprawidłowe też) pod uwagę  emotka emotka

Jeśli w regulaminie nie było zapisu, że organizator może zmienić zasady konkursu w trakcie jego trwania, to NIE MOŻE ZMIENIAĆ regulaminu!!
Kiedyś w jednym konkursie tez zmienili datę zakończenia (wydłużyli), napisałam reklamację i dostałam nagrodę. 
Postrasz ich Rzecznikiem praw konsumentów i UOKiKiem, to powinno coś pomóc.

No co za durny organizator emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6632140 Napisano: 21.08.2019 16:10:35 w PLAGIATY
@tadziuuu  emotka    emotka
ps. to NIE ja jestem Celina. 
Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6631987 Napisano: 21.08.2019 10:11:13 w PLAGIATY

ziolko

#6630815 Napisano: 16.08.2019 23:30:11 w Wkurza mnie...
Ewidentnie wszystkie znaki mówią, że mam nie robić ciasta na spotkanie rodzinne...
Najpierw opadła mi piana na bezę i musiałam robić nową. Ze starej piany zrobiłam coś a'la biszkopt kokosowy.
A teraz zwarzyła mi się śmietana z mascarpone.
Podgrzałam ją, zmiksowałam i teraz czekam na ostudzenie. Ciekawe, czy mi coś wyjdzie z tego wszystkiego... emotka
Pierwszy raz w życiu mam takie niespodzianki z jednym ciastem emotka

Aaa.. i wkurza mnie, że przez głupią śmietanę muszę czekać i sprawdzić, czy będzie do wykorzystania, czy jednak nie.
A inne śmietanki nie schłodzone, teraz wstawiłam do zamrażalnika 

Edit - udało się! ciacho wyszło dobre emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6630470 Napisano: 15.08.2019 15:09:08 w SZUKAM....
paula87x napisał(a):

Cześć szukam dobrej osoby, która składała pismo do uokik, miejscowego rzecznika konsumentów i podpowie jak takie pismo wygladalo. Chodzi mi o pismo w którym można opisać konkurs który po zakończeniu staje się widmo a organizator nie opublikował listy zwycięzcow i nie chce przyznać nagród. Liczę na Waszą pomoc bo takich organizatorów moim zdańiem powinno się zgłaszać.

Najlepiej, gdybyś miała wydruki regulaminów, strony itp. Wtedy to pomoże rzecznikowi.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6630313 Napisano: 14.08.2019 22:03:15 w Wkurza mnie...
androm - firma firmą.. za to kurier to złodziej i szuja. W każdej firmie może taki się trafić.

@elizam - ewidentnie musisz nagłośnić sprawę na fb. 
A jeśli to nie pomoże, to postrasz rzecznikiem praw konsumentów i zgłoszeniem do mediów, choćby lokalnych. Zawsze to jakaś antyreklama dla firmy Wyświetl w wątku >>
2 brucee, elizam 0