Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6605395 Napisano: 01.06.2019 11:55:38 w Wkurza mnie...
pioge7 pociesz się, że to nie rower elektryczny emotka  miałbyś do znoszenia ok 45-50 kg emotka Wyświetl w wątku >>
1 pioge7 0

ziolko

#6604366 Napisano: 29.05.2019 12:06:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aleks1983 napisał(a):

Powiem Wam szczerze,ze ta moja rzecznik powiedziała,zeby zgłaszać jak takie sytuacje, zeby mieli kontrole,bo to co robią to jest przegięcie. 

Komu zgłaszać? ogólnie do rzeczników? czy do UOKiK? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6604350 Napisano: 29.05.2019 12:00:08 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Glade... i znowu to samo... 
Chyba nikt im się porządnie do tyłka nie dobrał, skoro za każdym razem tak robią w ciula... emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6603971 Napisano: 28.05.2019 12:05:24 w Wkurza mnie...
rengifo napisał(a):

Właściwie to mnie nie wkurza ale trochę śmieszy, brak kreatywności emotka  
tylko zastanawia mnie czy to nie jest łamanie regulaminów? 

no to zgłoś do organizatorów Wyświetl w wątku >>
1 radosna 0

ziolko

#6602393 Napisano: 22.05.2019 22:14:09 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

ostatnio nie moglam znalezc pietruszki (bialej) w sklepach...a dzisiaj czytam na fejsach, ze po 22 zł za kilo jest (wczoraj wprawdzie wdzielam jakis wichec podobny do bialej pietruszki, ale nawet nie wiem po ile byla), a po ile u was pietrucha jest?

16-24 zł.. zależy gdzie..
Trzeba uważać, żeby nie kupować pasternaku, który jest bardzo podobny do pietruszki, tylko jest mniej aromatyczny i jednak trochę inaczej smakuje Wyświetl w wątku >>
1 vazzz 0

ziolko

#6601992 Napisano: 21.05.2019 17:40:25 w SZUKAM....
rkvi napisał(a):

ziolko napisał(a):

rkvi napisał(a):

Szukam informacji,  czy jeżeli agencja nie odpowie na reklamację w sprawie konkursu w regulaminowym czasie, to skutkuje uznaniem tej reklamacji? emotka

Tak.. ja w ten sposób zyskałam blender Electrolux emotka  bo miałam najlepszy wynik w grze na czas a nagrodzili osobę, co miała czas gorszy o kilka sekund.
Jeśli masz możliwość, to trzeba wydrukować regulamin, powoływać się na konkretne punkty z niego, jeśli są potrzebne screeny to dołącz do reklamacji. Wyślij poleconym za potwierdzeniem odbioru. 

Dziękuję serdecznie za odpowiedź,  reklamacja została wysłana mailowo i po upływie określonego w regulaminie  czasu na jej rozpatrzenie przyszła dopiero informacja, że reklamacja wpłynęła i trzeba czekać na jej rozpatrzenie.

Jak mailowo to też ważny jest czas.
Napisałaś w reklamacji, czego oczekujesz od agencji? czy miała to być wysyłka nagrody czy coś innego?
Możesz wysłac ponownego maila z wysokim priorytetem, że czas odpowiedzi na reklamację minął. Załącz odpowiedni punkt regulaminu i napisz, że skoro nie odpowiedzieli w terminie, który sami wyznaczyli w regulaminie, to znaczy, że uznali reklamację za zasadną i teraz czekasz na spełnienie Twoich żądań / oczekiwań, jakie zamieściłaś w reklamacji.
Tyle masz praw, ile ich znasz.
Termin na rozpatrzenie reklamacji obowiązuje wszędzie... czy w konkursach, czy w sklepie, jak buty się zepsują.
14 dni od dnia następnego od złożenia reklamacji, chyba, że w regulaminie jest inaczej zapisane. Wyświetl w wątku >>
1 rkvi 0

ziolko

#6601870 Napisano: 21.05.2019 11:54:21 w SZUKAM....
rkvi napisał(a):

Szukam informacji,  czy jeżeli agencja nie odpowie na reklamację w sprawie konkursu w regulaminowym czasie, to skutkuje uznaniem tej reklamacji? emotka

Tak.. ja w ten sposób zyskałam blender Electrolux emotka  bo miałam najlepszy wynik w grze na czas a nagrodzili osobę, co miała czas gorszy o kilka sekund.
Jeśli masz możliwość, to trzeba wydrukować regulamin, powoływać się na konkretne punkty z niego, jeśli są potrzebne screeny to dołącz do reklamacji. Wyślij poleconym za potwierdzeniem odbioru.  Wyświetl w wątku >>
3 brucee, masza, rkvi 0

ziolko

#6601143 Napisano: 18.05.2019 12:21:11 w Wkurza mnie...
nswe69 napisał(a):

Jest jakakolwiek szansa na odzyskanie pieniędzy za rozwaloną walizkę w czasie podróży autobusem ??

Czy można spisać na straty i polować na wygranie nowej ?

I jeszcze tekst kierowcy, że "bagaże to nie jego sprawa".. a kur..a czyja... emotka

To był kurs dalszy, że walizka?
Walizka była w luku bagażowym pod autobusem?
Ogólnie to kierowca odpowiada za rozmieszczenie bagażu w luku tak, żeby wszystko się zmieściło, a jednocześnie nie uszkodziło.
A jak coś się uszkodzi to on odpowiada za to.
https://kobieta.interia.pl/porady/news-jak-sie-ubiegac-o-odszkodowanie-za-bagaz,nId,615269
https://www.fakt.pl/wydarzenia/polska/zniszczyli-ci-bagaz-niech-za-to-zaplaca/xfenf22
https://mojafirma.infor.pl/zakladam-firme/biuro-podrozy/697596,Odpowiedzialnosc-za-zniszczony-lub-zgubiony-bagaz.html

Ogólnie wrzuć w google "odszkodowanie za uszkodzony bagaż w autokarze" i tam jest więcej wyników  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6601008 Napisano: 17.05.2019 17:40:58 w WC - rozmowy o wszystkim
Jak ktoś lubi Granolę Sante to jest teraz wyprzedaż w sklepie internetowym Sante Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6599506 Napisano: 14.05.2019 16:04:40 w Punkty karne
sosnina1monek22 +1 punkt za pytania w mdw Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6599495 Napisano: 14.05.2019 15:58:30 w Wkurza mnie...
szukajacykonkursow napisał(a):

ziolko napisał(a):

ludzka_istota napisał(a):

Wkurzają mnie handlarze samochodowi. Niby są tysiące aut na rynku. Niby już jakieś sobie znalazłam (na które mnie stać- i na naprawy którego nie wydam milionów monet) i... to jednak nie to, bo samochód po obejrzeniu przez mechanika okazuje się taką kupą złomu, że aż szkoda.
Czy ja kiedyś kupię ten ch*****rny samochód? Bo o wygraniu nie mam co marzyć.

Ostatnio przeczytałem przypadkiem artykuł o sprzedaży samochodów sprowadzanych z Niemiec i napisali że nie ma samochodu który nie ma cofanego licznika przebytych kilometrów.I dzieje się to już za granicą gdy owy handlarz go odkupuje albo na granicy.

Już za kilkanaście dni cofanie liczników będzie karane  emotka  i to niezłą sumką

Ale gdzie?W polsce?Bo oni i tak to robią za granicą...No i jak go złapią na gorącym uczynku? emotka Śmieszne...

https://gloswielkopolski.pl/cofanie-licznika-w-aucie-5-lat-wiezienia-za-przekrecanie-licznikow-za-cofanie-licznika-kara-dla-wlasciciela-auta-i-mechanika/ar/c4-13907578

https://tvn24bis.pl/z-kraju,74/kara-za-cofanie-licznika-samochodowego-prezydent-podpisal-ustawe,930776.html Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6599290 Napisano: 14.05.2019 11:27:27 w Wkurza mnie...

Wkurzają mnie handlarze samochodowi. Niby są tysiące aut na rynku. Niby już jakieś sobie znalazłam (na które mnie stać- i na naprawy którego nie wydam milionów monet) i... to jednak nie to, bo samochód po obejrzeniu przez mechanika okazuje się taką kupą złomu, że aż szkoda.

Ostatnio przeczytałem przypadkiem artykuł o sprzedaży samochodów sprowadzanych z Niemiec i napisali że nie ma samochodu który nie ma cofanego licznika przebytych kilometrów.I dzieje się to już za granicą gdy owy handlarz go odkupuje albo na granicy.

Już za kilkanaście dni cofanie liczników będzie karane emotka  i to niezłą sumką Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6598972 Napisano: 13.05.2019 17:19:40 w Wkurza mnie...

Znam ten ból....  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6598609 Napisano: 12.05.2019 23:00:17 w SZUKAM....
malenka89 napisał(a):

Kaspersy właśnie nie jest ok. w radiu mówli że szpiegują przez niego rosjanie...

co w takim razie polecacie? nie znam się kompletnie, czytałam dużo dobrego o Kasperskim właśnie.

Eset Internet Security - od kilku lat mam w domu i w biurze Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6597073 Napisano: 08.05.2019 15:05:23 w Wkurza mnie...
joasiajulia napisał(a):

Zaczynam się powoli denerwować....w niedzielę wybieram się na komunię a mam coraz większe problemy z chodzeniem...Prawa pieta coraz bardziej Mnie boli.....Myślałam że to rozchodzę,wymasuję a tu z dnia na dzień coraz gorzej......ech.... emotka

Tylko pięta Cię boli?czy dalej noga również? np. łydka? 
Byłaś u jakiegoś lekarza? 
Może to być ostroga piętowa a może być coś innego, np. zakrzep w nodze. Postaraj się iść do lekarza, niech Ci zrobią USG Doppler. W najgorszym przypadku na wieczorynkę, bo z zakrzepem nie ma żartów.
Własnie przy nim ból jest narastający, nie mija mimo upływu czasu. NIE MOŻNA wtedy masować nogi, bo skrzep może się urwać.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6596785 Napisano: 07.05.2019 22:04:13 w SZUKAM....
@kalajf - na moje oko wartość nagród jest już ponad tysiąc złotych. Wydrukuj regulaminy, szczególnie informację o wartości nagród, dołącz skany podpisów czy protokołów odbioru nagród.
Skoro babka z DPD nie widzi problemu to idź na policję. 
Możesz też im zagrozić, że nie dość, że pójdziesz na policję, to jeszcze nagłośnisz sprawę w lokalnych mediach, że kurier kradnie przesyłki. Kto wie, ile jeszcze nakradł? może nie jesteś sama w tym wszystkim?
Może wtedy będą próbować załagodzić sprawę. Ale nie daj się zbyć byle czym. Ma wszystko oddać - nie zniszczone i nie używane Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6596679 Napisano: 07.05.2019 18:10:27 w SZUKAM....
kalajf napisał(a):

Czy też ktoś z Was ma problem z kurierem,który bez skrępowania KRADNIE paczki-nagrody i podpisuje się za Was na protokołach odebrania nagrody???Może ktoś ma numer telefonu bądź @,gdzie można zgłościć skargę do DPD(nie te ze strony)???Ręce opadają... - człowiek coś wygra,siedzi po nocach żeby coś mieć,a tu kurier-ZŁODZIEJ czyha ażeby ukraść paczkę z przed nosa!!!!Pomóżcie!!!!

emotka  Skąd o tym wiesz? od nadawców, że przesyłki odebrane? Czy z innego źródła?
Możesz prosić ich o skany protokołów odbioru, żeby mieć podpis i dowód na to, że to nie Ty odebrałeś.
Jak chodzi o kradzież to przychodzi mi na myśl policja. W końcu są od tego, żeby ścigać złodziei.
A nagrody przecież mają jakąś wartość. Zsumowane dadzą jakąś kwotę. Wyświetl w wątku >>
1 atanerka 0

ziolko

#6595737 Napisano: 05.05.2019 14:24:22 w Punkty karne
tonyclaytonikropka - za komentarze w mdw  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6595025 Napisano: 01.05.2019 20:48:36 w Wkurza mnie...
-Violka- napisał(a):

Idę podejrzeć, czy ciasto na pizzę rośnie. 
Nie rośnie. 
Zapomniałam dodać drożdży  emotka

I co? nie czułaś różnicy w konsystencji ciasta? emotka
Mogłaś mieć pizzę w wersji kruchej emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6594757 Napisano: 30.04.2019 18:21:21 w Wkurza mnie...
asantesana napisał(a):

ziolko napisał(a):

asantesana - i jak? był kurier po przesyłkę?

Nie i nie zrealizują usługi w ramach tego samego zlecenia, mogę najwyżej napisać skargę na kuriera, oni mu wierzą. Napisze, owszem, ale zostałam z ważną paczką, która nie dojdzie na czas. Brak mi ostatnio sił...

No to napisz... chociaż sobie ulżysz. 
Przesyłka była już opłacona? Wyświetl w wątku >>