Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6589177 Napisano: 11.04.2019 13:19:20 w Wkurza mnie...
maryam napisał(a):

ziolko napisał(a):

Idzie zmiana pogody, bo mam migrenę  emotka emotka
Wkurza mnie, że teraz, jak pięknie kwitną czereśnie i morele, to są przymrozki. I nie wiadomo, czy będą te owoce, a jeśli jakimś cudem będą to ceny wylecą w kosmos  emotka

:( U mnie chyba zmarzły kwiaty morelek, takie brązowe sie zrobiły i jak dotknę to opadają.

Nie wiem, jak u rodziców, ale w sobotę tak pięknie drzewa kwitły, a teraz? przejmujące zimno emotka  Wiem, że kwiecień plecień, trochę zimy, trochę lata, ale owoców żal...  emotka  
Morela owocuje co 2 lata, w ubiegłym roku nie było, bo był akurat ten rok przerwy, a w tym pewno nie będzie, bo zmarzło wszystko. A wcześniej pszczoły nie zapylały, bo akurat mocno wiało. Do du...y z tymemotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, maryam 0

ziolko

#6589144 Napisano: 11.04.2019 11:48:26 w Wkurza mnie...
Idzie zmiana pogody, bo mam migrenę emotka emotka
Wkurza mnie, że teraz, jak pięknie kwitną czereśnie i morele, to są przymrozki. I nie wiadomo, czy będą te owoce, a jeśli jakimś cudem będą to ceny wylecą w kosmos emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588526 Napisano: 09.04.2019 15:17:32 w Wkurza mnie...
aleks1983 napisał(a):

Pani rzecznik powiedziała, że jest tu jak byk naruszenie. 
Nie jest ściśle napisane skad UCZESTNIK loterii ma wiedzieć czy paragon jest dobrze opisany.
Poza tym zamieściłam się w regulaminowych 3 dniach paragon jest opisany więc nie ma mowy o odmowie.
Mam przywieźć wszystkie dokumenty i korespondencję z nimi I ich sprawdza. Poza tym powiedziała że skoro już kilku osobom odmówili to kombinują.
Mówiłam jej też o loterii z loyda,powiedziała że tu dopiero  jest naruszenie jaki szkoda, że ludzie tego nie zgłaszają bo organizatorzy na tym żerują .
(Za ewentualny  brak przecinkow itp z góry przepraszam emotka )

Super!!
Co do Loyda to też jestem ciekawa co i jak... 
Loyd.. Rafaello - ta sama technika wyłaniania laureatów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6588471 Napisano: 09.04.2019 12:50:12 w Wkurza mnie...
aleks1983 daj znać, co udało się zdziałać z rzecznikiem.
Moim zdaniem oni celowo odrzucają takie paragony i reklamacje, bo pewno mało który sklep ma porządnie opisane paragony. 
Zaś w sieciówkach jest to samo wszędzie. 
Paskudny sposób na to, żeby jak najwięcej nagród zostawić dla siebie. 
Ktoś musi się za nich wziąć, bo jak odpuścicie to dacie przyzwolenie na takie działania i agencja będzie okradała uczciwych konsumentów, którzy spełnili wszystkie warunku regulaminu emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588299 Napisano: 09.04.2019 00:10:35 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

ziolko napisał(a):

@nswe69 brakło mi jednego przecinka, ale lepiej dowalić się do braku jednego, niż do braku wszystkich prawda??  emotka

Przyganiał kocioł garnkowi. A może tu nie chodzi o pisownię, tylko o to, że żal d... ściska, iż ktoś ośmielił się jaśniepaństwo skrytykować. Najlepiej sprowadzić rozmowę na inne tory, aby odwrócić uwagę od poruszanego przeze mnie tematu. O to Ci chyba właśnie chodziło.

Czytałaś regulamin? Jeśli nie, to odsyłam do niego, szczególnie do paragrafów 1, 2, 6 i 7. Przede wszystkim 7.
https://www.e-kon...-www-e-konkursy-info
Trochę ta rozmowa za bardzo rozwija się w niewłaściwym kierunku, a to jest forum KONKURSOWE, a NIE polityczne.

Twoje wypowiedzi coraz bardziej przypominają wypowiedzi jednej osoby sprzed kilku lat... Też ciągle szukała dziury w całym i wszędzie siała ferment. Oczywiście tutaj na forum. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6588134 Napisano: 08.04.2019 17:34:36 w Wkurza mnie...
nswe69 brakło mi jednego przecinka, ale lepiej dowalić się do braku jednego, niż do braku wszystkich prawda?? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6588119 Napisano: 08.04.2019 17:01:45 w Wkurza mnie...
reniii napisał(a):

Jak nie pasi wrota otwarte ale gdzie nauczyciele będą mieć lepiej jakby zobaczyli  pracę innych nauczycieli którzy pracują w sprywatyzowanych szkołach po 40 godzin tygodniowo jak większość pracujących na etacie i za jaką kasę marną bez tych przywilejów wszystkich to by im kopary poopadały z wrażenia i by się skończyło to biadolenie.

Skoro tak biadolisz na biadolenie innych, to chociaż miej szacunek do czytających twoje wypowiedzi i używaj ZNAKÓW PRZESTANKOWYCH! 
Wiesz, jak ciężko czyta się takie wypowiedzi? Często nie wiadomo, jak je odbierać, bo czyta się jednym tchem i nie wiadomo, gdzie miałaby być kropka a gdzie przecinek.
Chyba, że nie uważałaś na lekcjach polskiego i nie znasz tak podstawowych zasad pisowni? emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6587339 Napisano: 05.04.2019 11:22:41 w Wkurza mnie...
@reniii - jako córka DWOJGA NAUCZYCIELI powiem Ci, że NIE masz racji.
Popracuj głosem przez miesiąc albo dłużej, dzień w dzień, mów codziennie po 5-6 godzin ciągle (z małymi przerwami). Ciekawe, jak twoje struny głosowe to wytrzymają.. 
Już o nerwach spowodowanych przeszkadzającymi uczniami czy roszczeniowych rodzicach nie wspomnę. Wielu rodziców przeżywało szok, jak bywało w szkole na przerwie. Wychodzili z dudniącymi głowami przez wszechobecny hałas i ryki. 
 Ale co ci będę mówić, jak wiesz swoje... emotka emotka
Ciekawe, w jakim zawodzie i na jakim stanowisku TY pracujesz.. podzielisz się z nami tą informacją??

@aniajukej - moja mama do dziś zmaga się z problemami z gardłem, momentami ma zanik głosu. Nigdy nie była na żadnym urlopie dla podratowania zdrowia, jedyne wyjątki to czas, kiedy była chora na grypę i inne tego typu rzeczy. Pracowała 40 lat. Tata też ma różne problemy zdrowotne spowodowane przez swój zawód, ale też nie miał rocznego urlopu. Pracował 30 lat.
To, co napisałaś to jakbym czytała o swoich rodzicach... 
@asantesana -  masz rację emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6586684 Napisano: 03.04.2019 14:09:22 w Gratulacje! Dla wygranych!
dala napisał(a):

emotka Adrian i Karolina - gratuluję wspaniałej wygranej   emotka

komu i jakiej nagrody gratulujecie? byłoby miło się dowiedzieć emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6586261 Napisano: 02.04.2019 14:46:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pipi99 napisał(a):

ziolko napisał(a):

pipi99 - w jakim wieku jest ta pani, że nie wie tak oczywistej rzeczy??  emotka

Młoda, tak na oko po 30  emotka może specjalnie mi tak powiedziała, żeby zmniejszyć konkurencje emotka

Może była zdumiona, że ktoś w obecnych czasach komórek, maili itp. chce coś tak prehistorycznego, jak kartka pocztowa emotka emotka
I nawet nie wie, jak ona wygląda emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6586256 Napisano: 02.04.2019 14:41:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pipi99 - w jakim wieku jest ta pani, że nie wie tak oczywistej rzeczy?? emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6586251 Napisano: 02.04.2019 14:36:18 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
zielonaszpilka napisał(a):

pipi99 napisał(a):

Pytanie do osób, które wysyłały kupony z Faktu...co to jest kartka pocztowa? Kupon naklejaliście na koperte czy na widokówkę? U mnie na poczcie pani nie wie o co chodzi...

Kartka pocztowa to widokowka. Pani na poczcie tego nie wie?

Rodzaje kartek pocztowych
  • Widokówka – kartka pocztowa z pejzażem lub fotografią miasta, okolicy itp. na odwrocie, wysyłana z podróży, urlopu, wakacji, której adresatem są np. członkowie rodziny, znajomi, przyjaciele czy znajomi z pracy.
  • Kartka okolicznościowa – kartka pocztowa z gratulacjamiżyczeniami itp. wysyłana z okazji różnych uroczystości, które obchodzi adresat, np. z okazji (urodzinimienin czy też rocznic). Kartki okolicznościowe często mają niestandardowy format oraz kształt, nierzadko są składane, potrafią odgrywać melodyjkę, a nawet mają wpisaną gotową treść życzeń. Przeważnie są wysyłane w kopertach. Zobacz też: kartka świąteczna
  • Kartka korespondencyjna – zwykła kartka pocztowa bez specjalnego przeznaczenia, pozbawiona obrazka na odwrocie. Często używana do przesyłania kuponów konkursowych z np. rozwiązaniami krzyżówek.
  • Całostka pocztowa - pocztówka z nadrukowanym znaczkiem opłaty.
Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6585522 Napisano: 31.03.2019 18:34:05 w Paragony na trwające konkursy
Nie udało mi się być w Leclercu, więc KUPIĘ PARAGON HOCHLAND LECLERC  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6585328 Napisano: 30.03.2019 17:13:27 w SZUKAM....
estrelitta - Auchan nie ma u mnie, a w Carrefourze już od dawna nie ma tych kulek emotka

superloser dzięki Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6585310 Napisano: 30.03.2019 14:39:37 w SZUKAM....
Szukam, gdzie mogę kupić takie kuleczki zbożowe w czekoladzie firmy Delecta?
Takie, jak na zdjęciu
http://asiuuulek.blogspot.com/2016/01/tort-mleczno-czekoladowy.html

Ewentualnie, czy ktoś mógłby mi kupić kilka paczuszek i przesłać? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6585235 Napisano: 29.03.2019 21:30:08 w Wkurza mnie...
donia7 napisał(a):

Wkurza mnie to, że z 27 osób zaproszonych na komunię mojej córki będzie ledwo 11 z nami. Taką mamy rodzinę...

Kiepsko... 
Jakie powody nieobecności podawali? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6584725 Napisano: 28.03.2019 13:34:13 w Wkurza mnie...
tereniagno - krawężnik mocno wystawał ponad inne? Jeśli tak, to powinnaś mieć zdjęcia z miejsca zdarzenia i wystąpić o odszkodowanie do zarządcy chodnika, czyli prawdopodobnie Miasta (jeśli w mieście był wypadek)
 https://prawo.gazetaprawna.pl/artykuly/812910,20-tys-zl-odszkodowania-za-upadek-na-chodniku.html

https://bezprawnik.pl/odszkodowanie-za-wypadek-na-chodniku/ Wyświetl w wątku >>
2 andii, brucee 0

ziolko

#6584455 Napisano: 27.03.2019 19:20:59 w Wkurza mnie...
tereniagno straszne  emotka
W jakich okolicznościach złamałaś rękę? potknęłaś się na chodniku? czy coś innego? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6583181 Napisano: 22.03.2019 22:13:40 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
szukajacykonkursow napisał(a):

Przecież mówią tylko Wystarczy wysłac smesa za 2,46 powinni dać wzmiankę konkurs tylko dla osób płacących abonament.
Załóżmy że ktoś ma tv satalitarną na umowie oprerator płaci danej stacji TV.Ale to się i tak nie liczy bo nie ma jej w bazie odbiorców.Abonament radio-tv płacil jej mąż.

Cóż... kłania się czytanie regulaminów PRZED wzięciem udziału w konkursie  Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6583170 Napisano: 22.03.2019 21:07:52 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
szukajacykonkursow napisał(a):

Powiem Wam ciekawostkę znajoma znajomego wygrała w konkursie radiowym sporą sumę pieniędzy, na antenie ogłosili ją zwyciężczynią.Skontaktowali się z nią poza anteną czy płaci abonament.Została zdyskwalifikowana a sprawiedliwa przecież była.

Dużo zależy od regulaminu. 
Jeśli w regulaminie nie było zapisku, że warunkiem odbioru nagrody jest opłacanie abonamentu to została niesprawiedliwie zdyskwalifikowana. Wyświetl w wątku >>
0 0