Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6583141 Napisano: 22.03.2019 19:29:23 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
reniii napisał(a):

szukajacykonkursow napisał(a):

Dla ciekawostki oglądałem raz polonia24 na TV polonia i konursowiczka wygrała okazało się że oszukiwała oni to jakoś odkryli(organizatorzy) ale poszła z nimi na ugodę że będzie wyszukiwać te osoby co oszukiwali dla nich.Czy poszli na tą ugodę nie wiem,nie zostało podane.

Jakoś mnie to nie dziwi a dziwne za to mi się wydaje że non stop te same osoby nawet te głupie termosy wygrywają na co komu 100 termosów się pytam chyba po to tylko żeby ktoś inny nie wygrał bo to granie nałogowe w tych konkursach to to jest wypaczenie umysłu jakieś. I to mi się nie podoba muszę napisać bo znów dostanę karniaka że nie piszę na temat.

Hurtowe i nałogowe wygrywanie dla mnie jest podobne do zachowania Amerykanów, jak kupują coś za kupony gazetkowe emotka  czyli sumarycznie za grosze, a jak ktoś pomyśli, to nawet mu dopłacają emotka  
 Rozumiem kupić kilka czy kilkanaście sztuk danego produktu, jak często się używa, ale po co kilkadziesiąt? przecież wiele produktów straci ważność... albo zajmuje miejsce...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6583137 Napisano: 22.03.2019 19:24:46 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
szukajacykonkursow napisał(a):

Dlaczego nie mżona ogłaszać się o ofertę kupna na paragon na zakończony konkurs,który jest potrzebny?Nikt niczego nie traci i po co utrudniać konkursowiczom życie?

Kiedyś można było kupować paragon po zakończonym konkursie, ale jak co poniektórzy wycwanili się, ze zakładali nowe konta po to tylko, żeby kupić paragon za grosze przy wartościowej nagrodzie, to zasady zostały zmienione.
W pewnym momencie było tak, że większość szukała paragonów po konkursie, a tylko niewiele osób kupowało.
Wiele razy było zakładane, że jak jest wartościowa nagroda to co najmniej 10% wartości nagrody niezależnie od wartości zakupów, ale przecież po co płacić np. 100 zł za paragon, skoro niektórzy sprzedawali za kilka zł?? i jeszcze durni się cieszyli, że "chociaż częściowo się zwróciły zakupy".
W ilu przypadkach w konkursach była rezerwa?? Wiesz, ilu ludzi powygrywało z rezerwy dlatego, że nikt nie sprzedał cwaniakom paragonu??
Mam tylko nadzieję, że jak wygrał X i nie miał paragonu, a kupił od Y, a Y był na liście rezerwowej i dzięki "oddaniu" paragonu za kilka złotych Y pozbawił się nagrody o wiele cenniejszej emotka  

Albo ktoś uczciwie kupił produkt, wysłał zgłoszenie i nie wygrał, a taki jeden z drugim wysłał masę zgłoszeń a późnej jeszcze robił "przetargi" na to, kto mu taniej sprzeda paragon. TO NIEUCZCIWE!!!

Teraz można kupować paragony TYLKO W TRAKCIE lub PRZED konkursem. 
A jak ktoś oferuje lub szuka paragonu po wynikach - dostaje punkty karne lub bana.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6582621 Napisano: 21.03.2019 11:02:07 w Dyskusje o wynikach konkursu
jokan napisał(a):

ziolko napisał(a):

LOYD - V. POSTĘPOWANIE REKLAMACYJNE§ 22
Reklamacje mogą być zgłaszane przez uczestników Loterii na piśmie od 27 września 2018 r.
najpóźniej do 10 kwietnia 2019 r. Decyduje data stempla pocztowego.

Korci mnie, żeby napisać...  emotka

moim zdaniem szkoda czasu i kasy --> patrz odpowiedź na FB

Widziałam... dlatego na przekór myślę o reklamacji. Niech wiedzą, że nie dam sobie w kaszę dmuchać emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6582614 Napisano: 21.03.2019 10:54:42 w Dyskusje o wynikach konkursu
LOYD - V. POSTĘPOWANIE REKLAMACYJNE§ 22
Reklamacje mogą być zgłaszane przez uczestników Loterii na piśmie od 27 września 2018 r.
najpóźniej do 10 kwietnia 2019 r. Decyduje data stempla pocztowego.

Korci mnie, żeby napisać... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6582182 Napisano: 19.03.2019 22:29:10 w Wkurza mnie...
jokan napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

sailor napisał(a):

Poczta i polecony priorytet, który wysłany 14 marca jeszcze nie doszedł do adresata.

U mnie to samo. Polecony do dużego miasta tydzień idzie. Już nie wspomnę ile za ten list się płaci... 

u mnie rekord, wyslany 5 marca priorytet jeszcze nie doszedl....czy go spisac na stracony list?

jak nie dojdzie w ciągu 2 dni to możesz składać reklamację Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6582053 Napisano: 19.03.2019 17:30:59 w Wkurza mnie...
joan - obawiam się, że w moim przypadku przez megafon często leciałyby bluzgi emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 joan, isiulka 0

ziolko

#6582035 Napisano: 19.03.2019 16:38:42 w Wkurza mnie...
@karolina651 też kiedyś dostałam taką naklejkę... emotka emotka
Najlepsze jest to, że nie parkowałam w zakazanym miejscu ani nikomu nie przeszkadzałam w wyjeździe. Stałam wzdłuż ogrodzenia parkingu, zostawiając odpowiednią odległość od bramy czy innych miejsc parkingowych.

Wkurza mnie, jak stoją 2 motocykle.. każde na jednym miejscu parkingowym, jakby nie mogły stać na jednym, obok siebie emotka
I to, że barany parkują tuż przy pasach dla pieszych a później nie widać, czy ktoś idzie, czy nie... i znowu pomyje są wylewane na kierowców, co potrącają pieszych na pasach.
Ojj... na temat baranów na drodze mogłabym duuuużo pisać. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6582028 Napisano: 19.03.2019 16:29:37 w Wkurza mnie...
karolina651 napisał(a):

To moj codzienny problem.  Pod blokiem ledwo gdzies zaparkowac, nikt nie szanuje miejsc. Kiedys zlosliwie zaparkowalam w liniach, nie patrzac na stojace obok zle auto. Ten ktos nie mial jak wsiasc do auta wiec zostawił mi karteczke za szyba "naucz sie parkowac".  emotka emotka

Hahaha emotka  żenada... ja bym "oddała" tą karteczkę z dopiskiem "wzajemnie" emotka  
Kiedyś pod blokiem notorycznie parkował jeden facet. Nawet jak są słupki i zakaz parkowania. Kilka razy włożyłam mu kartkę z uprzejmą informacją, że tu nie jest parking i że utrudnia wyjazd z garażu innym. Od tej pory parkuje kilkanaście metrów dalej, gdzie nie ma słupków.

Wkurrrza mnie, jak koło Tesco czy Kauflanda są takie wysepki na końcu miejsc do parkowania - ciągle zajęte.. a jak się wyjeżdża to nie widać, czy coś jedzie, czy nie... Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6581979 Napisano: 19.03.2019 15:02:07 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie egoizm niektórych kierowców. 
Jak taka menda nie może poprawnie zaparkować, tylko tak, jak mu/jej się wjedzie?? Nieważne, że stoi po skosie albo zajmuje 2 miejsca. Ważne, że on/ona stoi!! 
Tak mnie zastawił, że nie miałam jak wsiąść do auta (zaparkowałam centralnie na miejscu postojowym). Dobrze, że po prawej stronie było miejsce, to wsiadłam przez stronę pasażera.
Gdyby nie to, że ta menda miała wykupiony parking do 16, to bym poczekała na nią emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6581632 Napisano: 18.03.2019 17:45:22 w Wkurza mnie...
tupotka - rzecznik praw konsumentów emotka Wyświetl w wątku >>
1 tupotka 0

ziolko

#6581629 Napisano: 18.03.2019 17:43:26 w Dziś cieszę się z.....
aneti1 napisał(a):

A ja... dziś cieszę się z pierwszego logowania po x latach - jak miło zobaczyć znajome nicki! emotka

Hej emotka  
Aneta K? emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6581409 Napisano: 18.03.2019 11:30:40 w Wkurza mnie...

ziolko

#6581391 Napisano: 18.03.2019 11:11:17 w Wkurza mnie...
A mnie wkurzyło to, że kupiłam Hortex na konkurs w polo, w ostatni dzień konkursu i w ostatniej godzinie otwarcia sklepu... 
Wróciłam do domu z myślą o wysłaniu smsa i co? padłam. Obudziłam się o godzinie 00:26...
I wkurzyło mnie to, że nie zrobiłam zakupów w kauflandzie. Chciałam jechać w sobotę a zakupy do 13.03.
Ten czas tak mi zapierdziela, że dni mijają jak Pendolino,... emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6580965 Napisano: 15.03.2019 16:48:10 w Wkurza mnie...
Mnie kiedyś w Superpharm wcięło paragon. Babka twierdziła, że włożyła do torby z zakupami. Przetrząsnęłam torbę - nie było. Portfel i kieszenie - tak samo. Do dziś nie wiem, co się z nim stało...  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6580901 Napisano: 15.03.2019 15:17:03 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

Robiłam dziś zakupy w Rossmanie, zapłaciłam za towar,  pani kasjerka wydała resztę kasy, a paragon zamiast dać z resztą przedarła na pól i pogniotła.Widząc co robi,mówię do niej, że ja proszę o ten paragon -przepraszam, ale ja go odruchowo podarłam, i co teraz? Zabrałam podarty paragon i wkurzona wyszłam ze sklepu emotka .Oczywiście na paragonie był towar na konkurs emotka

A nie mogłaś jej wyedukować, że paragon jest Twój, tak jak towar??
Albo napisz na profilu Rossmanna o praktykach ich pracowników. 
Swoją drogą ciekawe, co by powiedziała ta osoba, gdyby kupującym był ktoś ze skarbówki i akurat przeprowadzał kontrolę paragonową... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6580824 Napisano: 15.03.2019 12:10:26 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że codziennie rano jadę masakrycznie zatłoczonym autobusem pks do pracy, że nie ledwo da się tam wsadzić szpilkę emotka Miejsc siedzących byłoby więcej, gdyby w większości młodzi ludzie nie kładli swoich małych plecaków tudzież damskich torebek na siedzenie obok.Na grzeczną sugestię,że mogliby trzymać swoje rzeczy na kolanach, aby inni, w szczególności starsi pasażerowie mieli więcej miejsca, patrzą na człowieka jakby im kto matkę i ojca ktoś zabił emotka

No to mów, że jesteś bardziej zmęczona od ich torby czy plecaka. Poza tym kojarzy mi się, że kiedyś w każdym PKSie był regulamin. I tam chyba był zapis o przewożeniu bagażu... 
Wystarczy wrzucić w google pytanie, czy można przewozić bagaż na siedzeniu i jest info:
"§ 19.Bagażu i zwierząt nie można umieszczać na miejscach przeznaczonych do siedzenia."
"1. Przedmioty stanowiące bagaż ręczny i nie przekraczające rozmiarów
60x40x20cm , a także małe zwierzęta np. psy, koty, ptaki trzymane na rękach,
nie podlegają opłacie. Za opłatą przewidzianą w cenniku mogą być
przewożone psy większe, ,jeżeli posiadają kagańce i trzymane są na
smyczy. Bagaż o nietypowym gabarycie podlega opłacie bagażowej"
https://www.pks.p...n-uslug-przewozowych

http://gmina.dlug...zewozu-os%C3%B3b.pdf

Albo jak już chce trzymać bagaż na siedzeniu, to powinien ponieść opłatę http://www.pksszc...=pl&id_strony=76

Jak już chcą trzymać coś, to albo na kolanach, pod siedzeniem lub na półce nad siedzeniem. To jest karygodne, żeby ktoś inny stał, bo jakiemuś leniowi nie chce się trzymać swojego plecaka na kolanach!!
Co innego, jak nie ma ludzi w autobusie i można sobie na to pozwolić, a co innego, jak jest tłum, a taki idiota jeden z drugim nie raczy zwolnić miejsca, bo jego plecak taaaaki zmęczonyemotka

Może powiesz kierowcy, żeby ogłaszał takie informacje, jak widzi, że w autobusie jest tłum???  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6580021 Napisano: 13.03.2019 12:01:36 w SZUKAM....
aniajukej napisał(a):

Dobrze mi się wydaje, że szukał ktoś ostatnio promocyjnych doładowań?
Dla pierwszych 1000 osób, które doładują konto w Plusie bransoletka Yes gratis.
Warunki w regulaminie.
https://doladuj.p...wanie_07.03.2019.pdf

Z okazji dnia Kobiet mamy dla Was wspaniałą niespodziankę! Doładuj konto online za min. 50 zł aby otrzymać bransoletkę YES! Wyświetl w wątku >>
1 aniajukej 0

ziolko

#6579591 Napisano: 12.03.2019 11:41:34 w Pomocy!!!!
@santi333 ja pisałam, ale moje sprawy były o wiele prostsze od Twojej  emotka emotka  więc za bardzo Ci nie pomogę...
Może opisz to na FB na profilu Develey?Jak ludzie zaczną komentować, to może coś się ruszy...  Albo skontaktuj się z Rzecznikiem praw konsumenta?

Tak z ciekawości - "znaczna ilość paragonów" to ile? emotka   Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6578487 Napisano: 08.03.2019 13:39:08 w moje dzisiejsze wygrane :)
e-konkursoholiczka napisał(a):

długo trwa weryfikacja z bidonem halls ?  złapalam dzis 1 przed 9 i nic ...........

Witamy na forum emotka  
Sugeruję zapoznać się z zasadami panującymi na forum, co i gdzie można pisać, żeby nie łapać punktów karnych.
W niektórych tematach informacje są umieszczone nad polem do wpisywania komentarzy.
W TYM temacie nie ma pytań. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6578359 Napisano: 08.03.2019 10:10:38 w WC - rozmowy o wszystkim
Czy ktoś może polecić jakieś fajne noclegi w KRAKOWIE?? Chcę jechać na początku czerwca na tydzień.
Obowiązkowo w pokoju ma być łazienka emotka  Mile widziany czajnik.
Mogą być też kwatery prywatne. Nie za miliony emotka  
Proszę o informację tutaj albo na pw emotka  
  Wyświetl w wątku >>
0 0