Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6565724 Napisano: 22.01.2019 13:58:22 w GFK
Do wszystkich zarejestrowanych w GFK. Czy w marcu lub kwietniu dostaliście maile o RODO? że musieliście kliknąć w linka, żeby mieć dalej aktywne konto?
Kto nie dostał lub nie kliknął - to jego dane zostały skasowane.

Pytanie - czy ktoś jednak nie dostał jednak tego maila? a teraz nie może się zalogować na konto?
Dodam, że kuzynka i mąż nie dostali i teraz nie można się zalogować a wszystkie zebrane punkty przepadły. 
Ktoś też tak ma???  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6565144 Napisano: 19.01.2019 23:49:28 w Wkurza mnie...
ivanotta napisał(a):

bc142 napisał(a):

w Plusie mojemu tacie wmówili.ze umowa na 60zl, a że to drugi produkt w ramach smart dom to Polsat mu zweryfikuje fakturę.i zapłaci połowę. Umowę podpisał na 60zl i zgadnij ile płaci 60zl zamiast 30.  oczywiście wszyscy twierdzą.ze źle zrozumiał... Na odstąpienie było za późno....jeszcze rok

w plusie to normalna procedura... ja miałam podobną sytuację, z tym że dałam się nabrać na banialuki konsultanta. Mi powiedzieli że rabat zostanie naliczony na pierwszej fakturze  - czyli po terminie możliwości wypowiedzenia umowy. miałam akurat doładowanie telefonu za 30zł i sami zadzwonili, proponowali że dostanę do tego internet 50% taniej z 60zł na 30zł.. i zostałam z internetem za 60zł. 
Po mailach i wymianie zdań ostatecznie kazali mi spadać albo żalić się gdzieś indziej. Olałam temat ale nadal myśląc o tej sieci mam negatywne skojarzenia

W takim przypadku trzeba zapisywać datę i godzinę rozmowy... oraz w miarę możliwości nazwisko konsultanta. Żeby w razie reklamacji powołać się na konkretne nagranie. A przecież nagrywają wszystko...
Moja mama zawsze tak zapisuje i dzięki temu coś tam ugrała z nimi. Chodziło o niewielką kwotę, ale się udało.

Aaa... i lepiej nie zgadzać się na pierwszą propozycję konsultanta, bo z reguły dają gorszą emotka  lepiej na drugą albo wręcz na trzecią. Wtedy są lepsze warunki Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6565115 Napisano: 19.01.2019 19:41:50 w Wkurza mnie...
@patyk mój mąż zmieniał tak samo umowę, z plusa na play. I to nie może być tak, że chłopak "sobie kliknął". 
Jeżeli podpisywałaś umowę w punkcie obsługi, to przecież pracownik od razu drukuje umowę i Ty powinnaś ją sprawdzić przed podpisaniem, szczególnie co ważniejsze punkty umowy, typu wysokość abonamentu, limit internetu itp. 
Co innego jeśli to była umowa przez telefon, ale wtedy też masz obowiązek przeczytać wspomniane punkty przy kurierze i w razie niezgodności nie przyjmować jej.
Trzeba nauczyć się czytać i sprawdzać wszystko, szczególnie jeśli chodzi o naszą kasę.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6564901 Napisano: 18.01.2019 16:34:35 w Wkurza mnie...
A ja przed świętami chciałam przepuścić jedną babkę w ciąży w sklepie rybnym. Wpadło mi w ucho coś o ciąży, jak rozmawiała przez telefon, wtedy spojrzałam i faktycznie - miała brzuch. A mnie się głupio zrobiło, że nie zorientowałam się wcześniej i jej nie przepuściłam (stałam tyłem do niej). Więc ją przepuszczam.. a ona na to, że nie jest w ciąży, tylko koleżanka, z którą rozmawiała przez tel  emotka  a mnie zrobiło się podwójnie głupio... bo czytałam jakiś czas temu, jak niektóre kobiety są przewrażliwione na tym punkcie, że nie są w ciąży a są za takie uważane. I nie chciałam być postrzegana, jako chamska. Na szczęście babeczka miała poczucie humoru emotka  
Jak w jakimś sklepie kasjerki wołają kobiety w ciąży na przód kolejki to nie protestuję. Też kiedyś prosiłam o zwolnienie miejsca w autobusie, bo mimo, że nie byłam w ciąży, to w pewnym momencie zrobiło mi się tak słabo podczas upałów, że myślałam, że zemdleję. Fakt faktem, jak usiadłam to po jakimś czasie mi ulżyło, ale bez tego bym padła... 
Jakiś facet dziwnie na mnie popatrzył, ale widać źle wyglądałam, bo wstał emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6563983 Napisano: 15.01.2019 19:50:00 w Wkurza mnie...
Zaraz na forum będzie wojenka polityczna, bo wojny dzieją się na fb... emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6563628 Napisano: 14.01.2019 18:32:55 w Żegnamy zmarłych
sssylwiaaa napisał(a):

Jestem zdruzgotana Człowiek człowiekowi wilkiem, do czego ten świat prowadzi. (*) 

Jakiś czas temu nastąpiła modyfikacja.. "człowiek człowiekowi Polakiem"... 

Szkoda człowieka... tego, jak się cieszył i jak zaraz idiota pozbawił go życia... 
I szkoda jego żony i dzieci... tego, jak to teraz przeżywają.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6563337 Napisano: 13.01.2019 20:47:29 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że jestem taka kiepska z rymowanych zgłoszeń (wolę pisać prozą), a najczęściej właśnie rymy wygrywają..  emotka

Dla takich konkursowiczów są też konkursy emotka
Odpowiedź powinna zawierać się w maksymalnie kilku zdaniach prozą. Wszystkie zgłoszenia inne niż tekst zamieszczony pod postem konkursowym, typu: zdjęcia, wiersze, linki, itp., zostaną odrzucone.

Super, że dali taki zapis emotka
Szkoda tylko, że jednak wędkarstwo nie jest moją pasją.. emotka   Wyświetl w wątku >>
1 androm 0

ziolko

#6563219 Napisano: 12.01.2019 23:32:30 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że jestem taka kiepska z rymowanych zgłoszeń (wolę pisać prozą), a najczęściej właśnie rymy wygrywają.. emotka
Echh.. że też nie mam tak lekkiego pióra, jak niektórzy na forum...  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6563199 Napisano: 12.01.2019 22:13:42 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Żeby mieć dostęp do wszystkich tematów trzeba dać chociaż minimum od siebie, czyli dodać 3 konkursy na 30 dni. Baza konkursów powstaje dzięki forumowiczom.

emotka ...a pionas na mój wniosek, by stworzyć warunek: forum dostępne dla tych, co współtworzą to miejsce, grzmiał kiedyś, że "w życiu nie ograniczy dostępu do forum, które w założeniu ma być dostępne dla wszystkich". I takie to realia, które przerosły rzeczywistość. emotka

To chyba było daaawno temu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6563134 Napisano: 12.01.2019 16:50:20 w Wkurza mnie...
alan84 napisał(a):

smarrita napisał(a):

Mam pytanie.  Nie mogę wejść do niektórych wątków  z forum, wyświetla się komunikat " ×Dostęp do tego tematu mają tylko osoby które są z nami co najmniej 30 dni.
Jesteś z nami od 30 dni." a poniżej "BŁĄD! Nie masz uprawnień." . W czym problem, jeśli obecność z tego loginu na forum to 30 dni, a nie są to wątki dostępne po zarejestrowaniu konkursów. 

mnie nie wkurza ale dziwia takie ograniczenia.Do tego ograniczenia do watku z zapowiedziami nie mowiac juz o slynnej ukrytej grupie dla wybrancow.

Cóż... Żeby mieć dostęp do wszystkich tematów trzeba dać chociaż minimum od siebie, czyli dodać 3 konkursy na 30 dni. 
Baza konkursów powstaje dzięki forumowiczom. 
Niektóre tematy są zamknięte dla "nowych", bo bywało, że ludzie specjalnie się rejestrowali, żeby np. kupować coś na nowe konto, bo na wcześniejszym byli np. "spaleni".
Jak to "słynna grupa dla wybrańców"?? Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6562702 Napisano: 10.01.2019 23:47:39 w WC - rozmowy o wszystkim
natas92 napisał(a):

Hej! emotka Jestem tu nowa,
a skoro to rozmowy o wszystkim pomyślałam, że poproszę Was tu o głosy na mnie w konkursie:
(...)

Hej
Skoro jesteś nowa, to najpierw zapoznaj się z zasadami działania forum, gdzie i co można pisać.
Bo za to, że od razu na "dzień dobry" zaczęłaś spamować linkiem do głosów w tematach do tego NIE przeznaczonych - grozi BAN.
Na razie dostaniesz ostrzeżenie. Ale jak to się powtórzy to ban Cię nie ominie.

Achhaa.. edytowałam Twój wpis, żeby nie było linka w niewłaściwym temacie oraz żebyś widziała moją odpowiedź.
Reszta wpisów zostanie skasowana, jeśli zawierają link.
TYLKO TUTAJ można zbierać głosy Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

ziolko

#6562599 Napisano: 10.01.2019 16:47:52 w Wkurza mnie...
isiulka - zrobione... swoją drogą ciekawe, że ludzie mimo wszystko dają się nabierać na takie wiadomości o "fakturach", nawet jak nie kupowali i nie zamawiali...  Wyświetl w wątku >>
2 isiulka, andii 0

ziolko

#6562272 Napisano: 09.01.2019 19:32:13 w WC - rozmowy o wszystkim
awi napisał(a):

Jaką aplikację blokującą reklamy najlepiej zainstalować w Chrome? 
Nie wytrzymam ani minuty dłużej z tymi okienkami emotka

Adblock Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

ziolko

#6562157 Napisano: 09.01.2019 14:32:46 w Dziś cieszę się z.....
ludzka_istota napisał(a):

A mi wczoraj stuknął kolejny rok na forum emotka
Jakoś by się to przydało nagrodą uczcić fajną emotka

Mnie też parę dni temu emotka  ale 13 emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561979 Napisano: 08.01.2019 23:22:31 w Wkurza mnie...
achh... wkurza mnie, że nie mogę wygrać forsy... oprócz ostatnich 24 zł w lotto. A tak pustki totalne emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6561977 Napisano: 08.01.2019 23:14:15 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

awi napisał(a):

Wkurza mnie, że słodycze które zdarza mi się czasami kupować  są coraz słodsze, wręcz niejadalne. Mam wrażenie że składają się wyłącznie z jakiegoś ekstraktu cukrowego + trochę śmieci pozbieranych z podłogi emotka

też to mam. myślałam, że tylko mi odbiło, ale wychodzi na to, że nie. rzadko kiedy natykam się na prawdziwie smaczne słodycze. większość zapycha po pierwszym ugryzieniu. emotka

Dodają mój "ulubiony" syrop glukozowo-fruktozowy. Do tego masa oleju palmowego. Nie wiem, czy oni idą na ilość czy na wagę? bo cukier dość tani... Niektóre są bardzo przesłodzone, a wystarczy popatrzeć na skład produktu, żeby zobaczyć, ile jest ukrytego cukru.
Słodycze słodyczami, ale ketchupy i korniszony też są przesłodzone!!! emotka

Dziś byłam w Lidlu i natknęłam się na produkty firmy Balviten, czyli bez glutenu. Z ciekawości zerknęłam na skład. Muffinki na pierwszym miejscu mają cukier. W 100 g produktu - 33 g cukru.
MASAKRA.

Nawet jak robię jakieś ciasta, a teraz rzadko piekę, to zawsze mocno ograniczam ilość cukru. Kto normalny daje do biszkoptu z 4 jajek 1,5 szklanki cukru???? emotka     emotka   Ja daję niecałe pół i dla mnie jest optymalnie słodki.
Robię torty dla rodziny i zawsze im smakują, bo nie są tak przesłodzone, jak te kupne i są ciekawsze smakowo emotka   emotka  nieskromnie mówiąc emotka    Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561838 Napisano: 08.01.2019 15:56:31 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Ja co prawda widziałam już jak ludzie podjadają winogrona czy mandarynki w sklepie  emotka  ale pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby ktoś otworzył czekoladę, zjadł kawałek i to zamaskował... teraz też będę już ostrożniejsza.

Czytałaś ten artykuł, co podałam linka? emotka   Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

ziolko

#6561379 Napisano: 06.01.2019 23:11:32 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Taką czekoladę kupiłam dzisiaj w Biedronce. Doopiero w domu zauważyłam, że była otwarta i ktoś zjadł z niej jeden pasek... Co Ci ludzie mają w głowach.  

emotka  Ja ostatnio mam też takiego pecha, że prawie wszystko, co kupuję, jest już "nadgryzione/nadpite".  emotka  Normalnie nawet chemię (płynne środki czystości np.) muszę przed ich skasowaniem sprawdzać, bo także zdarzyły mi się poodkręcane i ulane. emotka  A, co gorsza, odkrywałam to dopiero po powrocie z zakupów, kiedy całe siaty miałam już mocno zabrudzone.  emotka

Trochę długi wpis, ale polecam przeczytać emotka  emotka   NIE mój emotka  

https://www.faceb.../10214999597958113  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561223 Napisano: 05.01.2019 19:55:24 w WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6561086 Napisano: 04.01.2019 19:08:43 w Punkty karne
sasaaabp +1 punkt za dyskusje w mdw.  Wyświetl w wątku >>
0 0