Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6563199 Napisano: 12.01.2019 22:13:42 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

ziolko napisał(a):

Żeby mieć dostęp do wszystkich tematów trzeba dać chociaż minimum od siebie, czyli dodać 3 konkursy na 30 dni. Baza konkursów powstaje dzięki forumowiczom.

emotka ...a pionas na mój wniosek, by stworzyć warunek: forum dostępne dla tych, co współtworzą to miejsce, grzmiał kiedyś, że "w życiu nie ograniczy dostępu do forum, które w założeniu ma być dostępne dla wszystkich". I takie to realia, które przerosły rzeczywistość. emotka

To chyba było daaawno temu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6563134 Napisano: 12.01.2019 16:50:20 w Wkurza mnie...
alan84 napisał(a):

smarrita napisał(a):

Mam pytanie.  Nie mogę wejść do niektórych wątków  z forum, wyświetla się komunikat " ×Dostęp do tego tematu mają tylko osoby które są z nami co najmniej 30 dni.
Jesteś z nami od 30 dni." a poniżej "BŁĄD! Nie masz uprawnień." . W czym problem, jeśli obecność z tego loginu na forum to 30 dni, a nie są to wątki dostępne po zarejestrowaniu konkursów. 

mnie nie wkurza ale dziwia takie ograniczenia.Do tego ograniczenia do watku z zapowiedziami nie mowiac juz o slynnej ukrytej grupie dla wybrancow.

Cóż... Żeby mieć dostęp do wszystkich tematów trzeba dać chociaż minimum od siebie, czyli dodać 3 konkursy na 30 dni. 
Baza konkursów powstaje dzięki forumowiczom. 
Niektóre tematy są zamknięte dla "nowych", bo bywało, że ludzie specjalnie się rejestrowali, żeby np. kupować coś na nowe konto, bo na wcześniejszym byli np. "spaleni".
Jak to "słynna grupa dla wybrańców"?? Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6562702 Napisano: 10.01.2019 23:47:39 w WC - rozmowy o wszystkim
natas92 napisał(a):

Hej! emotka Jestem tu nowa,
a skoro to rozmowy o wszystkim pomyślałam, że poproszę Was tu o głosy na mnie w konkursie:
(...)

Hej
Skoro jesteś nowa, to najpierw zapoznaj się z zasadami działania forum, gdzie i co można pisać.
Bo za to, że od razu na "dzień dobry" zaczęłaś spamować linkiem do głosów w tematach do tego NIE przeznaczonych - grozi BAN.
Na razie dostaniesz ostrzeżenie. Ale jak to się powtórzy to ban Cię nie ominie.

Achhaa.. edytowałam Twój wpis, żeby nie było linka w niewłaściwym temacie oraz żebyś widziała moją odpowiedź.
Reszta wpisów zostanie skasowana, jeśli zawierają link.
TYLKO TUTAJ można zbierać głosy Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

ziolko

#6562599 Napisano: 10.01.2019 16:47:52 w Wkurza mnie...
isiulka - zrobione... swoją drogą ciekawe, że ludzie mimo wszystko dają się nabierać na takie wiadomości o "fakturach", nawet jak nie kupowali i nie zamawiali...  Wyświetl w wątku >>
2 isiulka, andii 0

ziolko

#6562272 Napisano: 09.01.2019 19:32:13 w WC - rozmowy o wszystkim
awi napisał(a):

Jaką aplikację blokującą reklamy najlepiej zainstalować w Chrome? 
Nie wytrzymam ani minuty dłużej z tymi okienkami emotka

Adblock Wyświetl w wątku >>
1 andii 0

ziolko

#6562157 Napisano: 09.01.2019 14:32:46 w Dziś cieszę się z.....
ludzka_istota napisał(a):

A mi wczoraj stuknął kolejny rok na forum emotka
Jakoś by się to przydało nagrodą uczcić fajną emotka

Mnie też parę dni temu emotka  ale 13 emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561979 Napisano: 08.01.2019 23:22:31 w Wkurza mnie...
achh... wkurza mnie, że nie mogę wygrać forsy... oprócz ostatnich 24 zł w lotto. A tak pustki totalne emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6561977 Napisano: 08.01.2019 23:14:15 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

awi napisał(a):

Wkurza mnie, że słodycze które zdarza mi się czasami kupować  są coraz słodsze, wręcz niejadalne. Mam wrażenie że składają się wyłącznie z jakiegoś ekstraktu cukrowego + trochę śmieci pozbieranych z podłogi emotka

też to mam. myślałam, że tylko mi odbiło, ale wychodzi na to, że nie. rzadko kiedy natykam się na prawdziwie smaczne słodycze. większość zapycha po pierwszym ugryzieniu. emotka

Dodają mój "ulubiony" syrop glukozowo-fruktozowy. Do tego masa oleju palmowego. Nie wiem, czy oni idą na ilość czy na wagę? bo cukier dość tani... Niektóre są bardzo przesłodzone, a wystarczy popatrzeć na skład produktu, żeby zobaczyć, ile jest ukrytego cukru.
Słodycze słodyczami, ale ketchupy i korniszony też są przesłodzone!!! emotka

Dziś byłam w Lidlu i natknęłam się na produkty firmy Balviten, czyli bez glutenu. Z ciekawości zerknęłam na skład. Muffinki na pierwszym miejscu mają cukier. W 100 g produktu - 33 g cukru.
MASAKRA.

Nawet jak robię jakieś ciasta, a teraz rzadko piekę, to zawsze mocno ograniczam ilość cukru. Kto normalny daje do biszkoptu z 4 jajek 1,5 szklanki cukru???? emotka     emotka   Ja daję niecałe pół i dla mnie jest optymalnie słodki.
Robię torty dla rodziny i zawsze im smakują, bo nie są tak przesłodzone, jak te kupne i są ciekawsze smakowo emotka   emotka  nieskromnie mówiąc emotka    Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561838 Napisano: 08.01.2019 15:56:31 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Ja co prawda widziałam już jak ludzie podjadają winogrona czy mandarynki w sklepie  emotka  ale pierwszy raz spotkałam się z tym, żeby ktoś otworzył czekoladę, zjadł kawałek i to zamaskował... teraz też będę już ostrożniejsza.

Czytałaś ten artykuł, co podałam linka? emotka   Wyświetl w wątku >>
1 notta 0

ziolko

#6561379 Napisano: 06.01.2019 23:11:32 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Niebieska_Laguna napisał(a):

Taką czekoladę kupiłam dzisiaj w Biedronce. Doopiero w domu zauważyłam, że była otwarta i ktoś zjadł z niej jeden pasek... Co Ci ludzie mają w głowach.  

emotka  Ja ostatnio mam też takiego pecha, że prawie wszystko, co kupuję, jest już "nadgryzione/nadpite".  emotka  Normalnie nawet chemię (płynne środki czystości np.) muszę przed ich skasowaniem sprawdzać, bo także zdarzyły mi się poodkręcane i ulane. emotka  A, co gorsza, odkrywałam to dopiero po powrocie z zakupów, kiedy całe siaty miałam już mocno zabrudzone.  emotka

Trochę długi wpis, ale polecam przeczytać emotka  emotka   NIE mój emotka  

https://www.faceb.../10214999597958113  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6561223 Napisano: 05.01.2019 19:55:24 w WC - rozmowy o wszystkim

ziolko

#6561086 Napisano: 04.01.2019 19:08:43 w Punkty karne
sasaaabp +1 punkt za dyskusje w mdw.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560852 Napisano: 04.01.2019 11:45:50 w Wkurza mnie...
cudaczek121 - nie wiem, nie znam się na zasiłkach. 
Zawsze możesz złożyć reklamację. Jeśli masz numer nadania...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560849 Napisano: 04.01.2019 11:37:57 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że list polecony wysłany do mnie 18 grudnia 2018 roku z Urzędu Wojewódzkiego we Wrocławiu do Długołęki (jakieś 17 kilometrów) tak idzie do mnie już od tego dnia i do tej pory nie dotarł emotka Byłam u siebie na poczcie już kilka razy i panie mówią,że na pewno nic nie przyszło.Dopiero dzisiaj miałam możliwość rano podjechać osobiście do tego urzędu i uzyskałam kopię interesującego mnie dokumentu (odwoływałam się z umiarkowanego stopnia niepełnosprawności i tu akurat na szczęście czekała na mnie pozytywna decyzja).To jest skandal po prostu,co ta Poczta Polska wyczynia.

Jak minęło 14 dni od wysłania (liczone od dnia następnego po wysłaniu) to można składać reklamację na nieterminowe dostarczenie przesyłki. 
Niestety nie dotyczy to dni ustawowo wolnych od pracy, a przecież w międzyczasie były Święta i Nowy Rok.. Czyli dziś jest chyba 9 czy 10 dzień roboczy... O ile dobrze policzyłam.
https://www.poczt.../przesylka-polecona/ Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6560787 Napisano: 04.01.2019 00:31:24 w Wkurza mnie...
Jaki żal, że nie jestem nad morzem... przez te sztormy bursztyn ruszyło, a mnie tam nie ma emotka emotka
Jeden znajomy pan mi opowiadał, że ktoś od niego ze wsi uzbierał raz 5 kg bursztynu a drugi raz 7 kg  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, jokan 0

ziolko

#6560786 Napisano: 04.01.2019 00:29:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy Belvita jest dodana do bazy? bo widzę, że ludzie chwalą się stolikami śniadaniowymi itp, a konkursu jakoś nie widzę...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560495 Napisano: 02.01.2019 23:35:31 w WC - rozmowy o wszystkim
W końcu jakaś oszukańcza firma od pokazów dostała karę!!
https://finanse.w...-u-6334178644449409a Wyświetl w wątku >>
1 danae 0

ziolko

#6560491 Napisano: 02.01.2019 23:20:10 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
emotka  TO NIE JEST TEMAT DO PYTAŃ I DYSKUSJI!!!  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560488 Napisano: 02.01.2019 23:18:04 w Wkurza mnie...
mama-l-k-m napisał(a):

w 2014 kupowałam owe nieszczęsne buty emotka
ale od tamtej sytuacji w ccc nie byłam - nawet dla dzieci nie kupuję tam butów.. jest wiele innych obuwniczych

Rozumiem... jak coś to zapisz sobie te przepisy... nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą.
Poza tym.. "tyle masz praw, ile ich znasz"...  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6560483 Napisano: 02.01.2019 22:54:58 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

(...) jak to 4 TYGODNIE??? przecież na rozpatrzenie reklamacji jest 14 dni KALENDARZOWYCH! liczonych od dnia następnego po złożeniu reklamacji.
Jeśli sklep nie odpowie w tym czasie to reklamacje uznaje za zasadną.
Kiedyś za ten czas wygrałam reklamację  emotka (...)

A to się przepisy teraz jakoś zmieniły? Bo moja mama kilka lat siedziała w reklamacjach i nie było takiej podstawy prawnej, jeno tzw. miejska legenda....

Joan, te 14 dni to już co najmniej kilka lat działa, dokładnie od 25.12.2014 r.
http://maszprawo....klamacji-konsumenta/
https://poradnikp...ko-co-warto-wiedziec Wyświetl w wątku >>
3 joan, nkba, mysia 0