Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6560852 Napisano: 04.01.2019 11:45:50 w Wkurza mnie...
cudaczek121 - nie wiem, nie znam się na zasiłkach. 
Zawsze możesz złożyć reklamację. Jeśli masz numer nadania...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560849 Napisano: 04.01.2019 11:37:57 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurza mnie,że list polecony wysłany do mnie 18 grudnia 2018 roku z Urzędu Wojewódzkiego we Wrocławiu do Długołęki (jakieś 17 kilometrów) tak idzie do mnie już od tego dnia i do tej pory nie dotarł emotka Byłam u siebie na poczcie już kilka razy i panie mówią,że na pewno nic nie przyszło.Dopiero dzisiaj miałam możliwość rano podjechać osobiście do tego urzędu i uzyskałam kopię interesującego mnie dokumentu (odwoływałam się z umiarkowanego stopnia niepełnosprawności i tu akurat na szczęście czekała na mnie pozytywna decyzja).To jest skandal po prostu,co ta Poczta Polska wyczynia.

Jak minęło 14 dni od wysłania (liczone od dnia następnego po wysłaniu) to można składać reklamację na nieterminowe dostarczenie przesyłki. 
Niestety nie dotyczy to dni ustawowo wolnych od pracy, a przecież w międzyczasie były Święta i Nowy Rok.. Czyli dziś jest chyba 9 czy 10 dzień roboczy... O ile dobrze policzyłam.
https://www.poczt.../przesylka-polecona/ Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6560787 Napisano: 04.01.2019 00:31:24 w Wkurza mnie...
Jaki żal, że nie jestem nad morzem... przez te sztormy bursztyn ruszyło, a mnie tam nie ma emotka emotka
Jeden znajomy pan mi opowiadał, że ktoś od niego ze wsi uzbierał raz 5 kg bursztynu a drugi raz 7 kg  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, jokan 0

ziolko

#6560786 Napisano: 04.01.2019 00:29:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy Belvita jest dodana do bazy? bo widzę, że ludzie chwalą się stolikami śniadaniowymi itp, a konkursu jakoś nie widzę...  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560495 Napisano: 02.01.2019 23:35:31 w WC - rozmowy o wszystkim
W końcu jakaś oszukańcza firma od pokazów dostała karę!!
https://finanse.w...-u-6334178644449409a Wyświetl w wątku >>
1 danae 0

ziolko

#6560491 Napisano: 02.01.2019 23:20:10 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
emotka  TO NIE JEST TEMAT DO PYTAŃ I DYSKUSJI!!!  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560488 Napisano: 02.01.2019 23:18:04 w Wkurza mnie...
mama-l-k-m napisał(a):

w 2014 kupowałam owe nieszczęsne buty emotka
ale od tamtej sytuacji w ccc nie byłam - nawet dla dzieci nie kupuję tam butów.. jest wiele innych obuwniczych

Rozumiem... jak coś to zapisz sobie te przepisy... nigdy nie wiadomo, kiedy się przydadzą.
Poza tym.. "tyle masz praw, ile ich znasz"...  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6560483 Napisano: 02.01.2019 22:54:58 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

ziolko napisał(a):

(...) jak to 4 TYGODNIE??? przecież na rozpatrzenie reklamacji jest 14 dni KALENDARZOWYCH! liczonych od dnia następnego po złożeniu reklamacji.
Jeśli sklep nie odpowie w tym czasie to reklamacje uznaje za zasadną.
Kiedyś za ten czas wygrałam reklamację  emotka (...)

A to się przepisy teraz jakoś zmieniły? Bo moja mama kilka lat siedziała w reklamacjach i nie było takiej podstawy prawnej, jeno tzw. miejska legenda....

Joan, te 14 dni to już co najmniej kilka lat działa, dokładnie od 25.12.2014 r.
http://maszprawo....klamacji-konsumenta/
https://poradnikp...ko-co-warto-wiedziec Wyświetl w wątku >>
3 joan, nkba, mysia 0

ziolko

#6560478 Napisano: 02.01.2019 22:45:46 w Wkurza mnie...
@mama-l-k-m jak to 4 TYGODNIE??? przecież na rozpatrzenie reklamacji jest 14 dni KALENDARZOWYCH! liczonych od dnia następnego po złożeniu reklamacji.
Jeśli sklep nie odpowie w tym czasie to reklamacje uznaje za zasadną.
Kiedyś za ten czas wygrałam reklamację emotka

Kuba - faktycznie reklamacje rozpatrują w sklepie  emotka  jest pieczątka sklepu, w którym buty były kupione.
Dziwne... a kiedyś wysyłali gdzieś emotka

Faktycznie trzeba spróbować z tym fb emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560404 Napisano: 02.01.2019 19:56:47 w Wkurza mnie...
@isiulka - jak to w innym? przecież to nie sklep bezpośrednio odpowiada, tylko jakiś ich rzeczoznawca czy ktoś tam, jak buty są wysłane do naprawy.
Nie mam pisma przy sobie, ale tak mi się wydaje.

Aaaa.. dodam, ze buty męża były w CCC a nie Deichmannie.
W Deichmannie zawsze reklamacje uwzględnione, łącznie ze zwrotem kasy emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6560389 Napisano: 02.01.2019 19:18:28 w Wkurza mnie...

bandit napisał(a):

Wkurza mnie podejście sklepu DEICHMANN do reklamacji obuwia #$#$#!$!
buty zakupione 30.11.2017 w zeszłym sezonie zimowym, używane 3 miesiace, wyciągnięte teraz po 2 tygodniach widzę że się odkleja podeszwa w jednym bucie na długosci 3 cm
reklamacja i co ? - dowiaduje się że to normalne zużycie obuwia i zmiany powstałe w dordze użytkowania ,
nosz k...#@$@#$#@, po prostu mam pecha do 1 roku przyjmuje się że wada istniała w obuwia od początku , no ale kto ubiera  buty zimowe w lato żeby sprawdzić czy są ok
ale powiedziałem sobie nie odpuszczę, potrakuję to jako kolejny konkurs etapowy:
- reklamacja - lipa przegrałem
- teraz rzecznik konsumenta + rzeczoznawca + sąd -> zobaczymy kto wygra tą rundę

No popatrz.. to mój mąż założył jednego dnia buty, drugiego chciał je wyczyścić a tam obcas oderwany  emotka  zaniósł do reklamacji i odpisali mu, że to "w wyniku użytkowania"emotka  Idziemy do rzecznika. Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6559871 Napisano: 31.12.2018 12:09:52 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

Wkurza mnie moja własna głupota...  emotka emotka  Noszszsz... kurczę!  emotka  Kiedy ja wreszcie przestanę się nabierać na te "poszukiwania pilnie krwi dla chorego dziecka znajomej znajomych... ple-ple-ple..., podaj dalej!" emotka emotka

Zanim "podasz dalej" to wrzuć w google i sprawdź, czy to faktycznie ktoś potrzebujący.. czy jednak spam. Ja tak robię.

"Najlepsze" jest to, że nawet moja lekarka przesłała mi jeden łańcuszek "na wszelki wypadek". Chodziło o modlitwę za chorych na raka czy coś takiego. Sprawdziłam w necie i okazało się, że to jednak łańcuszek.
Odpisałam jej, że tak czy siak się pomodlę, ale nie prześlę dalej łańcuszka.
A ona na to, że woli nie ryzykować, bo coś tam było napisane, że jak się nie prześle dalej, to spotka nieszczęście.
I pomyśleć, że to niby osoba inteligentna, ale nawet takie się nabierają...  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6559690 Napisano: 29.12.2018 23:49:46 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

Wkurza mnie, że ekipa budowlana wycofała nam się w dniu, w którym mieliśmy pisać umowę. Teraz jesteśmy w cimnej... Jak znaleźć nową ekipę w trzy miesiące?  emotka emotka

Nie dziwię się, że jesteś wkurzona. 
Na pocieszenie powiem Ci, że 3 miesiące, to nie 3 dni emotka  i jest większa szansa na znalezienie kogoś.
Popytaj znajomych, w lokalnych grupach na fb.  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6559475 Napisano: 28.12.2018 18:27:43 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Przeszukalam caly dom i nie ma mojego kolczyka. Prezent od meza na gwiazdke. Pudeleczko jest, lancuszek i 1 kolczyk.a drugiego wcielo. Moj maly gdzies go rzucil,nawet nie wiem kiedy mi go pociągnął.  Na chwilke zostawilam na stole,doslownie sekundy i amba,wcielo.wkurzylam sie jak ..........

Jak będziesz odkurzać to nałóż cienką podkolanówkę na rurę odkurzacza i obwiąż ją, żeby jej nie wciągnęło.
W ten sposób jak znajdziesz kolczyk, to nie będziesz musiała grzebać w worku ze śmieciami.
A ja swój kolczyk znalazłam (dokładnie to mój mąż emotka  ) pod szufladą w szafie. Cud, że nie został wciągnięty przez odkurzacz. Leżał w dalszym kąciku. 

Przypomniała mi się historia, jak na Komunię dostałam od Babci pierścionek. Zostawiłam go na regale, obiad itp... po wszystkim chciałam pokazać rodzicom i zonk. Nie było pierścionka. W międzyczasie meble były odsuwane do malowania, sprzątane setki razy itp, i nic. I nie wiadomo, czy ktoś zwinął, czy amba go pożarła emotka Wyświetl w wątku >>
1 budryska 0

ziolko

#6557946 Napisano: 19.12.2018 10:51:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 napisał(a):

ziolko napisał(a):

@katrin1 zależy jaka była wartość nagrody... od nagród powyżej 760 zł jest taka możliwość, chociaż nie zawsze.
Jeśli jest to wpłaca się 10% wartości nagrody PRZED wydaniem nagrody, na wskazane konto. Dopiero wtedy nagroda jest wysyłana. 
W każdym razie ja tam miałam kilka lat temu jak wygrałam robot Kenwood.
Jeśli poniżej to organizator wpłaca podatek do swojego US 

Nagroda jest warta 100 zł emotka

No to w takim razie chyba żarty sobie robią emotka  nie masz obowiązku podawać takich danych przy takiej wartości nagrody.
To oni jako organizatorzy i sponsorzy powinni odprowadzić podatek w wysokości 11,11% do SWOJEGO US.

Kilka lat temu była taka sama sytuacja w Fakcie, jak były nagrody po 100 zł i chyba wyższe.
Ja wygrałam 100 zł i też chcieli dodatkowe dane, żeby do US odprowadzić, bo "księgowa tego wymaga i musi być", bo bez tego nie dostanę kasy.
Jak im udowodniłam, że to ja mam rację i nie mają prawa żądać tych danych, to jakoś nagle okazało się, że właściwie nie potrzebują tych danych i kasa była na moim koncie.
A ile osób jednak podało wszystko???

Chyba przepisy podatkowe nie zmieniły się od tego czasu??

A jeśli masz wątpliwości to możesz zadzwonić do Krajowej Informacji Podatkowej http://mf-arch.mf...informacja-podatkowa

Edit - przepisy się nie zmieniły, ale interpretacje i owszem emotka emotka
http://prawomarke...nagrod-w-konkursach/

http://prawomarke...-w-kazdym-przypadku/

http://www.benchm...o-placi-podatek.html

https://www.ikalk...podatek-od-wygranej/

https://www.pit.p...-i-konkursach-918522 Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6557944 Napisano: 19.12.2018 10:44:13 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
katrin1 zależy jaka była wartość nagrody... od nagród powyżej 760 zł jest taka możliwość, chociaż nie zawsze.
Jeśli jest to wpłaca się 10% wartości nagrody PRZED wydaniem nagrody, na wskazane konto. Dopiero wtedy nagroda jest wysyłana. 
W każdym razie ja tam miałam kilka lat temu jak wygrałam robot Kenwood.
Jeśli poniżej to organizator wpłaca podatek do swojego US  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6556794 Napisano: 14.12.2018 22:24:34 w Kupię...
malineczka23 napisał(a):

kupie paragon na konkurs w sklepie selgros

Od kupowania paragonów na aktualne konkursy jest odpowiedni temat Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6554867 Napisano: 09.12.2018 00:08:17 w Wkurza mnie...
Szlagggggg - kupiłam produkty na ten konkurs https://www.e-kon...ur.html#.XAxPCNtKjDc
I oczywiście NIE wzięłam udziału emotka emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6554866 Napisano: 09.12.2018 00:06:57 w Wkurza mnie...
estrelitta napisał(a):

W końcu nastała ta chwila i wzięłam się za robienie pierniczków - wszystkie składniki w misce, sięgam po miód ... a miodu brak. Pytam małża gdzie położył słoik miodu, a on bidny nie wie. Przeszukałam całą kuchnię - amba fatima.  I kur ... po pierniczkach  emotka

No cóż... poszukaj przepisu na pierniczki bez miodu  emotka   
Lub wersja inna - kruche pierniczki, też bez miodu  emotka    Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6554336 Napisano: 06.12.2018 23:17:14 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@katrin1 - spróbuj powołać się na PUBLICZNE PRZYRZECZENIE NAGRODY, zacytuj odpowiednie przepisy Kodeksu Cywilnego (masz w linku), po czym dodaj, że sprawę skierowałaś do Rzecznika Praw Konsumenta. 
Jeśli to nie pomoże, to faktycznie ją skieruj, napisz dokładnie co wygrałaś, kiedy, wklej regulamin, odpowiedź organizatora.
Walcz.
Bo to nie 5 zł, tylko 5 tys. zamiast 15 tys! Wyświetl w wątku >>
0 0