Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6554332 Napisano: 06.12.2018 23:08:11 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
@soulfly Lepiej mieć czarno na białym, to co się pisało i co oni odpowiadali. W razie problemów można poprosić Rzecznika Praw Konsumentów a tam potrzebne są dowody, a nie "bo jak dzwoniłam to pani x powiedziała...".

Jak miałam problem z reklamacją wygranych butów, to właśnie dzięki mailom udało mi się wyegzekwować nowe buty emotka  wiem, że wartość nagród bez porównania, ale chodzi o  to, żeby mieć dowody na to co mówi druga strona. Szczególnie jak mija się z prawdą i chce oszukać laureata. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6553034 Napisano: 03.12.2018 11:25:51 w Pomocy!!!!
bruce napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

dlaczego wątek dyskusje jest zablokowany?

Chyba z powodu wczorajszej "wymiany myśli". emotka

Możesz napisać coś więcej? bo mnie nie było  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6552634 Napisano: 01.12.2018 16:37:28 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Kasjerka nie chciała dzisiaj wydać paragonów, twierdząc, że kasa ich nie drukuje... w punkcie obsługi klienta babka też powiedziała, że ona już nic nie może zrobić. Tylko dzięki uporowi udało się ją zmusić, żeby zabrała kasetkę kasjerce, oddała pieniądze i nabiła to jeszcze raz. I tym razem cud: kasa wydawała paragony... Nie wiem co kombinowała ta kasjerka, ale chyba nie zdaje sobie sprawy jakie konsekwencje płyną z niewydawania paragonów... 

Ooo.. nieźle emotka  
W jakim to sklepie?? sieciowy czy lokalny? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6549083 Napisano: 20.11.2018 12:03:08 w Wkurza mnie...
estrelitta napisał(a):

aneta19790411 napisał(a):

joasiunia napisał(a):

...boląca głowa, mimo Ibupromu. Migrenowcy, łączę się z Wami w bólu! emotka

na migrenę Ibuprom nie pomoże. Bez recepty proponuję Migea  - 1 op. można kupić, więcej na receptę.

Ja polecam saszetki Nimesil - przepisze je każdy lekarz, ale są dobre na wszelkie bóle - od zębowych po migrenowe

Nimesil to bardzo silny lek i nie każdy lekarz chce je przepisywać.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6549081 Napisano: 20.11.2018 12:01:28 w Wkurza mnie...
buka napisał(a):

Dobrze Kasiu, że dodałaś "niektórzy" emotka

Dużo , bardzo dużo mam dba by ich dzieci umiały odnaleźć się w dorosłości , nie oceniam Waszej dyskusji, stwierdzam jedynie że ludziom łatwiej jest o innych ludziach mówić źle niż dobrze. A ja wolała bym, by szukać w człowieku tego co dobre i to punktować ...

Bo nie wszyscy tacy są! Są różni ludzie. Akurat tutaj mowa o tych wygodnych.
Znam dwie dziewczyny, obie po 20 kilka lat. Bliżej 30.
Jedna już od dzieciństwa była odsuwana od prac domowych, miała się tylko uczyć i zdobyć dobre wykształcenie.
I co? zaliczyła wpadkę, potem był ślub. Dziecko. A teraz jak ma coś ugotować to tylko podgrzewa mrożoną pizzę albo wcina chipsy i czekoladę. Mooooże ugotuje coś z mrożonki, ale nie wiem. Poza tym jej mama daje jej zawsze coś na obiad, jak córka przyjeżdża...

Druga - może i by chciała coś w domu zrobić, ale jej ojciec to straszny pedant, matka mniej, ale też robi po swojemu. Opowiadała, ile razy chciała coś pomóc w kuchni, to nie... a to marchewka obrana i pokrojona nie tak jak trzeba, nie taka wielkość kostki. A to co innego. Albo za duże kostki innych warzyw. Tak samo z ciastem. Nie tak ucierane, nie w tą stronę, krajanka piernikowa pokrojona nie w idealnie równe kawałki, tylko mające 0,5 cm różnicy. Ojciec z linijką kroił! Dla mnie to co najmniej dziwne.
Dziewczyna mówi, że jak ma wysłuchiwać tych poprawek, narzekań itp, to woli nic nie robić, skoro i tak źle robi. 
A tu zamiast dać dziewczynie szansę na samodzielność, to wolą zrobić "prawidłowo" po swojemu. 
I co z tego, że ta marchewka nie byłaby idealna? Ojciec powinien zacisnąć zęby.. a dziewczyna byłaby dumna z siebie, że coś zrobiła. Zaś rodzice później mieliby pomoc. 
Ale po co?? 

Sama też staram się szukać dobrych rzeczy w innych ludziach, ale na takie coś to mi zwyczajnie ręce opadają i oczy otwierają szeroko ze zdumienia, jaką krzywdę rodzice robią dzieciom, nawet nieświadomie.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6549071 Napisano: 20.11.2018 11:46:22 w Wkurza mnie...
buka napisał(a):

Wkurza mnie że tak źle myślicie o innych 

Gdyby tak nie było, to by nikt o tym tak nie mówił.
Wystarczy poobserwować otoczenie, posłuchać co mówią, popatrzeć co i jak robią.
Zgroza ogarnia.

Nie mówię, że wszyscy są tacy, ale część jest.
Pamiętam, jak kiedyś (kilka lat temu) był program w tv, nie pamiętam tytułu, ale pamiętam, że jedna matka zapłakana wypowiadała się, że córka 17 lat i nic w domu nie robi, nawet wody nie potrafi zagotować i zrobić sobie herbaty. 
Powiedz mi, czy to jest normalne? żeby zdrowa, silna dziewczyna czekała, aż jej mamusia wszystko podstawi pod nos? wygodnictwo, lenistwo córki. 
I właśnie wina matki również, że tak córkę wychowała.
Teraz niektórzy rodzice robią wszystko za dzieci, a później im ciężko, że dzieci nie potrafią same się obsłużyć.  Wyświetl w wątku >>
1 nkba 0

ziolko

#6549059 Napisano: 20.11.2018 11:26:33 w Wkurza mnie...
malutka456 napisał(a):

toka napisał(a):

edith napisał(a):

Wróciłam z zebrania z rodzicami,nie wierzę w to co słyszałam ,co rodzice mówią,z racji ,że jestem nauczycielem o pewnych rzeczach nie mogę pisać ale źle się dzieje  emotka Do niektórych dotrze za kilka lat co robią swoim dzieciom,że podanie wszystkiego na tacy i ciągle pretensje do innych obrócą się przeciw nim  emotka Jestem załamana postawą niektórych matek  emotka

Ja idę dziś na zebranie.Może stworzymy jakąś grupę wsparcia.Ja wprawdzie jestem po drugiej stronie barykady (jestem matką) ale wiele bym dała żebym nie musiała chodzić na zebrania

moje dzieci chodzą do przedszkola, ale jak przyjmuję do szpitala Panie nauczycielki, to często sobie gawędzimy emotka  jak usłyszałam od nauczycielki techniki (czy jak to sie nazywa), że dzieci przyniosły obrane owoce, żeby się nie pocięły,a przyszywaniu guzików sprzeciwiły się matki (bo po co, bo sie pokaleczą), to Jej współczułam roboty.... No i oczywiście - dzieci to utalentowane aniołki i jak można nie dać im za wszystko 6 - tak po prostu emotka

Taaa... a za ileś lat będą pretensje i inne sesje u psychoanalityków, bo dzieci nie potrafią sobie obrać owoców, zrobić czegoś do jedzenia, ugotować obiadu, przyszyć głupiego guzika. Wyrosną na życiowe ameby. 
Dlaczego? bo ich mamusie usuwały przed nimi wszelkie przeszkody, nie dając się wykazać, może nawet skaleczyć, ukłuć igłą. Jak dziecko tego nie zrobi, to nie będzie wiedziało, że nóż jest ostry. Nie mówię, że specjalnie mają się kaleczyć tym nożem do owoców, ale przecież zdarza się to nawet dorosłym. 
Założę się, że nawet jak będą dorośli, to nie będą umieli sobie tyłka wytrzeć emotka  bo mamusie zrobią to lepiej emotka
Śmieszne, ale to załamka... emotka Wyświetl w wątku >>
2 nkba, atyde25 0

ziolko

#6549056 Napisano: 20.11.2018 11:22:54 w MC - Agencja inna niż wszystkie
alan84 napisał(a):

piszcie na fb tesco magazyn... niefh wiedza ze jest nas wiecej... wiem wiem temat stary jak swiat ale nie nozna cicho siedziec

Pisaliśmy.. kilka lat temu.. w tym roku.. Tesco miało coś zrobić w tej sprawie i jakoś nic nie widać. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6548965 Napisano: 19.11.2018 23:23:24 w MC - Agencja inna niż wszystkie
mia - teraz to mogą zasłaniać się Rodo Srodo. emotka emotka
Uważam, że ewidentnie ktoś musi mieć z tego korzyści, bo nie uwierzę, że tyle zgłoszeń nieuczciwości tej firmy, tyle osób pisało i apelowało, nagrody nie docierają, wyniki się opóźniają, a tesco nadal wybiera akurat MC.
Albo korzyści (obopólne), albo rodzina. Innego wyjścia nie widzę.

Pamiętacie aferę z M. (inna agencja) i autami z Lidla? 
Tu węszę podobną intrygę. 

Zaś na uwagę, że nazwiska się powtarzają, to słyszałam, że widać te osoby miały więcej szczęścia... dlatego od lat tam nie gram.

A Wy jak myślicie?  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6548497 Napisano: 18.11.2018 17:44:01 w SZUKAM....
marta_1234 napisał(a):

Szukam rozwiązania problemu... 3 lata temu wygrałam szczoteczkę do oczyszczania twarzy philipsa w ich konkursie na stronie  innowacja-pielegnacja.pl . Niestety wczoraj chyba wydała ostatnie tchnienie i nie działa mimo całonocnego ładowania (nawet nie miga lampka baterii). Podczas porządków przed remontem wyrzuciłam pudełko po niej, a wraz z nim protokół odbioru nagrody (cóż za bardzo się  pospieszyłam emotka ). 2-letnia gwarancja już dawno się skończyła i czy moge bez tego protokołu udać się do serwisu? Czy warto bawic się w ogóle w jej naprawę?

Nie wiem, jak u Ciebie jest z serwisami, ale u mnie jest serwis AGD, gdzie płaci się kilkanaście złotych za sprawdzenie sprzętu.
Wtedy wiadomo, co mu dolega i czy opłaca się naprawa.
Jeśli nie to jest się do tyłu kilkanaście złotych, a jak tak to dopłaca się różnicę do właściwej naprawy i już emotka
Polecam sprawdzić, czy u Ciebie też jest taki serwis, najlepiej poszukaj w necie i podzwoń jutro.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6547806 Napisano: 15.11.2018 21:28:14 w Wkurza mnie...
isiulka jesteś pewna, że to od nich? sprawdź lepiej adres nadawcy Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6547802 Napisano: 15.11.2018 21:22:27 w Wkurza mnie...
79magda napisał(a):

vazzz napisał(a):

(...) Allegro wie lepiej jaki kolor jest najlepszy na tło abyś osiągnął lepszą sprzedaż. I aukcję usuwają w trosce o mnie niemalże emotka

Tylko patrzeć, jak zaczną pobierać dodatkową opłatę za swoją troskliwość emotka wszak to sztab ludzi, ile środków trzeba na to przeznaczyć...

A co? mało jeszcze opłat pobierają??? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6546081 Napisano: 10.11.2018 23:56:00 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Pilos 30% z lidla i nigdy nie było z nią problemów 

A ja zawsze Łowicką 36% kupuję, nie mam z nią żadnych problemów.
Może Twoja była za mało schłodzona? Lekko skwaśniała? albo ją zwyczajnie przebiłaś. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6546077 Napisano: 10.11.2018 23:14:25 w Wkurza mnie...
astronautka napisał(a):

Śmietana która nie chciała się ubić. Pierwszy raz miałam taką sytuację, dodałam z konieczności śmietan fix i mam za słodkie ciasto....wrrrr a mówiłam mężowi kup gotowe bo nie mam czasu dziś na wypieki to się uparł że chce takie. Dalej nie wiem czemu nie chciała się ubić....ehhh

Z jakiej firmy miałaś? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6545786 Napisano: 09.11.2018 21:34:42 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

bruce napisał(a):

ziolko napisał(a):

Wkurza mnie, że co fajny konkurs to bramki  emotka emotka emotka
Bramki w konkursach promo, gdzie trzeba wydać więcej, niż 2 zł, to jakaś paranoja.
Nie cierrrpię tego typu konkursów, są jak konkursy na lajki  emotka

Dla ścisłości - konkursy promocyjne bramek NIE mają. Jeśli konkurs staje się grą losową to prawnie Organizator zapłaci karę, bo powinien zarejestrować "akcje promocyjną jako  hazardową". 

Tak? a w nestle w kauflandzie to co to niby jest? zakupy za min 20 zł, a są bramki.
Czyli co? to już nie loteria, tylko ustawiane bramki czasowe. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6545475 Napisano: 09.11.2018 00:31:37 w Wkurza mnie...
taalvikki napisał(a):

kolorowekredki napisał(a):

Mój mąż, który wróciwszy z emigracji nie przywiózł mi moich książek po niemiecku, które sobie kupiłam. (...)

jezusie, jak mnie wkurza, że ludzie w związkach - miast ze sobą rozmawiać i jak ludzie rozwiązywać konflikty - żalą się w internetach na to, za jakiego cenzuraa to one nie wyszły, przy okazji oczywiście nie dając drugiej stronie żadej szansy na obronę. tak więc w sumie prawda jest w jednym zdaniu: "Czuję się jak dziecko, któremu ojciec nie przywiózł ulubionych zabawek". tyle, że dzieci nie wychodzą za mąż.
-------------------------------------------------------------------------------
a poza tym wkurza mnie swędząca powieka. i narastające osłabienie.

Fakt... wkurzający jest brak rozmowy między ludźmi i wzajemnego zrozumienia.
Nie tylko w tym przypadku i nie dotyczy tylko tych osób.

Często związki rozpadają się, bo ludzie nie rozmawiają ze sobą. Bez zrozumienia. Wymieniają się tylko zdaniami.
Jak jest trudno rozmawiać, to można napisać szczery list i wyjaśnić, co w danej sytuacji boli. Nie trzeba wysyłać, można dać do ręki. Bo może druga osoba (niestety z reguły mężczyzna emotka  ) nie rozumie, o co (jej) znowu chodzi??? A ona myśli, że facet umie czytać w jej myślach.
Albo nie można spokojnie wyjaśnić o co chodzi, bo głos się łamie... wtedy list jest najlepszym rozwiązaniem.
Zresztą.. podczas pisania może najść refleksja, że o co tyle krzyku i nerwów? przecież to bzdura! emotka  tylko trzeba umieć przyznać się do błędu...
Jestem płci żeńskiej i raz napisałam taki list emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6545474 Napisano: 09.11.2018 00:16:53 w Wkurza mnie...
Wkurza mnie, że co fajny konkurs to bramki emotka emotka emotka
Bramki w konkursach promo, gdzie trzeba wydać więcej, niż 2 zł, to jakaś paranoja.
Nie cierrrpię tego typu konkursów, są jak konkursy na lajki emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6545250 Napisano: 08.11.2018 10:39:10 w WC - rozmowy o wszystkim
Claudia77 napisał(a):

a ja mam pytanie, czy może ktoś z Was miał do czynienia z tym dziadostwem jakim jest helicobakter pylori, masakra, antybiotyki, dieta, czystek,  a jak bolało tak boli, może ktoś ma jakiś sprawdzony sposób, bo się wykończę

Ja mam, ale leczenie dopiero będzie po wynikach wycinków z gastroskopii. 
Z tego co wiem, to jesli antybiotyki nie zadziałają w pierwszej serii, to powinna być druga seria.
Do tego jakiś inhibitor pompy protonowej (czyli lek zmniejszający wydzielanie soku żołądkowego).
Po leczeniu możesz skontrolować, czy masz dalej to licho (testy z kału, krwi, podobno oddechowe). Czyli po jakiś 2-3 miesiącach - info z netu. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6544287 Napisano: 05.11.2018 14:04:36 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon na loterię Kasi emotka  
Albo 2 emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6543949 Napisano: 03.11.2018 17:20:49 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna - rozumiem, że to przyjaciółka (była), ale czasami ludzie tak się zmieniają na niekorzyść, że nie warto marnować na nich czasu, energii i nierzadko pieniędzy... 
Też mam kilka takich osób, co wcześniej były super itp.  a z upływem czasu pokazały swoje prawdziwe oblicza... Pozostał żal i ostrożność do aktualnych znajomości.  Wyświetl w wątku >>