Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
ziolko
Postów 10402
Data rejestracji 06.01.2006
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Jak miałam problem z reklamacją wygranych butów, to właśnie dzięki mailom udało mi się wyegzekwować nowe buty
Wypowiedź była edytowana 2 razy.
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
W jakim to sklepie?? sieciowy czy lokalny? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Znam dwie dziewczyny, obie po 20 kilka lat. Bliżej 30.
Jedna już od dzieciństwa była odsuwana od prac domowych, miała się tylko uczyć i zdobyć dobre wykształcenie.
I co? zaliczyła wpadkę, potem był ślub. Dziecko. A teraz jak ma coś ugotować to tylko podgrzewa mrożoną pizzę albo wcina chipsy i czekoladę. Mooooże ugotuje coś z mrożonki, ale nie wiem. Poza tym jej mama daje jej zawsze coś na obiad, jak córka przyjeżdża...
Druga - może i by chciała coś w domu zrobić, ale jej ojciec to straszny pedant, matka mniej, ale też robi po swojemu. Opowiadała, ile razy chciała coś pomóc w kuchni, to nie... a to marchewka obrana i pokrojona nie tak jak trzeba, nie taka wielkość kostki. A to co innego. Albo za duże kostki innych warzyw. Tak samo z ciastem. Nie tak ucierane, nie w tą stronę, krajanka piernikowa pokrojona nie w idealnie równe kawałki, tylko mające 0,5 cm różnicy. Ojciec z linijką kroił! Dla mnie to co najmniej dziwne.
Dziewczyna mówi, że jak ma wysłuchiwać tych poprawek, narzekań itp, to woli nic nie robić, skoro i tak źle robi.
A tu zamiast dać dziewczynie szansę na samodzielność, to wolą zrobić "prawidłowo" po swojemu.
I co z tego, że ta marchewka nie byłaby idealna? Ojciec powinien zacisnąć zęby.. a dziewczyna byłaby dumna z siebie, że coś zrobiła. Zaś rodzice później mieliby pomoc.
Ale po co??
Sama też staram się szukać dobrych rzeczy w innych ludziach, ale na takie coś to mi zwyczajnie ręce opadają i oczy otwierają szeroko ze zdumienia, jaką krzywdę rodzice robią dzieciom, nawet nieświadomie. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wystarczy poobserwować otoczenie, posłuchać co mówią, popatrzeć co i jak robią.
Zgroza ogarnia.
Nie mówię, że wszyscy są tacy, ale część jest.
Pamiętam, jak kiedyś (kilka lat temu) był program w tv, nie pamiętam tytułu, ale pamiętam, że jedna matka zapłakana wypowiadała się, że córka 17 lat i nic w domu nie robi, nawet wody nie potrafi zagotować i zrobić sobie herbaty.
Powiedz mi, czy to jest normalne? żeby zdrowa, silna dziewczyna czekała, aż jej mamusia wszystko podstawi pod nos? wygodnictwo, lenistwo córki.
I właśnie wina matki również, że tak córkę wychowała.
Teraz niektórzy rodzice robią wszystko za dzieci, a później im ciężko, że dzieci nie potrafią same się obsłużyć. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Dlaczego? bo ich mamusie usuwały przed nimi wszelkie przeszkody, nie dając się wykazać, może nawet skaleczyć, ukłuć igłą. Jak dziecko tego nie zrobi, to nie będzie wiedziało, że nóż jest ostry. Nie mówię, że specjalnie mają się kaleczyć tym nożem do owoców, ale przecież zdarza się to nawet dorosłym.
Założę się, że nawet jak będą dorośli, to nie będą umieli sobie tyłka wytrzeć
Śmieszne, ale to załamka...
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Uważam, że ewidentnie ktoś musi mieć z tego korzyści, bo nie uwierzę, że tyle zgłoszeń nieuczciwości tej firmy, tyle osób pisało i apelowało, nagrody nie docierają, wyniki się opóźniają, a tesco nadal wybiera akurat MC.
Albo korzyści (obopólne), albo rodzina. Innego wyjścia nie widzę.
Pamiętacie aferę z M. (inna agencja) i autami z Lidla?
Tu węszę podobną intrygę.
Zaś na uwagę, że nazwiska się powtarzają, to słyszałam, że widać te osoby miały więcej szczęścia... dlatego od lat tam nie gram.
A Wy jak myślicie? Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Wtedy wiadomo, co mu dolega i czy opłaca się naprawa.
Jeśli nie to jest się do tyłu kilkanaście złotych, a jak tak to dopłaca się różnicę do właściwej naprawy i już
Polecam sprawdzić, czy u Ciebie też jest taki serwis, najlepiej poszukaj w necie i podzwoń jutro. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Może Twoja była za mało schłodzona? Lekko skwaśniała? albo ją zwyczajnie przebiłaś. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Tak? a w nestle w kauflandzie to co to niby jest? zakupy za min 20 zł, a są bramki.
Czyli co? to już nie loteria, tylko ustawiane bramki czasowe. Wyświetl w wątku >>
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Nie tylko w tym przypadku i nie dotyczy tylko tych osób.
Często związki rozpadają się, bo ludzie nie rozmawiają ze sobą. Bez zrozumienia. Wymieniają się tylko zdaniami.
Jak jest trudno rozmawiać, to można napisać szczery list i wyjaśnić, co w danej sytuacji boli. Nie trzeba wysyłać, można dać do ręki. Bo może druga osoba (niestety z reguły mężczyzna
Albo nie można spokojnie wyjaśnić o co chodzi, bo głos się łamie... wtedy list jest najlepszym rozwiązaniem.
Zresztą.. podczas pisania może najść refleksja, że o co tyle krzyku i nerwów? przecież to bzdura!
Jestem płci żeńskiej i raz napisałam taki list
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Bramki w konkursach promo, gdzie trzeba wydać więcej, niż 2 zł, to jakaś paranoja.
Nie cierrrpię tego typu konkursów, są jak konkursy na lajki
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Z tego co wiem, to jesli antybiotyki nie zadziałają w pierwszej serii, to powinna być druga seria.
Do tego jakiś inhibitor pompy protonowej (czyli lek zmniejszający wydzielanie soku żołądkowego).
Po leczeniu możesz skontrolować, czy masz dalej to licho (testy z kału, krwi, podobno oddechowe). Czyli po jakiś 2-3 miesiącach - info z netu. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Albo 2
ziolko
Postów 10402
Punkty karne 1
Konkursy dodane
Też mam kilka takich osób, co wcześniej były super itp. a z upływem czasu pokazały swoje prawdziwe oblicza... Pozostał żal i ostrożność do aktualnych znajomości. Wyświetl w wątku >>