Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6513323 Napisano: 26.07.2018 13:05:40 w Dziś cieszę się z.....
buziolek napisał(a):

Dzisiaj cieszę się ze o 13 mam egazmin na prawo jazdy. Od 12 lat planowałam sie zapisać. W tym roku się w końcu zdecydowałam. Trzymajcie kciuki emotka

Daj znać, jak poszło emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6513223 Napisano: 26.07.2018 10:11:03 w SZUKAM....
pionas napisał(a):

Szukam sklepu gdzie kupię dobre piwo w małej puszce np. 330ml...
Byłem w Kauflandzie, Tesco, Auchan i Lidlu i nigdzie nie ma.
Pytałem w alkoholach świata i też nie mają emotka

Carrefour Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6512922 Napisano: 25.07.2018 13:17:04 w SZUKAM....
emotka  NIE RÓBCIE PIRAMID Z CYTATÓW!!! emotka   Wyświetl w wątku >>
1 kreatia 0

ziolko

#6511043 Napisano: 19.07.2018 08:58:37 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Mam normalnie abonament tylko zamiast dekodera jest wlozona karta do telewizora.  Taki zamiennik dekodera

No to w umowie powinnaś mieć informację, co MM mogą, a czego nie.
Chociaż kilka lat temu usunęli National Geographic tłumacząc, że ilość programów się zgadza. W to miejsce dali jakiś kanał dla dzieci..

Jak coś to pisz do nich na fb, a jak to nie pomoże to do rzecznika praw konsumentów. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6510990 Napisano: 18.07.2018 22:58:41 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

A co mi dekoder ma tu pomóc? Mamy kartę multi pakiet czy jakoś tak to się nazywa.

hmm... ja mam normalnie na abonament, więc nie wiem, jak to jest z kartą.
Ale wiem, że MM przechodzą na nadawanie cyfrowe, więc w analogu niewiele jest programów. 
Moze z tego powodu masz tyle kanałów wyłączonych?
Jest jakaś umowa do karty? jeśli jest to sprawdź zapisy, czy MM mogą kasować programy. 
Jeśli umowy nie ma, to już gorzej..  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6510973 Napisano: 18.07.2018 22:12:43 w Wkurza mnie...
anialistopad napisał(a):

Wkur... Mnie multimedia. Oszukują na każdym kroku co miesiąc wyższe faktury po złożeniu reklamacji korekta i jest ok. I tak co miesiąc trzeba do nich wyzwania to raz, a dwa mieliśmy mieć dostęp do wszystkich kanałów już połowa zakodowana i mają to w du.... Nic z tym nie robią. Kur... Więcej z nimi nie podpisuje umowy. Na infolinii przy podpisywaniu umowy obiecują złote góry a później pocaluj się w...... 

To nie masz dekodera? my mamy z nagrywarką.. widać, że używka, bo jak go dostaliśmy to były jakieś filmy nagrane, poza tym tylko 256 GB, ale dobre i to.  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6509387 Napisano: 14.07.2018 14:23:27 w SZUKAM....
cooper napisał(a):

Witam Wszystkich.
KUPIĘ po cenie do ustalenia wygrywające kapsle z serii piwa Królewskiego "Ustrzel Hattricka z Królem!". (...)

I w tym celu musiałeś zakładać nowe konto i pisać? w dodatku w niewłaściwym temacie?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6509354 Napisano: 14.07.2018 11:25:11 w Wkurza mnie...
pakowa napisał(a):

Wkurza mnie, że Mając dobre zamiary, chcąc  oddać wygrany numer osobie, której się nie poszczęściło  z własnym paragonem, a  w zamian na konto trafił  punkt karny  ( tak nie mam swojego paragonu - bo został odesłany na konkurs ogolnopolski!, o rezerwie moja głowa nie pomyślała)?

Cóż.. handel paragonami na forum PO zakończonym konkursie na forum jest ZAKAZANY Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6509094 Napisano: 13.07.2018 13:32:26 w Wkurza mnie...
slonecznik1309 napisał(a):

FBsylwia14 napisał(a):

magie1982 napisał(a):

Moje Brico, ściemniają, nie dzwonia. Moje miasto jest jednak zacofane...

U mnie jak już zadzwonili po kilku dniach spóźnienia, to nie poinformowali o rodzaju nagrody, bo ma to być niespodzianka i kazali dalej czekać do prawie końca miesiąca. Po cichu dowiedziałam się, że wygrałam dzbanek emotka

Ja wczoraj pojechałam do Brico odebrać telefon Motorolę emotka Gdy odbierałam to jedna z kasjerek krzyczy do drugiej: a było już losowanie? Tak, szef losował. A mnie nie wylosował? Nic nie wygrałam? Wieczorem widziałam jak inna kasjerka z tego sklepu wrzuciła na fb link do olx ze sprzedażą telefonu emotka emotka emotka

A jak to się ma do regulaminu??? 
"Konkurs przeznaczony jest dla pełnoletnich osób fizycznych zamieszkałych na terenie Polski, dokonujących zakupu w Sklepach („Uczestnicy”). W Konkursie nie mogą brać udziału pracownicy: Organizatora, MGI
Polska Sp. z o.o. ul. Św. Mikołaja 5, 62-080 Swadzim Tarnowo i Sklepów oraz członkowie ich najbliższej
rodziny. Przez członków najbliższej rodziny rozumie się: małżonków, dzieci, rodziców, rodzeństwo,
przysposobionych oraz przysposabiających. Pracownikiem w rozumieniu niniejszego Regulaminu jest
zarówno osoba zatrudniona na podstawie umowy o pracę jak i osoba współpracująca na podstawie umowy
cywilnoprawnej (w szczególności na podstawie umowy o dzieło, umowy zlecenia)."

Ja bym zrobiła dym na fb brico i napisała reklamację do organizatora emotka Wyświetl w wątku >>
2 joan, venix 0

ziolko

#6509021 Napisano: 13.07.2018 10:51:27 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
termitek99 napisał(a):

Najgorsze jest to, że nasze zgłoszenia do konkursu Tyskie czytają osoby nie związane z organizatorem, a zatrudnione w branży seksualnej przez Teleaudio. Jedna z "panienek" nawiązywała do mojego zgłoszenia w odpowiedzi.

Serio??
No to reklamacja do Teleaudio i do organizatora, że wynajmują niepoważną firmę.
Co z RODO? i nie zamówionymi materiałami? Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6507699 Napisano: 10.07.2018 00:12:47 w Wkurza mnie...
Też znam kilka osób tak niezaradnych...  jedna dziewczyna ma 27 lat, nie potrafi nic (chyba) ugotować, a jak ją pytam, dlaczego w domu nic nie robi w kuchni, to ona mówi, że jej ojciec jest pedantem i wszystko musi być zrobione prościutko, kosteczka równiutka, paseczki, szybko.emotka
Ona próbowała coś kiedyś robić, to ojciec po niej poprawiał. Więc się zniechęciła i nie robi.emotka
W tym przypadku winni są rodzice, bo oni robią "lepiej, szybciej, równo i w ogóle po swojemu".
A później pretensje, że dziecko czegoś nie umie. 

Inny przypadek, dziewczyna, wiek ten sam. Zaliczyła wpadkę, było wesele, jest dziecko, mieszka z mężem u jego rodziców.
Jeszcze rok czy dwa przed ślubem matka pakowała jej rzeczy na wyjazd na studia (sama widziałam!), a później wielkie i drastyczne zderzenie z rzeczywistością. 
Jeszcze nie jest całkowicie "ogarnięta", ale jednak zmienia się na plus. 
W tym przypadku tak samo, jak wcześniej - wyręczanie przez matkę, bo córka "ma się tylko uczyć". 
Nauka nauką, ale kurcze... po sobie też każdy powinien umieć posprzątać, nastawić pranie, ugotować coś prostego, żeby z głodu nie umrzeć i brudem nie zarosnąć. Na fast foodach i słodyczach długo się nie ujedzie.. 

Są osoby, które przejawiają inicjatywę w pracy, a są też takie "ciapy", co trzeba im mówić za każdym razem, co mają zrobić. Nawet jak robią to trzysta dwudziesty piąty raz.... 
U mojego męża w firmie był taki facet w dość średnim wieku. Miał wyliczać jakieś dane i za każdym razem przychodził do mojego męża pytać o jakieś stawki czy coś podobnego (dodam, że dane stałe od lat). Zamiast sobie to zapisać albo zapamiętać, to za każdym razem łaził i mówił swoim irytującym tonem to samo, co zwykle... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6506190 Napisano: 05.07.2018 12:27:43 w Wkurza mnie...
cherry_coke nariam - jestem pocieszona  emotka emotka
Totalnie zapomniałam o tym, ze zgłoszenie są dłużej emotka
Na swoje usprawiedliwienie mam to, ze coś mnie wczoraj ugryzło - jakiś owad - i nie miałam głowy do konkursów, a później zwyczajnie zapomniałam emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6506185 Napisano: 05.07.2018 12:22:49 w Wkurza mnie...
Nie dość, że od dawna nic nie wygrywam, to jeszcze wczoraj zapomniałam wysłać zgłoszenie do kauflanda emotka niech mnie ktoś pocieszy... emotka Wyświetl w wątku >>
1 nariam 0

ziolko

#6505718 Napisano: 04.07.2018 11:55:08 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
emotka
PRZYPOMINAM, ŻE W TYM TEMACIE NIE MA PYTAŃ!!!! 
CHYBA, ŻE CHCECIE PO PUNKCIE KARNYM NA DOBRY POCZĄTEK DNIA... emotka

PROSZĘ RÓWNIEŻ OD RAZU PISAĆ JAKA JEST FORMA DOSTARCZENIA NAGRODY (JAKI KURIER CZY POCZTA, ŻEBY NIE TRZEBA BYŁO ZADAWAĆ DODATKOWYCH PYTAŃ)

emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6505613 Napisano: 03.07.2018 23:58:48 w Wkurza mnie...
tereniagno napisał(a):

ziolko napisał(a):

tereniagno mogłaś zapytać, po co im takie dane, skoro nagroda jest poniżej wartości 760 zł. 
Jak kiedyś tak zapytałam w jakiejś loterii, to najpierw zasłaniali się wymogami.. księgowymi!!  emotka emotka  a później zrezygnowali z pobierania takich danych ode mnie.
Poza tym mogłaś od razu nie wysyłac im ksera dowodu.
Moim zdaniem nie mają prawa żądać takich danych przy nagrodach o tak małej wartości

Wysłałam tylko ksero dowodu z fotką i imieniem i nazwiskiem,nic więcej.Powiedziała,że muszą sprawdzić czy jestem osobą pełnoletnią,więc powiedziałam,że mają fotkę i chyba nie wyglądam na małolatę emotka czy to nie wystarczy,tylko wszystkie dane personalne?Powiedziałam,że żądają danych, jakby to była nagroda wartości co najmniej 1000zł.Powiedziałam,że u innego organizatora wygrałam wycieczkę wartości 20 tys. i takich danych nie żądali,jak tu wartość 20 zł.To pani odpowiedziała,że takie mają zapis w KRS i tego się trzymają,więc powiedziałam,że w takim razie rezygnuję z nagrody i "Do widzenia".Żałuję,że zapomniałam powiedzieć, żeby przysłali moje papiery ,które im wysłałam. Dopiero, gdy rozłączyłam się, przypomniałam sobie, że nie powiedziałam emotka

W czym mają zapis? KRS??  emotka  Krajowym Rejestrze Sądowym?? a co to ma do konkursu?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6505476 Napisano: 03.07.2018 18:36:03 w Wkurza mnie...
tereniagno mogłaś zapytać, po co im takie dane, skoro nagroda jest poniżej wartości 760 zł. 
Jak kiedyś tak zapytałam w jakiejś loterii, to najpierw zasłaniali się wymogami.. księgowymi!!  emotka emotka  a później zrezygnowali z pobierania takich danych ode mnie.
Poza tym mogłaś od razu nie wysyłac im ksera dowodu.
Moim zdaniem nie mają prawa żądać takich danych przy nagrodach o tak małej wartości Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6505177 Napisano: 03.07.2018 11:19:38 w WC - rozmowy o wszystkim
Informacje dla użytkowników telefonów Samsung Galaxy Note 8 oraz Galaxy S9 i ich wariantów.
https://mojmac.pl...biorcow-samoczynnie/ Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6504619 Napisano: 01.07.2018 14:15:54 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
rebelmen napisał(a):

ziolko napisał(a):

Czy w konkursie Chorten mieliście jakieś info, jak wysłaliście zgłoszenie? 
U mnie cały czas było "Wysyłanie" kilka minut i nie wiem, czy wysłało, czy nie  emotka  Podkusiło mnie, żeby słać przez stronę  emotka  

Miałem podobnie, ciagle wysyłanie, wysłałem smsem.

Ja za późno wzięłam się za wysyłanie, więc nie zdążyłam już przepisać emotka  

Ale zamierzam napisać reklamację, ze skoro dają możliwość wysyłania przez formularz na stronie, to ich zakichanym obowiązkiem jest zrobić stronę tak, żeby działała.
Później chciałam napisać przez formularz kontaktowy i wyskoczył mi błąd. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6504523 Napisano: 01.07.2018 00:14:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w konkursie Chorten mieliście jakieś info, jak wysłaliście zgłoszenie? 
U mnie cały czas było "Wysyłanie" kilka minut i nie wiem, czy wysłało, czy nie  emotka  Podkusiło mnie, żeby słać przez stronę  emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6503379 Napisano: 28.06.2018 10:49:43 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
marcin1411 napisał(a):

Witam
orientuję się ile trwa gwarancja na wygraną nagrodę i czy w ogóle obowiązuje na nie gwarancja. Np.Wygrałem konsolę i jeśli ona by się zepsuła mam prawo do złożenia gwarancji? Dodam, że w przesyłce nic nie dostałem

chyba złożenia reklamacji emotka  
Ogólnie powinno być 2 lata. W razie wątpliwości możesz skontaktować się z rzecznikiem praw konsumenta.
Szkoda, że nie masz żadnego dokumentu, nawet list przewozowy jest dobry, bo tam jest data przesyłki. Albo mail czy sms informujący o wygranej Wyświetl w wątku >>
0 1 ane123ta