Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6373512 Napisano: 28.06.2017 19:11:27 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

ok, dzięki za radę. Mam nadzieję, że dziki lokator wyniesie się po dobroci.

Nie zwlekaj, bo to tylko pogarsza sprawę. 
Jak kiedyś znalazłam dokumenty w piątek wieczorem, w sobotę nie miałam czasu, zeby iść, poszłam w niedzielę... ze 2 godziny siedziałam i czekałam, bo od razu było sprawdzanie, czy w międzyczasie nikt nie wziął na nie kredytu (w domyśle ja). Jednak okazało się, że było ok.
A Ty jak będziesz czekać na "dobroć dzikiego lokatora" to możesz się nie doczekać, a opóźnienie zgłoszenia jedynie spowoduje większe komplikacje na policji.
Info o usunięciu rzeczy może dawać spółdzielnia, jak ktoś postawił swoje rzeczy na terenie wspólnej części. A jeśli ktoś włamał się do Twojej piwnicy (czyli usunął kłódkę i się "zadomowił") to inna sprawa.
Jeśli możesz to jeszcze dziś zadzwoń na policję Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373228 Napisano: 28.06.2017 12:57:47 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

czyli Ty jesteś osobą wynajmującą? a może właściciel coś wie na ten temat?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373184 Napisano: 28.06.2017 12:06:36 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe) Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

ziolko

#6373049 Napisano: 28.06.2017 09:52:30 w Wkurza mnie...
agicho napisał(a):

ziolko napisał(a):

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi"  emotka

Ostatnio dostałam cud propozycję - wartość towaru 2 tysiące a to coś wyskakuje,że daje 450 i ani zl więcej emotka i znowu mam dylemat czy to dobry wątek "wkurzać się" czy "śmiać" emotka

no to wypisz wymaluj tak samo miałam emotka  wieczorem napiszę pw, czy to ta sama osoba, czy nie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372956 Napisano: 27.06.2017 22:57:13 w Wkurza mnie...
androm - wyjaśnienie w moim wcześniejszym wpisie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372952 Napisano: 27.06.2017 22:53:44 w Wkurza mnie...
jokan kiedyś napisałam, bo miałam protokół przekazania nagrody (ze 2 lata temu), a jak kupujący pytał o gwarancję, to musiałam o tym napisać. W końcu protokół robi za gwarancję, prawda? i jak się dowiedział, że to wygrana, to mniej więcej taki tekst puścił emotka  kwoty nie pamiętam, ale oferował dużo mniej, niż chciałam Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6372951 Napisano: 27.06.2017 22:52:42 w Wkurza mnie...
bc14 napisał(a):

olx!i jeszcze teksty na" internecie najtaniej jest za.."

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372947 Napisano: 27.06.2017 22:47:00 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie kupujący na olx. Najlepiej oddać coś za darmo, koniecznie z paragonem potwierdzającym legalność źródła, a najlepiej z dowozem osobistym. Czekam, aż zaczną o skan dowodu prosić. emotka

i  jeszcze komentarze, że "jak to jest wygrane, to przecież prawie za darmo się udało, więc dlaczego za tyle pani sprzedaje?" Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6372921 Napisano: 27.06.2017 21:56:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aurorcia napisał(a):

mia napisał(a):

No nie mogę! emotka Przeglądając naprawdę urokliwe zdjęcia i opisy z konkursu https://www.e-kon...as.html#.WVKzBdxpx1Q , trafiłam na to:https://www.faceb...p;type=3&theater
Również wygrało! emotka emotka

Ja p... emotka  to się nigdy nie skończy, gusta agencji są nieodgadnione emotka  

mierzi mnie, jak ktoś nie umie używać znaków interpunkcyjnych. Uczono mnie, że najpierw jest kropka lub przecinek, a dopiero po tym spacja. U tej pani jest najpierw spacja a dopiero później interpunkcja. 
Aż trudni się czyta takie "dzieło" emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

ziolko

#6371936 Napisano: 26.06.2017 11:22:34 w Albedo Marketing
ongis - jesteś na forum zaledwie kilkanaście dni i już jesteś tak zorientowany co i jak?? chyba, że specjalnie założyłeś nowe konto, żeby wsadzić kij w mrowisko??  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6371602 Napisano: 25.06.2017 09:20:52 w Wkurza mnie...
agakaz2 napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że czasami jestem za łagodna  emotka  zamiast dążyć do swego, to jestem "dyplomatyczna", empatyczna, i mam wrażenie, że przez to ludzie robią mnie w balona  emotka emotka Kto mi doradzi, jak bardziej walczyć o swoje?? 

mnie pomagają szkolenia z asertywności , zakład pracy co roku wysyła

asertywna raczej jestem.. chodzi mi o to, że czasami zamiast komuś "dosrać" robię to łagodniej, albo w najważniejszym momencie mam ścisk gardła i problem, bo odpowiednia chwila na walkę mija, zanim odzyskam głos (albo argumenty emotka  ) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6371586 Napisano: 24.06.2017 23:57:40 w Wkurza mnie...
norweska20 napisał(a):

ziolko napisał(a):

wkurza mnie, że czasami jestem za łagodna  emotka  zamiast dążyć do swego, to jestem \"dyplomatyczna\", empatyczna, i mam wrażenie, że przez to ludzie robią mnie w balona  emotka emotka Kto mi doradzi, jak bardziej walczyć o swoje?? 

Tylko że to już taka cecha charakteru i ciężko ją pokonać - bo to płynie ze środka emotka  coś o tym wiem ....

chyba będę musiała przemodelować sobie charakter emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6371581 Napisano: 24.06.2017 23:35:18 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że czasami jestem za łagodna emotka  zamiast dążyć do swego, to jestem "dyplomatyczna", empatyczna, i mam wrażenie, że przez to ludzie robią mnie w balona emotka emotka
Kto mi doradzi, jak bardziej walczyć o swoje??  Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nariam 0

ziolko

#6371422 Napisano: 24.06.2017 12:22:50 w Wkurza mnie...
nadeim to już nie zależy ode mnie, tylko od pionasa emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6371417 Napisano: 24.06.2017 11:59:31 w Wkurza mnie...
nel1984 napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

nel1984 napisał(a):

Wkurza mnie, że w wątku "moje dzisiejsze wygrane" nie mogę pogratulować autorowi super pomysłu na fartuch do grillowania, który wygrał główną (mdepfs) tylko muszę szukać po forum jakiegoś wątku do gratulacji, a tego to mi się już po prostu nie chce. Kilka razy już chciałam tam komuś pogratulować, ale głupio tak zaczynać przygodę z forum od punktów karnych. Ja rozumiem strach przed zaśmiecaniem forum, ale z drugiej strony jak ktoś zrobił naprawdę kawał dobrej roboty i można to zobaczyć i ocenić i się bardzo spodoba to może miłe by było dla tej osoby, żeby usłyszała kilka miłych słów???A i jeszcze to, że nie mogę sobie poradzić z dodaniem konkursu do bazy. Znalazłam wreszcie taki, którego nikt jeszcze chyba nie zauważył przede mną emotka

Zawsze możesz wysłać danej osobie prywatną wiadomość z gratulacjami emotka

Teoretycznie tak, ale to już nie to samo, przynajmniej dla mnie. 

kiedyś były gratulacje w mdw, ale robił się tam taki śmietnik, że masakra. Czasami było kilka stron gratulacji, a dopiero pomiędzy nimi jakieś wpisy na interesujący temat Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6371350 Napisano: 23.06.2017 23:39:15 w WC - rozmowy o wszystkim
tu przeniosłam całą dyskusję z tematu "żegnamy zmarłych"  Wyświetl w wątku >>
2 brucee, kalka 0

ziolko

#6371348 Napisano: 23.06.2017 23:37:28 w Żegnamy zmarłych
będę wdzięczna, jeśli nie będziecie prowadzić tu długich dyskusji mało związanych z tematem...
Sporo czasu zajęło mi przeniesienie wszystkiego do WC damskiego emotka Wyświetl w wątku >>
[*] 2 brucee, @gnieszk@

ziolko

#6371305 Napisano: 23.06.2017 22:22:31 w Wkurza mnie...
bruce - co nie pasuje? cień? tyłek? czy kobieta??  emotka emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6371303 Napisano: 23.06.2017 22:19:11 w Wkurza mnie...
iwona0103 napisał(a):

pionas napisał(a):

Obraźliwe komentarze to fragment.Nie wiem czy autor ma tutaj konto bo dostałem oficjalne pismo na maila stąd reakcja.Autor zdjęć uważa iż nie używał żadnych programów do obróbki zdjęć i ma na to dowody, jeśli takie otrzymam i będę w stanie ocenić że faktycznie był w stanie wykonać dwa zdjęcia z różnymi produktami na którym będą te same osoby w tych samych pozycjach to będzie więcej karniaków...

Wkurza mnie pogoda za oknem ;/

Polecam otworzyć poniższe dwa linki w osobnych kartach i przeskakiwać między nimi
https://wilkinson...05389f40ce.jpeg?v=26
https://tabascoko...LL592ef371e9890d.jpg
fajnie widać zmieniające się produkty  emotka

Ciekawe czy będzie karniak... jest ryzyko jest zabawa emotka

mam nadzieję, że nie zarobię karniaka emotka  emotka  
Moim zdaniem "oryginalne" jest zdjęcie z tabasco, bo widać nawet odbicie palców w butelce (chyba, że ktoś jest tak utalentowany, że je zrobił). 
Zaś z wilkinsonem kciuk jest przesunięty i dodana plansza z tyłu. 
Poza tym na dużym powiększeniu widać jakieś przeróbki w obrębie palców trzymających maszynki. 

Podsumowując - NIE wierzę, żeby  te zdjęcia były bez przeróbek. Nawet gdyby były robione seryjnie, to byłaby choćby minimalna różnica w ułożeniu ciała, w chmurach. no i oczywiście jest dołożony dym z grilla. Oryginalnie inaczej się układa. I  jakby było seryjne, to dym też inaczej by wyglądał na kolejnych zdjęciach.
I jak dla mnie dziwnie wygląda ten cień za tyłkiem kobiety. Jakby postać była wklejona (ale mogę się mylić) Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6371284 Napisano: 23.06.2017 21:18:38 w Albedo Marketing
bethan napisał(a):

ziolko napisał(a):

mój list leżał bezczynnie i czekał, az ktoś łaskawie się nim zainteresuje - przez 11 dni kalendarzowych.

To i tak cud, że nie "zaginął". Bidaki nie wiedzieli, że to reklamacja i wcale im się nie spieszyło z otwarciem, ot co.

wiedzieli... na kopercie był dopisek, czego dotyczy sprawa Wyświetl w wątku >>
0 0