Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6374961 Napisano: 02.07.2017 17:41:56 w Dyskusje o wynikach konkursu
edzia21 napisał(a):

Wyniki zniknęły ze strony. Swoją drogą, facet ma jaja...demonstrować łamanie prawa na filmiku. Zapewne nie jest świadomy konsekwencji. Tak to jest, kiedy laicy biorą się za organizowanie konkursów, a na nawet (co najgorsze) loterii. Udziału nie brałam, ale gdybym brała, chętnie sprawdziłabym tu i tam, czy Pan miał zezwolenia na organizację loterii  emotka

Heheh... też jestem ciekawa emotka  z tego co kiedyś słyszałam, to nawet po kilku latach odpowiednie urzędy kontaktowały się z osobami, które brały udział w loteriach bez zezwolenia.. nawet jeśli nie wygrały.
A tu? nie widziałam konkretnych zasad ani informacji o tym, co dokładnie wchodzi w skład nagrody, dla ilu osób jest pobyt, w jakim czasie itp. 
Facet wesoło sobie zorganizował konkurs nie myśląc o tym, jakie formalności musi dopełnić, nie poinformował o wartości nagród, a jeszcze w dodatku nagrodził "najładniejszą" kartkę. Czyli nie spełniającą jego własnych zasad... emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

ziolko

#6374892 Napisano: 02.07.2017 11:24:19 w Dyskusje o wynikach konkursu
mia napisał(a):

ziolko napisał(a):

już jakiś "genialny" pan skopiował Twoją wypowiedź i umieścił w komentarzu pod losowaniem "Marek Fra · 0:00 Za komentarz https://www.e-konkursy.info/.../dyskusje.../strona/1030/..."

Setki razy sobie pysk strzępiłam o blokadzie tego wątku i podobnych dla osób postronnych. Guzik z tego.No i teraz widać efekty.
W sumie mi to lata, dla forum jednak chyba wątpliwa reklama. emotka

wiesz.. nie wiadomo, czy ten pan nie jest tu zarejestrowanym użytkownikiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6374887 Napisano: 02.07.2017 11:10:31 w Dyskusje o wynikach konkursu
mia napisał(a):

lizzie napisał(a):

Pojawiły się wyniki do konkursu Konkurs "Wakacje nad morzem"https://www.faceb.../?type=3&theater
Jak zwykle nagrodzona najładniejsza, a miało być losowanie emotka

Coraz lepiej. emotka
Nawet nie wiedziałam o istnieniu tego konkursu, ale po dopisku lizzie z ciekawości spojrzałam na wyniki...
Kiedyś dawno temu forum obśmiewało gremialnie pomysł forumowiczki, która na loterię promocyjną wysłała... barwny plakat. Organizator wybrnął z humorem, arcydzieło upublicznił, podziękował za wkład pracy i oczywiście odrzucił z puli. emotka No i brawo.
Wydawałoby się, że skoro pomysł spalił na panewce, długo już nikomu (przynajmniej z tego forum) podobny do czaszki nie przyjdzie.
Otóż nie, logika czasem myli. emotka Tym razem w dodatku pomysł się opłacił - organizator dał podwójnie ciała, bo nie tylko nie odrzucił arcydzieła z loterii, ale jeszcze z baranim zachwytem nagrodził... tak jakby wylosował.
Zresztą, można samemu obejrzeć to na filmiku. Czekam teraz na zachwyt w MDW. emotka
Naprawdę odechciewa się pomału konkursów/loterii. Zwłaszcza, że różnica coraz bardziej się zaciera, jak widać. emotka

już jakiś "genialny" pan skopiował Twoją wypowiedź i umieścił w komentarzu pod losowaniem "Marek Fra · 0:00 Za komentarz https://www.e-konkursy.info/.../dyskusje.../strona/1030/..." Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6374818 Napisano: 01.07.2017 21:41:12 w Pomocy!!!!
netka2000 cb656 - dzięki za pomoc.. na razie działa. zobaczymy, jak będzie dalej  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6374797 Napisano: 01.07.2017 20:19:51 w Pomocy!!!!
Szukam pomocy w kwestii WiFi

Mam internet w domu z firmy  Multimedia. Laptop czy tablet działają na internecie mobilnym, tak samo telefon. 
Dziś rano pojawił się komunikat w telefonie:
"Atak na sieć WiFi xxxx (nazwa).
Trwa przechwytywanie ruchu przez hakerów.
Transakcje bankowe, rozmowy oraz odtwarzanie wideo nie są bezpieczne".

Dodam, że na telefonie mam Mcaffe Security, a na lapku Eseta.
Nigdzie nic się nie pojawia, tylko na telefonie. Od rana nie mogę połączyć się z internetem w telefonie emotka

Czy ktoś miał podobnie?? ewentualnie ktoś wie, jak się tego pozbyć? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6374289 Napisano: 30.06.2017 11:52:02 w SZUKAM....
cb656 napisał(a):

Szukam informacji, do czego to służy i jak się tym bawić? emotka To podobno jakiś straszny hicior? emotka

wrzuć w google spinner fidget, przejdź na filmy to się dowiesz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373738 Napisano: 29.06.2017 10:20:38 w Kaufland konkursy
Monika11 napisał(a):

ziolko napisał(a):

parole21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nie no... ktoś ewidentnie wpierniczył się w mojego kauflanda i mi zabiera bony  emotka  ZNOWU NIC!! 

najlepiej zmienić Kaufland emotka  Ja, robiąc zakupy na budżet robię autem hoho kilometrów emotka  To tu, to tam i zawsze coś tam wpadnie, raz mniej, raz więcej emotka

a ja nie mam czasu, żeby latać nie wiadomo gdzie  emotka

oj tam , oj tam -miotła jest to i latanie powinno być emotka )))

he he he emotka  miotła się połamała i jest w naprawie emotka

parole21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

a ja nie mam czasu, żeby latać nie wiadomo gdzie  emotka

Ja też go nie mam emotka  Na szczęście żona i dzieci uwielbiają takie przejażdżki więc wszyscy są zadowoleni emotka

ha... mój mąż jeszcze bardziej nie ma czasu, niż ja emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373730 Napisano: 29.06.2017 10:08:36 w Kaufland konkursy
parole21 napisał(a):

ziolko napisał(a):

nie no... ktoś ewidentnie wpierniczył się w mojego kauflanda i mi zabiera bony  emotka  ZNOWU NIC!! 

najlepiej zmienić Kaufland emotka  Ja, robiąc zakupy na budżet robię autem hoho kilometrów emotka  To tu, to tam i zawsze coś tam wpadnie, raz mniej, raz więcej emotka

a ja nie mam czasu, żeby latać nie wiadomo gdzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373561 Napisano: 28.06.2017 20:28:11 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

ziolko napisał(a):

mariolakal napisał(a):

Pomocy ! Jak uratować telefon wyłowiony z rzeki ? Coś mi się kiedyś obiło o uszy żeby potraktować go ryżem... Czy są też inne sposoby ?  emotka

nie mów, że znowu coś utopiłaś?  emotka Tak.. rozbierz go, wyjmij baterię, kartę i taki rozłożony włóż do ryżu białego. Ryż musi otaczać telefon z kazdej strony.Musisz go zostawić na co najmniej kilkanaście godzin.

Ile czasu ten telefon był w wodzie? 

Tym razem Tati utopił...  emotka  Wypadł mu z kieszeni i wpadł do rzeczki/strumyka... Wyłowił go po paru minutach...  emotka

możesz spróbować z ryżem, ale cudów nie oczekuj emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373558 Napisano: 28.06.2017 20:23:27 w SZUKAM....
mariolakal napisał(a):

Pomocy ! Jak uratować telefon wyłowiony z rzeki ? Coś mi się kiedyś obiło o uszy żeby potraktować go ryżem... Czy są też inne sposoby ?  emotka

nie mów, że znowu coś utopiłaś? emotka
Tak.. rozbierz go, wyjmij baterię, kartę i taki rozłożony włóż do ryżu białego. Ryż musi otaczać telefon z kazdej strony.
Musisz go zostawić na co najmniej kilkanaście godzin.

Ile czasu ten telefon był w wodzie?  Wyświetl w wątku >>
1 petunija1 0

ziolko

#6373514 Napisano: 28.06.2017 19:12:42 w Kaufland konkursy
nie no... ktoś ewidentnie wpierniczył się w mojego kauflanda i mi zabiera bony emotka  
ZNOWU NIC!!  Wyświetl w wątku >>
2 brucee, frodo 0

ziolko

#6373512 Napisano: 28.06.2017 19:11:27 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

ok, dzięki za radę. Mam nadzieję, że dziki lokator wyniesie się po dobroci.

Nie zwlekaj, bo to tylko pogarsza sprawę. 
Jak kiedyś znalazłam dokumenty w piątek wieczorem, w sobotę nie miałam czasu, zeby iść, poszłam w niedzielę... ze 2 godziny siedziałam i czekałam, bo od razu było sprawdzanie, czy w międzyczasie nikt nie wziął na nie kredytu (w domyśle ja). Jednak okazało się, że było ok.
A Ty jak będziesz czekać na "dobroć dzikiego lokatora" to możesz się nie doczekać, a opóźnienie zgłoszenia jedynie spowoduje większe komplikacje na policji.
Info o usunięciu rzeczy może dawać spółdzielnia, jak ktoś postawił swoje rzeczy na terenie wspólnej części. A jeśli ktoś włamał się do Twojej piwnicy (czyli usunął kłódkę i się "zadomowił") to inna sprawa.
Jeśli możesz to jeszcze dziś zadzwoń na policję Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373228 Napisano: 28.06.2017 12:57:47 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

ziolko napisał(a):

ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe)

umieściłam przy windzie ogłoszenie z żądaniem opróżnienia piwnicy i zwrotu rzeczy do końca tygodnia. W przeciwnym razie w poniedziałek udaję się zgłosić sprawę na policję. Ciężko chodzić po 100 mieszkaniach w bloku w centrum Warszawy, w którym większość mieszkań jest na wynajem  (podobnie jak moje) i zastanie kogoś w domu graniczy z cudem. W głowie mi się nie mieści, że można zrobić coś takiego. Ostatnio byłam w piwnicy jakieś 2 miesiące temu.

czyli Ty jesteś osobą wynajmującą? a może właściciel coś wie na ten temat?  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6373184 Napisano: 28.06.2017 12:06:36 w Wkurza mnie...
ikropka napisał(a):

Schodzę sobie dziś do piwnicy zanieść resztki, które zostały po remoncie, a tam niespodzianka. Ktoś zmienił kłódkę, wyrzucił moje rzeczy i wprowadził się ze swoimi. emotka

ale jak to??  emotka  radzę pochodzić po mieszkaniach i popytać ludzi, "czyja" to piwnica... a jak ktoś się przyzna, to zapytać, kto mu na to pozwolił i żądać zwrotu rzeczy (o ile to możliwe) Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

ziolko

#6373049 Napisano: 28.06.2017 09:52:30 w Wkurza mnie...
agicho napisał(a):

ziolko napisał(a):

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi"  emotka

Ostatnio dostałam cud propozycję - wartość towaru 2 tysiące a to coś wyskakuje,że daje 450 i ani zl więcej emotka i znowu mam dylemat czy to dobry wątek "wkurzać się" czy "śmiać" emotka

no to wypisz wymaluj tak samo miałam emotka  wieczorem napiszę pw, czy to ta sama osoba, czy nie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372956 Napisano: 27.06.2017 22:57:13 w Wkurza mnie...
androm - wyjaśnienie w moim wcześniejszym wpisie emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372952 Napisano: 27.06.2017 22:53:44 w Wkurza mnie...
jokan kiedyś napisałam, bo miałam protokół przekazania nagrody (ze 2 lata temu), a jak kupujący pytał o gwarancję, to musiałam o tym napisać. W końcu protokół robi za gwarancję, prawda? i jak się dowiedział, że to wygrana, to mniej więcej taki tekst puścił emotka  kwoty nie pamiętam, ale oferował dużo mniej, niż chciałam Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6372951 Napisano: 27.06.2017 22:52:42 w Wkurza mnie...
bc14 napisał(a):

olx!i jeszcze teksty na" internecie najtaniej jest za.."

oraz jak coś kosztuje w sklepie np. 1000 zł, sprzedaje się za 600-700, a ktoś pisze, że "płaci od ręki 400, bo i tak nikt tego nie kupi" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6372947 Napisano: 27.06.2017 22:47:00 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Wkurzają mnie kupujący na olx. Najlepiej oddać coś za darmo, koniecznie z paragonem potwierdzającym legalność źródła, a najlepiej z dowozem osobistym. Czekam, aż zaczną o skan dowodu prosić. emotka

i  jeszcze komentarze, że "jak to jest wygrane, to przecież prawie za darmo się udało, więc dlaczego za tyle pani sprzedaje?" Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6372921 Napisano: 27.06.2017 21:56:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
aurorcia napisał(a):

mia napisał(a):

No nie mogę! emotka Przeglądając naprawdę urokliwe zdjęcia i opisy z konkursu https://www.e-kon...as.html#.WVKzBdxpx1Q , trafiłam na to:https://www.faceb...p;type=3&theater
Również wygrało! emotka emotka

Ja p... emotka  to się nigdy nie skończy, gusta agencji są nieodgadnione emotka  

mierzi mnie, jak ktoś nie umie używać znaków interpunkcyjnych. Uczono mnie, że najpierw jest kropka lub przecinek, a dopiero po tym spacja. U tej pani jest najpierw spacja a dopiero później interpunkcja. 
Aż trudni się czyta takie "dzieło" emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0