Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika ziolko

ziolko

#6347717 Napisano: 19.04.2017 11:22:11 w Wkurza mnie...
andziulka21 napisał(a):

Pogoda emotka ,
Zimno, wieje i jeszcze śnieg pada emotka

nie spodziewaj się, że w lipcu będzie lepiej emotka  w każdym razie w drugiej połowie emotka   Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6347139 Napisano: 16.04.2017 22:58:07 w Wkurza mnie...
adamaszek napisał(a):

Wkurza mnie, że osoba, która była zalogowana na forum nagle zniknęła, na początku nie odpowiadała na maile, a potem zupełnie zlikwidowała konto. Dziwnie to wygląda, bo po umówieniu się na wymianę dostała kasę, tego samego dnia miała wysłać bon, który oferowała, a potem cisza i nie ma jej. Ja nie mam kasy ani bonu i zero wiadomości od niej emotka (( Naprawdę dziwnie to wygląda, pierwszy raz mam z czymś takim do czynienia...

możesz podać nicka tej osoby? oraz ile kasy tej osobie dałeś? Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6346940 Napisano: 15.04.2017 12:01:33 w Pomocy!!!!
cb656 przegiąłeś z tym wujkiem połamanym emotka Wyświetl w wątku >>
0 1 izkak

ziolko

#6346935 Napisano: 15.04.2017 11:46:44 w Pomocy!!!!
cleo25 napisał(a):

Wielce Was oburza, że ktoś chce kasę za paragon, wysyłacie do prokuratury, 'tracicie wiarę w ludzi' ... a to, że "towarzystwo wzajemnej adoracji" gra na pół wsi, chomika i zmarłego wujka, tego nie dostrzegacie, to jest super uczciwe. Upss ... bo pewnie sami tak robicie. Dziewczyna mogła ten paragon wyrzucić do kosza i nikt by nic nie miał. Gratuluję Asperowi wygranej, niech się cieszy z tych 9500 i żyje szczęśliwie. Chyba, że chce przez najbliższe pół roku latać po prokuraturach i sądach ...
A propos "... kto nigdy nie pisal bez swojego paragonu niech podniesie rękę w górę...." - no to podnoszę.

wiesz co... to tak, jakbym Cię poprosiła o kupno jakiegoś produktu, którego nie ma u mnie w mieście (np. upatrzonego sweterka) z adnotacją, że na razie mi nie jest potrzebny, ale jak będzie zimno, to poproszę Cię o wysłanie go.
Dostajesz kasę, sweterek kupujesz, leży u Ciebie, za kilkanaście dni, czy kilka tygodni proszę Cię o wysyłkę a Ty stwierdzasz, że skoro go nie odebrałam, to widać nie jest mi potrzebny i możesz go wyrzucić do kosza. A skoro jest mi zimno, to mam Ci jeszcze dopłacić.
Sweter byłby moją własnością zostawioną u Ciebie na przechowanie, skoro dałam Ci na niego kasę. I taka umowa byłaby wiążąca.
W tym przypadku byłoby to wyłudzenie i w przypadku aspera też jest. Tylko, że asper miał więcej do stracenia, niż potencjalny sweterek użyty w przykładzie.

Dodam, że nie popieram grania na pół wsi i chomika, albo szukania paragonu po fakcie. Tak samo jak gram na swoje paragony, a nie szukam później na hurraaa na forum. 

Fakt, zdarzyło mi się, jak wsadziłam do kalendarza paragon, później 6x go przeszukałam, miałam dylemat "słać smsa, czy nie", ale ostatecznie nie posłałam, bo stwierdziłam, że jak mam później szukać i tracić nerwy, to wolę nie grać. No i jeszcze ta opinia, że jak to?? tępi szukanie paragonu po fakcie, a teraz sama szuka???  Oczywiście paragon znalazł się kilka dni po zakończeniu konkursu emotka  emotka

Kilka lat temu spotkałam się z nieuczciwością ze strony osoby z forum, czyli nieświadomie kupiłam paragon przerobiony w programie graficznym. Wygrałam, wysłałam skan, po czym dostałam info od organizatora, że taki sam paragon przysłała już inna osoba. I co?? straciłam nagrodę, więc już nikomu nie ufam pod tym względem (oprócz kilku "sprawdzonych" osób).  Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6346300 Napisano: 13.04.2017 22:08:28 w PLAGIATY
kalafior napisał(a):

zezowaty_kot napisał(a):

kalafior zgłaszałaś? Na pocieszenie powiem, że Twoja praca jest estetyczniejsza, zegar tego pajaca jest koślawy i ucieka mu widelec.

Zgłosiłam od razu. Co prawda nagrodą są produkty, ale należy reagować na takie bezczelne zachowanie. Ciekawa jestem jak zareaguje organizator.

nieważne, czy to nagroda za kilkanaście złotych, czy za kilkadziesiąt tysięcy. Plagiat, to plagiat!! czyli kradzież cudzej myśli lub innej pracy. I należy to zgłaszać i tępić. Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6345388 Napisano: 12.04.2017 11:06:45 w Wkurza mnie...
Niebieska_Laguna napisał(a):

Wkurza mnie, że jak zamknę okno, to mi duszno. A jak otworzę, to mi zimno.

no to załóż sweter lub owiń się kocem i otwórz okno emotka  nie będzie duszno, ale nie zimno emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6345373 Napisano: 12.04.2017 10:36:52 w Wkurza mnie...
cleopatra napisał(a):

kaszel, z którym walczę już ponad tydzień i katar, przez który mówię, jakbym siedziała w studni....wrrrrrrrrrr

na kaszel polecam syrop z pędów sosny emotka
Tylko sprawdzaj, czy to nie wodny wyciąg z cukrem, bo kupiłam i mi spleśniało, bo nie wiedziałam, że trzeba go trzymać w lodówce emotka emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6344693 Napisano: 10.04.2017 22:58:25 w Wkurza mnie...
lb napisał(a):

lb napisał(a):

Wkurza mnie że na paragonach nie pisze że jest to produkt Mlekovity tylko np. mleko uht, masło polskie, maślanka itd. i co w tym przypadku robić, czy za każdym razem prosić o podpis i pieczątkę sklep

otrzymałam taką odpowiedź z Mlekovity:

Nie, nie trzeba prosić o pieczątkę za każdym razem robiąc zakupy. Po to ma
Pani zachować paragon i kod kreskowy z opakowania, aby w ten oto sposób
potwierdzić ten zakup. W przypadku wygranej gdyby dany paragon budził
nadal nasze wątpliwości, możemy poprosić o pieczątkę sklepu.  

mnie tak napisali
"Witam
Zgodnie z regulaminem pieczątka sklepu jest wymagana dopiero w momencie wygranej, kiedy przy okazaniu paragonu nie mamy pewności, czy zakupiony produkt jest produktem Mlekovity objętym promocją.

Pozdrawiam
Organizator"

Kupowałam masło w Biedronce, a tam opis "Masło Ekstra 200g"  Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6344279 Napisano: 10.04.2017 10:24:10 w Połączenia nieodebrane
andziulka21 napisał(a):

jomajd86 napisał(a):

42 259 44 76 ktoś coś ? odebrany tel a w tle sygnał jakbym to ja do kogoś dzwonila

Mam nieodebrane z tego samego numeru....

https://www.odebr...r-telefonu/422594404 Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6343716 Napisano: 07.04.2017 18:46:52 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
PAMIĘTAJCIE, ŻE TU NIE MA PYTAŃ I DYSKUSJI!! Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6343471 Napisano: 07.04.2017 11:30:31 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

Hm, myślisz, ze to tak oczywiste: emotka Tylko jak ja tak przyczepic? 

Mam... może labrekin!!

może ten lambrekin ma tunel i pręt od karnisza jest w środku? dzięki temu materiał jest prosty.
Są też karnisze linkowe - widziałam w LM  Wyświetl w wątku >>
1 dolly 0

ziolko

#6343460 Napisano: 07.04.2017 11:20:58 w WC - rozmowy o wszystkim
dolly napisał(a):

Czy ktoś ma pojęcie jak się nazywa ta hmmm mini zasłona nad oknem?
Gdzie tego szukać, albo na czym to wisi emotka

Lambrekin emotka Wyświetl w wątku >>
1 dolly 0

ziolko

#6342620 Napisano: 05.04.2017 16:04:18 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Nie, ja miałam na myśli w ogólności wszystkie osoby, które lubią komuś dos.ać i się tym chełpią-takie właśnie osoby także są użytkownikami naszego forum.

chodzi Ci o pomysł ze skarpetkami w rurze wydechowej?? emotka  
Swoją drogą sama mam czasami ochotę coś zrobić, jak ktoś mnie zastawi, a ma masę miejsca wokół. Ale na skarpetki nie wpadłam emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6342610 Napisano: 05.04.2017 15:38:22 w SZUKAM....
maryam napisał(a):

Kto podpowie jak korzysta się z rabatów w ccc? Trzeba kod jakiś pobrać, czy przy zakupie automatycznie odlicza? (mam kartę od wczoraj)  emotka

dostałaś smsa o wielkanocnej promocji? emotka
Nic nie musisz pobierać, przy zakupach dajesz kartę i automatycznie masz naliczoną zniżkę emotka wiele razy tak robiłam    Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6342427 Napisano: 05.04.2017 11:01:23 w Punkty karne
zezowaty_kot +1 punkt za "gruby" komentarz. Czy naprawdę komuś tego życzysz, jak nie jest życzliwy? aż się boję konsekwencji karniaka... emotka Wyświetl w wątku >>

ziolko

#6341948 Napisano: 04.04.2017 13:55:13 w Pomoc potrzebującym!
Zbiórka na operację serca dla 4 miesięcznej dziewczynki 
https://web.faceb...zko-856347504532906/

Dodam, że to nie moje dziecko emotka  nie jest też ze mną spokrewnione emotka  
Znalazłam apel w necie Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6341746 Napisano: 04.04.2017 00:03:14 w Wkurza mnie...
wkurza mnie, że nie domknęłam zamrażarki i na hurrra musiałam dziś rozmrażać lodówkę, tak pełno było lodu emotka emotka
Po prostu o niczym tak nie marzyłam, jak od 20 do 23 zajmować się lodówką emotka

I jeszcze spam "6 kolorów, uatrakcyjnij swojego Facebooka" emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6341615 Napisano: 03.04.2017 18:55:08 w Kupię...
balicus napisał(a):

Kupię bony do decathlon o wartości ~1500zł. balicus1@gmail.com

i po to trzeba było zakładać nowe konto??? 
Sorry, ale jesteś "świeżynka", bez żadnych poleceń od osób, które już załatwiały jakieś interesy z Tobą... 
A tu jeszcze za taką kwotę?? 
Mało wiarygodne  Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

ziolko

#6341165 Napisano: 02.04.2017 09:44:33 w Dyskusje o wynikach konkursu
cb656 napisał(a):

mamamichasia napisał(a):

Z konkursu Darmowy suplement diety Calcium od Gal wysyłają całe opakowanie Calcium, ale data ważności jest do końca marca 2017... Przyszło i musiałam wyrzucić, bo nie zaryzykuję łykania po terminie. A dane osobowe już u nich.

Słusznie zrobiłaś emotka
W kodzie określającym datę przydatności do spożycia jest również godzina i minuta. Jakby było godzinę przed końcem terminu waznosci, to ja bym jeszcze zaryzykował, ale jak już pięć minut po, to nie. emotka

taaa.... bo w kodzie jest ukryta bomba zegarowa i jak tylko minie np. godzina 00:00 31.03.2017 to od razu z korka, czy z dna opakowania zaczyna się ulatniać gaz zanieczyszczający lek (lub artykuły spożywcze) i dany produkt nie nadaje się już do spożycia... też bym nie ryzykowała, bo nie wiadomo co to może być emotka emotka emotka

A na serio... co to za problem?? naprawdę uważacie, że od razu dana rzecz traci swoje walory użytkowe, bo jest np. 1 kwietnia, a napisane jest, że do końca marca użyć?? 
Ja tam używam witaminy i art. spożywcze nawet kilka miesięcy po orientacyjnej dacie do spożycia emotka  np. witaminy, makarony, mąkę, kaszę,  konserwy itp. Oprócz witamin, są tzw. produkty trwałe.
Jeśli były przechowywane w odpowiednich warunkach, tzn. nie za ciepło, nie za mokro, ocena organoleptyczna jest właściwa to po co mam wyrzucać kasę do kosza? 
Przecież produkt może się popsuć nawet przed końcem czasu podanego na opakowaniu, np. produkty mleczne, mięsne, konserwy (jeśli były przechowywane w za wysokiej temperaturze), mąki i inne produkty sypkie, jeśli wdały się mole. Wyświetl w wątku >>
0 0

ziolko

#6341054 Napisano: 01.04.2017 16:52:54 w Wkurza mnie...
cb656 napisał(a):

No i tkwiłbym w tym przekonaniu dalej, ale schyliłem się, by wyrzucić kubek po jogurcie i wtedy dopiero spadła mi z głowy przyklejona, wciśnięta paczka chusteczek... emotka
Ja wiem, że dziś Prima Aprilis, ale tego nie planowałem emotka No tak wyszło emotka

https://www.youtu.../watch?v=pt3g8HPwDSc  emotka Wyświetl w wątku >>