Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
maa
Postów 4190
Data rejestracji 14.01.2006
Punkty karne 0
Konkursy dodane
2 miesiace??:( Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no prosze to jednak doswiadczona agencja Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokladnie
lepiej juz by powiedzieli ze maja czas na wyslanie smsow w ciagu 3 dni na losowanie i dlatego jeszcze ich nie rozeslali
Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ooo to nie bralam w zadnym - zapewne dlateog nie kojarze agencji Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehehe:) ale mnie rozbawiłas:) Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
FireFly Creation M. Piotrowski i J. Piotrowska Sp.j. z siedziba w
Warszawie, ul. Choragwi Pancernej 43, 02-951 Warszawa, zarejestrowana pod numerem KRS:
0000162891 REGON: 015490774, NIP: 521 32 44 450FireFly Creation M. Piotrowski i J. Piotrowska Sp.j. z siedziba w
Warszawie, ul. Choragwi Pancernej 43, 02-951 Warszawa, zarejestrowana pod numerem KRS:
0000162891 REGON: 015490774, NIP: 521 32 44 450
prowadziła już jakis konkurs ta agencja bo nie koajrze Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to musi byc racja i tej wersji nalezy sie trzymac:) Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiadomo ze kazdy tak robi, posiada kilka paragonow i sle z kilku telefonow. Problem zaczyna sie robic jak wygra wiecej nagrod niz ma paragonow. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
racja
tylko czekac az osoby ktore teraz wytykaja ze ktos kupuje paragony zaczne je sami poszukiwac:) Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja mam nadzieje ze nie przechodza takie paragony jak mam byc szczera.
zawsze jak kupuje paragony to prosze o przeslanie ich poczta za doplata do znaczka. W ten sposob w jakis minimalny sposob weryfikuje ich pooprawnosc. Szczerze to nie wiem jak wyglada paragon podrobiony ale mam nadzieje ze na takie nie trafiam. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no to Ty sie mylisz
Art.286 kodeksu karnego definiuje przestępstwo oszustwa, ktore polega na osiągnięciu korzyści majątkowej (pieniędzy, wartościowych przedmiotów itp) przez doprowadzenie innej osoby do
- niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem ( sprzedaż, darowizna, pożyczka
itp.) za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo
- przez wyzyskanie błędu lub
- przez wyzyskanie niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania.
Natomiast wyłudzenie jest przetępstwem polegjącym na żądaniu korzyści majątkowej w zamian za zwrot bezprawnie zabranej rzeczy. (art. 286 par.2 k.k.)
Twoje kolokwialne znaczenie slowa wyludzenie jak widac nie ma potwierdzenia w przepisach prawa.
Najprosciej rzecz ujmujac to tak jakbys powiedziala ze jak Twoj maz, mama, dziecko itd pojdzie do sklepu i kupi promocyjne produkty a nastepnie wygrasz ty i odeslesz swoje dane to wyludzilas nagrode bo paragon byl meza a nie twoj! Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak widze oryginal paragonu to jestem w stanie okreslic czy jest wlasciwy czy podrobiony, a jezeli nawet nie jestem w stanie to zawsze posiadam dowody na to ze kupilam go od tej czy innej osoby.Dla mnie to jest swoiste zabezpieczenie. Natomiast jak ktos mi na pw pisze od razu tekst pokroju - mam paragony ile chcesz i jakie chcesz no to jest to dla mnie bardzo podejrzane i w takie interesy wole nie wchodzic. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak ktos kupuje paragon to go posiada z legalnego zrodla, jak podrobi czy przerobi to juz nie jest to zgodne z prawem.
owszem zdarza mi sie odkupowac paragony tak samo jak zdarza mi sie odstapic za darmo nagrode osobie ktora posiada swoj paragon wiec nie sadze abym wykazywala sie jakims pasozytnictwem. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dla mnie nieuczciwe jest to co zabrania polskie prawo a takze co godzi w moralnosc i etyke. Dobrowolne kupowanie od kogos paragonow gdzie obie strony maja dla siebie korzysc nie uwazam ani za nielegalne ani za niemoralne ani za nieetyczne.
Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak nie widze w tym nic nieucziwego i otwarcie o tym mowie. Nie naruszam zadnego art. polskiego prawa. Zawieram z kims normalna umowe kupna-sprzedazy. Ktos oferuje mi paragon ja za niego place, tak samo jak za gruszki czy marchewke w sklepie. Fakt ze gram na kilka kont majac jeden paragon a nastepnie wygrywam wiecej nagrod niz mam paragonow nie uwazam za nieuczciwy. Ponadto jak dla mnie odkupowanie od kogos paragonu jest transakcja w ktorej obie strony korzystaja. Nie zmuszam takze nikogo do sprzedawania mi paragonu - ktos ma taka ochote to pisze do mnie na pw i zalatwiamy sprawe. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no chyba jest roznica w odkupieniu od kogos paragonu niz przerobieniu (podrobieniu) dowodu fikcyjnego zakupu. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
teraz to juz jest taka konkurencja prawie w kazdym konkursie ze zawodowcy uderzaja w kazdy rodzaj konkursow wiec trzeba sie do tego przyzwyczaic a swojego szczescia poszukiwac wszedzie po trochu:) Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
rzeczywiscie na forum spotkalam juz osobe, ktora deklarowala ze moze mi wydrukowac dowolna ilosc paragonow z dowolnego sklepu. Nie skorzystalam jednak nigdy z jej oferty poniewaz zdaje sobie sprawe z tego ze takie dzialanie jest niezgodne z prawem. Wszystkim, ktorzy chcieliby sie skusic przypominam, że:
Fałszowanie to, w myśl art. 270 § 1 kodeksu karnego, wszelkie działania mające na celu podrobienie lub przerobienie dokumentu. Dokument natomiast to, zgodnie z art. 115 § 14 kk, każdy przedmiot lub inny zapisany nośnik informacji, z którym związane jest określone prawo, albo który ze względu na zawartą w nim treść stanowi dowód prawa, stosunku prawnego lub okoliczności mającej znaczenie prawne.
Osoba ktora dopuszcza sie czynu z powyzszego art. podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Zatem Kochaniutka to ze ktos nie uczestniczy w takiej procedurze nie oznacza ze nie zdaje sobie sprawy z tego co sie wokol niego dzieje.
Jako uczstnik loterii wierze ze organizatorzy posiadaja odpowiednia wiedze i Twoje odkrycia w postaci powyzszych przemyslen nie sa dla nich zbyt trudna sprawa do dedukcji. Zapewniam ze na pewno nie jestes jedyna osoba ktora to odrywa - bo jezeli naprawde tak myslisz to raczej Ty jestes smieszna. Wyświetl w wątku >>
maa
Postów 4190
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w sumie dopiero jedna osoba ujawnila sie ktora wyslala 500 smow wiec nie jest tak zle. Zapewne czesc z nich siedzi cicho i sie nie przyzna niemniej jednak ja mimo wszystko uwazam ze dla ludzi ktorzy graja tylko w celach zarobkowych to nie jest jakis swietny konkurs. Wyświetl w wątku >>