Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6436250 Napisano: 02.12.2017 18:35:11 w Wkurza mnie...
rafi323raf napisał(a):

asantesana napisał(a):

joan napisał(a):

oryginalny80 napisał(a):

Wkurza mnie, że mam tyle różnego rodzaju niepotrzebnych rzeczy w domu. Za dwie godziny sie przeprowadzam, i ilość kartonów, worków itp. jest przerażająca. (...)

Spróbuj przeczytać obie książki Marie Kondo + pooglądać jej filmiki na YT - może coś zmieni się na lepsze emotka

I życzę wygrania nowego tv, bo najwyraźniej nadszedł na to czas emotka

Ja bez książek stosuję zasadę 3P - zostawiam rzeczy Piękne, Przydatne i Pamiątkowe. Każda rzecz, która nie spełnia jednej z tych kategorii wylatuje emotka

Oj ta zasada u mnie nie działa, bo wszystko pod to podciągam. A też czeka mnie niedługo przeprowadzka i muszę dość znacznie ograniczyć ilość posiadanych rzeczy. Ale jak, jak wszystko "przydasię"?

Choć z drugiej strony nie raz przeżywałem miesiące mając tylko to, co mi się do plecaka zmieściło i da się. Chyba obejrzę ten filmiki emotka  

U nas też było „przydasie” i wszytsko lądowało na strychu. Aż w końcu nie było miejsca. Jak poszliśmy na strych to tam radio jeszcze z lat 80. Sokowirówka która okazała się zepsuta i bombonierka z datą do 2014 emotka  także poszło wszystko na porządki i teraz miejsca na strychu że balować można emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6436233 Napisano: 02.12.2017 17:35:54 w Wkurza mnie...
izkak napisał(a):

Przyzwyczaiłam się już trochę do ignorowania cebulaków z OLX, którzy stale wypisują, że dadzą "tyle i kropka", dzwonią o 5 rano, żeby zapytać czy przedmiot jest dostępny, albo umawiają się i nie przychodzą na spotkania... No cóż, mam "szczęście" to takich osobników i przyciągam ich jak magnez. Dzisiaj jednak odkryłam zupełnie nowy gatunek "Cebulak z Allegro" - koleś kupił kilka moich rzeczy przez "kup teraz" po czym napisał do mnie, że oferuje 70% ceny i zwrot prowizji, którą zabiera Allegro. Oczywiście odmówiłam i wytłumaczyłam, że transakcja jest wiążąca, a ja nie sprzedaję przedmiotów poza Allegro. Napisałam, że czekam na wpłatę całości albo niech zrezygnuje z zakupu, tak żebym mogła starać się o zwrot naliczonej prowizji. Teraz koleś mnie obraża i "straszy", że gdzieś tam mnie zgłosi do Allegro i wystawi negatywa  emotka Moje pytanie brzmi: na jakim etapie rozwoju zatrzymał się mózg tej osoby?  emotka

Skąd ja to znam... do mnie dzowni jeden od miesięcy am wystawioną krowę milkę i dzowni z pytaniem czy ona daje mleko... No masakra jakaś.. najgorsze że numer nieznany, nic nieda się zrobić emotka  

wkurza mnie aktualizacja na Windows .... od 16:50 do teraz mam 4% ... 40 minut. Czekania... ile to będzie trwać emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6436173 Napisano: 02.12.2017 14:15:33 w Paragony na trwające konkursy
Kupię paragon na kubusia w polomarkecie  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6436140 Napisano: 02.12.2017 11:30:31 w Dziś cieszę się z.....
bruce napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Aż zazdroszczę. Do mnie przylatują na pewno wróble i sikorki, teraz ten osobnik dzięcioł. Innych nie widuje. Albo nie znam. Ale akurat mam karmnik ustawiony że tylko z WC okno jest na niego i jak siedzę w kibelku i patrzę to tak dziwie i szybko uciekam emotka  ale fakt faktem... ślicznie to wygkąda. emotka   

Ja mam dzięki ptaszkom darmową prognozę pogody: ilekroć przyleci sroka z pobliskiej "Dorotki" - za 2-3 dni ochłodzenie murowane.  emotka  Inna sprawa, że dwóm sroczkom tak się u mnie spodobało, że sobie kilka lat temu gniazdko założyły na olbrzymim jesionie, zatem teraz mam ... ochłodzenie codziennie. emotka

Hahaha No to fajnie masz, bo w Tv jak zapowiadają pogodę na 2- p3 dni do przodu to się im rzadko sprawdza emotka   Wyświetl w wątku >>
2 nkba, brucee 0

pioge7

#6436094 Napisano: 02.12.2017 05:29:34 w Dziś cieszę się z.....
nkba napisał(a):

pioge7 napisał(a):

dziś cieszę się, że taki oto koleżka zawitał pod mój karmnik. Oprócz sikorek i wróbelków przyszedł czas na podziwianie innych okazów szukających pokarmu. Wie ktoś może co to za ptak? Możliwe że gil?

Kojarzę ptaszka ale nazwy nie pamiętam, ja już nie mogę się doczekać kiedy u mnie śnieg będzie i te stada ptaków się pojawią emotka największy karmnik mam przed oknem w salonie i cudownie się na nie patrzy emotka Non stop setki dzwońców, cztery gatunki sikorek, kowaliki,  dostojny pan grubodziub, pani ziemba i najrzadziej przylatujący ale najbardziej kolorowy szczygieł emotka Przylatuje kilka innych gatunkow ale śmigaja tak szybko, że nie zdążę ich "zidentyfikować" emotka   Mogę sie na nie gapić godzinami emotka

Aż zazdroszczę. Do mnie przylatują na pewno wróble i sikorki, teraz ten osobnik dzięcioł. Innych nie widuje. Albo nie znam. Ale akurat mam karmnik ustawiony że tylko z WC okno jest na niego i jak siedzę w kibelku i patrzę to tak dziwie i szybko uciekam emotka  ale fakt faktem... ślicznie to wygkąda. emotka    Wyświetl w wątku >>
2 brucee, nkba 0

pioge7

#6435984 Napisano: 01.12.2017 20:36:33 w Dziś cieszę się z.....
synk napisał(a):

a nie dzięcioł?

chyba tak emotka
sprawdziłem w googlach jak wygląda emotka
podobny i to bardzo emotka
tak jest.. mieszka człek na wsi a ptaków nie umie rozpoznać emotka Wyświetl w wątku >>
2 synk, brucee 0

pioge7

#6435904 Napisano: 01.12.2017 18:21:30 w SZUKAM....
słuchał ktoś RMF? Były już wyniki allegro za 29 i 30.11? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435884 Napisano: 01.12.2017 17:28:31 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mugolinka napisał(a):

synk napisał(a):

asia575 napisał(a):

biokoo napisał(a):

kurcze troche przesadzaja z GFK emotka

Ja po 2 latach zrezygnowałam.Dla mnie zaczęło być to już kłopotliwe i uciążliwe.Jak dla mnie to punkty bardzo za powoli się zbiera,a i na dodatkowe 50 zł nawet się raz nie załapałam emotka

dobrze że mnie olali, od roku ani jednego zaproszenia do ankiet nie mam

Ja skanuje produkty dwa trzy-razy w tygodniu. Pilnuje ,żeby mniej więcej tyle było- średnio co drugi dzień. I od 2 lat co pół roku się do 50tek łapię

ja od poniedziąłku do środy pracuję od  6 do 20. To jak wrócę to nawet siły nie mam na nic. Skanuję raptem w czwartek (zakupy z 3 dni) i w sobotę jakieś większe... i też łapię się na 50 zł co edycję. a telefony mam 1-2 w roku... Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435812 Napisano: 01.12.2017 15:49:04 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
asia575 napisał(a):

agakaz2 napisał(a):

Dzwoniła do mnie pani z GFk i pyta czym spowodowane są takie małe ilości zakupów skanowanych, A mam 4 osoby w rodzinie. Czy do was też dzwonią pytają?

Do mnie raz pani zadzwoniła z zapytaniem dlaczego pieluchy kupiłam skoro małego dziecka nie mam emotka Musiałam się tłumaczyć,że były to mokre chusteczki które używam do ścierania kurzu.

Do mnie też dzwonią...
to mówię że jemy mniej i mniej kupujemy emotka

a jak był projekt z trnd monte i belriso to dzownili do mnie czemu tak dużo produktów zott kupuję emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435768 Napisano: 01.12.2017 14:22:27 w Wkurza mnie...
wkurzają mnie dwie aplikacje na telefonie
OM CUSTOMIZE i KNOX.... pobierają baterię jak szalone i nie wiem jak wyłączyć. Jak wyłącze to się włączają same po jakimś czasie i dalej to samo... Wcześniej tel. ładowany co 3 dni, tera codziennie. Kontakt z infolinią dał mi tylko tyle że powiedzieli że mam przyjść z telefonem do salonu... a nawet nie wiem gdzie najbliższy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435716 Napisano: 01.12.2017 12:33:24 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas a co z opcją tą z kodami do oddania co ostatnio pisałeś? Wiesz mniej więcej kiedy ją wprowadzisz? 

może w przyszłym tygodniu znajdę czas na napisanie całego modułu...
nic nie obiecuję...

Ok, dzieki za info  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435677 Napisano: 01.12.2017 11:49:36 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
pionas a co z opcją tą z kodami do oddania co ostatnio pisałeś? Wiesz mniej więcej kiedy ją wprowadzisz?  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435664 Napisano: 01.12.2017 11:23:42 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Chodzi o samsunga. Spra2dze ten SMS backup czy jakoś tak. Mam nadzieje, że będzie ok emotka  

http://www.samsun...lsoftware/KIES/#none

Osttańio to pobierałem... ale albo jestem tak zielony że nie umiem się w tym posługiwać albo Jest to trudne emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435638 Napisano: 01.12.2017 10:51:36 w Pomocy!!!!
cb656 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

muszę zrobić przywracanie ustawień fabrycznych telefonu. wiadomo że wtedy stracę w nim wszytsko.
Zdjecia już zgrałem na kompa, aplikacje spisane jakie mam żeby je znowu wgrać, lista telefonów też.
Mam problem z SMSami.
Poleci ktoś jeśli się zna jak zrobić, żeby je mieć spowortem po ustawiniach fabrycznych? Niestety ale w tej kwestii jestem zielony. Potrzebuję aplikacji która je pomoże zgrać, dobrej i najwązniejsze... PO POLSKU emotka

Jaki producent telefonu?
Są programy od producenta, które to robią - poszukaj na ich stronie.
Przykładowo: Sony Ericsson PC suite czy popularna NOKIA

Chodzi o samsunga. Spra2dze ten SMS backup czy jakoś tak. Mam nadzieje, że będzie ok emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435592 Napisano: 01.12.2017 09:31:10 w Pomocy!!!!
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

muszę zrobić przywracanie ustawień fabrycznych telefonu. wiadomo że wtedy stracę w nim wszytsko.
Zdjecia już zgrałem na kompa, aplikacje spisane jakie mam żeby je znowu wgrać, lista telefonów też.
Mam problem z SMSami.
Poleci ktoś jeśli się zna jak zrobić, żeby je mieć spowortem po ustawiniach fabrycznych? Niestety ale w tej kwestii jestem zielony. Potrzebuję aplikacji która je pomoże zgrać, dobrej i najwązniejsze... PO POLSKU emotka

A nie masz opcji typu "zaznacz wszystko" + "kopiuj (albo przenieś / zapisz) na kartę SIM"?

nie, po zaznaczeniu wiadomości mam tylko USUŃ Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435563 Napisano: 01.12.2017 08:32:21 w Pomocy!!!!
Mam problem z SMSami.
Poleci ktoś jeśli się zna jak zrobić, żeby je mieć spowortem po ustawiniach fabrycznych? Niestety ale w tej kwestii jestem zielony. Potrzebuję aplikacji która je pomoże zgrać, dobrej i najwązniejsze... PO POLSKU emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435416 Napisano: 30.11.2017 19:55:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Anita26 napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

cherry_coke napisał(a):

Czy z tymbarka przychodzi jakiekolwiek potwierdzenie lub pojawia się jakieś podziękowanie na stronie?

Podpowie ktoś? Bo wysłałam zgłoszenie, wszystkie okna się wyczyściły i to w zasadzie tyle. emotka  

Ja mialam tak jak Ty...

Miałem to samo wczoraj. Ale musi sie pojawić podziękowanie i e-mail wysyłajcie jeszcze raz.  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6435129 Napisano: 30.11.2017 11:48:42 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Samsung j5 Ale na ipadzie mam to samo

czekasz na załadowanie się całej strony?
na końcu adresu masz #jakaś liczba?

kurcze, nie wiem... teraz działa normalnie... i znacznie szybciej.
wczoraj kliknąłem łapkę i załadowała się strona i zostało na górze strony. teraz jest ok.
sorki za zawracanie głowy

na stronie przewija dopiero gdy wszystko się załaduje - wtedy dopiero przeglądarka może ocenić gdzie ma Cię przesunąć emotka

tak,a el wczoraj za każdym razem ładowało jak skończyło to zostawało na górze. Specjalnie czekałem po parę sekund. Ale wszystko już działa emotka

dziwne, wczoraj byłem na wyjeździe służbowym i jedynie kiedy byłem przy komputerze to ok. 6 rano, no i dopiero dzisiaj  w pracy emotka

może to tylko i tak u mnie było emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6435121 Napisano: 30.11.2017 11:28:29 w Co jest zbędne, co potrzebne a co mogłoby być??
pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pionas napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Samsung j5 Ale na ipadzie mam to samo

czekasz na załadowanie się całej strony?
na końcu adresu masz #jakaś liczba?

kurcze, nie wiem... teraz działa normalnie... i znacznie szybciej.
wczoraj kliknąłem łapkę i załadowała się strona i zostało na górze strony. teraz jest ok.
sorki za zawracanie głowy

na stronie przewija dopiero gdy wszystko się załaduje - wtedy dopiero przeglądarka może ocenić gdzie ma Cię przesunąć emotka

tak,a el wczoraj za każdym razem ładowało jak skończyło to zostawało na górze. Specjalnie czekałem po parę sekund. Ale wszystko już działa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0