Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6409377 Napisano: 29.09.2017 15:35:56 w Lay's
defed napisał(a):

superloser napisał(a):

Te ŻABKOWE bony to jako PDF przychodzi.  To trzeba samemu w kolorze drukować???  Czy black and white? 

Serio?Jak tak, to myślę, że ważny będzie kod kreskowy - aby dało się go zeskanować. Kolor niepotrzebny.

Faktycznie... tragedia ... już widzę oczy kasjerek emotka   Wyświetl w wątku >>
1 defed 0

pioge7

#6409371 Napisano: 29.09.2017 15:25:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
violka88 napisał(a):

jokan napisał(a):

superloser napisał(a):

violka88 napisał(a):

http://www.miesza...ojedynek/4zaczynają się pojawiać laureaci z 4 etapu, ciekawe czy już maile wysłali, bo u mnie maila brak emotka może nie wygrałam....

Jak sie pojawiają? 

tez nic nie widze...

jest zwycięskie foto nagrody głównej

To jest przykładowe zdjęcie. Na kazdym etapie takie jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6409252 Napisano: 29.09.2017 11:56:38 w Intermarche
anialistopad napisał(a):

monisss napisał(a):

pioge7 napisał(a):

czy Lidka zapomniała już o bonach z konkursu Lays w ITM emotka ? już zapominam o tym konkursie ... z c4 przyszły z pierwszego etapu pufy a w itm chyba wcześniej konkurs był emotka

tak zapomniala.. ja tez nie mam...

Z itm bonów też nie mam .Dziś dotarły ze stokrotki 

To może se przypomniała jak wysłała ze stokrotki a mniej wiecej w tym samym czasie działała  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6409180 Napisano: 29.09.2017 09:58:13 w Kaufland konkursy
joan napisał(a):

Halszka napisał(a):

Szkoda że nie ma nowego budżetu... O tej porze zawsze był emotka Może mają problem z wymyśleniem pytania emotka

Dziwnie to przeciągają... niepokojąco! emotka

A co do pytania, zawsze mogą pojechać standardem "Dlaczego to właśnie Ty powinieneś wygrać?" emotka

Wypluj.... nie cierpię tego pytania... nie lubię odpowiadać na pytania dlaczego o ja jestem taki wyjątkowy że to mi się należy bon a nie pani gieni spod 7 emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6409170 Napisano: 29.09.2017 09:31:11 w SZUKAM....
gramtatatam napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Działa wam poczta na wp.pl?

działa  emotka

Kurde u mnie jakiś błąd. Zaloguje się i jak włączam jakiegoś emaila to ładuje i przechodzi na stronę logowania. 
Musze usunąć ciasteczka chyba  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6409162 Napisano: 29.09.2017 09:17:00 w SZUKAM....
Działa wam poczta na wp.pl? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408998 Napisano: 28.09.2017 17:42:56 w SZUKAM....
azaflora napisał(a):

sylwika76 napisał(a):

Gdzie znajdę śliwkę nałęczowską promocyjną i jak jest oznakowana? 

promocyjne są oznakowane tak jak tu http://foodandkit...-odslonie/najtańsze kartoniki niestety około 10zł  w Auchan, w Carrefour były po ok. 11zł

wczoraj widziałem w żabce, dwa za 21 zł. Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408914 Napisano: 28.09.2017 14:49:32 w Intermarche
czy Lidka zapomniała już o bonach z konkursu Lays w ITM emotka ? już zapominam o tym konkursie ...
z c4 przyszły z pierwszego etapu pufy a w itm chyba wcześniej konkurs był emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408663 Napisano: 28.09.2017 07:43:15 w Lay's
pingu4 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

violka88 napisał(a):

a jakie nagrody? tylko te kino za darmo czy coś jeszcze???

Kody na film vod i karty do kina 

a ilośc nagród np. jedna karta dziennie lub jakis regulamin jest znany emotka  z paczki emotka  ?

Regulaminu chyba jeszcze nie ma  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408661 Napisano: 28.09.2017 07:35:08 w Lay's
violka88 napisał(a):

a jakie nagrody? tylko te kino za darmo czy coś jeszcze???

Kody na film vod i karty do kina  Wyświetl w wątku >>
1 violka88 0

pioge7

#6408588 Napisano: 27.09.2017 21:05:34 w Lay's
tadziuuu napisał(a):

madlette napisał(a):

Już są! Moc nowych wygranych od 2 października! emotka emotka

a to konkurs kreatywny czy loteria?:P

Podobno kod na vod jest za wpisanie kodów z paczki a grać można o karty jak sie poda odp na pytanie  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408528 Napisano: 27.09.2017 19:11:56 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Paula_Paula napisał(a):

Nie wierzę. ... emotka 12121 wygralo w graalu ...ja mam 12122 emotka

Uuuuu współczuje emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408299 Napisano: 27.09.2017 13:15:45 w Lay's
joan napisał(a):

pioge7 napisał(a):

O może załóżmy taką grupę zamkniętą na fb i będziemy się tam chwalić naszymi nagrodami z konkurów emotka

Tylko po co dublować forum? emotka Jest MDW i wątek ze zdjęciami nagród, czego Ci jeszcze brak? emotka

No wlasnie jak to Napsialem to sie zastanawiałem czy to ma sens emotka   Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

pioge7

#6408229 Napisano: 27.09.2017 11:44:07 w Lay's
delvitto napisał(a):

mika0103 napisał(a):

pingu4 napisał(a):

rufus napisał(a):

Może poza tematem, ale nie wiem gdzie indzie umiescic pytanie.  emotka Jesteście w jakichs grupach na fb, dot konkursow? Jesli tak to jakie?

chętnie bym dołączył, są takie emotka  ?

też chetnie bym się dowiedziała emotka

nie była to grupa, lecz bardzo fajna strona na fb, Konkursowa Loża Szyderców. Lubiłam tam zaglądać, i lubiłam ich ciekawe artykuły z bloga. To były początki mojego konkursowania, i przyznam, że dużo stamtąd wyniosłam emotka  Żałuję, bo przestali dokonywać wpisów, nie wiem, co się stało, że przestali stronkę i blog prowadzić;( Może jest tu osoba związana z tamtą stroną, to proszę, niech przemyśli sprawę, i reaktywuje ten ciekawy profil;)

O może załóżmy taką grupę zamkniętą na fb i będziemy się tam chwalić naszymi nagrodami z konkurów emotka Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6408226 Napisano: 27.09.2017 11:40:00 w Pomocy!!!!
estrelitta napisał(a):

netka2000 napisał(a):

slonko365 napisał(a):

netka2000 napisał(a):

kinzao napisał(a):

Trochę nie mogłem znaleźć odpowiedniego wątku, więc spróbuje tutaj - jeżeli jednak gdzieś istnieje podobny temat to proszę o przeniesienie.Od razu mówię - jestem laikiem w tych kwestiach, pracuje na normalną umowę, nie prowadzę działalności więc wszystkiego typu podatki interesowały mnie do tej pory jak zeszłoroczny śnieg emotka Kwestia opodatkowania sprzedanych nagród - co jakiś czas wpada nagroda, której wartość spokojnie przekracza 1000-2000zł. Część z tych rzeczy wystawiam na allegro / olx itp i sprzedaje. Pieniądze oczywiście wpływają na moje konto czyli ślad po tych transakcjach pozostaje. Sprzedaż jest oczywiście nieregularna i nie ma nic wspólnego ze sprzedażą 'sklepową'. Co z podatkiem od takiej sprzedaży? Uwzględniacie to potem w waszych PIT'ach? Staracie się sprzedawać poza allegro i pieniądze "do skarpety"? emotka Będę wdzięczny za wypowiedzi osób, które bawią się w to dłużej bo dla mnie to dopiero pierwszy 'rok podatkowy' z konkursami emotka

Jeżeli sprzedajesz po pół roku od wygrania - nie ma podatku. W przeciwnym przypadku należy zysk wykazać w rocznym PIT

A mam jeszcze pytanie, jak rozumiecie ten "zysk" - jako całość kwoty za jaką się coś sprzedało? Bo skoro sprzedaję coś znacznie poniżej wartości rynkowej, to tak na chłopski rozum, zysku nie mam, raczej stratę...Edit: widzę awi, że mamy tą samą zagwozdkę emotka

Wygrałeś nagrodę o wartości 1000 zł. Organizator zapłacił 100 zł (10%) podatku od WYGRANEJ. Czyli ty nabyłeś ową rzecz za 0 zł. Obojętnie po jakiej sprzedasz cenie (przed upływem pół roku) to ta cena jest twoim zyskiem. I ją należy wykazać w PIT. Tak na marginesie: pół roku liczy sie od następnego miesiąca w którym otzrymałeś nagrodę. Np. wygrałeś we wrześniu to nieopodatkowana sprzedaż nastąpi w kwietniu następnego roku

Dziwne, a co w sytuacji, jeśli w regulaminie nie ma wartości nagrody? (bywają takie regulaminy)

U mnie babka w urzędzie skarbowym jak pytałem to powiedziała że mam uwzględnić kwotę sprzedaży a nawet jeśli np. Dałem przesylke 10 zł a zapłaciłem 8 zł to to 2zl to też mój zysk. Jak jej powiedziałem że przecież kopertę muszę kupić i taśmy to powiedziała że mam na to mieć paragon i trzymać.  ;(  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6408121 Napisano: 27.09.2017 08:46:28 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mattadore napisał(a):

PEPSI Orlen co były karty 100, ile naliczalo punktow vitay za 2x Pepsi ??? Bo nie zgadzają mi pkt. A paragony dawno w smietniku

Mi pisało że jakbym dał kartę to bym zyskał 7 pkt ale karty oczywiście zapomniałem emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407984 Napisano: 26.09.2017 19:54:17 w SZUKAM....
gryszelm napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka

Córka bardzo sobie chwali, tą do której link podawał luko i w wcześniej chyba rogalino ( w wątku bodajże Lays). Z taka cenę rewelacyjny według niej produkt.

Wlasnie o tą mi chodzi emotka  co chyba luko podawał. W takim razie kupuje. 

sylzab2294 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka

ja mam z aliexpress i się sprawdza emotka https://pl.aliexp...s.9042311.0.0.zHo1bd

Miałem ją na oku, ale nie mam czasu na czekanie. Laysy kupione, kody w środku, a nie chce żeby coś się z nimi stało. 
Ale dobrze wiedzieć że to cos działa emotka  kupuje 
dziekuje za info  Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6407938 Napisano: 26.09.2017 17:20:46 w SZUKAM....
Ta Zgrzewarka do folii na Allegro co jest to jest dobra do laysów ? Ma ją ktoś i chwali sobie? Nie wiem czy kupować czy nie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407936 Napisano: 26.09.2017 17:17:08 w Paragony na trwające konkursy
Paragon wedel abc zamienię na paragon topaz wedel emotka
paragon abc wedel zamianie na kody desperados emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6407701 Napisano: 26.09.2017 12:26:54 w SZUKAM....
jokan napisał(a):

basku napisał(a):

czy na 1 adres domowy mozna wygrać więcej niż 1 nagrodę wawel? krakowska mieszanka?

podbijam....a sprawdzales w regulaminie? (sama jestem ciekawa)

w regulaminie pisze że jedna osoba może wygraj 1 nagrodę na pojedynek, i ze może wygrać tylko 1 główną. Wiec jeśli jedna osoba może wygrać w każdym pojedynku to inne osoby też mogą emotka takie jest moje rozumowanie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0