Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika pioge7

pioge7

#6693939 Napisano: 01.04.2020 05:32:00 w Wkurza mnie...
kermit napisał(a):

pioge7:

Zobaczymy jak to będzie w praktyce... 
poroniony pomysł, bo 65+ przychodzi do sklepów rano ... przed południem już tylko młodzi. A przecież nie wyproszę nikogo, bo to godzina dla seniora... emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6693938 Napisano: 01.04.2020 05:22:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
slonecznik1309 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

czy w sms od Nestle w sprawie rezerw od Krów i Plecaków macie też numer paragonu który już do nich wysłaliście?
Właśnie sprawdzam i w styczniu wygrałem na paragon nagrodę, odesłałem dane, a w ubiegłym tygodniu zadzownili że wygrałem krowę, dostałem SMS z numerem paragonu który wygrał właśnie w styczniu. Nie możliwe, żebym wysyłał ten paragon ponownie emotka
nie wiem o co chodzi

nie, wygrałam w styczniu na inny numer, a teraz rezerwa na inny numer (sprawdź wysłanego emaila - odsyłało się dane mailem)

no właśnie sprawdzałem, ja sobie zapisałem w styczniu, że to WYGRANY numer na nim i włożyłem do wykorzystanych paragonów, plecak w domu. A teraz SMS z tym samym numerem. NIe wiedziałbym, że to ten, ale jak miałem już podpisany że wygrany to temu się skapnąłem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6693890 Napisano: 31.03.2020 22:21:05 w Wkurza mnie...
Mysia napisał(a):

pioge7 napisał(a):

wkurzam się niesamowicie na dzisiejsze restrykcje...
siedzimy z szefem teraz sobie w sklepie i tak rozmyślamy, co z tym nakazem, który od jutra ma być.
10-12:00 mogą robić zakupy tylko osoby w wieku 65+. U nas w sklepie przede wszystkim tacy klienci są w godzinach 7-8:30. Później już 10:30 osoba w wieku 30 lat to co? Mam ją wyprosić ze sklepu i zaprosić od 12? Nie rozumiem i ja i szef ...
co z jednorazowymi rękawiczkami... mają je załatwiać sklepy czy klienci sami sobie... jeśli klienci to ok, jeśli sklepy to co... na hurtowni nie ma od 2 tygodni jednorazowych rękawiczek... nie ma jak zamówić. Dzwoniłem po hurtowniach i nic...
wkurza mnie to, że nic nie ogłaszają do końca tylko zdawkowo... emotka

Ty mi lepiej powiedz skąd pewność, że ktoś ma 65+ będziecie dowody sprawdzać? Wydaje mi się, że to bardziej się tyczy dużych sklepów, w mniejszym jak piszesz przyjdzie ci ktoś w wieku 30 lat a sklep pusty to bez sensu wypraszać, choć może młodsze osoby będą się stosować do tych godzin i nikt nie przyjdzie... Wirus szaleje myślę, że kontroli tez dużo nie powinno być, prędzej w dużych sklepach. Rękawiczki trzeba mieć na wejściu do sklepu? A jeśli jesteś sam to co będziesz rzucał zza lady jak zobaczysz że ktoś wchodzi? emotka Bez sens, według mnie  to klient powinien zadbać jak chce robić zakupy emotka

mam nadzieję że tylko duże sklepy, bo na stronie minieterstwa są informacje
Czy sklepy mają obowiązek zapewnić rękawiczki dla klientów?Sklepy będą miały obowiązek zapewnienia jednorazowych rękawiczek. Natomiast zalecamy, żeby również
klient we własnym zakresie miał ze sobą rękawiczki. Obowiązek ten
wprowadzamy od 2 kwietnia 2020 r.

Czy osoby poniżej 65. roku życia będą mogły wejść do sklepu w godzinach 10:00-12:00?Nie. W godzinach od 10:00 do 12:00 sklepy i punkty usługowe mogą przyjmować i obsługiwać jedynie osoby powyżej 65 roku życia. Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6693888 Napisano: 31.03.2020 22:18:01 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
czy w sms od Nestle w sprawie rezerw od Krów i Plecaków macie też numer paragonu który już do nich wysłaliście?
Właśnie sprawdzam i w styczniu wygrałem na paragon nagrodę, odesłałem dane, a w ubiegłym tygodniu zadzownili że wygrałem krowę, dostałem SMS z numerem paragonu który wygrał właśnie w styczniu. Nie możliwe, żebym wysyłał ten paragon ponownie emotka
nie wiem o co chodzi Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6693862 Napisano: 31.03.2020 20:57:26 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

pioge7 napisał(a):

rozumiem... też mam takie zdanie... ale jeśli jest nakaz to trzeba go wykonać.... tylko że jest trudno... jeszcze jakoś "swoi" klienci, czyi ci od nas mogą nie mieć pretensji bo przecież się znamy, ale od 3 tygodni mamy ludzi z różnych cześci Polski, przyjechali do domków letniskowych i nie zna się wszystkich i nie wiadomo kto co powie jak nie będzie, a ludzie już znam przypadki że są roszczeniowi i wiem, że będzie dym jak coś ktoś zgłosi ;/

Tylko, te nowe wytyczne troche na papier zrobione, niestety.

Moze male Sklepy powinny miec “okienkowy” handel?
Ty tez masz stracha i rodzine, do ktorej wracasz po pracy. Przeciez na zapleczu nie bedziesz spac.

Nowy zapis, ma brak bardzo waznego słowa- 
OTWARTE.
Co z tego, ze Biedra ma 5 kas a tylko 1 jest otwarta... to 15 osob do jednej kasy  emotka

w te "otwarte" to ja już nie wierze... jak wprowadzali niedziele bez handlu to biedronka dumnie ogłaszała, że  piątek i sobotę przed niedzielą bez handlu w godzinach szczytowych wszystkie kasy będą otwarte... i co się okazało... godzin szczytu chyba nie było, bo w sklepach co najwyżej 2 kasy były wolne.
A dziś w ITM... Pani jedna na kasie, w kolejce ok. 10 ludzi... dzwoni dzwonkiem po kogoś żeby przyszedł i co... nikt nie przychodził. Dopiero za chyba 4 czy 5 razem ktoś przyszedł, a panie po sklepie sobie chodziły i rozmawiały emotka Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6693808 Napisano: 31.03.2020 18:15:46 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Tylko co same rekawiczki daja, kiedy ludzie nie wiedza, ze maja nosa/ust nie dotykac?
A maski jakos kasjerki/rzy nie maja, nie mowiac klientach.

Rekawiczka jest takim samym nosnikiem virusa/zarazkow, jak goła dlon, moneta albo paragon 

rozumiem... też mam takie zdanie... ale jeśli jest nakaz to trzeba go wykonać.... tylko że jest trudno... jeszcze jakoś "swoi" klienci, czyi ci od nas mogą nie mieć pretensji bo przecież się znamy, ale od 3 tygodni mamy ludzi z różnych cześci Polski, przyjechali do domków letniskowych i nie zna się wszystkich i nie wiadomo kto co powie jak nie będzie, a ludzie już znam przypadki że są roszczeniowi i wiem, że będzie dym jak coś ktoś zgłosi ;/ Wyświetl w wątku >>
1 kumulacja 0

pioge7

#6693787 Napisano: 31.03.2020 17:01:15 w Wkurza mnie...
androm napisał(a):

ja widziałam dzisiejszą konferencję i padło pytanie kto ma dbać o to, że są rękawiczki i min. zdrowia powiedział, że to obowiązek sklepu mieć te rękawiczki dla klientów, ale że klienci też mogą mieć

ja rozumiem, że warto mieć ze sobą, bo wszystkie sklepy na jutro tego nie załatwią przecież
w c4 mają takie rękawiczki z folii, nie z gumy, na pewno to tańsze rozwiązanie, takie jak w biedronie na chlebie

tak, wiem że takie... one kosztowały na hurtowni 2 zł paczka.. teraz 6 zł paczka... ale nie ma ich teraz na hurtowniach i nie ma jak załatwić.... Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

pioge7

#6693741 Napisano: 31.03.2020 15:52:29 w Wkurza mnie...
wkurzam się niesamowicie na dzisiejsze restrykcje...
siedzimy z szefem teraz sobie w sklepie i tak rozmyślamy, co z tym nakazem, który od jutra ma być.
10-12:00 mogą robić zakupy tylko osoby w wieku 65+. U nas w sklepie przede wszystkim tacy klienci są w godzinach 7-8:30. Później już 10:30 osoba w wieku 30 lat to co? Mam ją wyprosić ze sklepu i zaprosić od 12? Nie rozumiem i ja i szef ...
co z jednorazowymi rękawiczkami... mają je załatwiać sklepy czy klienci sami sobie... jeśli klienci to ok, jeśli sklepy to co... na hurtowni nie ma od 2 tygodni jednorazowych rękawiczek... nie ma jak zamówić. Dzwoniłem po hurtowniach i nic...
wkurza mnie to, że nic nie ogłaszają do końca tylko zdawkowo... emotka Wyświetl w wątku >>
2 brucee, joan 0

pioge7

#6692809 Napisano: 26.03.2020 18:43:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
mama-l-k-m napisał(a):

pioge7 napisał(a):

pytanie do zwycięzców konkursu GLADE, czy mieliście produkt na zdjeciu konkursowym czy nie koniecznie musi być emotka ?

Tak miałam na zdjęciu ale tylko po zmianie. 

Dziekuje emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6692792 Napisano: 26.03.2020 18:18:59 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
pytanie do zwycięzców konkursu GLADE, czy mieliście produkt na zdjeciu konkursowym czy nie koniecznie musi być emotka ? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

pioge7

pioge7

#6692645 Napisano: 26.03.2020 13:38:59 w Wkurza mnie...
jkkp napisał(a):

Tyle trąbi się w telewizji o osobach wracających z zagranicy i ich podaniu kwarantannie, a w praktyce wygląda to tak.
Dzwoni szwagierka, że sąsiad wrócił dziś rano z Niemiec (kierowca), no ale już ok 11:30 wsiadł sobie do samochodu i gdzieś pojechał. Zadzwoniła do sanepidu, a oni że ma dzwonić na policję... no to dzwoni na policję, a oni informują że ma powiadomić sanepid  emotka . Nie maja zgłoszenia o tym że wrócił z Niemiec, ewentualnie jutro może dotrze do nich taka informacja, a bez tego nic nie mogą zrobić  emotka . To ja się pytam co tu się do groma dzieje??? 

ale co on wozi jako kierowca?
Szwagier także jest kierowcą, jeździ do Niemiec i nie ma kwarantanny. Sprawdzili go na granicy czy ma gorączkę, spisali dane i dali jakąś kartkę i tyle. Nie zalecili kwarantanny, gdyż jest kierowcą i wozi towary. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6692546 Napisano: 26.03.2020 08:49:22 w Oddam za darmo
0 0

pioge7

#6692537 Napisano: 26.03.2020 06:33:58 w SZUKAM....
Ma ktoś w Tiadlu lub Spofity abonament rodzinny i podpowie czy faktycznie w tym abonamencie muszą być mieszkańcy domu czy może być ktoś z innej miejscowości? Oni to sprawdzają jakoś?  Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6692536 Napisano: 26.03.2020 06:32:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joaza111 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Dostal już ktoś emaila z nestle z krowami z losowania dodatkowego?

Wczoraj dostałam sms z wygranym numerem paragonu

Aha, to sms. Ok. Dzieki. Telefonowali do taty i szczegółów nie podał a myślałem ze to email będzie. Muszę poszukać w jego komórce emotka   Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6692534 Napisano: 26.03.2020 06:24:05 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Dostal już ktoś emaila z nestle z krowami z losowania dodatkowego? Wyświetl w wątku >>
0 0

pioge7

#6692353 Napisano: 25.03.2020 09:54:29 w Popraw sobie humor...
Mały przykład na to jak sobie można samemu pokomplikować życie...
Ożeniłem się z trzydziestoczteroletnią ładną i młodą wdówką, która miała równie ładną szesnastoletnią córkę. Mój ojciec ożenił się z moja pasierbicą. Od tej pory wszyscy potraciliśmy orientacje w rodzinnych stosunkach:
Moja żona, czyli synowa mojego ojca jest również jego teściową. Moja pasierbica została moją macochą, a mój ojciec moim zięciem. Nie koniec na tym... Niedawno urodził mi się syn, a pól roku później jego stryj, czyli syn mojego ojca. Moja macocha czyli córka mojej żony została w ten sposób siostrą swojego wnuka, będąc równocześnie babką swojego brata. Jej syn jest moim bratem, a ja jego dziadkiem. Mój ojciec jest szwagrem swojego wnuka, który jest bratankiem jego syna. Moja żona, teściowa i synowa mojego ojca jest babką mojego brata. W ten sposób zostałem swoim własnym dziadkiem... Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6692094 Napisano: 24.03.2020 11:05:01 w SZUKAM....
toka napisał(a):

Szukam jakiejś drukarki-urzadzenia wielofunkcyjnego do użytku domowego. Tanie w utrzymaniu.Brother,Canon? Moze ktos poleci jakis sprawdzony model

ja mam Brother MFC J480DW jestem bardzo zadowolony. Tusze kupuję tak raz na 6 miesięcy. Komplet za 50 zł (po 2 z każdego koloru:niebieski, różowy i żółty i 4 czarne). Pięknie drukuje, skanuje, kopiuje.
Dodatkowo ten model ma fax. Ale z niego nie korzystam. Kupiłem bez tej funkcji ale zadzwonili ze sklepu i powiedzieli, że nie mają już tego na stanie, tylko z faxem i czy mogą wysłac w tej cenie ten z faxem, to się zgodziłem.
Z tego co widzę, to już nie jest chyba w sprzedaży, ale w rodzinie polecam każdemu Brothery i zawsze zadowoleni. Raz zapłacisz 400-500 zł i masz tanie tusze, a w innych zapłacisz może 200 zł ale tusze potem kosztują krocie. Wyświetl w wątku >>

pioge7

#6691984 Napisano: 23.03.2020 20:33:13 w SZUKAM....
asia575 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

asia575 napisał(a):

pioge7 napisał(a):

Kurcze to nie wiem, a w spamie albo w innym folderze nie masz? 
u mnie od pierwszego etapu przychodzą 

No właśnie  nie mam,wszystko przeszukałam wczoraj łącznie z koszem.Napiszę maila do Nutella, ciekawe co odpiszą.

ciekawe... Powinno być. Chyba że błędny email był wpisywany i temu nie dochodzilo

Niemożliwe. Zawsze sprawdzam kilka razy przed wysłaniem.

to niestety nie mam pojęcia.
ale jeśli miałaś potwierdzenie na stronie, to widocznie zgłoszenie było przyjęte. Wyświetl w wątku >>
1 asia575 0