Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mahuska
Postów 6330
Data rejestracji 25.07.2008
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
UMOWA PRZENIESIENIA AUTORSKICH PRAW MAJĄTKOWYCH
DO HASŁA W KONKURSIE „KAWA, MODA I PRZYGODA”
Zawarta w dniu …. __________ 2013r. w ……………………………………………………………… pomiędzy:
…………………………………, zam. w………………………… (……-………..), przy ul. ………………………., legitymującym się dowodem osobistym seria ……………….. nr ……………………., NIP: ……………………..
zwanym dalej „Autorem”
a
Prima Poland sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie przy ul. Taśmowej 7, wpisana do Rejestru Przedsiębiorców prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m.st. Warszawy, XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem KRS 0000400639, posiadająca numer identyfikacji podatkowej NIP 7780021670, kapitał zakładowy 560 000,00zł reprezentowaną przez: …………………………………. - ……………………………… zwaną dalej „Przyjmującym” zwanymi dalej łącznie Stronami. Preambuła Zważywszy, że: Autor był uczestnikiem Konkursu „KAWA, MODA I PRZYGODA” organizowanego na zlecenie Przyjmującego (zwanego dalej Konkursem), zgłoszone przez Autora do Konkursu „KAWA, MODA I PRZYGODA” hasło stanowiące odpowiedź na Pytanie Konkursowe „Kawa Douwe Egberts najlepiej smakuje, gdy…”(zwane dalej Hasłem)
zostało w Konkursie nagrodzone, wydanie nagrody jest zgodnie z Regulaminem Konkursu uzależnione od przeniesienia praw do hasła na rzecz Przyjmującego bez dodatkowej odpłatności,
Strony zawierają umowę o następującej treści: § 1
1. Autor oświadcza, że
a) Hasło jest wynikiem jego indywidualnej działalności twórczej oraz, że nie narusza praw autorskich, ani jakichkolwiek praw osób trzecich,
b) prawa autorskie do Hasła nie zostały powierzone do zarządzania i ochrony żadnej organizacji zbiorowego zarządzania prawami autorskimi lub prawami pokrewnymi;
c) przysługują mu wszelkie prawa autorskie osobiste i majątkowe do Hasła;
d) Hasło nie narusza w żaden sposób przepisów obowiązującego prawa ani jakichkolwiek praw lub dóbr osobistych osób trzecich, a przysługujące Autorowi
autorskie prawa majątkowe do Hasła nie są w jakimkolwiek zakresie ograniczone lub obciążone,
e) nie udzielił żadnej osobie licencji uprawniającej do korzystania z Hasła i posiada wyłączne prawo do udzielania zezwoleo na rozporządzanie i korzystanie z opracowao Hasła,
f) ponosi pełną odpowiedzialnośd prawną wobec Przyjmującego z tytułu niezgodności z prawdą oświadczeo określonych powyżej i zobowiązuję się zwolnid Przyjmującego od jakiejkolwiek odpowiedzialności w zakresie objętym powyższymi oświadczeniami oraz niniejszą umową, w szczególności w przypadku wystąpienia, w tym także na drodze sądowej, osób trzecich z roszczeniami wynikającymi z naruszenia przysługujących im praw.
§ 2
1. Autor przenosi na Przyjmującego w zamian za nagrodę w Konkursie, bez dodatkowej odpłatności, autorskie prawa majątkowe do Hasła w zakresie przyjętym w ust. 2.
2. Przeniesienie z ust.1 obejmuje następujące pola eksploatacji:
a) utrwalanie na jakimkolwiek nośniku audiowizualnym i audialnym, a w szczególności na: nośnikach video, taśmie światłoczułej, magnetycznej, dyskach komputerowych oraz wszystkich typach nośników przeznaczonych do zapisu cyfrowego,
b) zwielokrotnienie jakąkolwiek techniką w tym: techniką magnetyczną na taśmach video, dyskach audiowizualnych, techniką światłoczułą i cyfrową, techniką zapisu komputerowego na wszystkich rodzajach nośników dostosowanych do tej formy zapisu, wytwarzanie określoną techniką egzemplarzy utworów, w tym techniką drukarską, reprograficzną, zapisu magnetycznego oraz techniką cyfrową,
c) obrót oryginałem albo egzemplarzami, na których utwór utrwalono – wprowadzenie zwielokrotnionych nośników do obrotu w kraju i za granicą, użyczenie oryginału albo egzemplarzy,
d) rozpowszechnianie utworu w sposób inny niż określony w pkt a) – c) – publiczne wykonania, wystawienie, wyświetlenie, a także publiczne udostępnianie utworu w taki sposób, aby każdy mógł mied do niego dostęp w miejscu i w czasie przez siebie wybranym, w tym w szczególności udostępnianie na stronach internetowych,
e) sporządzanie wersji obcojęzycznych utworu,
f) wprowadzenie do pamięci komputera i do sieci multimedialnej w nieograniczonej ilości nadao i wielkości nakładów,
g) wykorzystanie w utworach multimedialnych,
h) wprowadzanie do obrotu przy użyciu Internetu i innych technik przekazu danych wykorzystujących sieci telekomunikacyjne, informatyczne i bezprzewodowe,
i) wykorzystanie utworu i jego fragmentów do celów promocyjnych i reklamy,
j) wykorzystanie dla celów marketingowych, w tym reklamy, promocji identyfikacji, produktów i usług oraz innych przejawów działalności gospodarczej.
3. Postanowienia ustępu 2 dotyczą Hasła w różnych zestawieniach, całości lub części– odrębnie lub z innymi utworami różnych autorów.
4. Autor upoważnia Przyjmującego do pierwszego udostępnienia Hasła publiczności w wybranym przez Przyjmującego terminie. Przyjmujący nie jest zobowiązany do rozpowszechniania Hasła.
5. Autor upoważnia Przyjmującego do rozpowszechniania Hasła bez przeprowadzenia nadzoru autorskiego.
6. W przypadku rozpowszechniania Hasła, Autor wyraża zgodę na anonimowe rozpowszechnianie Hasła.
§ 3
1. Autor przenosi na Przyjmującego wyłączne prawo zezwalania na wykonywanie zależnego prawa autorskiego w zakresie objętym § 2.
2. Autor wyraża zgodę na wykorzystywanie Hasła w całości lub we fragmentach, dokonywanie jego modyfikacji, przeróbek i adaptacji na potrzeby promocji i reklamy Przyjmującego i jego produktów bez konieczności uzgadniania tych działao z Autorem.
§ 4
1. Przyjmujący nabywa prawa z § 2 i § 3 z chwilą zawarcia niniejszej Umowy, na czas nieokreślony.
2. Potwierdza się, że rozporządzenie prawami na wskazanych w paragrafach poprzedzających polach eksploatacji w zamian za nagrodę w Konkursie, odzwierciedla wolę Stron, a Autor nie będzie rościł sobie praw do dodatkowego wynagrodzenia niezależnie od korzyści Przyjmującego związanych z wykorzystaniem Hasła i wartości nagrody w Konkursie.
§ 5
1. Zmiana niniejszej Umowy wymaga formy pisemnej pod rygorem nieważności.
2. W przypadku, gdy jakiekolwiek zapewnienia Autora okażą się nieścisłe lub nieprawdziwe zobowiązany jest on do naprawienia szkody poniesionej przez Przyjmującego lub zwolnienia Przyjmującego z odpowiedzialności, oraz złożenia publicznego oświadczenia w wybranej przez Przyjmującego formie, niezbędnego do przywrócenia dobrego imienia Przyjmującego.
3. Umowę sporządzono w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla każdej ze Stron.
_________________ __________________ PRZYJMUJĄCY AUTOR Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiesz wygrałam oczywiście tylko raz:P ale dosłownie wszystkie hehe, forumowa koleżanka zaraz tu wpadnie... i opowie, miała to samo Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
fajnie , szybko posłali ale uwaga moje z saldem 0,00 Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
też się właśnie miałam pytać... Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiesz co... ugryzę się w jęzor ... nikt nie pisze o aferze.. ale zawsze możesz sobie dopisać...nie wygrałam tyle co zwykle to fakt... ile ... nie napisze bo czemu ma komuś żal pośladki ściskać, ale głupia i naiwna nie jestem żeby na jakiś sklep zgłoszeń nie było i akurat z żywca wybrali.
Visss nie wiem ile ślesz pewnie sporo...i u mnie też odkąd wprowadzili smsy musze więcej km nabić więcej popisać, ale też bardziej mi się to opłaca...
Z pozdrowieniami dla wszystkich bo jutro musze lecieć po szczaw Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
oj mamy... niestety, wiesz mnie wszystko jedno skąd wygram, ale po cholerą tyle km się bujać Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiedziałam że nie wytrzymasz....dlatego nie pisałam, że i ja zadzwonie
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
6 to i tak za wiele, podsumujmy:
Asante 1
Maleńka 1
mkrzysiek 1
asiasia 2
ja 1 Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
odliczając 4 , od osoby która się nei chce ujawnić zostaje 7...dla mnie to za dużo Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
mahuska
Postów 6330
Punkty karne 0
Konkursy dodane