Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika androm

androm

#6547786 Napisano: 15.11.2018 20:33:56 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

http://katowice.n...2GFNJUml8EVTzUUWM7Aw
emotka rzestraszon

"

pomagał kobiecie jest ratownikiem medycznym. W chwili wypadku miał być
już po pracy. Sprawczyni wypadku podaje na jednym z portali
społecznościowych, że podczas akcji ratownik miał ręce całe we krwi
osoby chorej na HIV
."

szewc bez butów chodzi Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

androm

#6547778 Napisano: 15.11.2018 20:23:10 w WC - rozmowy o wszystkim
bruce napisał(a):

cb656 napisał(a):

bruce napisał(a):

http://katowice.n...2GFNJUml8EVTzUUWM7Aw
emotka

No cio? Taki lajf. Nie jesteś pewna dnia ani godziny. Nigdy nie wiadomo, czy facet, z którym idziesz do łóżka nie jest nosicielem, a co dopiero taki wypadek, gdzie jest kontakt z krwią innej osoby. Trza uważać emotka

Cio, pytasz? Szok! Pierwszy odruch zawsze i wszędzie - nieść pomoc! A tu taki przypadek...  emotka emotka

jakieś dwa miechy temu tak samo było - że szukali tych co udzielili pomocy
nie powinno się mieć styczności z krwią obcego, bo nie tylko hiv jest na świecie, ale i inne wirusy

Bruce, co tak zmieniasz te avatary, trzeba się co chwilę na nowo przyzwyczajać:) Ten z panem w kolczykach wszędzie był okropny. Najfajniejszy jest Twój standardowy z kotkiem. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

androm

#6547590 Napisano: 15.11.2018 14:03:57 w Wkurza mnie...
aneczka155-93 napisał(a):

androm napisał(a):

bruce napisał(a):

vazzz napisał(a):

Ciąg dalszy przygód z Allegro- tym razem niespodzianka od samego Allegro. Dostaję wiadomość, że usunęli moją aukcję i dali mi ostrzeżenie. Powód? "Ponieważ umieszczone przez Ciebie miniaturki nie były zgodne z obowiązującym w Allegro standardem." Było to zdjęcie zrobione przeze mnie, więc nie wiedziałam w czym rzecz. Dostałam taką odpowiedź" " (...) przedmioty na miniaturkach muszą być prezentowane na czystym, białym tle o oznaczeniu RGB: 255.255.255.(...). Aha. Ale zaraz, zaraz- zdjęcie było wykonane na moim własnym białym parapecie. I jak to mawiał klasyk: "Bielsze nie będzie" jednak Allegro ma w tej kwestii inne zdanie: "(...)Tło musi być idealnie białe w wartości RGB 255.255.255. Taki kolor można uzyskać po obrobieniu w programie graficznym(...). Reasumując- komuś się wybitnie nudziło i zgłosił moją aukcję, Allegro ochoczo ją usunęło ponieważ wg. nich Twoje wykonane własnoręcznie zdjęcie musi być li tylko na białym tle, bo tak ustalili oni i tyle w temacie. Jak nie masz bieli bielszej od bieli to skorzystaj z programu graficznego. Proste. Zdjęcie na stole, na ścianie, na półce? Nie przejdzie, bo Allegro wie lepiej jaki kolor jest najlepszy na tło abyś osiągnął lepszą sprzedaż. I aukcję usuwają w trosce o mnie niemalże emotka

No, powiem Ci, czytam to z oczami, jak filiżanki, niczym pies z baśni Andersena.  emotka emotka emotka

dokładnie, to jest NIESAMOWITE~! to żart??

Dla mnie też to jest absurd, ale allegro chyba od 01.02.2018 wprowadziło te zmiany. Jeśli sprzedajesz produkt jako nowy to musi być na białym tle konkretnie o tej wartości co vazzz napisała. Przedsiębiorcy burzyli się, bo oznaczało to tak naprawdę wydanie kasy na grafików/fotografów/osobę znającą się na rzeczy albo spędzenie kupy czasu by samemu obrobić zdjęcia. No, ale kto chce sprzedawać na allegro ten musi się podporządkować emotka Wydaje mi się, że pracownicy allegro sami śledzą aukcje i wyłapują zdjęcia gdzie białe tło to nie to ich idealne białe... U znajomego sami kilkaset aukcji wyhaczyli. 

jak w czeskim filmie, niesamowite Wyświetl w wątku >>
2 brucee, vazzz 0

androm

#6547484 Napisano: 15.11.2018 10:51:51 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6547297 Napisano: 14.11.2018 18:03:23 w Wkurza mnie...
bruce napisał(a):

vazzz napisał(a):

Ciąg dalszy przygód z Allegro- tym razem niespodzianka od samego Allegro. Dostaję wiadomość, że usunęli moją aukcję i dali mi ostrzeżenie. Powód? "Ponieważ umieszczone przez Ciebie miniaturki nie były zgodne z obowiązującym w Allegro standardem." Było to zdjęcie zrobione przeze mnie, więc nie wiedziałam w czym rzecz. Dostałam taką odpowiedź" " (...) przedmioty na miniaturkach muszą być prezentowane na czystym, białym tle o oznaczeniu RGB: 255.255.255.(...). Aha. Ale zaraz, zaraz- zdjęcie było wykonane na moim własnym białym parapecie. I jak to mawiał klasyk: "Bielsze nie będzie" jednak Allegro ma w tej kwestii inne zdanie: "(...)Tło musi być idealnie białe w wartości RGB 255.255.255. Taki kolor można uzyskać po obrobieniu w programie graficznym(...). Reasumując- komuś się wybitnie nudziło i zgłosił moją aukcję, Allegro ochoczo ją usunęło ponieważ wg. nich Twoje wykonane własnoręcznie zdjęcie musi być li tylko na białym tle, bo tak ustalili oni i tyle w temacie. Jak nie masz bieli bielszej od bieli to skorzystaj z programu graficznego. Proste. Zdjęcie na stole, na ścianie, na półce? Nie przejdzie, bo Allegro wie lepiej jaki kolor jest najlepszy na tło abyś osiągnął lepszą sprzedaż. I aukcję usuwają w trosce o mnie niemalże emotka

No, powiem Ci, czytam to z oczami, jak filiżanki, niczym pies z baśni Andersena.  emotka emotka emotka

dokładnie, to jest NIESAMOWITE~! to żart?? Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

androm

#6547140 Napisano: 14.11.2018 11:19:36 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6547129 Napisano: 14.11.2018 10:51:46 w Wkurza mnie...
Niedawno na allegro wystawiłam przedmiot nowy, nieużytkowany.
Gostek wysłał mi pytanie :"skąd wiadomo, że przedmiot jest nowy?".
Odpisałam mu, że chyba ja wiem czy jest nowy i jak nie wierzy opisom na allegro to nie wiem co na nim robi... Nie wiem czy to jakieś  dzieci się dorwały do allegro czy co, ale to już nie pierwsze głupie pytanie. W ogóle, przestałam już na takowe odpisywać. Jak ktoś mi zadaje głupawe pytanie to nie odpisuję i blokuje gościa żeby nie mógł kupić, bo taka głupota źle rokuje na przyszłość. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

androm

#6547110 Napisano: 14.11.2018 10:22:06 w Wkurza mnie...
vazzz napisał(a):

Sprzedałam coś na Allegro w poniedziałek, osoba przesłała formularz dostawy z dopiskiem "proszę o szybką wysyłkę". Odpisałam więc, że przesyłkę nadam we wtorek rano. Tak też zrobiłam- najpierw długo pakowałam, następnie odstałam swoje na poczcie, a dziś dostaję maila, że kupująca się rozmyśliła i (mimo, że jeszcze paczki nie dostała) chce ją zwrócić ;

Ja bym na razie nic pisała - niech przyjmie przesyłkę.
Jak już przyjmie to jej napiszesz, że kupując u osoby fizycznej nie ma prawa zwrotu:
https://serwisy.g...a-zwrotu-towaru.html

To co wyczynia się ostatnio na allegro to dramat. Znowu miałam z 3 dni temu kolejną, która kliknęła, że kupiła, a potem się pytała o przedmiot. Musiałam znowu pisać o zwrot prowizji, wystawiać na nowo i zablokować. Maskra, kiedyś tak nie było. Teraz nie ma komentów i się nie boją. To już chyba z 4 przypadek, że kupił ktoś i nic z tego. Wyświetl w wątku >>

androm

#6547017 Napisano: 13.11.2018 23:10:15 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
Wąteczku, dają bogate wygrane, bo popadam w depresję. Nie bądź świnia, wąteczku. Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6546659 Napisano: 13.11.2018 09:36:18 w Zbieramy kasę!

androm

#6545635 Napisano: 09.11.2018 13:36:40 w Wkurza mnie...
kolorowekredki napisał(a):

Mój mąż, który wróciwszy z emigracji nie przywiózł mi moich książek po niemiecku, które sobie kupiłam. Było ich może 6 lub 7 i nie ważyły dużo. Dobrze, że klika uratowałam i sama sobie przywiozłam wcześniej. Jakby nie dzieci i wiecznie kupa betów do zabrania do Polski to bym tych książek mu nie zostawiła i sobie zabrała sama. Dobrze liczysz licz na siebie...
Nie wziął gdyż myślał, że "już przeczytałam i nie są mi potrzebne".  Ok, część przeczytane, część nie. A co to nie wolno w ramach nauki języka czytać ponownie?
A ja tyle się nalatałam po Flohmarktach. I mówiłam mu o tych książkach żeby mi przywiózł,  ale oczywiście zapomniał.
Tak to jest jak się wyjdzie za faceta, który nie lubuje się w książkach ech.
Czuję się jak dziecko, któremu ojciec nie przywiózł ulubionych zabawek...
Tak się wkurzyłam, że podarłam mu jedną z paru jego książek,  w naszym mieszkaniu, tą która go akurat interesowała.
Kuźwa on sobie w razie w.. tą podartą odkupi a ja już tamtych nie odzyskam. Do tego tekst... ech tam żeby tylko takie problemy były. Dla mnie jest to strata:(

dobra jesteś, hahaha Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6545058 Napisano: 07.11.2018 16:06:14 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6545000 Napisano: 07.11.2018 13:12:17 w Wkurza mnie...
jeśli zapłaciłaś przelewem czy tam online w inny sposób no to przegięcie, łamią prawo! jaja sobie robią Wyświetl w wątku >>
0 0

androm

#6544815 Napisano: 06.11.2018 22:43:00 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6544273 Napisano: 05.11.2018 13:34:57 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6544107 Napisano: 04.11.2018 20:24:40 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6543708 Napisano: 02.11.2018 13:03:20 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6543516 Napisano: 01.11.2018 11:20:45 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6543422 Napisano: 31.10.2018 21:41:09 w Zbieramy kasę!
0 0

androm

#6543016 Napisano: 30.10.2018 14:17:57 w Zbieramy kasę!
0 0