Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
To normalne, mój siostrzeniec przy płaczu zanosił się - nie łapał oddechu i lekarz powiedział, że to też normalne
emilka1705 mi włosy wypadały tak do 10 miesiąca, możesz kupić sobie odżywkę vax - w zielarskim lub aptece, czasem w kosmetycznych też są, nakładaj ją na mokre włosy, owiń folią i ręcznikiem o pochodź z nią tak z 30 minut, wg mnie to najlepsza odżywką jaką spotkałam. KIedyś było na niej napisane, że dla osób po chemioterapii, teraz już zmienili ten zapis
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wydaje mi się, że nie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zgłoszenia wysyłasz tylko przez strone nie sms i tam podajesz wszystkie dane. Po zakończeniu etapu jest lista z nazwiskami osób które wygrały poszczególne nagrody
Nr telefonu jest raczej do kontaktu dla kuriera/ do odebrania kodu paczkomatu , więc spokojnie możesz słać na te nr Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ehh witaj w klubie
jak mam zajrzeć do bazy to akurat coś innego sobie przypomiam i wypada mi to z głowy
wkurza mnie leń który zagnieździł się i nie chce sobie iść Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kup sobie dobrą maść na sutki, nie pamiętam nazwy jaką używałam, ale tutaj czesto o niej pisały później można ją używać na odparzenia
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak właśnie zaadresowane one są, możliwe, że wydawnictwo ma jakąś umowe z pp i to oni rozprowadzają po otrzymaniu adresów Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie masz malutkiego dziecka ?
w szpitalu po porodzie wypełnia się ankiety i później przysyłają te gazety tak zaadresowane jak piszesz Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Mnie musieli obłożyć lodem, takiej opuchlizny i krwotoku dostałam więc koce nie pomagały ;/
A co do obecności przy porodzie u mnie był mąż, ale ja na początku ciąży była przy narodzinach chrześnicy i wspominam to jako najpiękniejsze chwile. Cudowne uczucie móc pomagać przy przyjściu na świat
Pamiętam jak lekarz miał obawy co do mojej obecności, jako, że byłam sama w ciąży, mówił, że jeszcze później będe się bało, co podsumowałam, że urodzić musze przecież się nie zaszyje
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jak nie położyli pani położna stwierdziła, że zrobi mi jakiś zastrzyk chyba przeciwbólowy - wcześniej zgłaszałam, że w dzieciństwie byłam uczulona na niektóre leki i po niedługim czasie od zastrzyku zaczełam bardzo źle się czuć, ale położna twierdziła że to jest normlnę. Próbowała do tego chyba ochraniać krocze i jak zobaczyła, że hmm to nie jest dobry pomysł to zaczeła ciąć mnie jak hmm mięso na szybcika
W końcy doszłam po kilku zastrzykach do siebie ale przez 2 dni chodziłam jak wystrzelona
w karcie mam poród bez powikłań i brak podawanych lekow przy porodzie
najgorsze w życiu uczucie, leżałam bezwładna, ale słyszałam wszystko
jeszcze kilka miesięcy po porodzie łapało mnie serce, tak, ze np dretwiała mi jedna strna ciała
Mam nadzieje, że nikogo nie przestrazyłam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czytają o twoim porodzie mój mi się przypomniał, mało mamuśki o zawał nie przyprawiłam
Akurat byłam u mamy, a ta pieliła na działce, ja łaziłam sobie między grządkami i gadałam, czułam lekkie ni to skurcze ni to nie skurcze, w końcu mama się wkurzyła i kazała dzwonić do siostry mojej ( która leżała już na położnictwie) zadzwoniłam żeby spytała się położnej czy to już skoro są skurcze, a nie bolą
Ta stwierdziła, że mam liczyć i jak będą tak co 5 minut mam jechać do szpitala. No to ja geniusz skakałam jak ta piłeczka po alejkach, później poszłam sobie na schodki pobiegać, a co tam niech się przyspieszy, sąsiadki, aż wyszły i się śmiały
w końcu miałam skurcze co 6 minut i stwierdziłam, że musze się wykąpac. Mama usadziła siostre na kibelku, żeby mnie pilnowała i liczyła skurcze
W końcu weszliśmy na izbę przyjęć, wszyscy nas tam znali z racji, że teściowa tam pracuje, powiedziałam, że do porodu, dałam dokumenty i usiadłam sobie. Po kilku minutach przyszła pielęgniarka i pyta się co ile mam skurcze no to mówie że co 3-4 minuty, ale dziwne bo niby skurcze a nie boli
koniec końców do puki chodziłam,( nigdy nie zapomne jak szwagier opowiadał mi kawały a ja skakałam bo skurcz nie pozwalał mi się śmiać ), było idealnie, ale jak mnie położyli ....
Powiem tylko tyle, taka rada jeśli macie wybór i możecie wybrać szpital gdzie jest przenośne ktg, wybierzcie go, mnie leżenie by zabiło i to wcale nie w przenośni. Sam poród wspominam baaardzo miło, ale końcówka, kiedy to super położna stwierdziła, że serce boli ze zmęczeni ( tiaaa bo przecież rodziłam nie wiem ile) była koszmarem
A strach mojej mamy był uzasadniony bo starszą siostre zaczeła rodzin w karetce - sanitariusz główke wpychał do środka
Ja gdyby nie to, że mały nie miał ciemiączka ( tzn miał nie cały 1 cm) czuje, że zrobiłabym powtórkę z mamy porodu
ożesz ale się rozpisałam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja już od jakiegoś czasu zauważyłam że pw nie zawsze dochodzą
W temacie wkurza mnie młodsza siostra, siedziałam 4 godziny robiłam damie próbne fryzury na studniówkę, jako, że daaaawno już nie czesałam kogoś, a przynajmniej nie tak długo ręce mi opadały, a tej jak zwykle ciągle coś się nie podobało.
Wrrr pogryze ją jak już będe robiła ostateczną fryzure
Ma szczęście, że lituje się nad nią bo już powiedziałam, że jak mnie wkurzy to pójdzie do fryzjera zapłaci 80 zł i będzie tak samo uczesana, ale bez moich nerwów, a, żeby było ciekawiej wrobiła mnie jutro w pasemka, więc jak będe burczała na kogoś, to usprawiedliwiam się od razu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
szkoda, że małża mi nie wyrzucili, bo chętnie bym się wymieniła na jeszcze jedną
z samych wakacji w tym roku mam ponad 1000 zdjęć ( wiem pogieło mnie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe a ją bardzo chciałam i mam, więc dla każdego coś dobrego
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mojego męża też nic nie ma, a powinien się załapać
macie @ na jakiego piszecie ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hehe ja ide suszyć włosy i już nie mam wymówek żeby nie wychodzić
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W regulaminie od początku był zapis, że najpierw lista, później weryfikacja
niech w końcu dają te wyniki, bo czekam i zawzięcie przeciągam wyjście z domu
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ja nie upieram się, że to jest, czy nie jest plagiat, bo sama nie wiem co myśleć, ale wiem, że na pewno jakaś szansa na wygranie sprawy na pewno jest, wszystko zależy od adwokatów.
Dlatego nie jestem za krótkimi nazwami/hasłami w konkursach bo nawet nie świadomie w takim przypadku plagiat jest częsty - facet na prawdę mógł nie słyszeć nigdy o lokacie cumulus ( ja nie interesuje się rynkiem finansowym i też nie słyszałam), teraz dla pewności sprawdził w urzędzie patentowym - nie ma pełnej nazwy którą podał -więc może czuć się oszukany.
Co innego przy dłuższych nazwach/hasłach - nikt mi nie wmówi że kilka osób wpadło na identyczne.
Co do kosztów adwokata 10 % przy tej kwocie, gdyby udało się wygrać sprawe/ pójść na ugode to i tak nie dużo
Nie wiem co będzie i jak będzie, ale chętnie poczekam jak sprawa się rozwinie Wyświetl w wątku >>