Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
sama z siebie teraz się śmieje, dobrze że mąż był na spacerze z psem bo zabiłby mnie śmiechem. A najlepsze, że te krzeslo nie tyle co się wywrociło, ale po prostu wystrzeliło na przedpokój
ale ból nogi i tyłka i tak mnie wkurza
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak wywinełam orła to jeszcze gwiazdki widze
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mina ojca jak zobaczył, że coś jest nie tak - bezcenna
hihi jeszcze przez godzine nie wierzył, że nie zawine go do pudła
mina mamy jak ojciec nie chciał być dłużny i wkręcił ją że kupił ( mimo, że mają doła finansowego) - warta milion
Satysfakcja, że mimo wszystko ... jednak zrobiłam im taki prezent jest niesamowita
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
gazetka czy plakat służy tylko celom reklamowym, informacyjnym o danej promocji, zawsze to regulamin jest wiążący i to w niego trzeba patrzeć jeśli mamy jakieś wątpliwości
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może ktoś ze szczecina lub okolić chciałby dołączyć sie do pomocy, tak żeby wysłać razem jakąś paczkę ? jeśli ktoś jest chętny możemy dogadać się na pw
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
pocieszę Cię, ta sypialnia jest okropna
w temacie już nic mnie nie wkurza dzisiaj
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
79magda a ja dokładnie pamiętam twoją groźbę
mj156 za to co zawsze, czyli za wszystko co robisz i za to, że wbrew wszystkim twierdzeniom można tutaj spotkać takie prawdziwe perełki jak wy dziewczyny
i jeszcze stasiak50 ty już wiesz za co
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak, ja nie mówie że jestem przeciwna nauce w dzieciństwie, owszem ale nie w szkole i z obowiązku.
Wszystko ok jeśli wybór zostawia się rodzicom, a nie przymusza do tego.
Swoja drogą miałam koleżanki, ich mama wysłała obie równocześnie ( jedną rok szybciej) do szkoły, wszystko było fajnie, obie świetnie się uczyły, mimo, że młodsza zdecydowanie więcej musiała się przyłożyć i już w gimnazjum zaczęło wychodzić, że wcale nie było to dobre, z dziewczyny wcale nic dobrego nie wyszło tzn owszem uczyła się dobrze ale cały nacisk odbił się strasznie na jej psychice zaczynając od próby samobójczej kończąc na monarze.
Nie mówie że wszystkiemu winna była szkoła, ale nawet jak rozmawiałam z jej mamą żałowała że nie dała jej jeszcze roku.
Dlatego ja uważam że szybciej do szkoły owszem, ale tylko na odpowiedzialność rodziców Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Myślę, że tu nie chodzi o to czy dziecko wysiedzi, czy nie, czy jest mniej dojrzałe czy więcej, ale o to, że najzwyczajniej w świecie jest to zabieranie dzieciństwa. Mój syn też musi od września przez tą durną ustawę iść do zerówki i to mnie wkurza. Bo to,że da sobie radę wiem o tym, ale też wiem, że skończy się zabawa, a zaczną obowiązki, na które jest jeszcze czas.
Śmiało jeszcze rok mogłyby dzieciaciaczki posiedzieć w domu/przedszkolu i cieszyć się beztroską. Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
FJ34(lub Y)L9 EF6P7L WWEW
Z 2 L
EFEWPF 6MWPR9 KAWX
FA6RKX 3R94KE AKJW Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
zaranie dziękuje ślicznie za zakupy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja również dziękuje Tobie, reni i izoldaaa6 że chce wam się teraz wysłuchiwać mnie, za pomoc tą konkursową i nie tylko której teraz wyjątkowo potrzebuje
annb i tobie wielkie dzięki Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wszystkiego naj, naj, najlepszego kochana