Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dodam, że to ja jestem sprzedającą, sprzedałam już kilka tych przedmiotów i nie było uwag, do teraz. Facet zadzwonił, że model który dostał różni się jedną cyferką od tego opisanego w aukcji, czyli kolorem.
Nie neguje tego że mogłam się pomylić, zresztą napisałam tak kupującemu, jeśli to zrobiłam to całkowicie nie umyślnie.
Poprosiłam żeby napisał reklamacje i odesłał przedmiot a ja zrobie zwrot pieniędzy.
No i zaczeło się ...
Gościu żąda zwrotu pieniędzy dopiero wyśle zakupiony przedmiot.
Po tym jak odpisałam mu że zwrot pieniędzy zrobię po otrzymaniu pisemnej reklamacji wraz z zegarkiem, facet zaczął spór transakcyjny na allegro.
I tutaj moje pytanie bo już się pogubiłam, czy ja mam obowiązek zrobić zwrot przed otrzymaniem przedmiotu ?
Facet może wysłac mi zdjęcie przedmiotu ale dla mnie to żaden dowód, wystarczy, że wyjął zawleczke zabezpieczająca a przedmiot jest już uzywany i nie sprzedam go dalej
Wrr zna ktoś jakiś przepis odnośnie zwrotu pieniędzy za przedmiot nie zgodny z opisem ?
Dodam że pisałam do all przed rozpoczęciem sporu, z prośbą o wyjaśnienei jak to jest to odp mi że nie ingerują w to Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
spisałaś protokół uszkodzenia przy kurierze ?
jeśli nie to może zadzwoń do niego, jeśli jest ok to moze spisze jeszcze, a jak nie to złóż reklamacje w tq Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wymiana szybka,a przede wszystkim w miłej atmosferze Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie miałam karty w zestawie, czy wystarczy wrazie czego sam protokół przekazania nagrody, czy musze ich gnębić o karte ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mama mi mówiła że wróżki i magia nie istnieją
a jednak ...
stan konta czarodziejsko się zwiększył.
Więc pisze, tutaj, że sprawa załatwiona, ale i tak wkurza mnie, że trzeba było sprawę wyciągnąć na forum po to żeby odzyskać pieniądze Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Powiedzmy że właścicielką bonów została 17 grudnia więc nie jest to krótki czas.
Dla mnie nie do pojęcia jest sam fakt kłamstwa a później milczenie, bo każdy jest człowiekiem, popelnia błędy, ale wystarczy napisać, zawsze wszystko można jakoś załatwić Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dokładnie, zresztą skoro okazałoby się że nie jest w stanie oddać kasy/rzeczy to jaki problem odesłać nam to co się wzięło ?
Ja tylko dziękuje że potrzebowałam szybko kasy i dzięki temu nie zgodziłam się na kolejną wymiane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
heh no to jesteś lepszy noo
tzn bardziej cierpliwy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nawet to że miala moje dane i nr konta od 2 miesięcy, ale ile można czekac na to tłumaczenie i same rzeczy ?
jaspeer nie wiem na co z nią się wymieniałeś, ale odemnie dostała bony więc to nie jest ot tak sobie jakiś przedmiot, tylko coś w formie gotówki, więc jeśli nawet nie mialaby możliwości żeby za nie zaplacić + dosłać umówione rzeczy, to je po prostu odsyła i po kłopocie.
Nie rozumiem czegoś takiego Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
eee to już było
i internet ..
i pomylony nr konta ...
i zaginiona paczka ...
i kolejny przelew
Nie lubię takich sytuacji, zawsze staram się załatwiać wszystko ugodowo i przemilczałabym to już, ale chyba odrobinę za długo to trwa.
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie jest wartość 300 zł więc wiem doskonale, że to już nie jest ot wykroczenie, ale mam cichą nadzieje że wejdę na strone konta i czarodziejsko stan zwiększy się o 100 zł
przyjdzie listonoszka/kurier/czarodziej i przyniesie mi paczkę ...
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja to wiem, dlatego radzę żebym dostała zwrot tego co mi jest winna, a ja już długo nie będe czekała
naczekałam się prawie 2 miesiące ...
a dla mnie 300 zł to jest dużo i gdybym wiedziała że tak będzie to bym inaczej je zagospodarowała Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
malutka ja bym to zrozumiała, na serio ale od 17 listopada byłyśmy umówione, poznie drugi termin przelewu był 26 listopada, który nie dotarł pomyliły się cyferki w nr konta , pozniej paczka zagineła, i kolejny przelew zaginął.
Wybacz ale ja jak miałam problem z netem to nawet po to aby odpisać ludziom z allegro stawałam na głowie.
Zwłaszcza że wiedziała, że te pieniądze, które miała mi przelać potrzebowałam na święta, z resztą nie było aż takiego pośpiechu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja wbrew pozorom nie chciałam tego wyciągać na forum, dlatego czekałam ...
Od 17 listopada...
słuchałam od tego czasu wymówek ...
najpierw pomylony nr konta
ok, zdarza się poczekam,
pozniej zaginiona paczka na poczcie ( druga część z wymiany)
Kolejny przelew, który nie dotarł
aż w końcu ciszaaaa
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
heh nie tylko do zielonki, ale do tego wizyta na policji to po pierwsze, po drugie internet wbrew pozorom nie jest anonimowy, jeśli nei chce kontaktować się osobiście moge skontaktowac się z kimś innym, ale za chiny nie popuszcze
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bo inaczej chyba nazwać tego nie można, a 2 miesiące proszenia się o albo umówione w związku z wymianą rzeczy to dla mnie zdecydowanie za dużo.
300 zł to dla mnie nie jest mała kasa.
Andzia2005 wierze, że jeszcze się odezwie, ale na chwile obecną jestem gotowa zrobić wieeelki dym.
Bo zrozumiem wszystko a dwukrotnie zaginiony przelew plus zaginiona paczka na poczcie, a do tego kilkutygodniowe milczenie to nawet jak dla mnei za dużo i mam nadzieje że dziewczyna się odezwie bo chyba nikomu nie jest miły kontakt z policją
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dokładnie, w regulaminie nie ma zastrzeżenia o ile dobrze widzę, że sms ma składać się z 160 znaków, więc jeśli ktoś chciał wydać kase na 4 smsy to tak sobie pisał Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak ja to napisałam
nieaktualne
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja polecam fride jeśli mały nie chce mocno dmuchać, wyciągniesz wszystko, do tego sól fizjologiczna i inchalacje
a może ma alergie na coś ? Wyświetl w wątku >>