Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#4056858 Napisano: 17.01.2011 06:58:21 w Allegro.pl - bez linków
Czy ktoś mi doradzi na jakiej zasadzie robi się reklamacje przedmiotu nie zgodnego z opisem ?
Dodam, że to ja jestem sprzedającą, sprzedałam już kilka tych przedmiotów i nie było uwag, do teraz. Facet zadzwonił, że model który dostał różni się jedną cyferką od tego opisanego w aukcji, czyli kolorem.
Nie neguje tego że mogłam się pomylić, zresztą napisałam tak kupującemu, jeśli to zrobiłam to całkowicie nie umyślnie.
Poprosiłam żeby napisał reklamacje i odesłał przedmiot a ja zrobie zwrot pieniędzy.
No i zaczeło się ...
Gościu żąda zwrotu pieniędzy dopiero wyśle zakupiony przedmiot.
Po tym jak odpisałam mu że zwrot pieniędzy zrobię po otrzymaniu pisemnej reklamacji wraz z zegarkiem, facet zaczął spór transakcyjny na allegro.
I tutaj moje pytanie bo już się pogubiłam, czy ja mam obowiązek zrobić zwrot przed otrzymaniem przedmiotu ?
Facet może wysłac mi zdjęcie przedmiotu ale dla mnie to żaden dowód, wystarczy, że wyjął zawleczke zabezpieczająca a przedmiot jest już uzywany i nie sprzedam go dalej

Wrr zna ktoś jakiś przepis odnośnie zwrotu pieniędzy za przedmiot nie zgodny z opisem ?
Dodam że pisałam do all przed rozpoczęciem sporu, z prośbą o wyjaśnienei jak to jest to odp mi że nie ingerują w to Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4047868 Napisano: 14.01.2011 11:31:16 w Inne mniejsze markety
mahuska napisał(a):

Dziewczyny doradźcie

Dostałam właśnie żelazko z TQ
uszkodzone- przy rączce ubity kawałek plastiku:/
co teraz?

spisałaś protokół uszkodzenia przy kurierze ?
jeśli nie to może zadzwoń do niego, jeśli jest ok to moze spisze jeszcze, a jak nie to złóż reklamacje w tq Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4047794 Napisano: 14.01.2011 11:09:32 w Inne mniejsze markety
czy ktoś może napisać z jakiego nr dzwonią z netto i na jakim dniu/godzinie w przybliżeniu są ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4044896 Napisano: 13.01.2011 10:38:54 w Udane wymiany - polecane nicki:)
ninka28 Jak najbardziej polecam.
Wymiana szybka,a przede wszystkim w miłej atmosferze Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4040963 Napisano: 11.01.2011 09:17:10 w Inne mniejsze markety
czy ktoś wie jak jest z gwarancjami na kina domowe z air wicka ?
Nie miałam karty w zestawie, czy wystarczy wrazie czego sam protokół przekazania nagrody, czy musze ich gnębić o karte ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4039959 Napisano: 11.01.2011 05:25:13 w Wkurza mnie...
kalisto1986 napisał(a):

wsciekly napisał(a):

jaspeer napisał(a):

wsciekly napisał(a):

ismena napisał(a):

z tego co czytam, to macie jej pełne dane, więc Wam nie ucieknie emotka
moim zdaniem 300zł dla jednej osoby i 150zł dla drugiej, to znacząca suma i warto udać się w tej sprawie w kilka urzędowych miejsc, skoro inaczej się nie da emotka

wkurzają mnie maksymalnie oszuści i złodzieje!

od 250 zł w górę to już przestępstwo - warto widzieć

sumę mamy powyżej 250zł emotka

ale każdy musi oddzielnie składać skargę w miejscu swojego zamieszkania i inna wówczas będzie kwalifikacja czynu emotka

wyślijcie jeszcze ponaglenie listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru dając ostateczny termin zapłaty (np. 7 dni od dnia doręczenia listu)

może jednak andzia2005 pod innym nickiem przeczyta to wszystko lub jej ktoś życzliwy doniesie i sprawa będzie załatwiona szybciej, niż myślicie emotka

u mnie jest wartość 300 zł więc wiem doskonale, że to już nie jest ot wykroczenie, ale mam cichą nadzieje że wejdę na strone konta i czarodziejsko stan zwiększy się o 100 zł
przyjdzie listonoszka/kurier/czarodziej i przyniesie mi paczkę ...

mama mi mówiła że wróżki i magia nie istnieją emotka
a jednak ...
stan konta czarodziejsko się zwiększył.

Więc pisze, tutaj, że sprawa załatwiona, ale i tak wkurza mnie, że trzeba było sprawę wyciągnąć na forum po to żeby odzyskać pieniądze Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033858 Napisano: 09.01.2011 10:12:55 w Wkurza mnie...
barbara1910 napisał(a):

jaspeer napisał(a):

@barbara jeśli ma długi i nie może z nich wyjść, wystarczy napisać, albo zadzwonić i zawsze można dojść do porozumienia poprzez rozłożenie na raty, albo odesłanie wygranych, które od nas wzięła (jeśli to bony, albo coś, jest to koszt 4,15 na poczcie)... brak woli zakończenia transakcji świadczy tylko o jednym - o oszustwie...

dokladnie ,albo nie biore skoro nie stac mnie...3 misiace to jednak za dlugo
dzasmina napisał(a):

jaspeer napisał(a):

@barbara jeśli ma długi i nie może z nich wyjść, wystarczy napisać, albo zadzwonić i zawsze można dojść do porozumienia poprzez rozłożenie na raty, albo odesłanie wygranych, które od nas wzięła (jeśli to bony, albo coś, jest to koszt 4,15 na poczcie)... brak woli zakończenia transakcji świadczy tylko o jednym - o oszustwie...

masz rację, ale... no nie życzę jej źle, ale może dziewczyna naprawdę 'zaniemogła'? Próbowałeś do niej zadzwonic?

ale po nim kalisto wyslala bony tylko nie wiem kiedy,wiec cos tu jest nie halo emotka

Powiedzmy że właścicielką bonów została 17 grudnia więc nie jest to krótki czas.
Dla mnie nie do pojęcia jest sam fakt kłamstwa a później milczenie, bo każdy jest człowiekiem, popelnia błędy, ale wystarczy napisać, zawsze wszystko można jakoś załatwić Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033814 Napisano: 09.01.2011 09:59:43 w Wkurza mnie...
barbara1910 napisał(a):

moze ma dlugi i nie moze teraz z nich wyjsc emotka no ale to nie tlumaczy ja bo skoro wymiana byla dawno temu powinna sie skontaktowac emotka

dokładnie, zresztą skoro okazałoby się że nie jest w stanie oddać kasy/rzeczy to jaki problem odesłać nam to co się wzięło ?
Ja tylko dziękuje że potrzebowałam szybko kasy i dzięki temu nie zgodziłam się na kolejną wymiane emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033801 Napisano: 09.01.2011 09:56:56 w Wkurza mnie...
jaspeer napisał(a):

@kalisto1986 u mnie też było tak, że jak nie miała kasy mogła odesłać przedmiot wymiany emotka

@barbara1910 ile czekam? od października...

heh no to jesteś lepszy noo emotka
tzn bardziej cierpliwy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033789 Napisano: 09.01.2011 09:53:55 w Wkurza mnie...
Ja wiem, że można wszystko wytłumaczyć,
nawet to że miala moje dane i nr konta od 2 miesięcy, ale ile można czekac na to tłumaczenie i same rzeczy ?

jaspeer nie wiem na co z nią się wymieniałeś, ale odemnie dostała bony więc to nie jest ot tak sobie jakiś przedmiot, tylko coś w formie gotówki, więc jeśli nawet nie mialaby możliwości żeby za nie zaplacić + dosłać umówione rzeczy, to je po prostu odsyła i po kłopocie.
Nie rozumiem czegoś takiego Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033762 Napisano: 09.01.2011 09:48:12 w Wkurza mnie...
ismena napisał(a):

tylko czekać, aż jutro Andzia2005 pojawi się na forum i zacznie Wam wciskać, że internet jej odcięli, a pieniądze Wam wysłała, tylko pewnie przez zimę długo idzie księgowanie przelewów emotka

eee to już było emotka
i internet ..
i pomylony nr konta ...
i zaginiona paczka ...
i kolejny przelew

Nie lubię takich sytuacji, zawsze staram się załatwiać wszystko ugodowo i przemilczałabym to już, ale chyba odrobinę za długo to trwa.
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033740 Napisano: 09.01.2011 09:43:27 w Wkurza mnie...
wsciekly napisał(a):

jaspeer napisał(a):

wsciekly napisał(a):

ismena napisał(a):

moim zdaniem 300zł dla jednej osoby i 150zł dla drugiej, to znacząca suma i warto udać się w tej sprawie w kilka urzędowych miejsc, skoro inaczej się nie da emotka

sumę mamy powyżej 250zł emotka

ale każdy musi oddzielnie składać skargę w miejscu swojego zamieszkania i inna wówczas będzie kwalifikacja czynu emotka

wyślijcie jeszcze ponaglenie listem poleconym za zwrotnym potwierdzeniem odbioru dając ostateczny termin zapłaty (np. 7 dni od dnia doręczenia listu)

może jednak andzia2005 pod innym nickiem przeczyta to wszystko lub jej ktoś życzliwy doniesie i sprawa będzie załatwiona szybciej, niż myślicie emotka

u mnie jest wartość 300 zł więc wiem doskonale, że to już nie jest ot wykroczenie, ale mam cichą nadzieje że wejdę na strone konta i czarodziejsko stan zwiększy się o 100 zł
przyjdzie listonoszka/kurier/czarodziej i przyniesie mi paczkę ...
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033726 Napisano: 09.01.2011 09:40:03 w Wkurza mnie...
wsciekly napisał(a):

ismena napisał(a):

ja to wiem, dlatego radzę żebym dostała zwrot tego co mi jest winna, a ja już długo nie będe czekała
naczekałam się prawie 2 miesiące ...
a dla mnie 300 zł to jest dużo i gdybym wiedziała że tak będzie to bym inaczej je zagospodarowała Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033719 Napisano: 09.01.2011 09:38:26 w Wkurza mnie...
malutka456 napisał(a):

tak sie skalad, ze andzia2005 odebrala w moim imieniu zestw kina domowego i mam je w domu, przez pewien czas nie mialam z Nia kontaktu (modem jej sie zepsul), ale koniec koncow kino mam w domu emotka moze nie ma dostepu do komputera?

malutka ja bym to zrozumiała, na serio ale od 17 listopada byłyśmy umówione, poznie drugi termin przelewu był 26 listopada, który nie dotarł pomyliły się cyferki w nr konta , pozniej paczka zagineła, i kolejny przelew zaginął.
Wybacz ale ja jak miałam problem z netem to nawet po to aby odpisać ludziom z allegro stawałam na głowie.
Zwłaszcza że wiedziała, że te pieniądze, które miała mi przelać potrzebowałam na święta, z resztą nie było aż takiego pośpiechu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033677 Napisano: 09.01.2011 09:30:14 w Wkurza mnie...
zdolnabestia napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

(...) a do tego kilkutygodniowe milczenie to nawet jak dla mnei za dużo i mam nadzieje że dziewczyna się odezwie bo chyba nikomu nie jest miły kontakt z policją
emotka

Login: andzia2005
Ostatnio online: 16 Grudnia 2010, 16:41

Może jej coś wypadło, że się nie odzywa? Nie bronię jej, bo nie znam sprawy, ale mogła nie przeczytać wiadomości, skoro się długo nie logowała.

ja wbrew pozorom nie chciałam tego wyciągać na forum, dlatego czekałam ...
Od 17 listopada...
słuchałam od tego czasu wymówek ...
najpierw pomylony nr konta
ok, zdarza się poczekam,
pozniej zaginiona paczka na poczcie ( druga część z wymiany)
Kolejny przelew, który nie dotarł
aż w końcu ciszaaaa
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033664 Napisano: 09.01.2011 09:25:23 w Wkurza mnie...
jaspeer napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

wkurza mnie to mało powiedziane, wqrwia mnie chamstwo, kłamstwo i oszustwo ...
Bo inaczej chyba nazwać tego nie można, a 2 miesiące proszenia się o albo umówione w związku z wymianą rzeczy to dla mnie zdecydowanie za dużo.
300 zł to dla mnie nie jest mała kasa.
Andzia2005 wierze, że jeszcze się odezwie, ale na chwile obecną jestem gotowa zrobić wieeelki dym.
Bo zrozumiem wszystko a dwukrotnie zaginiony przelew plus zaginiona paczka na poczcie, a do tego kilkutygodniowe milczenie to nawet jak dla mnei za dużo i mam nadzieje że dziewczyna się odezwie bo chyba nikomu nie jest miły kontakt z policją
emotka

andzia2005? widzę, że nie tylko mnie za skórę zalazła ta emotka złodziejka!! 150zł jest mi dłużna i odkąd tylko się upomniałem, nagle zniknęła emotka harry portier XXI wieku się znalazł!! nie wiem jak Ty, ale ja nie odpuszczę emotka emotka
złodziejstwo należy tępić i to w zarodku!! może wspólna wycieczka do zielonki, na ulicę piastowską pomoże??
emotka emotka emotka

heh nie tylko do zielonki, ale do tego wizyta na policji to po pierwsze, po drugie internet wbrew pozorom nie jest anonimowy, jeśli nei chce kontaktować się osobiście moge skontaktowac się z kimś innym, ale za chiny nie popuszcze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4033638 Napisano: 09.01.2011 09:18:22 w Wkurza mnie...
wkurza mnie to mało powiedziane, wqrwia mnie chamstwo, kłamstwo i oszustwo ...
Bo inaczej chyba nazwać tego nie można, a 2 miesiące proszenia się o albo umówione w związku z wymianą rzeczy to dla mnie zdecydowanie za dużo.
300 zł to dla mnie nie jest mała kasa.
Andzia2005 wierze, że jeszcze się odezwie, ale na chwile obecną jestem gotowa zrobić wieeelki dym.
Bo zrozumiem wszystko a dwukrotnie zaginiony przelew plus zaginiona paczka na poczcie, a do tego kilkutygodniowe milczenie to nawet jak dla mnei za dużo i mam nadzieje że dziewczyna się odezwie bo chyba nikomu nie jest miły kontakt z policją
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4028403 Napisano: 07.01.2011 10:34:52 w Dyskusje o wynikach konkursu
isiulka napisał(a):

wsciekly napisał(a):

Mogła być wielokrotność 1 smsa, vzyli ktoś po prostu wysłał 4 smsy . Koszt taki sam co wartość tej czapki:D

Dokładnie, w regulaminie nie ma zastrzeżenia o ile dobrze widzę, że sms ma składać się z 160 znaków, więc jeśli ktoś chciał wydać kase na 4 smsy to tak sobie pisał Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4026008 Napisano: 07.01.2011 11:26:52 w Paragony
kalisto1986 napisał(a):

szukam paragonu gerbera z początku promocji, propozycję prosze o konkretne propozycje na pw

jak ja to napisałam emotka

nieaktualne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#4025843 Napisano: 07.01.2011 10:39:36 w Pomocy!!!!
anka napisał(a):

justa111 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

ninka28 napisał(a):

Szukam pomocy przy zatkanym nosku i 3 latka trwa to już ponad mc. Na początku był zatkany nos potem kaszel długo to trwało dostał antybiotyk kaszel ustał katar dalej był potem znowu kaszel teraz przeszedł i znowu zatkany no ale normalnie oddycha a mówi przez nos i nic nie pomaga:(może ktoś ma jakąś radę boję się iż będzie odnowa kaszel itd. dodam że żadnej gorączki i nic nie ma i ani razu od początku choroby nie miał proszę najlepiej na pw.- z góry dziękuję za każda radę

może to z powodu sezonu grzewczego? W mieszkaniu jest sucho, to i nosek (moim zdaniem) zatkany.. Porozwieszaj pranie, mokre rzeczy na grzejniku, kup nawilżacz (nawet taki ceramiczny na grzejnik). Nam takie coś pomogło przy zatkanym nosku.. Ewentualnie woda morska, Euphorbium do noska, inhalacje z soli fizjologicznej.. I niestety - lepiej pokazać malucha lekarzowi, dla świętego spokoju i czystego sumienia emotka

również polecam Euphorbium do noska
mozna długo stosowac i skutek jest dobry moja córka tak miała od małego a teaz jak ma zatkany noz zakropie jej przez kilka dni i jest dobrze

polecam nasivin i wode morska

ja polecam fride jeśli mały nie chce mocno dmuchać, wyciągniesz wszystko, do tego sól fizjologiczna i inchalacje emotka
a może ma alergie na coś ? Wyświetl w wątku >>
0 0