Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#3705003 Napisano: 16.09.2010 09:51:20 w Wkurza mnie...
keiti78zg napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

w przedszkolu jak widze niekiedy jadłospis to z góry zakładam, ze nie zje tego czy tamtego, jak sie pytam Pani to mowia ogolnikowo ( mają 27 dzieci na stanie). Przychodzi do domu zjada miseczke pomidorówki bo lubi, wiec zakłądam, ze niewiele zjadł. Zreszta przy posilkach nie chce siedziec przy stoliku z dziecmi, podobno ucieka i trzeba go ganiać:). Czasem sobie obiecuje, ze przestane dawac mu to co lubi typu monte, chlebek z maselkiem, jogurt etc, a pozniej mecza mnie wyrzuty , ze pojdzie spac głodny, a tymbardziej teraz kiedy ma antybiotyk i na pusty brzuszek, zeby nie przyjmował.

ale właśnie on to wie, że złamiesz się i dlatego tak robi

a żeby nie było wkurza mnie ( emanuela błagam nie śmiej się ) łóżko które zepsuł się jakiś czas temu, mąż je naprawiał jak się dało byle wytrzymać jeszcze jakiś czas, ostatnio miałam niekontrolowane pobudki w nocy, bo zapadał się zagłówek, po to by dzisiaj całkowicie pęknąć na pół wrrrr czy wszystko musi się sypać na raz
emotka

chyba musze ten okres przeczekac i uzbroic sie w cierpliwosc, i systematycznie, po mału odstepowac od zakupu przez niego tak uwielbianych rzeczy:)

chyba tak najlepiej, powoli, ale moim zdaniem powinnaś wprowadzać te nowe rzeczy i patrz jak reaguje, czy rzeczywiście nie smakują mu, czy po prostu woli co innego bo ot tak chce i spróbuj razem z nim coś przygotować, moim zdaniem powinno się sprawdzić
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704992 Napisano: 16.09.2010 09:45:46 w Wkurza mnie...
keiti78zg napisał(a):

w przedszkolu jak widze niekiedy jadłospis to z góry zakładam, ze nie zje tego czy tamtego, jak sie pytam Pani to mowia ogolnikowo ( mają 27 dzieci na stanie). Przychodzi do domu zjada miseczke pomidorówki bo lubi, wiec zakłądam, ze niewiele zjadł. Zreszta przy posilkach nie chce siedziec przy stoliku z dziecmi, podobno ucieka i trzeba go ganiać:). Czasem sobie obiecuje, ze przestane dawac mu to co lubi typu monte, chlebek z maselkiem, jogurt etc, a pozniej mecza mnie wyrzuty , ze pojdzie spac głodny, a tymbardziej teraz kiedy ma antybiotyk i na pusty brzuszek, zeby nie przyjmował.

ale właśnie on to wie, że złamiesz się i dlatego tak robi

a żeby nie było wkurza mnie ( emanuela błagam nie śmiej się ) łóżko które zepsuł się jakiś czas temu, mąż je naprawiał jak się dało byle wytrzymać jeszcze jakiś czas, ostatnio miałam niekontrolowane pobudki w nocy, bo zapadał się zagłówek, po to by dzisiaj całkowicie pęknąć na pół wrrrr czy wszystko musi się sypać na raz
0 0

kalisto1986

#3704984 Napisano: 16.09.2010 09:41:44 w Dziś cieszę się z.....
emanuela24 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

a ja się ciesze z wczorajszej wizyty z młodym u chirurga dziecięcego
pediatra miała mnie tak nastraszone - ze stulejka że trzeba operować , ze narkoza, badania, powikłania podczas operacji, rekonstrukcje plastyczne. powikłania pooperacyjne itd
okazało się że to przyklejony napletek który potrzebował małej ingerencji chirurga- który się uśmiał z bredni pediatry emotka
bez bólu, bez płaczu , bez stresu emotka
normalnie płakałam ze szczęścia emotka emotka emotka emotka emotka
nigdy nic nie sprawiło mi takiej radości i nic nie przyniosło takiej ulgi

emotka nawet nie wiesz jak się ciesze emotka mówiłam ci kochana że będzie dobrze emotka
ucałuj dzielnego synka odemnie, nawet nie wiesz jak ciesze się że macie to za sobą emotka

hehe ja jak jechałam bałam sie że powie że mamy za 2 tygodnie na zabieg przyjechać , modliłam się po drodze aby pozwolił zrobić zabieg w czerwcu - a tu taka niespodzianka - w sumie do teraz nie dowierzam i ciesze sie jak wariatka
czuje sie z 200kg lżejsza i tak jakby mi ktoś skrzydełka doczepił

emotka ale zobacz co za debilni lekarze, którzy przez tak długi czas wmawiali ci że musi być operacja emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704972 Napisano: 16.09.2010 09:36:02 w Dziś cieszę się z.....
emanuela24 napisał(a):

a ja się ciesze z wczorajszej wizyty z młodym u chirurga dziecięcego
pediatra miała mnie tak nastraszone - ze stulejka że trzeba operować , ze narkoza, badania, powikłania podczas operacji, rekonstrukcje plastyczne. powikłania pooperacyjne itd
okazało się że to przyklejony napletek który potrzebował małej ingerencji chirurga- który się uśmiał z bredni pediatry emotka
bez bólu, bez płaczu , bez stresu emotka
normalnie płakałam ze szczęścia emotka emotka emotka emotka emotka
nigdy nic nie sprawiło mi takiej radości i nic nie przyniosło takiej ulgi

emotka nawet nie wiesz jak się ciesze emotka mówiłam ci kochana że będzie dobrze emotka
ucałuj dzielnego synka odemnie, nawet nie wiesz jak ciesze się że macie to za sobą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704966 Napisano: 16.09.2010 09:34:27 w Wkurza mnie...
keiti78zg napisał(a):

zgodze sie z tym tak jest, ze manipuluje, ja juz sie przestawiam i kupuje i robie to co on lubi, nie zmuszam go do jedzenia czegos innego, ale czasem chce cos innego zaserwowac i niestety zle sie to konczy. Moze rzeczywiscie dobry bedzie sposób zeby z nim przygotowac, moze chetniej zje, choc watpie, on tylko jak widzi warzywo to mowi łeee, niedobre, wypluje,nie bede jadł, chce chlebka z masełkiem, wiec je to co lubi , ale dosc ubogo i to nie jest kilka dni ze sie przestawi - to zbyt długo juz trwa.

ale właśnie o to chodzi, że jak ugotujesz np zupe i nie chce zjeść to nie dawaj mu nic innego, nie ma chlebka, nie ma monte jest głodny to niech zje to co jest, daje mu tydzień i będzie wcinał emotka
spytaj sie w przedszkolu co je, bo często dzieci w przedszkolu jedzą wszystko a w domu nic bo mama pozwoli co innego złapać Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704947 Napisano: 16.09.2010 09:27:21 w Wkurza mnie...
emanuela24 napisał(a):

czytam o tych dzieciach i nie jestem w stanie zrozumieć problemu - bo ja mam inny - mój młody zje wszystko - a ja muszę chować jedzenie emotka bo ostatnio na bilansie to się nadwaga pokazała a ja już dostałam opr że jak tak można dziecko podtuczać ??schować jedzenie, na lodówkę zamek i koniec
a jak nie dać dziecku 2 kawałków na śniadanie skoro po 1 prosi z płaczem że chce drugi ??
i to mnie wkurza że muszę iść na bilans a młody na granicy wagi prawidłowej ?? a znając nasza pediatrę będzie ochrzantus - a ja już tak się staram aby jedzenie było w jak najmniejszych porcjach i jak najmniej kaloryczne emotka
no to dziecko do babci biegnie ze głodne a to sąsiadkę zagada ze chce jeść - mowie Wam z boku to wygląda jakbym dziecko głodziła - ale jak wytłumaczyć maluchowi że nie może przytyć ??

u nas to samo jest
emotka wiecznie chce jeść, zje obiad i za pół godziny głodny, czasem musze mu tłumaczyć, że brzuszek nie zmieści tyle ...
ale wage ma ok, nawet wyciągnął się w górę,
ale też miał okres że nie chciał jeść, więc po prostu nie jadł puki nie zgłodniał Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704914 Napisano: 16.09.2010 09:12:58 w Wkurza mnie...
delfinka101 napisał(a):

kasiap76 napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

wkurza mnie moje chory niejadek ( prawie 3-latek), chyba nie mam cierpliwosci:/ zreszta na codzien tez ma uboga diete, zadnych warzyw surowych nie zje chyba ze przemycone w zupie ( i to tez niechetnie), z owoców tez niewiele, najchetniej chleb z masłem:(, potrafi nieraz zwymiotowac tak reaguje na cos niepozadanego w jadłospisie;/

mnie też wkurza moja córcia z niejedzeniem... Ona nawet chleba nie zje - chyba że z nutellą lub masłem orzechowym, ew. z pomidorem ale bez masła. Mogłaby cały dzień jeść jogurty i pić kakao...

Kasiu a po co ma jesc jak wie ze dasz jej to co ona bedzie chciała.Metoda rpzegłodzenia jest najlepsza a najlepiej udawac ze wcale nie checie im dac jesc.Nie trzymajcie w lodówkach tego co oni uwielbiają.Sami poproszą o cos do jedzenia.Nawet jak jeden dzien bedą sie głodzic.Z drugiej strony poświeccie jeden dzien i to samo co zjada dziecko wrzucajcie do woreczka, napoje wlewajcie do słoika.Zdziwicie się wieczorem ile tego jest.Policzcie ile to kalorii i zobaczycie,ze wasze dziecko zjada i to sporo.

zgadzam się z pierwszą częścią wypowiedzi delfinki, nie smakuje mu to niech nie je, ale nie dostanie nic innego.
Nie jestem za wciskaniem dzieku na siłe jedzenia, ale tez za przesadnym głaskaniem, dzieciaki są mądre i całym zachowaniem testują rodzica.
Być może tak mówie bo nie mam tego typu problemu, mały je wszystko, bez kiwnięcia palcem, ale zawsze było tak, że jeśli nie chciał nie jadł, ale nic innego tez nie dostał.
Oczywiście nie chodzi mi że w kazdym przypadku, bo dzieci tak jak i dorośli mają swoje upodobania i coś najzwyczajniej w świecie może im nie smakować, no ale chyba nei wszystko ....

Spróbuj może razem z nim przygotować posiłek ?
My tak z synkiem gotujemy prawie codziennie,
niech umyje warzywa, będzie miał radoche, kup specjalny obierak do warzyw taki którym się nie skaleczy, daj mu marchewke niech obiera nawet godzine potem pokaż że wrzucasz ją do zupki, może pokroj ją w jakieś kształty a na koniec chwal jaki to pyszny obiadek przygotował, jajka na jajecznice może sam wymieszać, mase czynności jest, które dziecku sprawią radość
emotka
mój synek nawet jeśli czegoś nie lubił to nagle daną rzecz uwielbia.
Bo mama czasem musi wykazać się podstępem i wziąć dziecko pod włos emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704763 Napisano: 16.09.2010 08:27:35 w PODZIĘKOWANIA
sambolera wielgachne dzięki, za podesłanie linków

madzia normalnie gdybym mogła to bym cię wyściskała emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3704075 Napisano: 16.09.2010 03:30:18 w Konkursowiczki w ciąży
gocha542 napisał(a):

a ja się dzisiaj dowiedziałam,że będę miała dziweczynkę emotka po trzech chłopcach...a wystarczyło tylko męża zmienic emotka emotka emotka

ale super , gratuluje

W przyszłości będzie miała przekichane jak ją bracia na zmiane będa pilnować
0 0

kalisto1986

#3699172 Napisano: 14.09.2010 11:44:00 w Wkurza mnie...
mamaania napisał(a):

ati88 napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

buskowianka napisał(a):

mnie wkurza że kończą mi się juz słoiki,do których wkładam suszone grzyby.A zapał mojego męża do grzybobrania nie słabnie,wręcz przeciwnie emotka

w sobote 4 wiadra mama przywiozła i dzis znow na grzybach.. cały dom w grzynach jak nie suszone to mrozone to marynowane i codziennie na obiad:D

emotka a mnie wkurza, ze nikt nie chce chodzic na grzyby a ja je tak uwielbiam emotka

o..to ja chetnie pójde z toba bo u mnie w laskach pusto..maslaki tylko po łakach sie nabijaja ze mnie

u mnie też cała masa, z wczorajszego grzybobrania do 3 w nocy siedziałam i nawet połowy nie zrobiłam , ale ja musze mieć zapas bo u nas moment idą suszone
0 0

kalisto1986

#3698861 Napisano: 14.09.2010 10:07:52 w Dyskusje o wynikach konkursu
joan napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

tedance napisał(a):

Pijaczki, pijaczki! emotka emotka

ja taka pijaczka jak i ty emotka
ale oczywiście jedno nie wyklucza drugiego emotka

W tym konku zapewne Wasi mężczyźni Was bardzo dopingowali do intensywnego udziału emotka

heh zwłaszcza z warką w realu emotka
jeszcze gdzieś w graciarni się wala, to co nie zauważyliśmy i szwagrowi nie wywieźliśmy emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3698853 Napisano: 14.09.2010 10:06:05 w Dyskusje o wynikach konkursu
tedance napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

tedance napisał(a):

ale oczywiście jedno nie wyklucza drugiego emotka

Aaaa, czyli tylko zaopatrzycielką % byłaś emotka emotka emotka

0 0

kalisto1986

#3698841 Napisano: 14.09.2010 10:02:32 w Dyskusje o wynikach konkursu
tedance napisał(a):

ale oczywiście jedno nie wyklucza drugiego emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3698764 Napisano: 14.09.2010 09:41:12 w Dyskusje o wynikach konkursu
tedance napisał(a):

ejulek59 napisał(a):

eliza napisał(a):

Żywiec Męskie Granie delikatesy Centrum

http://www.zywiecmeskiegranie.pl/

zakładka zwycięzcy

A część MP3 i kina domowe zgarnął organizator ponieważ sam nie przestrzega regulaminu i dzwoni w innym czasie niż zapisał w regulaminie emotka

A połowa nagród poszła do Gowidlina emotka Pewnie zamiast losowań zrobili wybór najlepszych haseł i jolcia wszystko zgarnęła za plagiaty emotka emotka emotka

emotka daj na luz tedziulcu wredny emotka

o spokojna twoja rozczochrana dla każdego coś dobrego było emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3698721 Napisano: 14.09.2010 09:29:15 w Dyskusje o wynikach konkursu
ejulek59 napisał(a):

eliza napisał(a):

Żywiec Męskie Granie delikatesy Centrum

http://www.zywiecmeskiegranie.pl/

zakładka zwycięzcy

A część MP3 i kina domowe zgarnął organizator ponieważ sam nie przestrzega regulaminu i dzwoni w innym czasie niż zapisał w regulaminie emotka

chyba zwycięzcy głównych po prostu nie zostali podani jeszcze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3694005 Napisano: 11.09.2010 09:58:07 w Połączenia nieodebrane
yanko napisał(a):

Wie ktoś, czy jak w regulaminie stoi, że dzwonią minimum 5 razy a ja mam dopiero 3 nieodebrane połączenia od Smolara to jeszcze zadzwonią?

zadzwonią emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3692208 Napisano: 10.09.2010 09:11:13 w Wkurza mnie...
karolkas napisał(a):

wkurzyło mnie to i już

http://www.facebo...554008862&ref=mf emotka

karola daj sobie spokój emotka
uśmiałam się czytając ich argumenty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3692135 Napisano: 10.09.2010 08:40:57 w Carrefour konkursy
skarb888 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

czy może mi ktoś podac meila i co trzeba wpisac w treść żeby odesłać paragon na naturelle ? coś przyszły mi smsy z brakiem części tekstu emotka

Mail na:
biuro@tqg.pl ( lub fax: 61 8300095)

Wysłać paragon + nr telefonu + imię , nazw.,adres

Tytuł: Rozkwitnij z Naturellą

0 0

kalisto1986

#3691791 Napisano: 10.09.2010 07:04:51 w Carrefour konkursy
czy może mi ktoś podac meila i co trzeba wpisac w treść żeby odesłać paragon na naturelle ? coś przyszły mi smsy z brakiem części tekstu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3690749 Napisano: 10.09.2010 01:08:50 w Dziś cieszę się z.....
katmich napisał(a):

dzisiaj cieszę się, że już prawie weekend i jutro jadę na grzybki!!! juuuuuuuuuupi!

oj taakkk też się z tego ciesze emotka
choć mój mąż zdecydowanie nie podziela mojego optymizmu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0