Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale właśnie on to wie, że złamiesz się i dlatego tak robi
a żeby nie było wkurza mnie ( emanuela błagam nie śmiej się ) łóżko które zepsuł się jakiś czas temu, mąż je naprawiał jak się dało byle wytrzymać jeszcze jakiś czas, ostatnio miałam niekontrolowane pobudki w nocy, bo zapadał się zagłówek, po to by dzisiaj całkowicie pęknąć na pół wrrrr czy wszystko musi się sypać na raz
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ucałuj dzielnego synka odemnie, nawet nie wiesz jak ciesze się że macie to za sobą
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale właśnie o to chodzi, że jak ugotujesz np zupe i nie chce zjeść to nie dawaj mu nic innego, nie ma chlebka, nie ma monte jest głodny to niech zje to co jest, daje mu tydzień i będzie wcinał
spytaj sie w przedszkolu co je, bo często dzieci w przedszkolu jedzą wszystko a w domu nic bo mama pozwoli co innego złapać Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale wage ma ok, nawet wyciągnął się w górę,
ale też miał okres że nie chciał jeść, więc po prostu nie jadł puki nie zgłodniał Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie jestem za wciskaniem dzieku na siłe jedzenia, ale tez za przesadnym głaskaniem, dzieciaki są mądre i całym zachowaniem testują rodzica.
Być może tak mówie bo nie mam tego typu problemu, mały je wszystko, bez kiwnięcia palcem, ale zawsze było tak, że jeśli nie chciał nie jadł, ale nic innego tez nie dostał.
Oczywiście nie chodzi mi że w kazdym przypadku, bo dzieci tak jak i dorośli mają swoje upodobania i coś najzwyczajniej w świecie może im nie smakować, no ale chyba nei wszystko ....
Spróbuj może razem z nim przygotować posiłek ?
My tak z synkiem gotujemy prawie codziennie,
niech umyje warzywa, będzie miał radoche, kup specjalny obierak do warzyw taki którym się nie skaleczy, daj mu marchewke niech obiera nawet godzine potem pokaż że wrzucasz ją do zupki, może pokroj ją w jakieś kształty a na koniec chwal jaki to pyszny obiadek przygotował, jajka na jajecznice może sam wymieszać, mase czynności jest, które dziecku sprawią radość
mój synek nawet jeśli czegoś nie lubił to nagle daną rzecz uwielbia.
Bo mama czasem musi wykazać się podstępem i wziąć dziecko pod włos
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
madzia normalnie gdybym mogła to bym cię wyściskała
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale super , gratuluje
W przyszłości będzie miała przekichane jak ją bracia na zmiane będa pilnować
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
heh zwłaszcza z warką w realu
jeszcze gdzieś w graciarni się wala, to co nie zauważyliśmy i szwagrowi nie wywieźliśmy
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja taka pijaczka jak i ty
ale oczywiście jedno nie wyklucza drugiego