Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#3305313 Napisano: 19.04.2010 11:48:55 w Wkurza mnie...
marielu napisał(a):

od września podobno opłaty za publiczne przedszkole mają wzrosnąć do ponad 500 zł za miesiąc. Różnica więc między publicznym a prywatnym będzie już rzędu 200zł za miesiąc...

Mój troll też sie na państwowe nie załapał z uwagi że szanowny małż nie chciał się rozwieść by mnie osamotnić jako Matkę Polkę emotka

Cóż... wygrane w konkursach przybywajcie emotka Z czegoś trzeba będzie to czesne opłacić...

ja zastanawiam się nad prywatnym troszke odemnie oddalone jest, ale zależy mi żeby mały miał kontakt z dziećmi choć przez kilka godzin dziennie
i ceny są takie
do 5 godzin dziennie    300 zł + wyżywienie 5,50zł/ dziennie
do 9 godzin dziennie    500 zł + wżywienie 8 zł/dziennie
700 zł + wżywienie 10 zł/ dziennie
i te 5 godzin dziennie mnie zupełnie wystarcza jako że i tak nie moge iść do pracy
są oczywiście bliżej mojego domu ale dużo droższe ;/ Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3304801 Napisano: 19.04.2010 09:49:27 w Wkurza mnie...
samanta3 napisał(a):

Moje dziecko chodzi do przedszkola nie powiem - trochę znajomości pomogły - ale co roku nowe podanie o przyjęcie - a do tego do każdego podania żądają pieczątek z miejsca pracy z adnotacją pracodawcy że potwierdza że ta i ta pracuje tu i tu emotka No fakt pracuje ja i mąż. Ale nie dajboże jakiejś mamy dziecko chodzi a ona nie pracuje - to jest taka walka o miejsca że znajdzie się dobra duszyczka która poinformuje panią dyrektor że pani X nie pracuje a dziecko ma w przedszkolu....
I niech żyją spoty reklamowe żebyśmy dzieci do przedszkola zapisywali emotka emotka

u mnie to samo i nie pomaga że ciotka jest dyrektorką nie może i koniec bo dobre dusze moment piszą doniesienia że dziecko w przedszkolu a rodzic nie pracuje, to jest chore.
Kiedyś jeszcze były te zajęcia popołudniowe gdzie można było dziecko chociaż na 4 godziny przyprowadzić teraz tutaj gdzie mieszkam nie ma tego, nic innego nie pozostaje jak przedszkola prywatne ja nad tym grubo się zastanawiam zwłaszcza że jak patrze na ceny za 4-6 godzin ( chodzi mi żeby synek miał chociaż kontakt z dziećmi) naprawde nie są wygórowane, tzn jeśli chodzi o przedszkola nie w centrum miasta i wiadomo że nie ma tam wliczonych zajęć dodatkowych Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3303493 Napisano: 18.04.2010 11:47:58 w Wkurza mnie...
nineczka17 napisał(a):

karolkas napisał(a):

wkurza mnie mój mąż, za brak szacunku do moich konkursowych spraw, po ciężkich bojach znalazlam w końcu promocyjne grzeski, a moj mąż zjadł grześka i wywalił papierek do kosza (no super że sprzata po sobie, ale akurat nie to co trzeba) i jeszcze się smieje że w koszu grzebię i papierki wyciągam emotka

mój dla przekory śmieje się ze mnie że nic nie wyrzuca bo może to do konkusu potrzebne albo pyta się a to też zbierasz a to w żaden sposób nie jest z konkurem związne i nigdy nie było i tak się ze mną drażni

u mnie tak rodzinka zawsze jak przyjde czekaja jednorazówki opakowań i paragonów bo może potrzebne emotka
choć kiedyś jak prosiłam też nie zwracali na to uwagi Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3303128 Napisano: 17.04.2010 09:14:02 w Pomocy!!!!
snupy polecial głosik emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3301694 Napisano: 16.04.2010 07:26:34 w Inne mniejsze markety
janiek napisał(a):

janiek napisał(a):

Dzisiaj bardzo łatwe pytanie było wystarczyło mieć otwartą stronę www.finish.pl
Ja Grałem w Gdańsku Szcecinie i Warszawie(w Jupiter)

Przepraszam nie Szczecin tylko Police
A do wygrania jest zmywarka Indesit DFG 051 (była wystawiona w sklepie)

w policach był odkurzacz emotka
czyli moje nadzieje odlecialy emotka za cienki mialam raport
a wczoraj tez grales ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3301325 Napisano: 16.04.2010 05:43:38 w Inne mniejsze markety
mundek2004 napisał(a):

a rączki sie pocą ;>

eee tam pocą latają jak w delirce emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3301313 Napisano: 16.04.2010 05:41:29 w Inne mniejsze markety
mundek2004 napisał(a):

teraz juz nikt nie chce gadać emotka emotka

wszyscy siedza w towarzystwie telefonow emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3301159 Napisano: 16.04.2010 04:35:40 w Inne mniejsze markety
mundek2004 napisał(a):

w zajawce nic nie pisali z jakiego sklepu chyba nie podejrzewali nas że obskoczymy wszystkie emotka emotka

no własnie przez to mialam wczoraj też problem nie wiem z którego telefonu na jaki sklep gralam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3301113 Napisano: 16.04.2010 04:20:13 w Inne mniejsze markety
a Police poza mną i jeszcze jedną osobą ktoś obstawił dzisiaj lub wczoraj ? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3299140 Napisano: 15.04.2010 10:07:57 w Wkurza mnie...
monisi napisał(a):

magic18girl napisał(a):

monisi napisał(a):

magic18girl napisał(a):

Prosze o to mądry tekst aloevera

Jezus???? hahahaahahahaha, trafilas na ateistke, hahahah, idz pocaluj trumne kaczora, swojego pana i innych, lej zale, i oddaj wszystko co mas zdla rodzin a najlepiej idż się powies wtedy spelnisz wole swojego jezuska, hahahahahha

mam nadzieje że admin zrobi coś z tą użytkowniczką która ma zero szacunku do innych.Jestem zszokowana tym jak inni potrafią wyrażac swoje poglądy

gdzie indziej sie nie zgadzamy ale ta wypowiedz mnie sszokowala gdzie szacunek dla innych ludzi ateistka ta totalne odmozdzenie wkurza mnie to

miałam łzy w oczach jak to czytałam.Już nawet nie chodzi o mnie ale o to w jaki sposób potraktowała religie i Boga

wszystko wszystkim ale takie teksty mnie wkurzaja ateisci taka wiare maja ze wieszac sie kaza przesada z lekka jast konto zablokowac i juz to moze sie czegos nauczy wkurzyłem sie jak nie wiem syf nie wypowiedz

ale ona nie naruszyła regulaminu forum w odróznieniu od osoby która ujawnia treść wiadomości emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3298236 Napisano: 15.04.2010 04:44:25 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
icarta+ ipod nano 8gb Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3296544 Napisano: 14.04.2010 09:28:58 w Wkurza mnie...
katjen27 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

...wqrza mnie podejście debilnych protestujących, którym prezydent w Kraku będzie przeszkadzał !!!

Przecież na rynku o sarkofag potykać się nie będą... By nie przesadzali, bo tylko chrzanią wizerunek (i tak wątły) tego naszego kraju...

wiele przeciwników podało swoje argumenty, ja jestem przeciwniczką potrafiłam napisać argumenty ktoś może się z tym zgadzać inny nie
ale dlaczego tzw obrońcy nie potrafia sami uargumentować swoich racji ?
I wybacz ale chyba obrażasz tutaj ludzi
katjen27 napisał(a):

I wqrza mnie jeszcze fakt, że polskie społeczeństwo (namiętnie wierzące w tzw. boga i wszystkie cuda z nim związane) nie ma bladego pojęcia o prawdziwym życiu i relacjach rodzinnych tzw. Jezusa... A co najgorsze, społeczeństwo wierzy we wszystko, co można przeczytać w tzw. biblii... Paranoja, zaścianek, niemoc i zamknięcie na inne prawdy... To też mnie wqrza ! emotka emotka emotka

jestem w szoku
emotka
rozumiem że ty masz o tym pojęcie ?
Każdego wiara jest oparta na jakiś faktach przedstawionych czy to w bibli czy innych książkach i chyba jest to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i wybacz ale bardziej mnie razi obrażanie innych bo to dopiero jest paranoja i zaściankowość.
Przedstaw swoje racje , napisz co cię wkurza ale nie obrażaj innych

kalisto1986, jak na razie jestem wolnym człowiekiem i wyrażam w sposób (w miarę) kulturalny to, co myślę...

Zapewne zostałaś wychowana w tradycyjnej rodzinie, w której niedziela bez mszy nie istnieje (ja również, ale zaczęłam się interesować faktami, które otworzyły mi oczy) i nie przyjmujesz do wiadomości, że może być coś więcej / albo nie musi być niczego i mi tu piszesz, że ja kogoś obrażam emotka

To przykre, że używasz słowa 'obrażać' z góry, bez znajomości moich argumentów emotka

mylisz się bardzo w mojej ocenie emotka mam swoje poglądy ale nie neguje kogoś wiary -ja nie musze w to wierzyc ale szanuje że ktoś inny wierzy.
debilni protestujący i inne teksty wybacz dla mnie jest to obrażanie innych ludzi którzy mają odmienne poglądy
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3296525 Napisano: 14.04.2010 09:17:12 w Wkurza mnie...
katjen27 napisał(a):

I jeszcze...

...wqrza mnie podejście debilnych protestujących, którym prezydent w Kraku będzie przeszkadzał !!!

Przecież na rynku o sarkofag potykać się nie będą... By nie przesadzali, bo tylko chrzanią wizerunek (i tak wątły) tego naszego kraju...

wiele przeciwników podało swoje argumenty, ja jestem przeciwniczką potrafiłam napisać argumenty ktoś może się z tym zgadzać inny nie
ale dlaczego tzw obrońcy nie potrafia sami uargumentować swoich racji ?
I wybacz ale chyba obrażasz tutaj ludzi
katjen27 napisał(a):

I wqrza mnie jeszcze fakt, że polskie społeczeństwo (namiętnie wierzące w tzw. boga i wszystkie cuda z nim związane) nie ma bladego pojęcia o prawdziwym życiu i relacjach rodzinnych tzw. Jezusa... A co najgorsze, społeczeństwo wierzy we wszystko, co można przeczytać w tzw. biblii... Paranoja, zaścianek, niemoc i zamknięcie na inne prawdy... To też mnie wqrza ! emotka emotka emotka

jestem w szoku
emotka
rozumiem że ty masz o tym pojęcie ?
Każdego wiara jest oparta na jakiś faktach przedstawionych czy to w bibli czy innych książkach i chyba jest to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i wybacz ale bardziej mnie razi obrażanie innych bo to dopiero jest paranoja i zaściankowość.
Przedstaw swoje racje , napisz co cię wkurza ale nie obrażaj innych Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295440 Napisano: 14.04.2010 01:05:33 w Wkurza mnie...
magic18girl napisał(a):

frezja napisał(a):

co ty zyczysz komus smierci tragicznej ,chyba nie wiesz ile jest tu osob ,ktorym ktos tragicznie zmarl ...wiesz nawet gdybym zadecydowala zeby pochowali u mnie w kosciele ksiadz nie zgodzil by sie na to...koniec tematu emotka i nie zycz co tobie nie mile bo my nie zyczylismy mu smierci tylko rozmawiamy o pochowku tak jak wiele osob w kraju emotka

.Zycze wam tego żebyscie nigdy na własnej skórze nie przekonali się jaki to ból kiedy umrze wam ktoś z rodziny i nie będzie mógł być pochowany tam gdzie wy byście chcieli.

przeczytaj jeszcze raz dokładnie a może zrozumiesz co chciałam przez to powiedzieć.Kończe ten temat

mój dziadek zmarł, miał wiele zasług dla tego kraju, najpier był osadzony w obozie, później walczył za nasz kraj, na warszawe, za pomorze za wiele miast i regionów, o mało nie zginął w bitwie do końca życia był przez to kaleką był bohaterem co świadczy mase odznaczeń, sama musiałąm starać się o godny pochówek poruszając nawet ministerswto obrony ale nigdy w życiu nie żądałabym pochówku w miejscu dla ludzi którzy wyjątkowo na to zasłużyli,
nie miejsce świadczy o oddaniu mu honorów lecz nasze czyny i pamięć !
zostawmy miejsca historyczne właśnie historii Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295423 Napisano: 14.04.2010 01:00:21 w Wkurza mnie...
korni84 napisał(a):

Mam wrażenie że niektórzy zapominają, że żyjemy w XXI wieku i nasza polityka nie odbywa się już z szabelką na koniu... I dlatego mam takie pytanie do wszystkich zbulwersowanych pochówkiem na Wawelu. Co powinien bohaterskiego uczynić prezydent żeby sobie zasłużyć na Wawel?

choć cięzko by było dorównać tym co już tam leżą - patrząc na obecne czasy
prosze bardzo obrona kraju, śmierć za kraj - podczas wojny i to nie tylko całe życie a bynajmniej polityczne powinno świadczyć nie tylko o zamiarach ale czynach, napewno nie może to być pochówek o którym zdecydowano w kilka chwil, pozwólmy historii ocenić czyny danej osoby czy jest godna aby tam leżeć, przecież większość tych osób zostało pochowane tam po latach kiedy każdy polak z zamkniętymi oczami powie kim był.
Tragiczna śmierć nie jest powodem dla którego chowa się na wawelu
Tak samo zgineli pozostali Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295382 Napisano: 14.04.2010 12:50:22 w Wkurza mnie...
magic18girl napisał(a):

frezja napisał(a):

magic18girl napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

magic18girl napisał(a):

Tak bardzo boli was to że chcą pochować w godnym miejscu człowieka który kochał swój naród i był wielkim patriotą?? szkoda że dopiero po śmierci tyle ludzi to dostrzegło jakim dobrym był człowiekiem... a was razi to gdzie chcą go pochować!! jak wogóle możecie pisać że trzeba sobie zasłużyć na wawel?????????? przecież on już nie żyje!! to nie jest jakaś przyjemność żeby móc sobie na to zasłuzyc! Prezydent nie żyje i z nim umarła częsc Polski,to już nie jest ten sam kraj!

Ale pomyśl logicznie i poczytaj jeśli nie wiesz kto tam leży.
Wawel nie jest kryptą rodzinna aby to rodzina decydowała kto ma tam leżeć - to dobro całego kraju!
Dlaczego nie powiązki ?
Żeby godnie kogoś pochować nie trzeba robić z niego króla czy bohatera którym nie był

W takim razie powiedz mi dlaczego nie Kaczorowski ?

Wiec także sobie przeczytaj..
To nie był pomysł rodziny, to była zgoda rodziny. I chciałbym, żeby to było jasno i wyraźnie zaakcentowane - dodał minister Duda.

jest wyraźnie powiedziane że to nie jest decyzja rodziny.
A Prezydent dla wielu tysięcy ludzi był właśnie bohaterem, nawet to go nim uczyniło że pomógł rodzinie kupując bardzo drogie leki na które nie było ich stać. I to w bardzo szybkim czasie odpowiedział na ich prośbe.Po za tym mieszkał bardzo skromnie,nie liczyły sie dla niego zyski tylko dobro Polski!

o rany ale argument leki,myslam ze podasz inne aargumenty,a moj prezydent miasta biednej rodzinie ,ktora nie stac bylo na zakup protez rowniez im zasponsorowal bo nie byliby w stanie kupic
emotka

podałam ten argument poniewaz jedna tablekta tego leku to koszt 7tys i odrazu po ich prosbie przysłał im te lekarstwa. Może pooglądajcie sobie chwile wiadomości i zobaczcie ilu tysięcy polaków dziekuje mu za pomoc! ile zrobił dla naszego kraju choć się wcale nie wywyższał,uważał sie za zwykłego człowieka! pozatym decyzja o pochowaniu go na wawelu była od najważniejszych osob w panstwie weic jakim prawem mozecie protestować przeciwko nim???

Dobro człowieka każdego jakiby nie był jest nie podwarzalne, ale to nie powód na Wawel, jestem dobrym człowiek pomagam działa też chce na wawel emotka
A chciałabym zaznaczyć że te tysiące polaków nie dziękuje a przedewszystkim oddaje hołd wszystkim tragicznie zmarłym !!
Oglądam tv ale gwarantuje że to nie jest cała prawda trzeba w tym siedzieć żeby wiedzieć wszystko
nie chcem przedstawiać argumentów żeby obalić twoje bo nie będe źle mówiła o zmarłym a gwarantuje ci że obaliłabym w mig emotka
ale ja chcem usłyszeć nawet od tych wielkich polityków rozsądnych argumentów
bo tutaj ich nie widze.

A dlaczego my śmiemy negować tą decyzję ?
Bo jesteśmy Polakami, bo mamy demokracje, bo nie moge patrzeć na profanacje Wawelu ? bo my również mamy tutaj coś do powiedzenia
dużo by wymienić
ale powiedz dlaczego nie warszawa ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295353 Napisano: 14.04.2010 12:40:46 w Wkurza mnie...
magic18girl napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

magic18girl napisał(a):

Tak bardzo boli was to że chcą pochować w godnym miejscu człowieka który kochał swój naród i był wielkim patriotą?? szkoda że dopiero po śmierci tyle ludzi to dostrzegło jakim dobrym był człowiekiem... a was razi to gdzie chcą go pochować!! jak wogóle możecie pisać że trzeba sobie zasłużyć na wawel?????????? przecież on już nie żyje!! to nie jest jakaś przyjemność żeby móc sobie na to zasłuzyc! Prezydent nie żyje i z nim umarła częsc Polski,to już nie jest ten sam kraj!

Wawel nie jest kryptą rodzinna aby to rodzina decydowała kto ma tam leżeć - to dobro całego kraju!
Dlaczego nie powiązki ?
Żeby godnie kogoś pochować nie trzeba robić z niego króla czy bohatera którym nie był

Wiec także sobie przeczytaj..
To nie był pomysł rodziny, to była zgoda rodziny. I chciałbym, żeby to było jasno i wyraźnie zaakcentowane - dodał minister Duda.

jest wyraźnie powiedziane że to nie jest decyzja rodziny.
A Prezydent dla wielu tysięcy ludzi był właśnie bohaterem, nawet to go nim uczyniło że pomógł rodzinie kupując bardzo drogie leki na które nie było ich stać. I to w bardzo szybkim czasie odpowiedział na ich prośbe.Po za tym mieszkał bardzo skromnie,nie liczyły sie dla niego zyski tylko dobro Polski!

padne i nie wstane przepraszam bo nie powstrzymam się
Pomoc innym nie robi z człowieka bohatera narodowego.
Wyobraź sobie Piłsudski, Sikorski królowie Polscy , najwięksi poeci z zamkniętymi oczami powiem czym zasłużyli się dla Polski choć nie odrazu zostali w większości pochowani na Wawelu
I gdzie tutaj prezydentowi do nich
Wybacz może nie rozumiesz mnie
ja szanuje prezydenta, nie neguje że był w życiu osobistym dobrym człowiekiem ale za samą dobroć i patriotyzm nie chowa się na Wawelu
To muszą być zasługi dla kraju nie dla poszczególnych osób, a co zrobił dla kraju poza tym że był poprostu prezydentem ? czyli to co kilku poprzednich ?
Prosze bardzo Kaczorowski uniknął śmierci, był w obozie , walczył w armii za Polskę później robił wiele dobrego również dla Polski - nie dla poszczególnych osób !
W takim razie inni którzyzmarli tragcznie również byli dobrymi ludzmi pomagali innym dlaczego nie wszystkich pochować na Wawelu ? Też byli patriotami ?

Nie zaślepiajmy się tragedią są inne godne miejsca, które są bardziej odpowiednie na pochówek prezydenta które nie ujmą jego godności,
Wawel to historia to nasze bogactwo i będe to powtarzać .
Robi się cyrk i to jest drugą tragedią bo nie powinno być tak że za samą dobroć czy tragizm śmierci decydujemy się na pochówek w największym miejscu Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295318 Napisano: 14.04.2010 12:27:41 w Wkurza mnie...
magic18girl napisał(a):

Dlaczego nie powiązki ?

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295296 Napisano: 14.04.2010 12:20:00 w Wkurza mnie...
magic18girl napisał(a):

Niewiem jak wogóle możecie osądzać gdzie mają pochować pare prezydencką!! Postawcie sie na miejscu rodzin i milionów ludzi którzy cierpią z powodu tej tragedi! poza tym był to jedyny prezydent który naprawde chciał dobrze dla Polski i który był jej wierny i oddany i któremu nie zależało na interesie tylko na ludziach!! Widze że niektórzy wogóle nie rozumieją co sie stało.. to nie jest zwykła śmierc tylko tragedia która dotyczy nas wszystkich!

no ok ja nie neguje tego że była to tragedia, na inne tematy nie wypowiem się bo o zmarłych się źle nie mówi, zostawmy tutaj polityke, a pomyślmy logicznie kto tam leży ??
Czy wszystkich którzy tragicznie zgineli chowali na Wawelu ?
Ok prezydent to dlaczego z żoną ? ja rozumiem nigdy w życiu nie rozdziela się małżeństw w takich sytuacjach a więc tym bardziej nie Wawel
a dlaczego prezydent Kaczorowski w takim razie ma być gdzie indziej chowany ?
Przypomnijcie sobie lekcje historii i pomyślcie czy on nie zasługuje na większe honory ?
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295276 Napisano: 14.04.2010 12:16:25 w Wkurza mnie...
a ten artykuł już całkowicie mnie wkurzył
http://www.dzienn...e_sa_patriotami.html

I nie chodzi o to jakie mam poglądy polityczne ale uważam że na Wawel trzeba zasłużyć i nie tylko tragiczną śmiercią. Jak najbardziej jestem patriotką ale nie moge przeżyć że obok piłsudskiego ma leżeć osoba która wcale bohaterstwem się nie wykazała i nie mówie tutaj źle o prezydencie.
Myśle że sam na to się nie zgodził, jeszcze troche i idąc ich tokiem myślenia w Rzymie będziemy chować księży.

Dlaczego nie potrafią zwolennicy podać rozsądnych powodów tej decyzji ??
bo takich nie ma, ktoś miał taki kaprys a my mamy się poddać bo przecież jest żałoba emotka
I wybaczcie ale dużo więcej osób zasługuje na Wawel a leży gdzie indziej.
Jak dla mnie jest to obraza Wawelu bo tam się chowa wielkich ludzi !!!
Wyświetl w wątku >>
0 0