Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja zastanawiam się nad prywatnym troszke odemnie oddalone jest, ale zależy mi żeby mały miał kontakt z dziećmi choć przez kilka godzin dziennie
i ceny są takie
do 5 godzin dziennie 300 zł + wyżywienie 5,50zł/ dziennie
do 9 godzin dziennie 500 zł + wżywienie 8 zł/dziennie
700 zł + wżywienie 10 zł/ dziennie
i te 5 godzin dziennie mnie zupełnie wystarcza jako że i tak nie moge iść do pracy
są oczywiście bliżej mojego domu ale dużo droższe ;/ Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie to samo i nie pomaga że ciotka jest dyrektorką nie może i koniec bo dobre dusze moment piszą doniesienia że dziecko w przedszkolu a rodzic nie pracuje, to jest chore.
Kiedyś jeszcze były te zajęcia popołudniowe gdzie można było dziecko chociaż na 4 godziny przyprowadzić teraz tutaj gdzie mieszkam nie ma tego, nic innego nie pozostaje jak przedszkola prywatne ja nad tym grubo się zastanawiam zwłaszcza że jak patrze na ceny za 4-6 godzin ( chodzi mi żeby synek miał chociaż kontakt z dziećmi) naprawde nie są wygórowane, tzn jeśli chodzi o przedszkola nie w centrum miasta i wiadomo że nie ma tam wliczonych zajęć dodatkowych Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
u mnie tak rodzinka zawsze jak przyjde czekaja jednorazówki opakowań i paragonów bo może potrzebne
choć kiedyś jak prosiłam też nie zwracali na to uwagi Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w policach był odkurzacz
czyli moje nadzieje odlecialy
a wczoraj tez grales ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
eee tam pocą latają jak w delirce
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wszyscy siedza w towarzystwie telefonow
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no własnie przez to mialam wczoraj też problem nie wiem z którego telefonu na jaki sklep gralam
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale ona nie naruszyła regulaminu forum w odróznieniu od osoby która ujawnia treść wiadomości
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mylisz się bardzo w mojej ocenie
debilni protestujący i inne teksty wybacz dla mnie jest to obrażanie innych ludzi którzy mają odmienne poglądy
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiele przeciwników podało swoje argumenty, ja jestem przeciwniczką potrafiłam napisać argumenty ktoś może się z tym zgadzać inny nie
ale dlaczego tzw obrońcy nie potrafia sami uargumentować swoich racji ?
I wybacz ale chyba obrażasz tutaj ludzi
jestem w szoku
rozumiem że ty masz o tym pojęcie ?
Każdego wiara jest oparta na jakiś faktach przedstawionych czy to w bibli czy innych książkach i chyba jest to każdego indywidualna sprawa w co wierzy i wybacz ale bardziej mnie razi obrażanie innych bo to dopiero jest paranoja i zaściankowość.
Przedstaw swoje racje , napisz co cię wkurza ale nie obrażaj innych Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mój dziadek zmarł, miał wiele zasług dla tego kraju, najpier był osadzony w obozie, później walczył za nasz kraj, na warszawe, za pomorze za wiele miast i regionów, o mało nie zginął w bitwie do końca życia był przez to kaleką był bohaterem co świadczy mase odznaczeń, sama musiałąm starać się o godny pochówek poruszając nawet ministerswto obrony ale nigdy w życiu nie żądałabym pochówku w miejscu dla ludzi którzy wyjątkowo na to zasłużyli,
nie miejsce świadczy o oddaniu mu honorów lecz nasze czyny i pamięć !
zostawmy miejsca historyczne właśnie historii Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
choć cięzko by było dorównać tym co już tam leżą - patrząc na obecne czasy
prosze bardzo obrona kraju, śmierć za kraj - podczas wojny i to nie tylko całe życie a bynajmniej polityczne powinno świadczyć nie tylko o zamiarach ale czynach, napewno nie może to być pochówek o którym zdecydowano w kilka chwil, pozwólmy historii ocenić czyny danej osoby czy jest godna aby tam leżeć, przecież większość tych osób zostało pochowane tam po latach kiedy każdy polak z zamkniętymi oczami powie kim był.
Tragiczna śmierć nie jest powodem dla którego chowa się na wawelu
Tak samo zgineli pozostali Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dobro człowieka każdego jakiby nie był jest nie podwarzalne, ale to nie powód na Wawel, jestem dobrym człowiek pomagam działa też chce na wawel
A chciałabym zaznaczyć że te tysiące polaków nie dziękuje a przedewszystkim oddaje hołd wszystkim tragicznie zmarłym !!
Oglądam tv ale gwarantuje że to nie jest cała prawda trzeba w tym siedzieć żeby wiedzieć wszystko
nie chcem przedstawiać argumentów żeby obalić twoje bo nie będe źle mówiła o zmarłym a gwarantuje ci że obaliłabym w mig
ale ja chcem usłyszeć nawet od tych wielkich polityków rozsądnych argumentów
bo tutaj ich nie widze.
A dlaczego my śmiemy negować tą decyzję ?
Bo jesteśmy Polakami, bo mamy demokracje, bo nie moge patrzeć na profanacje Wawelu ? bo my również mamy tutaj coś do powiedzenia
dużo by wymienić
ale powiedz dlaczego nie warszawa ? Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
padne i nie wstane przepraszam bo nie powstrzymam się
Pomoc innym nie robi z człowieka bohatera narodowego.
Wyobraź sobie Piłsudski, Sikorski królowie Polscy , najwięksi poeci z zamkniętymi oczami powiem czym zasłużyli się dla Polski choć nie odrazu zostali w większości pochowani na Wawelu
I gdzie tutaj prezydentowi do nich
Wybacz może nie rozumiesz mnie
ja szanuje prezydenta, nie neguje że był w życiu osobistym dobrym człowiekiem ale za samą dobroć i patriotyzm nie chowa się na Wawelu
To muszą być zasługi dla kraju nie dla poszczególnych osób, a co zrobił dla kraju poza tym że był poprostu prezydentem ? czyli to co kilku poprzednich ?
Prosze bardzo Kaczorowski uniknął śmierci, był w obozie , walczył w armii za Polskę później robił wiele dobrego również dla Polski - nie dla poszczególnych osób !
W takim razie inni którzyzmarli tragcznie również byli dobrymi ludzmi pomagali innym dlaczego nie wszystkich pochować na Wawelu ? Też byli patriotami ?
Nie zaślepiajmy się tragedią są inne godne miejsca, które są bardziej odpowiednie na pochówek prezydenta które nie ujmą jego godności,
Wawel to historia to nasze bogactwo i będe to powtarzać .
Robi się cyrk i to jest drugą tragedią bo nie powinno być tak że za samą dobroć czy tragizm śmierci decydujemy się na pochówek w największym miejscu Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Ale pomyśl logicznie i poczytaj jeśli nie wiesz kto tam leży.
Wawel nie jest kryptą rodzinna aby to rodzina decydowała kto ma tam leżeć - to dobro całego kraju!
Dlaczego nie powiązki ?
Żeby godnie kogoś pochować nie trzeba robić z niego króla czy bohatera którym nie był
W takim razie powiedz mi dlaczego nie Kaczorowski ?
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Czy wszystkich którzy tragicznie zgineli chowali na Wawelu ?
Ok prezydent to dlaczego z żoną ? ja rozumiem nigdy w życiu nie rozdziela się małżeństw w takich sytuacjach a więc tym bardziej nie Wawel
a dlaczego prezydent Kaczorowski w takim razie ma być gdzie indziej chowany ?
Przypomnijcie sobie lekcje historii i pomyślcie czy on nie zasługuje na większe honory ?
Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
http://www.dzienn...e_sa_patriotami.html
I nie chodzi o to jakie mam poglądy polityczne ale uważam że na Wawel trzeba zasłużyć i nie tylko tragiczną śmiercią. Jak najbardziej jestem patriotką ale nie moge przeżyć że obok piłsudskiego ma leżeć osoba która wcale bohaterstwem się nie wykazała i nie mówie tutaj źle o prezydencie.
Myśle że sam na to się nie zgodził, jeszcze troche i idąc ich tokiem myślenia w Rzymie będziemy chować księży.
Dlaczego nie potrafią zwolennicy podać rozsądnych powodów tej decyzji ??
bo takich nie ma, ktoś miał taki kaprys a my mamy się poddać bo przecież jest żałoba
I wybaczcie ale dużo więcej osób zasługuje na Wawel a leży gdzie indziej.
Jak dla mnie jest to obraza Wawelu bo tam się chowa wielkich ludzi !!!
Wyświetl w wątku >>