Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#3295185 Napisano: 14.04.2010 11:51:23 w Wkurza mnie...
ja tam nie wierze że coś się zmieni u nas w polityce, daję w porywach miesiąc maks 2 i wracamy do tej samej bajki,
jedynie co może się zmienić to polityka międzynarodowa Polska - Rosja choć i co do tego mam wątpliwości małe Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3295155 Napisano: 14.04.2010 11:41:07 w Wkurza mnie...
slavek napisał(a):

nice napisał(a):

emanuela24 napisał(a):

mio napisał(a):

a w ogóle dajcie spokoj z tym Wawelem emotka co to święte miejsce jakieś?
moze jestem przewrazliwiona bo nigdy nie lubiłam Krakowa i Wawel mi tez lata i powiewa
emotka

http://www.krakow...i/katedra_na_wawelu/

tu możesz sobie poczytać - wg mnie PiS bardziej sobie tym zaszkodził niż pomógł
wg mnie to rozgrywka polityczna jak i całe pranie mózgu obywatelom - nagle wszyscy go kochali i uwielbiali uhu wszystko pod publikę
ja zwyczajnie fałszu nie trawie
i wkurza mnie to ot co
i kończę ten temat - zrobili cyrk z tego i tyle

mam dokładnie takie same odczucia jak emanuela

a ja nie, pasjonuję się polityką i widzę, że klimat jest autentycznie taki właśnie, że wszystkim odechciewa się kłótni

wiele z tych osób było w Moskwie na rozpoznawaniu ciał, to nie jest takie proste zobaczyć kogoś, kogo się znało, czy było członkiem rodziny, kto np. nie ma kończyn, czy połowy twarz, dlaczego wy, którzy wyczuwacie w tym fałsz ferujecie takie wyroki

od kilkunastu lat codziennie oglądam serwisy informacyjne, nie ma możliwości, by to wszystko było wyreżyserowane

ja również interesuję się polityką i jak nić widze tutaj już niestety pierwsze zagrywki polityczne, przykro się robi że w obliczu tak wielkiej tragedii dochodzi do czegoś takiego.
Co do Wawelu zdania nie zmienie, żeby być tam pochowanym trzeba mieć zasługi dla Polski nie tylko poprzez tragiczną śmierć, a jeśli chcą aby był to symbol katynia to powinien tam zostać pochowany prezydent Kaczorowski jako, że uniknął 70 lat temu kary śmierci po to aby zginąć 70 lat później emotka to jest człowiek godny naszej uwagi, który zrobił coś dla Polski i którego my Polacy powinniśmy uważać za bohatera.
Cała ta sytuacja z pochówkiem bardzo mnie zniesmaczyła z podniosłej atmosfery gdzie każdy zakopał swoje poglądy polityczne, wszystko wraca na swoje miejsce syf kłótnie
szkoda że nie słyszą tylu protestów i nie tylko nas zwykłych obywateli ale także mądrych ludzi naszego kraju
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3294758 Napisano: 14.04.2010 09:31:20 w Paragony
mam paragon z coca-coli z 9.04 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3293756 Napisano: 13.04.2010 07:44:00 w Wkurza mnie...
jolcia12 napisał(a):

sophie napisał(a):

Dajcie spokój ,Polacy to jednak hipokryci.Płaczą ,żałoba a tu taka szopka.
Oczywiście jak rodzina chce ,jest miejsce na Wawelu to jak najbardziej.
Jest zasłuzony ?jest..
No i koniec kropka.
Pomódlcie się lepiej,,,

o właśnie, sophie ma racje
pomódlcie się lepiej zamiast ciagle się kłócić, czy jest miejsce na Wawelu czy go nie ma...
czy ktoś oszukiwał czy nie, czy plagiatował, czy kłamał... zajmijcie się lepiej sobą a wszyscy bedą szczęśliwi

jolcia ja również uważam że trzeba się modlić za nich, niestety wielka tragedia ale ...
Polska popadła z jednej skrajności w drugą skrajność, w wielu przypadkach wielcy naszego kraju zanim tam spoczeli mineło wiele lat.
Każdy z nich zapisał się jakoś w księgach historii i to nie tylko tragiczną śmiercią.
A ich pochówek nie był wolą rodziny ale całego bądz większości kraju, dlatego mnie osobiście strasznie zniesmaczył ten fakt .
Mimo, że mam odmienne poglądy polityczne przy tej katastrofie każdy odrzucił je na bok, a ta decyzja na nowo dzieli kraj.
Rozumiem chcą godnie pochować prezydenta, ale wybaczcie nie na Wawelu
emotka
niech podadzą powody tego racjonalne, nie tylko tragiczna śmierć.
Jak przy Kaczorowskim jeszcze bym to przełkneła to tutaj nie potrafię , a jednak Wawel to nie krypty rodzinne lecz że tak powiem nasz skarb którym się szczycimy, że takie osoby są tam pochowane
a jeszcze krypta Piłsudskiego emotka
i uwierzcie może i przesadziłam ale samo to zasmuciło mnie Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3292651 Napisano: 13.04.2010 01:12:35 w Wkurza mnie...
potworkaa napisał(a):

może nie wkurza ale irytuje mnie trochę to, że rodziny zmarłych w Smoleńsku dostaną po 40 tys. odszkodowania i pogrzeb odbędzie się na koszt rządu i państwa. Ja wiem, że to straszna tragedia, że tam było wiele matek, ojców, dzieci...ale nie lubię niesprawiedliwości. Gdy zawalił się dach podczas wystawi gołębi czy gdy w przepaść spadł autokar w Grenoble - też zginęło nagle kilkadziesiąt osób - wielokrotnie matka z dziećmi albo całe rodziny. I te osoby dostały po 2 -3 tys. od państwa i jeszcze po roku się musiały dopominać. Może tacy ludzie zrobili dla kraju mniej, może nie pisali ustaw i nie piastowali kierowniczych stanowisk ale mieszkaja w zawalajacych sie domach, nie mają za co żyć. Im o wiele bardziej te pieniądze by się przydały - bo kasa życia nikomu nie zwróci bez względu na warstwę społeczną a im te kilkanaście tysięcy pozwoliło by po prostu przeżyć i przetrwać.
emotka

nie ma co się irytować, a jest duża równica między wycieczką do Grenoble, wystawą gołębi a wyjazdem służbowym bo taki on był i tak jest to traktowane, zgineli pełniąc służbe publiczną reprezentując nasz kraj i uważam że jak najbardzije należy się pochówek i odszkodowanie na koszt państwa.
Zwłaszcza że te 40 tys to wcale nie tak dużo patrząc na ich zarobki emotka
Chyba dobrze że państwo chce zadbać o rodziny emotka

a co do pochówku na Wawelu też zaskoczył mnie ten fakt emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3290070 Napisano: 12.04.2010 01:18:43 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
pierwszy zestaw z tigera Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3285837 Napisano: 10.04.2010 09:13:31 w Żegnamy zmarłych
[*] 0

kalisto1986

#3283466 Napisano: 09.04.2010 11:40:07 w Carrefour konkursy
trelemorele napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

trelemorele napisał(a):

... A ja mam pyatnie zupełnie z innej beczki, a mianowicie: kiedy wysyłka nagród z Jeszcze więcej bieli z Velvet XXL ??? Czy może ktoś sie orientuje w tej sprawie emotka
Z góry dzięki
emotka

ja mialam czas wysylki paragonu jakoś tydzien temu wiec podejrzewam że jeszcze poczekamy

emotka Ja paragon wysyłałem prawie miesiąc temu! W pierwszej połowie marca...

no tak ale ostatnio też informowali emotka rozciągneli sobie to troszke Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3283458 Napisano: 09.04.2010 11:39:02 w Carrefour konkursy
benon69 napisał(a):

znow dostalam smsa na ten sam nr ze zmywarka carrefoura chyba im sie pomylio i poslali jeszcze raz carrefour zamiast tesco emotka

ja tez mam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3283443 Napisano: 09.04.2010 11:34:54 w Carrefour konkursy
trelemorele napisał(a):

... A ja mam pyatnie zupełnie z innej beczki, a mianowicie: kiedy wysyłka nagród z Jeszcze więcej bieli z Velvet XXL ??? Czy może ktoś sie orientuje w tej sprawie emotka
Z góry dzięki
emotka

ja mialam czas wysylki paragonu jakoś tydzien temu wiec podejrzewam że jeszcze poczekamy
Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3281744 Napisano: 08.04.2010 08:03:38 w Wkurza mnie...
Melissa1980 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

tak myślisz emotka emotka

ciiii....tylko pocieszam się emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3281697 Napisano: 08.04.2010 07:55:25 w Wkurza mnie...
Melissa1980 napisał(a):

leoniu napisał(a):

Melissa, to brzmi tak, jakbyś była w ciąży emotka

dwoje mi styka emotka
a to opóźnienie z przemęczenia pewnie wynika ( i nadal cisza) emotka

w temacie, wqrzają mnie odciski na łapach od łopaty emotka

tak myślisz
emotka emotka
wkurza mnie że gadacie tu o słodyczach i tylko i wyłącznie przez was musze iść teraz na przekopanie szafek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3280589 Napisano: 08.04.2010 03:39:45 w Konkursowiczki w ciąży
jutis napisał(a):

teraz powinno byc dobrze

jest emotka
jeszcze raz kochana gratuluje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3276405 Napisano: 07.04.2010 03:31:42 w Carrefour konkursy
clearka napisał(a):

iaziaz napisał(a):

A co z tymi bonami ponoc słali i co bonow nie widac emotka

...No, z bonami to totalna porażka... Dzwoniliśmy dzisiaj do swiifta i Pani ZAPEWNIŁA, że wczoraj bony zostały wysłane KURIEREM..! Ale jakoś dziwnym trafem do nas boniki nie dotarły...
Czy na forum jest ktokolwiek, kto takowe bony otrzymał???
Mam na myśli Misję Domowy Budżet II.
emotka

pani w piątek już zapewniała mnie że bony wysłali i część osob miało dostać w piątek a część wczoraj chyba coś się jej fakty mylą emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3273526 Napisano: 06.04.2010 07:28:00 w Wkurza mnie...
agulecece napisał(a):

tedance napisał(a):

kingaa napisał(a):

cudaczek121 napisał(a):

kingaa napisał(a):

Wkurza mnie, że mam popierniczoną rodzinę... sama normalna nie jestem, ale to co się u mnie w rodzinie wyprawia, to przechodzi wszelkie pojęcie emotka Idę w sobotę na ślub, który nie wiadomo czy się odbędzie jak wparuje na niego pewna osoba, bo tajemnice, przekręty, wałki i jak się wyda wszystko to będzie wściekłość i jedna wielka rozpacz! I w sumie wolałabym, żeby wszystko się wydało i ślub się nie odbył, bo biedna kobicinka(już po przejściach) co bierze ślub z kimś ode mnie z rodziny żyje w nieświadomości... a ja bym nie chciała mieć takiego kogoś za męża, który prowadzi podwójne życie, a jak sprawię, że przyszła pani młoda się dowie to mnie rodzina wyklnie... bo wychodzą z założenia, że ten z rodzinki święty emotka emotka emotka

Kingaa-nie zazdroszczę takiej sytuacji.Może nie idź lepiej na ten ślub.

jestem świadkową emotka emotka emotka

Nie będziesz mieć wyrzutów, że nic nie zrobiłaś? Rodzinka nie musi się dowiedzieć, że to od Ciebie wyszła inicjatywa. Zostało jeszcze kilka dni, wykorzystaj ten czas właściwie emotka

zgadzam sie w 100 procentach zadzwoń anonimowo albo anonimowy list wrzuć do skrzynki

To jest slub cywilny chyba
Kinga nawet sie nie zastanawiaj zrob cos z tym emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3272311 Napisano: 06.04.2010 01:54:44 w Carrefour konkursy
czy mi sie zdaję czy pani w swift nie do końca mówiła prawde z wysylką bonów emotka
twierdziła że część osób dostało w piątek a reszta na pewno dzisiaj będą mieli, ale widzę że cisza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3272044 Napisano: 06.04.2010 12:30:13 w Inne mniejsze markety
kajus18 napisał(a):

ale przecież w protokole odbioru nagrody np. z garnierowego zjazdu cenowego (kosmetyki za 60 zł!) podaje się identyczny komplet danych i nikt nie miał problemu więc dlaczego tu was to tak oburza?

ja bynajmniej miałam problem , dla mnie nie są to dane do podawania komu popadnie zwłaszcza na taką wartość nagrody.
Wygrywałam większe nagrody i nawet żeby zapłacic podatego nie trzeba było takich danych Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3272005 Napisano: 06.04.2010 12:13:03 w Inne mniejsze markety
ewachem napisał(a):

clearka napisał(a):

ewachem napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

clearka napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

A więc odnośnie danych w kauflandzie dzwoniłam do agencji, powiedziałam że przy takeij kwocie nie jest obowiązku opodatkowania nagrody w związku z czym mam obawy przed ujawnieniem tak szczegółowych danych , do tego powiedziałam ze zasięgnełam porady u rzcznika emotka który odradza mi podawania takich danych, a jako że w regulaminie nie było mowy o podawaniu ich chciałabym tego uniknąć pani powiedziała że to są wymogi księgowości ale w takim razie we wtorek mam zadzonić i postara się coś zrobić emotka

I jeszcze bony będą wysyłane emotka

Brawo, Jestem pod wrażeniem i nieukrywam, że cieszę się, iż coś wreszcie drgnęło w tej sprawie. Gdy dzisiaj rano dzwoniliśmy do TQG, to Pani powiedziała, że możemy w takim razie nie brać udziału w konkursie, jeżeli mamy jakieś zastrzeżenia... Generalnie wszystko rozgrywało się podobnie. Pani powiedziała żeby dzwonić we wtorek, kiedy będzie już księgowa, bo te całe nip-y to podobno wymogi księgowości itd. Nie wiem czy uda nam sie ominąć podwanie tych szczegółowych danych, ale może jednak. Także we wtorek kontynuacja tematu w tqg. No i miło, że boniki będą wysyłane pocztą, a nie jak w regulaminie...

bo zawsze trzeba dobrze jest powiedzieć że rozmawiało się z rzecznikiem emotka
ale to i tak nic nie przesądza co nie znaczy że im popuszcze te dane

i ja rowniez zadzwonie ;> jutro

Moi Drodzy, dzwońcie do TQG, bo delikatnie mówiąc problem tych szczegółowych danych mają gdzieś... Dzwoniliśmy juz i do TQG, i do Rzecznika Praw Konsumentów, i do Urzędu Skarbowego i do Państwowej Inspekcji Handlowej... W PIH-u śmieją się, że niedługo zażądają od nas podania numeru kołnierzyka... To jakaś paranoja z tymi NIP-ami i adresami Urzędów Skarbowych... A w TQG nie ma nikogo kto orientowałby się w tej kwestii, nie ma księgowości w ogóle, a Pani Prezes będzie albo dzisiaj po 15:00, albo jutro... A czas ucieka. Termin na wysyłkę paragonów i danych tylko do 9 kwietnia. A my stoimy w miejscu... Dzwońcie i walczcie (tak jak i my), żeby tych szczegółowych danych nie trzeba było podawać, bo po co mieszać się w jakieś sprawy podatkowe, skoro to nasza WYGRANA KONKURSOWA i teoretycznie nie powinna być w ogóle objęta podatkiem, bo wartość jej wynosi poniżej 760 zł... Dzwońcie i piszcie co udało Wam się ustalić, bo W GRUPIE SIŁA emotka

przeciez juz dzwonione bylo, ze takie dane im sa potrzebne ale zadnych pitow nie dostaniemy...pisalam wyzej nie bede sie powielac

ale to chodzi w takim razie po co im one ?
sorry ale ja mam obawy do słania takich danych , nie ma takiej potrzeby bo nie placimy podatku wiec bez nich powinny być wydane nagrody emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3271858 Napisano: 06.04.2010 11:29:44 w Wkurza mnie...
karolkas napisał(a):

nawet jak zmieniła ilośc miesa mielonego to już nie jest plagiat, ja tez czesto mam takie przepisy ze na bazie innego przepisu cos dodam od siebie albo cos usunę i juz wychodzi coś innego, chociaz podobnego. Było tak samo zrobić

zresztą przecież można mieć swóje ulubione danie na podstawie innego przepisu emotka
czyli gdybym wysłała przepis na jajka w majonezie to bym wysłała plagiat bo taki sam był w gazecie emotka
ludzie opanujcie się wszędzie szukacie tylko zaczepki lub czegoś nie zgodnego , rozumiem gdy jest plagiat hasła - udowodniony, bez najmniejszej wątpliwości że ktoś wysłał na inne nazwisko, ale nie obrażajcie ludzi , ostatnio to aż niedobrze się robi co tu się wyprawia Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#3271761 Napisano: 06.04.2010 11:02:45 w PODZIĘKOWANIA
asiam napisał(a):

Wielkie podziękowania dla kalisto 1986
Za jej cierpliwość, dobre serduszko, bezinteresowność i za to,że jest na tym forum. emotka

emotka ciesze się że mogłam pomóc Wyświetl w wątku >>
0 0