Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#2968677 Napisano: 27.12.2009 07:37:24 w Allegro.pl - bez linków
loczeq napisał(a):

nie chce mi sie skanowac ksiazki ale ponizej cytat z komenarza do kc do art 557

Dlatego wymagane jest aby kupujący wiedzial o wadzie.......musie wiedziec o wadzie w chwili wydania-odbioru rzeczy (funkcja aprobacyjna)

kupujacy otwiera wlacza widzi ze ni dziala - ma prawo zwrocic

kupujacy uzywa sprzet, konczy transakcje, sprzet sie psuje - nie ma prawa do zwrotu

hmm ale czy ty masz na mysli art 557 kc ?
bo jesli tak oto caly ten art
Art. 557. § 1. Sprzedawca jest zwolniony od odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili zawarcia umowy.
§ 2. Gdy przedmiotem sprzedaży są rzeczy oznaczone tylko co do gatunku albo rzeczy mające powstać w przyszłości, sprzedawca jest zwolniony od odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili wydania rzeczy.

a wada fabryczna towaru nie musi byc widoczna w chwili uzycia towaru moze ona zostac wykryta nawet po pol roku jego uzywania wazne aby zawiadomil on sprzedajacego nie pozniej niz miesiac od wykrycia wady Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968639 Napisano: 27.12.2009 07:27:56 w Allegro.pl - bez linków
visserarthur napisał(a):

powiem tylko tyle, ze kiedys facet mi napisal, ze rzecz dotarla do niego ze zlamana raczką i czy moge mu w zwiazku z tym zwrocic czesc pieniedzy to on tą raczke przezyje jakos- powiedzialem zeby odeslal, to oddam kase i na tym sie skonczylo. nie odeslal, wiecej sie nie odezwal- kombinatorzy sa na tym swiecie...

o to wlasnie mi chodzi aby poprosic o odeslaniu towaru a wtedy np zostanie on naprawiony jesli jest to kobinator szybko ostudzi to jego zapal emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968636 Napisano: 27.12.2009 07:26:44 w Allegro.pl - bez linków
loczeq napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

loczeq napisał(a):

xagadee napisał(a):

loczeq napisał(a):

Kupując na allegro każdy musi się liczyć z tym że jak coś się stanie ze sprzętem to już jego problem. I w tym przypadku to tylko dobra wola jeśli w ogóle będzie sobie tym zawracał głowę.

Co innego jest jeśli towar dostanie się uszkodzony - ale tym wypadku jak widać po komentarzu kupujący otrzymał sprawny sprzęt który mu się po prostu zepsuł.

A skąd Ci do głowy przyszedł taki wniosek? Bo tyle lat jestem na Allegro i nigdy jakoś na to nie wpadłam. emotka Kilka razy byłam zmuszona do reklamowania otrzymanego przedmiotu i nikt mnie wówczas nie olał... Kilka razy u mnie reklamowano zakupione przedmioty i też za każdym razem przejmowałam się problemem kupującego...

to już zależy od dobrej woli, jeśli sprzedawca nie prowadzi przedsiębiorstwa tylko sprzedaje jako osoba prywatne to nie wiążą go dyrektywy ue dotyczące reklamowania sprzętu zakupionego na odległość.

mylisz sie emotka nawet osoba fizyczna sprzedajaca odpowiada wzgledem kupujacego tylko w tymprzypadku odpowiada na podstawie kodeksu cywilnego

komentarz pozytywny = zakończenie transakcji

to tak samo jakbys chcal reklamowac kupione uzywane auto po roku powolujac sie na szkode ukryta

art. 557kc jesli kupujacy wie o szkodzie to sprzedawca jest zwolniony z odpowiedzialnosci = kupujacy odbebral sprzet, wiedzial co bieze i zaakceptowal pozytywnym komentarzem

komentarz pozytywny swiadczy o bezproblemowej transakcji a nei o towarze kupujacy ma prawo reklamowac towar po wykryciu wady towaru a nawet moze to byc pol roku po zakupie
art ktory zacytowales jest dobry ale w tym przypadku w aukcji nie byla zaznaczona wada towaru wiec ni jak nie ma on nic wspolnego z sytuacja to tej sytuacji nalezy wyciagnac art 560 Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968611 Napisano: 27.12.2009 07:21:09 w Coś wam się nie podoba? Piszcie!
ilonar2301 napisał(a):

xnataliax napisał(a):

a może by tak wprpwadzić limit linków w stopce??

Po co?
Fajnie byłoby wprowadzić opcję zaznaczania, w których konkursach braliśmy udział, w których nie itp.

ale ta opcja jest emotka
najedz na kropke obok danego konka nacisnij i wyswietli ci sie wszystko Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968588 Napisano: 27.12.2009 07:16:27 w Allegro.pl - bez linków
przepraszam za te posty pod postem
nikawera dodam tylko od siebie ze nawet jesli przedmiot ma wade nie masz obowiazku zwrotu pieniedzy a mozesz naprawic przedmiot ewentualnie wymienic na inny taki sam i jesli jestes uparta tak bym na twoim miejscu do goscia napisala i czekala na jego reakcje emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968582 Napisano: 27.12.2009 07:14:27 w Allegro.pl - bez linków
loczeq napisał(a):

xagadee napisał(a):

loczeq napisał(a):

Kupując na allegro każdy musi się liczyć z tym że jak coś się stanie ze sprzętem to już jego problem. I w tym przypadku to tylko dobra wola jeśli w ogóle będzie sobie tym zawracał głowę.

Co innego jest jeśli towar dostanie się uszkodzony - ale tym wypadku jak widać po komentarzu kupujący otrzymał sprawny sprzęt który mu się po prostu zepsuł.

A skąd Ci do głowy przyszedł taki wniosek? Bo tyle lat jestem na Allegro i nigdy jakoś na to nie wpadłam. emotka Kilka razy byłam zmuszona do reklamowania otrzymanego przedmiotu i nikt mnie wówczas nie olał... Kilka razy u mnie reklamowano zakupione przedmioty i też za każdym razem przejmowałam się problemem kupującego...

to już zależy od dobrej woli, jeśli sprzedawca nie prowadzi przedsiębiorstwa tylko sprzedaje jako osoba prywatne to nie wiążą go dyrektywy ue dotyczące reklamowania sprzętu zakupionego na odległość.

mylisz sie emotka nawet osoba fizyczna sprzedajaca odpowiada wzgledem kupujacego tylko w tymprzypadku odpowiada na podstawie kodeksu cywilnego Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2968571 Napisano: 27.12.2009 07:10:23 w Allegro.pl - bez linków
nikawera napisał(a):

wadą jest podobno przeciekanie ekspresu... ale właśnie o to mi chodzi, że komentarz wystawia się po sprawdzeniu towaru... skoro dostałam potwierdzenie, że wszystko w porządku to dlaczego mam teraz po takim czasie uwzględniać reklamację skoro to może nie być moja wina... emotka twierdzi, że był to prezent pod choinkę ale nie tłumaczy go to chyba z tego że pospieszył się z wystawieniem komentarza... i czy teraz mam mu wierzyć na słowo? emotka

xagadee ma racje , prawo stoi po stronie kupujacego tzn kupujacy na odleglosc nawet jesli kupuje uzywana rzecz ma prawo odeslac zakup w ciagu 10 dni od zakupu bez podawania przyczyny , natomiast jesli chodzi i gwarancje czyt reklamacje nawet my jako osoba fizyczna musimy ja udzieli i tak samo czy towar jest nowy czy uzywany,
w tej sytuacji na twoim miejscu przyjelabym reklamacje ale zaznaczyla iz o jej udzieleniu zdecydujesz po ogladnieciu przedmioty i jesli wada rzeczywiscie bedzie fabryczna oddasz nowy/naprawiony sprzet ewentualnie pieniadze jesli uznasz wine uzytkownika odeslesz na koszt kupujacego spowrotem i w tej sytuacji mysle ze jesli expres poprostu byl nietrafionym prezent ewentualnie nie spodobal sie kupujacego to zdecydowanie ostudzi jego zapal emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2966288 Napisano: 26.12.2009 10:12:08 w Paragony
79magda napisał(a):

Oddam wygrany nr na książkę z Chaty Polskiej osobie, która ma dwa paragony.PW emotka

i ja oddam wygrany nr jesli ktos ma dla siebie paragon Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2966048 Napisano: 26.12.2009 09:17:30 w Wkurza mnie...
ilonar2301 napisał(a):

gocha26 napisał(a):

poldek napisał(a):

ilonar2301 napisał(a):

zuzkaa napisał(a):

iaziaz napisał(a):

katmich napisał(a):

wkurza mnie że nie wygrałam ani jednego zestawu men expert loreala emotka emotka

ja tez emotka

Mnie również to wkurza jak i to, że nie udało mi się wygrać na dobrychprogramach emotka emotka

emotka mnie też to wkurza emotka

i to jeszcze jak! emotka emotka emotka emotka

no, ja też men experta nie trafiłam emotka

Możecie podziękować osobom, które wygrały po kilka zestawów... Ja też niestety nie wygrałam emotka

a co to ma do rzeczy ? ktos wypelnil za pozno no to niestety nie wygral, norma w konka gdzie kto pierwszy to leprzy nie ma co innych obwiniac emotka

a w temacie wkurza mnie dzisiejszy dzien szary bury i ponury emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2962560 Napisano: 23.12.2009 11:45:59 w PODZIĘKOWANIA
po raz kolejny dla jolci20 kochana dziekuje za wieeeelkie emotka mam nadzieje ze bede mogla kiedys sie odwdzieczyc emotka emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2962544 Napisano: 23.12.2009 11:33:59 w Carrefour konkursy
malenka89 napisał(a):

Ja też dzisiaj dostałam boniki - z pierwszej partii.

Kalisto wysyłałaś z telefonu na abonament czy na kartę?
Myślę, że biling załatwi wszystko.

na karte ale chyba da rade wyciagnac biling tak mi sie zdaje dzieki za podpowiedz bo nawet nie pomyslalam o tym emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2962038 Napisano: 23.12.2009 07:41:44 w Carrefour konkursy
beata28 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

do mnie tez nie dotarly i poprostu gratuluje agencji za spryt

W tesco twinings twierdzili ze nie nadeslalam paragonu wiecie co wymyslili tutaj emotka ze nie odeslalam smsa zwrotnego z danymi tylko sam meil z paragonem oni sa nienormalni poprostu az ryczec mi sie chce emotka emotka

ja tez wygrałam bony z tej 'dobitkidane odesłałam SMS ale nie posłali zwrotki.
Na forum nikt nie dostał potwierdzenia przesłani danych
https://www.e-kon...21-cat-1-pg-229.html
nie mów , że nikt z tej dobitki nie dostanie teraz bonów emotka
A może sa osoby co dostały bony z 'dobitki'?

wydaje mi sie ze sa ale moze niech ludzie potwierdza

ta agencja upodobala sobie zeby robic mi problemy a jesli chca sie bawic regulaminowo to ja moge sie pobawic 500 zl droga nie chodzi a dla mnie jest to bardzo duzo i myslalam ze z tego zrobie swieta , napisalam im pieknego meila a jak to nie pomoze tym razem nie bede bawic sie w przepychanki telefoniczne a odrazu jade do rzeczniczki za duzo juz z nimi walczylam zeby teraz odpuscic a tak mnie tym dobili ze masakra emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2961971 Napisano: 23.12.2009 07:01:48 w Carrefour konkursy
do mnie tez nie dotarly i poprostu gratuluje agencji za spryt

W tesco twinings twierdzili ze nie nadeslalam paragonu wiecie co wymyslili tutaj emotka ze nie odeslalam smsa zwrotnego z danymi tylko sam meil z paragonem oni sa nienormalni poprostu az ryczec mi sie chce emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2961360 Napisano: 23.12.2009 12:36:26 w TESCO konkursy
mundek2004 napisał(a):

ja miałem 100% skuteczność emotka

ja 2 bralzoletki na 3 smsy i mam nadzieje jeszcze na telefon byloby dla osobki z forum emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2961313 Napisano: 23.12.2009 12:22:01 w Carrefour konkursy
moze mi ktos napisac kiedy byly nadane te bony z knorr ? czekam z niecierpliowscia i modle sie zeby dojechaly dzisiaj bo zadnych zakupow nawet na swieta nie mam zrobionych emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2961307 Napisano: 23.12.2009 12:20:44 w PRZEPROSINY
tedance napisał(a):

beataa81 napisał(a):

tedance napisał(a):

Święta idą...czas wybaczania emotka
Więc korzystając z okazji przepraszam wszystkie osoby, które poczuły się dotknięte moimi komentarzami, z którymi momentami przedobrzałam nie w tę stronę, co trzeba emotka emotka emotka

a ja chciałam Ci tylko napisać,że pod wrażeniem jestem tej wypowiedzi i myślę sobie,ze też Cię mogę przeprosić za ten mój czasami brak dystansu do siebie samej...(co nie znaczy ,że brakuje mi Twoich docinków emotka )i z tej okazji życzę Ci dużo dobroci wokół Ciebie no i spokojnych i cieplutkich Świąt emotka Mam nadzieję,że dasz nam drugą szansę bo moja dłoń jest w Twym kierunku wyciągnięta emotka

Przeprosiny przyjęte, również życzę Ci wszystkiego, co najlepsze, żeby świat był Ci zawsze przychylny emotka emotka emotka

A docinki będę dozować i trzymać na wodzy, bo wiem że i tak by Ci ich brakowało emotka emotka

emotka emotka co sie porobilo przed tymi swietami tedzia sie nawraca beata wybacza emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2959601 Napisano: 22.12.2009 04:38:57 w Dyskusje o wynikach konkursu
grusia napisał(a):

emanuela24 no to juz jest kombinowanie na ktory nie wpadnie kazdy emotka

Osobiscie uwazam iz jedna osoba powinna wygrywac tylko jedna nagrode, a kombinowanie i granie na kilkanascie osob jest nie fair i wg mnie swiadczy o pazerstwie i cwaniactwie a nie o tym ze ktos sobie radzi jak moze ale to jest tylko MOJE ZDANIE.

dlaczego nie fair , jak nie wygram czegos a wiec ze ktos nawygrywal duzo to raczej uwazam ze ta osoba byla leprza odemnie a nie ze grala nie fair , jest ktosa dobry ewentualnie ma kase zeby inwestowac niech gra , po to sa konkursy zeby rywalizowac a nie zeby dostawac ot tak , a granie na kilka gospodarstw - tez tak gram i nie uwazam ze gram nie fair emotka
czasem wystarczy przylozyc sie a nie marudzic na neisprawiedliwosci emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2959502 Napisano: 22.12.2009 03:53:28 w Wkurza mnie...
wkurza mnie moj len emotka przypaletal sie i niechce zniknac Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2954522 Napisano: 20.12.2009 12:47:06 w Wkurza mnie...
crism napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

karkocka napisał(a):

eveline22 napisał(a):

a mi od temperatury szyba przednia pękła w aucie emotka emotka emotka emotka emotka

a to możliwe emotka

tam chlodnica 2 dni temu strzelila od mrozu emotka wiec teraz wierze ze wszytsko jest mozliwe

a w temacie wlasnie to mnie wkurza i nie wiem jak ogarniemy sie teraz bez auta jak ciagle trzeba jezdzic

a kiedy ostatnio sprawdzales plyn chlodzacy i jego zamarzalnosc? bo jak dawno, albo miales wode zamiast plynu, to sie nie ma co dziwic;)

maz sprawdzal i nawet dopiero niedawno wymienial plyn wody nigdy nie wlewalismy Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#2954466 Napisano: 20.12.2009 12:16:53 w Wkurza mnie...
emanuela24 napisał(a):

anek27 napisał(a):

a mnie wkurza wszystko ,jeszcze nie ma choinki,dzieci ,ktore nie chca sprzatac ,zima , w domu tez nie za cieplo ,szkola ,gdzie musze isc na wigilie i od poniedzialku -zapierdziel w kuchni przy pieczeniu i gotowaniu a u WAS jak nastroje.. : : emotka

ja jestem w świetnym nastroju przed świętami
choinkę kupimy we wtorek , pierogi już ulepione - resztę menu zacznę robić we wtorek, moje dziecko nie tylko to ze nie chce sprzątać to bałagani emotka ale to dziecko wiec niech bałagani
uwielbiam święta emotka emotka emotka emotka emotka mam nadzieję że będą jak co roku magiczne czego i Wam życzę

emanuela to jak ci tak dobrze idzie to moze do mnie jeszcze zajedziesz emotka emotka ja nawet ze sprzataniem jestem w polu emotka dobrze ze gotowania nie ma duzo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0