Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
kalisto1986
Postów 7986
Data rejestracji 13.01.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
hmm ale czy ty masz na mysli art 557 kc ?
bo jesli tak oto caly ten art
Art. 557. § 1. Sprzedawca jest zwolniony od odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili zawarcia umowy.
§ 2. Gdy przedmiotem sprzedaży są rzeczy oznaczone tylko co do gatunku albo rzeczy mające powstać w przyszłości, sprzedawca jest zwolniony od odpowiedzialności z tytułu rękojmi, jeżeli kupujący wiedział o wadzie w chwili wydania rzeczy.
a wada fabryczna towaru nie musi byc widoczna w chwili uzycia towaru moze ona zostac wykryta nawet po pol roku jego uzywania wazne aby zawiadomil on sprzedajacego nie pozniej niz miesiac od wykrycia wady Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
o to wlasnie mi chodzi aby poprosic o odeslaniu towaru a wtedy np zostanie on naprawiony jesli jest to kobinator szybko ostudzi to jego zapal
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
komentarz pozytywny swiadczy o bezproblemowej transakcji a nei o towarze kupujacy ma prawo reklamowac towar po wykryciu wady towaru a nawet moze to byc pol roku po zakupie
art ktory zacytowales jest dobry ale w tym przypadku w aukcji nie byla zaznaczona wada towaru wiec ni jak nie ma on nic wspolnego z sytuacja to tej sytuacji nalezy wyciagnac art 560 Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ale ta opcja jest
najedz na kropke obok danego konka nacisnij i wyswietli ci sie wszystko Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nikawera dodam tylko od siebie ze nawet jesli przedmiot ma wade nie masz obowiazku zwrotu pieniedzy a mozesz naprawic przedmiot ewentualnie wymienic na inny taki sam i jesli jestes uparta tak bym na twoim miejscu do goscia napisala i czekala na jego reakcje
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mylisz sie
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
xagadee ma racje , prawo stoi po stronie kupujacego tzn kupujacy na odleglosc nawet jesli kupuje uzywana rzecz ma prawo odeslac zakup w ciagu 10 dni od zakupu bez podawania przyczyny , natomiast jesli chodzi i gwarancje czyt reklamacje nawet my jako osoba fizyczna musimy ja udzieli i tak samo czy towar jest nowy czy uzywany,
w tej sytuacji na twoim miejscu przyjelabym reklamacje ale zaznaczyla iz o jej udzieleniu zdecydujesz po ogladnieciu przedmioty i jesli wada rzeczywiscie bedzie fabryczna oddasz nowy/naprawiony sprzet ewentualnie pieniadze jesli uznasz wine uzytkownika odeslesz na koszt kupujacego spowrotem i w tej sytuacji mysle ze jesli expres poprostu byl nietrafionym prezent ewentualnie nie spodobal sie kupujacego to zdecydowanie ostudzi jego zapal
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
i ja oddam wygrany nr jesli ktos ma dla siebie paragon Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a co to ma do rzeczy ? ktos wypelnil za pozno no to niestety nie wygral, norma w konka gdzie kto pierwszy to leprzy nie ma co innych obwiniac
a w temacie wkurza mnie dzisiejszy dzien szary bury i ponury
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na karte ale chyba da rade wyciagnac biling tak mi sie zdaje dzieki za podpowiedz bo nawet nie pomyslalam o tym
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wydaje mi sie ze sa ale moze niech ludzie potwierdza
ta agencja upodobala sobie zeby robic mi problemy a jesli chca sie bawic regulaminowo to ja moge sie pobawic 500 zl droga nie chodzi a dla mnie jest to bardzo duzo i myslalam ze z tego zrobie swieta , napisalam im pieknego meila a jak to nie pomoze tym razem nie bede bawic sie w przepychanki telefoniczne a odrazu jade do rzeczniczki za duzo juz z nimi walczylam zeby teraz odpuscic a tak mnie tym dobili ze masakra
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W tesco twinings twierdzili ze nie nadeslalam paragonu wiecie co wymyslili tutaj
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja 2 bralzoletki na 3 smsy i mam nadzieje jeszcze na telefon byloby dla osobki z forum
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dlaczego nie fair , jak nie wygram czegos a wiec ze ktos nawygrywal duzo to raczej uwazam ze ta osoba byla leprza odemnie a nie ze grala nie fair , jest ktosa dobry ewentualnie ma kase zeby inwestowac niech gra , po to sa konkursy zeby rywalizowac a nie zeby dostawac ot tak , a granie na kilka gospodarstw - tez tak gram i nie uwazam ze gram nie fair
czasem wystarczy przylozyc sie a nie marudzic na neisprawiedliwosci
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
maz sprawdzal i nawet dopiero niedawno wymienial plyn wody nigdy nie wlewalismy Wyświetl w wątku >>
kalisto1986
Postów 7986
Punkty karne 0
Konkursy dodane
emanuela to jak ci tak dobrze idzie to moze do mnie jeszcze zajedziesz