Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika kalisto1986

kalisto1986

#5670643 Napisano: 06.06.2013 15:18:44 w Konkursowiczki w ciąży
na chustoforum gdzieś była świetna instrukcja wiązania na różne sposoby. Ja jak już to będę chciała kupić używaną, żeby sprawdzić czy w ogóle sprawdzi się to u nas.

malutka zdecydowałaś się na wielo ? czy odpuściłaś ? Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5670470 Napisano: 06.06.2013 13:01:14 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

My też mamy LennyLamb elastyczną i jak dla mnie rewelacja. Świetnie się sprawdziła na spacerach po plaży (wózek nie pojedzie). Na co dzień używałam wózka ale chusta w niektórych przypadkach była wybawieniem. Później chciałam sobie kupić nosidło Mei Tai ale się zeszło emotka

ja właśnie na takie sytuacje chce i chyba też elastyka, jak mały usiądzie to najwyżej kupi się mt Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5670091 Napisano: 05.06.2013 22:22:43 w Konkursowiczki w ciąży
ja też grubo zastanawiam się nad chustą. Tzn nie potrafiłabym nie mieć wózka, ale np wczoraj czekając na Domiśka łaziliśmy z mężem po parku i próbowaliśmy robić wszystko,że Tusiu nie spał ( marzyciele) to mąż napomknął, że przydałaby się chusta, nawet trzymana awaryjnie pod wózkiem w takich momentach Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5669941 Napisano: 05.06.2013 19:51:13 w Konkursowiczki w ciąży
tato999 i pewnie była zadowoloną z życia mamą, która miała czas również dla siebie emotka
Teraz też nie każdy używa pampersów ...

dianek ja też lubie wersję papierowe, ale chciałam kilka książek koniecznie przeczytać, a akurat kase wolałam na coś innego wydawać to poleciałam z audiobooku

Kasia teraz fajna jest pogoda, więc może skorzystacie ze słoneczka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5669722 Napisano: 05.06.2013 16:01:00 w Konkursowiczki w ciąży
dolly taaa, bo Ty na łatwizne chcesz iść i Bartusia zawinąć emotka

dianek ja czytam ebooki, ale to dla mnie nie to co książka

Dziewczyny można jakieś maści przeciwbólowe używać karmiąć ? Bo tak mi kolano daje popalić,że będę wyła zaraz emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5669698 Napisano: 05.06.2013 15:41:30 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

udam, że tego nie czytałam emotka

czemu ? Jeśli chodzi o drugie, to przecie i tak "widzę" jak ta myśl tłucze Ci się ciągle po głowie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5669687 Napisano: 05.06.2013 15:35:16 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

quaqua napisał(a):

A ja Wam powiem, że przy jednym dziecku byłam totalnie niezorganizowana, a teraz przy dwójce i ogarnięte mieszkanie, obiad ugotowany i chwila dla siebie nawet jest. Ale ja tak mam, że im więcej do zrobienia, a mniej czasu to lepiej mi to wychodzi.

Hehhe mam dokładnie to samo. Przy pierwszym totalny sajgon, a teraz mieszkanie wysprzątane, obiad ugotowany i dzieciaki ogarnięte ale czasu dla siebie niestety mniej emotka

mówicie emotka emotka emotka
Kalistoooooo, potwierdzisz? emotka

aaa wiesz,że tak emotka teraz mam dni lenistwa/nieróbstwa, ale jakoś łatwiej mi było się ogarnąć, chociaż jak teraz Domiś zaczął chodzić do tej drugiej szkoły tańca to gorzej ze sprzątaniem, ale nadrabiamy w piątek i sobote.
Mnie demotywuje obecność męża, bo szlak mnie trafia jak ja sprzątam, on niby też ale nie po mojej myśli emotka ale jak zdarzy się,że ma dniówkę to, aż chce mi się robić Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5669600 Napisano: 05.06.2013 14:31:53 w Konkursowiczki w ciąży
ja też jestem mol książkowy, ale ostatnio nie mam ochoty w ogóle czytać ( co jest nienormalne u mnie), leży książka nawet nie otworzona i zamiast się zabrać to wole odpalić jakiś film, nad którym nie muszę myśleć.Ja nie musze w tygodniu gotować (chyba,że mamy ochote na jakieś konkretne danie), sprzątamy też jak nam się chce emotka ale mały ostatnio zrobił się totalnie mamy synuś i myli chyba noc z dniem emotka dlatego chodze normalnie do tyłu, a jeszcze Domisia wozimy/prowadzamy 4 razy w tygodniu na treningi co nam totalnie dezorganizuje dzien Kolano o którego stan bałam się w ciąży wtedy dało rade, a teraz daje mi tak popalić,że ledwo chodze, a jeszcze mnie dzisiaj działka czeka ....
już nie wspomne o konkursach Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667134 Napisano: 02.06.2013 12:15:52 w Konkursowiczki w ciąży
quaqua mojej znajomej syn ma ponad 3 miesiace i potrojoną wagę urodzeniową, waży około 9 kg emotka Dlatego wszystko zależy od dziecka. Zresztą myślę,że troszkę większe dziecko jak posadzi się w takiej bujawce to nic się nie stanie.

Chyba kogoś tam u góry pogieło z tą pogodą, od rana burza i leje deszcz jak opętany, czuje się jakby była jesień emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667078 Napisano: 02.06.2013 09:39:38 w Konkursowiczki w ciąży
To zależy od dziecka dlatego napisałam rok - półtora, bo znam nawet dzieci, które mając 2 lata ważyły około 11 kg emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667046 Napisano: 02.06.2013 01:35:12 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

popatrz też na te http://www.bright...k-bright-starts-7181
ja początkowo taki chciałam kupić , tylko huśtawka na dłużej starcza

dokladnie, hustawka jest do 11 kg emotka te z fishera do 18kg emotka

niby tak, ale te 11 kg powinno starczyk tak do roku - półtora, a później myślę,że leżaczek nie jest potrzebny emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667042 Napisano: 02.06.2013 00:58:21 w Konkursowiczki w ciąży
popatrz też na te http://www.bright...k-bright-starts-7181
ja początkowo taki chciałam kupić , tylko huśtawka na dłużej starcza Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667038 Napisano: 02.06.2013 00:32:59 w Konkursowiczki w ciąży
tylko przód - tył, ale tak fajnie delikatnie, no i można ustawić prędkość bujania.
Bartuś kolek nie ma, ale wzdęcia często go męczą,ale nie na tyle,żebym musiała szukać sposobów, najczęściej wtedy chce się tulić, chociaż my wszyscy tulaki, więc luzik emotka
Ja ciągle zastanawiam się czy kupić teraz mate, czy czekać bo siostry mówiły,że one kupią na chrzciny. Mały na razie na podłodze leży na kocyku, szukam ciągle maty po Domisiu bo miał fajną, ale nie moge znaleźć, a osoba, któej pożyczałam zabawki twierdzi,że nie ma - zresztą jak połowe tych, które na pewno jej dawałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5667017 Napisano: 01.06.2013 23:49:07 w Konkursowiczki w ciąży
malutka456 napisał(a):

dziewczyny znowu szukam porady, chce kupic jakis lezaczek - bujaczek i nie wiem, na ktory sie skusic? co mozecie polecic? nie mam czasu jezdzic po sklepach,pozostaje allegro, a nie chce tylko kierowac sie wygladem emotka

my mamy tą bujawkę, która służy nam jako leżaczek też http://www.bright...a-hybrydowa-lew-6985
i mogę ją polecić, jest świetna, tylko lepiej zainwestować w lepsze baterie, bo kupiliśmy słabe i nie do końca dają rade z bujaniem, alkaliczne natomiast wytrzymują dłuuugo bo to hybryda.
Są też same leżaczki z opcją bujania i zwykłe
http://www.bright...k15,zabawki-lezaczki Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666595 Napisano: 01.06.2013 10:58:35 w Konkursowiczki w ciąży
aa rozumiem, no to faktycznie taki wózek załatwi sprawe. Ja osobiście nie znam się na nich, więc nie doradze.

Kurde ubije dzisiaj moją mamuśkę, wczoraj przegrzała mi małego jak został u niej i dzisiaj jest lekko podziębiony. Zawineła go ciepło "zobacz jak on tak ładnie śpi, lubi ciepło", dzisiaj to ja chyba powiem jej,żeby się ubrała w kurtkę zimową emotka
A mówiłam jej jak wychodziłam,żeby nie wpadła na głupi pomysł otulania go, bo ewentualnie jak ją bolą body na krótki rękaw, to wystarczy cieniutki kocyk, lub pieluszka flanelowa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666470 Napisano: 31.05.2013 23:25:06 w Konkursowiczki w ciąży
Kasia,a nie masz walizek z winiary ? Albo może na forum ma ktoś na sprzedaż ?
Moim zdaniem najlepsze, najwygodniejsze, po całej wawie z nią śmigałam i nie czuć nic ciężaru Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666181 Napisano: 31.05.2013 16:06:03 w Konkursowiczki w ciąży
ja ze swoją nie rozmawiałam jeszcze, ale pielęgniarka tam w przychodni mówiła,że jeśli już to 5w1, a nie 6w1.

Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666129 Napisano: 31.05.2013 15:06:32 w Konkursowiczki w ciąży
Mi tutaj bardziej chodzi o to czy szczepić skojarzonymi, czy normalnymi i te przygotowanie do szczepienia.
Odnośnie wzwb mam mieszane uczucia, ale ... szczepić będę Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666116 Napisano: 31.05.2013 14:38:00 w Konkursowiczki w ciąży
Siedze i czytam o szczepieniu dzieci i znaazłam coś dosyć ciekawego ( pisane przez pania profesor)
wkleje cytat

Jak bezpiecznie szczepić dzieci?

Stosować szczepionki nie zawierające thimerosalu - należy dopytywać i żądać!
Unikać szczepionek skojarzonych (zawierają więcej środków konserwujących z rtęcią lub innymi metalami ciężkimi) - podawać pojedyncze szczepionki przeciw odrze, śwince i różyczce, w osobnych zastrzykach w różnych dniach. Można np. podać szczepionkę przeciwko odrze w wieku 15 miesięcy, przeciwko różyczce w 27 miesiącu, przeciwko śwince w 39 miesiącu.
Robić jak najdłuższe przerwy pomiędzy szczepieniami - 6 miesięcy pomiędzy żywymi szczepionkami (odra, świnka, różyczka) to czas idealny, ale 3 miesiące są okresem rozsądnym.
Używać fiolek zawierających pojedynczą dawkę - zawierają znacznie mniej środków konserwujących
Nie szczepić dziecka chorego lub w okresie rekonwalescencji.
Zapewnić zalecaną dzienną dawkę witaminy A przez 3 dni przed i w dzień podania zastrzyku. Niemowlętom podawać witaminę C po 150mg 2 razy dziennie, a małym dzieciom po 300mg 2 razy dziennie przez 3 dni przed i w dzień podania zastrzyku.
Dostosować kolejność szczepień do potrzeb dziecka - np. zakażenie wirusowym zapaleniem wątroby typu B następuje poprzez aktywność seksualną, nadużywanie narkotyków albo poprzez zakażenie od matki przy porodzie. Jeśli matka nie należy do grupy podwyższonego ryzyka, nie ma potrzeby szczepienia dziecka (można opóźnić to szczepienie nawet do 12 roku życia dziecka).
Jeśli to możliwe wykonać badanie wskaźników immunologicznych przed powtórzeniem dawek - obecnie są to dość drogie testy krwi. Wiele dzieci uodparnia się po pierwszej dawce i nie wymaga dawek przypominających.
Nie szczepić powtórnie, gdy wystąpiła negatywna reakcja na konkretną szczepionkę.
Nie szczepić noworodków.

Ehh głowa pęka, jedni radzą szczepionki skojarzone, inni je odradzają i bądź człowieku mądry.
Z jednej strony jestem za skojarzonymi - mniej ukłuć itp, ale jeśli to ma się wiązać z większym obciążeniem dla organizmu ( wcześniejsza lekarka twierdziła co innego), to chyba lepiej więcej ukłuć.
Oj biedna ta moja lekarka chyba ją wymęcze niedługo Wyświetl w wątku >>
0 0

kalisto1986

#5666018 Napisano: 31.05.2013 13:00:32 w Konkursowiczki w ciąży
oj tam, oj tam nie ma czym wybijać emotka

dolly napisał(a):

heheh nawet nie wiesz jakie przeciążenia zachodzą przy skoku z pełnym "bidonem" emotka

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0