Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika avatea

avatea

#7322607 Napisano: 21.12.2025 12:42:47 w WC - rozmowy o wszystkim
Cześć, z tej strony Avatea emotka
Po latach znowu wracam na forum i do konkursów. Stara brać konkursowa pewnie mnie kojarzy, młoda już niekoniecznie, ale to nic. Widzę, że dużo się tu zmieniło, niki inne, dużo nowych osób, choć kilka wciąż rozpoznaję i patrzę na nie z lekką nostalgią emotka Wracam do konkursów z bardzo prozaicznego powodu. Mam niesprawną rękę i na ten moment nie mogę wrócić do swojej pracy zawodowej. Jestem po rozwodzie, radzę sobie sama i pewnie wiecie, jak to w tym kraju bywa. Rehabilitacja jest trudna i kosztowna, ale nie ma wyjścia, trzeba iść dalej. Konkursy są w tej chwili jedną z niewielu rzeczy, które mogę robić.Jednocześnie, jak to ja, siebie zostawiam gdzieś na końcu. Ci, którzy mnie pamiętają, wiedzą, że oddałam kiedyś szpik, że angażowałam się w różne akcje i pomoc dla innych. Dlatego nikogo pewnie nie zdziwi, że i teraz pomagam.W tej chwili pomagam dwóm nastolatkom z okolic Sanoka. Dziewczyny mają bardzo rzadką chorobę genetyczną. Zostawiam tu link do zrzutki oraz link do mojego bloga, który nadal prowadzę. Jest też wywiad ze mną w Polskim Radiu Rzeszów. 
https://zrzutka.pl/eyjaps   
 https://zapaska.eu/usmiech-dwoch-nastolatek
Jest czas przedświąteczny, przedmikołajkowy. Wiem, że są osoby, które czasem chcą przeznaczyć choćby symboliczne 10 zł na kogoś, komu ta pomoc naprawdę jest potrzebna. Ja sama wspieram tylko takie osoby i takie zbiórki, co do których mam pewność, że pieniądze trafiają dokładnie tam, gdzie trzeba.To są wspaniałe, utalentowane dziewczyny, które po prostu nie mogą się uśmiechać. A wszyscy wiemy, ile znaczy uśmiech. Jaka to radość wygrać cokolwiek, nawet drobiazg. Ja bardzo chciałabym, żeby one wygrały właśnie ten uśmiech. To jedno z moich marzeń, obok kilku innych.Dlatego pomyślałam, że zostawię ten link właśnie tutaj, wśród ludzi, których zawsze uważałam za wrażliwych i uważnych. Jeśli możecie i chcecie, udostępnijcie go gdzieś dalej. Jeśli nie, po prostu przeczytajcie. To też jest w porządku.Ja wracam do konkursów, choć nie idzie mi to jakoś wybitnie, ale innego wyjścia na razie nie mam. A wam wszystkim życzę spokojnej, dobrej niedzieli i tego, żeby nam się jednak trochę uśmiechało.
Ślę uściski, Avatea.
Tym razem jako niemężatka emotka   Mama nadal dwóch, już nastoletnich i szalonych Szkodników. Zakochana w Królewnie Jadwidze emotka oraz w dwóch czarnych kotach, które nieustannie plączą się pod nogami. Niech wam się darzy! Wyświetl w wątku >>

avatea

#7321659 Napisano: 17.12.2025 15:05:32 w moje dzisiejsze wygrane :)
Borze szumiący! Loteriada!!!!! 500 zł do Yes. Skaczę z radości! Bon z chęcią wymienię na inne tam gdzie jest sppżywka. Borze szumiący! Wracam do życia! 🍀🙃🙂 Wyświetl w wątku >>

avatea

#7318283 Napisano: 03.12.2025 05:25:08 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
Cześć, z tej strony Avatea. Lata całe nie grałam w konkursy i stało się. Wróciłam zupełnie przez przypadek, kupując w Rossmannie moją ulubioną farbę do włosów Schwarzkopf. Słuchajcie, udało mi się wygrać szlafrok. Konkurs był niedawno, więc na pewno kojarzycie, o który chodzi. Szlafrok jest niebiańsko delikatny, wspaniały, luksusowy, kolor biały. Do tego jedwabna poszewka, wszystko pięknie zapakowane w eleganckim, ciemnozielonym pudełku. Produkcja firmy Sensilk, porządny wyselekcjonowany jedwab, taki że w dotyku powoduje orgazm w locie. emotka  Rozmiar 40. A mój biust, cóż, od lat prowadzi własną politykę zagraniczną. Najpierw grzecznie mieścił się w 40, potem bez żadnego uprzedzenia przeszedł do 42, a następnie jeszcze gdzieś dalej, gdzie mapa już nie sięga. Ja tę jego niezależność szanuję, ale szlafrok niestety nie nadąża. Najchętniej wymienię szlafrok na złote polskie, ale z przyjemnością przyjmę też bony do Kauflandu, Carrefoura, Biedronki, Intermarche albo jakiś sensowny mix z Rossmannem, cokolwiek co mam tu pod ręką w moim małym miasteczku. Dogadamy się. Jeszcze raz wszystkim mówię dzień dobry. Wróciłam przypadkiem do konkursów, więc wracam też tutaj na forum. Mam nadzieję częściej się z Wami wymieniać, na pewno dobrą energią i uśmiechem. Wyświetl w wątku >>

avatea

#7269262 Napisano: 10.06.2025 14:27:07 w WC - rozmowy o wszystkim
Dzień dobry, dawno mnie tu nie było,pamiętam stare dobre konkursowe czasy. Obecnie jakoś weny na konkursy nie
mam, ale znów zaczęłam pisać. Może pamiętacie Szkodnikowo? Kto pamięta i ma
ochotę poczytać zapraszam na Zapaskę. Mało tego, razem z cb656 tworzymy kanał
na YouTube. Tam możecie kolegę usłyszeć.

Kim jestem? Pisarka, kobieta z duszą słów. Opowiadam historie, które niosą czułość i ironię,
bliskość i śmiech.
Znajdziesz tu trzy główne cykle mojej twórczości:
 ✧ Pisarka wśród inżynierów – z życia biurowego, z przymrużeniem oka
✧ Ciało pamięta – zmysłowe i poetyckie teksty o kobiecości, dzieciństwie i pamięci ciała ✧W domach z betonu – opowiadania o codzienności, ludziach i miejscach, które tworzą naszą historię
Czyta: Janusz Górski (CB656)
 Pisze i czuwa nad słowem: Avatea czyli Edyta – kiedyś Wilk.  
Więcej o mnie:https://zapaska.eu/kim-jest-edyta-wilk/  Inie przeczymy, że jeśli spodoba wam się nasz strumień słów, zostaniecie na
dłużej i może zachęcicie nas do nagrywania nawet codziennie - https://buycoffee.to/zapaska  kawa dobrze nam zrobi 😊

Avatea – Zapaska pełna słów -YouTube Subskrybujcie, udostępniajcie 😊 Wyświetl w wątku >>

avatea

#6878133 Napisano: 24.08.2022 12:23:42 w KLIKNIJCIE
Dawno mnie tu nie było, ale może mnie ktoś pamięta emotka  
Pozytywka [url=https://www.faceb...85147/?__cft__Dzień Dobry TVN obchodzi pięciolecie i w związku z tym wydarzeniem zostałam zaproszona do TVN w sobotę jako jedna z pięciu bohaterów najlepszych reportaży.  Jesteśmy z Martiną już 8,5 lat po przeszczepie, a nasza historia jest wciąż inspiracją dla innych Jeśli ktoś ma ochotę wesprzeć głosem reportaż o nas, prosimy o klik.

dziendobry.tvn.pl/nasze-akcje/pozytywki/wybierz-laureata-superpozytywki-dzien-dobry-tvn-za-ostatnie-5-lat-glosowanie-6081677
Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#6096309 Napisano: 19.10.2015 13:20:16 w SZUKAM....
monia24 napisał(a):

Szukam takiej rymowanki o pisowni wyrazu "na pewno" - wiem że się kończyło jakoś tak "napewno nie istnieje" - w sensie że nie istnieje wyraz napewno pisane razem.

W lesie, tam gdzie fiołki bledną,
Żyło smętne Coś - Napewno.
Miało minkę bardzo biedną.
Czy płakało? - Tak, na pewno.
Ale czemu to płakało?
- Bo na pewno nie istniało.

Pozdrawki emotka  

Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5934037 Napisano: 22.10.2014 13:46:19 w Połączenia nieodebrane
kozuszka38 napisał(a):

Co mogło dzwonić ok godz 13.00 ze zastrzeżonego? Nie zdążyłam odebrać konkursowego tel emotka

Maszynki przeszły do ataku emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5925006 Napisano: 01.10.2014 18:33:52 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
is77 napisał(a):

avatea, obyś miała rację! emotka

Pewnie jakiś młody grafik nie ukrył prac nad stroną... Czasem mi się to zdarza przy blogu.
Nie stresujcie się emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5925002 Napisano: 01.10.2014 18:31:03 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
radosna napisał(a):

paolka napisał(a):

piszmy do nich emotka
aż odechciewa się grać emotka

biuro@ergo-marketing.pl

Przecież to jest lista testowa. 5 i po kolei 1 2 3 4 5 każdy nr... przygotowują stronę i pewnie zapomnieli to ściągnąć...
512 345 xxx Imiona na chybił trafił i format daty... Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5918354 Napisano: 16.09.2014 18:59:10 w SZUKAM....
toka napisał(a):

czy ktoś ma meble z lidla?Ciekawa jestem czy są bardzo badziewne.Konkretnie interesują mnie komody Livarno

Zależy jakie made in... Mam ichniejsze biurko i jest rewelacyjne. Stabilne i solidne sdiełane w germanii. Generalnie Lidl ma dobrych dostawców produktów nie do jedzenia emotka Jak smaczna cena to często warto się skusić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5916400 Napisano: 12.09.2014 12:10:47 w SZUKAM....
kalisto1986 napisał(a):

malenka89 napisał(a):

avatea napisał(a):

malenka89 napisał(a):

avatea napisał(a):

Szukam porady apropo drukarki. Muszę kupić nową. Dużo drukowania (będzie bardzo dużo bo szkoła) czasem skanowanie. Chodzi mi o dobry model, gdzie tusze są tanie. Ktoś już kiedyś wspominał o tym na forum... Kto ma dobry sprawdzony model wart polecenia? emotka

polecam Brothera emotka Tusze mega tanie, a drukuje całkiem nieźle emotka

A konkretny model? emotka

ja mam DCP-J315W emotka

Ja mam wielofunkcyjne brothera dcp-375cw Wymiata wszystkie inne firmy, mam je już bardzo długo i zero problemów (no czasem rozłacza się połączenie sieciowe, ale to raczej nie urządzenia wina).
A kupno tuszy to czysta przyjemność 20 zł i mam spokój na około rok bardzo częstego drukowania

Dzięki dziewczyny! Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5916367 Napisano: 12.09.2014 11:37:13 w SZUKAM....
malenka89 napisał(a):

avatea napisał(a):

Szukam porady apropo drukarki. Muszę kupić nową. Dużo drukowania (będzie bardzo dużo bo szkoła) czasem skanowanie. Chodzi mi o dobry model, gdzie tusze są tanie. Ktoś już kiedyś wspominał o tym na forum... Kto ma dobry sprawdzony model wart polecenia? emotka

polecam Brothera emotka Tusze mega tanie, a drukuje całkiem nieźle emotka

A konkretny model? emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5916364 Napisano: 12.09.2014 11:31:18 w SZUKAM....
Szukam porady apropo drukarki. Muszę kupić nową. Dużo drukowania (będzie bardzo dużo bo szkoła) czasem skanowanie. Chodzi mi o dobry model, gdzie tusze są tanie. Ktoś już kiedyś wspominał o tym na forum... Kto ma dobry sprawdzony model wart polecenia? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5912172 Napisano: 03.09.2014 14:19:14 w Paragony
Mam 2 wolne paragony z Fa emotka - mogę zamienić na jakieś inne na trwający konkurs. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5907364 Napisano: 25.08.2014 13:07:27 w Gratulacje! Dla wygranych!
I ja gratuluję! Genialnie jak spełniają się marzenia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5905694 Napisano: 21.08.2014 16:40:57 w WC - rozmowy o wszystkim
zdolnabestia napisał(a):

Stosowała któraś olejek arganowy do włosów? Użyłam dzisiaj pierwszy raz i włosy po wyschnięciu wyglądają jak niemyte z 2 tygodnie emotka Są na to jakieś patenty? Czy po prostu stosować w dniu, który zamierza się przesiedzieć w domu?

Ja stosuje,ale na bardzo długich włosach od połowy. Znaczy się końcówki tym smaruje. Ewentualnie przed myciem głowy całe włosy nacieram i trzymam w ręczniku. I potem mycie. Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5893346 Napisano: 23.07.2014 17:31:24 w Gratulacje! Dla wygranych!
irfernalia emotka Pięknie! Gratuluję! super! Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5891459 Napisano: 19.07.2014 11:51:45 w SZUKAM....
Szukam piłki z konkursu Biedronkowego dla jednego dzieciaczka. Może ktoś ma nadmiar? Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5882673 Napisano: 01.07.2014 18:47:23 w SZUKAM....
Może ma ktoś lodówkę na zbyciu. Koleżanka szuka okazji. Taką normalną do kuchni - nie turystyczną emotka Model i cena na PW proszę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

avatea

#5870241 Napisano: 04.06.2014 11:04:29 w Wkurza mnie...
mia napisał(a):

Słowotok, trapiący niektórych.
Nie można to se bloga założyć? emotka

Weszłam na chwilę na forum coś sprawdzić a tu Mia sprawiła, że się uśmiałam emotka
A zaczyna mnie wkurzać brak dreszczyku emocji... niemniej obiecany sobie urlop konkursowy trwa... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0