Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika notta

notta

#7339271 Napisano: 02.03.2026 20:49:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
0 0

notta

#7339260 Napisano: 02.03.2026 20:04:07 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Też mam ochotę utrzeć im nosa. Popatrzcie na postawe avanti. Wydali złe nagrody, reklamacje uznali i będzie rekompensata. A tutaj idą w ogień i nie wierzą w siłę internetu Wyświetl w wątku >>

notta

#7339255 Napisano: 02.03.2026 19:57:45 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Jeśli ma ktoś ochotę podziałać

​Szablon Reklamacji (Kopiuj-Wklej)​Miejscowość, Data: ​Dane Uczestnika:​Adresat:​REKLAMACJA UCZESTNIKA KONKURSU „ZIMOWY KONKURS ROUTINES’”​Niniejszym składam formalną reklamację dotyczącą rozstrzygnięcia konkursu „Zimowy konkurs Routines’” (zwanego dalej „Konkursem”). Moje zgłoszenie zostało wysłane w dniu i dotyczyło zakupu potwierdzonego paragonem nr .​Uzasadnienie reklamacji:​Niewywiązanie się z przyrzeczenia publicznego: Zgodnie z Regulaminem, Organizator zadeklarował pulę nagród w liczbie . Opublikowana lista laureatów wykazuje rażącą dysproporcję między obiecaną pulą a liczbą faktycznie przyznanych nagród. Takie działanie narusza art. 919 Kodeksu cywilnego.​Błąd w ocenie merytorycznej: Moje zgłoszenie konkursowe w pełni spełniało wymogi regulaminowe oraz kryterium kreatywności. Uważam, że odrzucenie go z argumentacją o „braku kreatywności” jest bezpodstawne, zwłaszcza w obliczu niewykorzystania niemal całej puli nagród.​Wprowadzenie w błąd: Informacja o ogromnej liczbie nagród była głównym czynnikiem motywującym mnie do dokonania zakupu produktów marki. Działanie Organizatora polegające na przyznaniu tylko znikomego ułamka nagród uznaję za nieuczciwą praktykę rynkową, mającą na celu sztuczne zwiększenie sprzedaży bez realnego zamiaru nagrodzenia uczestników.​Żądania:​W związku z powyższym żądam:​Ponownej weryfikacji mojego zgłoszenia przez Komisję Konkursową.​Przyznania należnej nagrody przewidzianej w Regulaminie.​W przypadku podtrzymania decyzji odmownej – przesłania szczegółowego, merytorycznego uzasadnienia, dlaczego moje konkretne zgłoszenie (treść: ) zostało uznane za niespełniające kryteriów, przy jednoczesnym niewyczerpaniu puli nagród.​Informuję, że w przypadku braku satysfakcjonującej odpowiedzi w terminie 14 dni, sprawa zostanie skierowana do Urzędu Ochrony Konkurencji i Konsumentów (UOKiK) w związku z podejrzeniem stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów oraz do Miejskiego Rzecznika Konsumentów.​Z poważaniem,​(Podpis) Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

notta

#7339253 Napisano: 02.03.2026 19:52:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
hej.. routines.. jedziemy z tematem?

Klauzule abuzywne w regulaminie​W regulaminach tego typu organizatorzy często przemycają zapisy, które są wpisane do rejestru klauzul niedozwolonych UOKiK lub naruszają dobre obyczaje:​Prawo do zakończenia konkursu bez przyznania nagród: Zapisy typu: „Organizator zastrzega sobie prawo do niewyłonienia zwycięzców w przypadku niskiego poziomu prac” są uznawane za bardzo kontrowersyjne. Jeśli 1000 osób spełniło warunki formalne (zakup, paragon, odpowiedź), to organizator ma obowiązek wybrać „najlepsze z nadesłanych”, a nie oceniać je w próżni.​Ostateczność decyzji jury: Klauzula mówiąca, że „decyzja jury jest ostateczna i nie podlega zaskarżeniu” nie może pozbawiać Cię prawa do drogi sądowej ani prawa do złożenia reklamacji. Jeśli regulamin wyłącza możliwość reklamacji w tym zakresie, jest to zapis abuzywny.​Dowolność interpretacji regulaminu: Zapisy dające organizatorowi wyłączne prawo do „wiążącej interpretacji regulaminu” również znajdują się na czarnej liście UOKiK.

Co z tym zrobic?
​KROK 1: Oficjalna reklamacja​Napisz formalną reklamację do organizatora (dane w regulaminie, zazwyczaj spółka Alkmie lub podmiot obsługujący).​Wskaż, że Twoja praca spełniła wszystkie wymogi merytoryczne i formalne.​Podnieś zarzut, że brak wyłonienia laureatów na dużą liczbę obiecanych miejsc przy dużej liczbie zgłoszeń narusza zasady współżycia społecznego i stanowi przyrzeczenie publiczne, z którego organizator się nie wywiązał.​Zażądaj udostępnienia kryteriów ocen, które zdecydowały o odrzuceniu Twojej pracy.​KROK 2: Zgłoszenie do UOKiK​To najważniejszy krok. Możesz złożyć zawiadomienie o podejrzeniu stosowania praktyk naruszających zbiorowe interesy konsumentów.​UOKiK może nałożyć na firmę ogromną karę (do 10% obrotu), jeśli uzna, że konkurs był „wydmuszką” mającą na celu jedynie podbicie sprzedaży w drogeriach (np. Rossmann).​Możesz to zrobić online przez formularz na stronie uokik.gov.pl. Wyświetl w wątku >>

notta

#7339165 Napisano: 02.03.2026 16:14:39 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
atlantydek napisał(a):

Czy miał ktoś dziś telefon z T-Mobile przed godziną 15.30....?

Jaki numer? 58..? Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7338999 Napisano: 02.03.2026 09:56:17 w moje dzisiejsze wygrane :)

notta

#7338955 Napisano: 01.03.2026 21:06:44 w Żabka
Majkii napisał(a):

rufus napisał(a):

Majkii napisał(a):

U mnie również brak kodu za Żubra, ciekawe czy to jakoś naprawią, bo loteria jeszcze trwać będzie 9 dni, czy taka zabawa będzie w pisanie do Żabki.

Naprawia. Poniedzialek max wtorek.

Oby, ale trzeba przyznać że dostaje kody po napisaniu do nich w 5min, także ok.

Ja czekam już 2 dzień Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7338813 Napisano: 28.02.2026 22:23:40 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Ja obstawiam że zamiast 1200 miało być 12. Uznali że 0 to 0 więc se dwa dopisali. Przecież się nikt nie skapnie czy wydali 12 czy 1200. Komu będzie chciało się liczyć. A że cyferki w tabeli sprzedaży będą się zgadzały, to super. Na marketingu się oszczędzi. Więc sytuacja win-win.. prezes będzie zadowolony to może nawet premie da w postaci pozostałych nagród widmo emotka Wyświetl w wątku >>

notta

#7338271 Napisano: 26.02.2026 23:21:22 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
tad_pole napisał(a):

Czy z Żywca i Sprite przychodzi potwierdzenie na maila?

w sprite nie wpisuje się maila Wyświetl w wątku >>
1 atyde25 0

notta

#7338148 Napisano: 26.02.2026 15:19:50 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
anialistopad napisał(a):

Tylko ja nie wygralam nawet klapek z rossmana ?

Ja tez nic Wyświetl w wątku >>
1 taylors 0

notta

#7337921 Napisano: 25.02.2026 21:25:14 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
kod rabatowy o wartości 1000 zł na zakup nowego Samsung Galaxy wymienię na coś innego Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337531 Napisano: 24.02.2026 18:30:48 w Zapowiedzi konkursów
mateuszpp130 napisał(a):

W nowej gazetce Dino. Ale nic nie mogę znaleźć

Wyglądają jak opakowania z poprzedniej edycji Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337404 Napisano: 24.02.2026 09:03:25 w Żabka
stalowiak1979 napisał(a):

Witam, gdzie pisać w sprawie braku kodu i żabsów-kupiłem zupkę krewetkową kod się zgadza jednak nie pokazuje mi w historii ani zakupu ani żabsów no i wiadomo kodu.

skoro nawe żappsów nie doliczyli to możliwe że karta lojalnościowa nie została prawidłowo zeskanowana Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337371 Napisano: 23.02.2026 21:40:09 w Kupię...
olunka napisał(a):

miketyson napisał(a):

olunka napisał(a):

Kiedyś dawno były do wygrania takie duże maskotki pingwina Kowalskiego, może komuś zalega, chętnie odkupię

To były pingwiny z kinder pingui chyba?
poszukaj na OLX - wpisz pingwin kinder
https://www.olx.pl/oferty/q-pingwin-kinder/

no własnie nie pamietam z jakiego konkursu, ale to nie te z Kinder

może to to https://www.e-kon...ngiwny-z-madagaskaru Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337285 Napisano: 23.02.2026 12:57:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jakie ma żubr pytanie dzisiaj? Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337281 Napisano: 23.02.2026 12:42:44 w Czy wysyłają juz nagrody z... ???
Lenew napisał(a):

Czy ktoś miał Dessange w Hebe? Nagrody niby mają być wydane do 27 lutego, ale wolę zapytać 😁

właśnie miałam p tym pisać czy czasami nie zapomnieli o tym

edit:
Columbit Sp. z o.o. rozpoczął przygotowywanie Twojej paczki.
można przkierować do paczkomatu Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337237 Napisano: 23.02.2026 08:59:27 w Informują
Informują z Konkurs "Bajecznie komfortowa nocka"

Rodzaj powiadomienia: Mail
Dodatkowe informacje:
Teraz Wyświetl w wątku >>

notta

#7337214 Napisano: 22.02.2026 22:10:31 w Wygrane na wymianę/sprzedaż
jednomiesięcznych subskrypcji PC & XBOX GAME PASS, do wykorzystania wyłącznie przez nowych użytkowników, o wartości 37,00 zł wymienie na jakiś aktualny paragon Wyświetl w wątku >>
0 0

notta

#7337104 Napisano: 21.02.2026 22:54:54 w moje dzisiejsze wygrane :)
przegapiłam forumowe urodziny!  17  i z tej okazji trafił się game pass z fanty Wyświetl w wątku >>

notta

#7336784 Napisano: 19.02.2026 22:08:34 w Żabka
Justintime napisał(a):

Gdzie u Was leza te zupki? Bo w dwoch zabkach nie znalazlam

tam gdzie wszystkie inne produkty instant. Wyświetl w wątku >>
0 0