Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika bridget

bridget

#5917929 Napisano: 15.09.2014 23:53:14 w Konkursowiczki w ciąży
Kali nie chce myslec co bedzie pozniej:)) , jednak gdy nerw mnie bierze staram sie policzyc do 10 i zniknac z pola widzenia;)) pomaga tez głeboki oddech:))) Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917922 Napisano: 15.09.2014 23:37:21 w Konkursowiczki w ciąży
dolly przestałam sie konkursowac to i czasu wiecej:P tego po nocce i za duzo mysle hehe, nie bede sie rozpisywać w tym aspekcie ale obserwacje to podstawa;)) szkoda ze ceny takich diagnoz przyprawiaja o zawał , nie liczac pozniejszych spotkan:P nic tylko przerzucic sie na chleb i wodę:)) znam wielu rodziców którzy z takiej diagnozy skorzystali z korzyscia dla dziecka;)
mozna poczytac http://www.integr...tegracja_sensoryczna kiedys robiłam test ze stronki własnie

zaburzenia IS ma wiele dzieci odbija sie to chociazby na grafomotoryce, np Wiktor ma zaburzenia jeszcze dotykowe, nie lubi jak sie go dotyka,codziennie mowi ze mama ktos mnie dotknal plecakiem, albo ze on przypadkiem dotknał kogos/czegos, do tego nie umie sie koncentrować , skupiac uwagi i jest bardzo impulsywny, niecierpliwy, szybko sie nudzi- nigdy nie przepadal za zabawami ruchowymi, jest w nich bardzo ostrozny, wrecz zachowawczy, do tego nie zawsze panuje nad tonem glosu, manualne rzeczy nigdy nie były jego konikiem, do tego te histerie na tle burzy, ale dziecko mi dojrzewa i sie zmienia, wiec podejrzewam ze z wiekszosci wyrosnie niebawem:)). Staram sie go stymulowac bo i próbowalismy z piłka nozna i akrobatyka ( nacisk na skakanie na trampolinie i zabawy ruchowe ) i zrobił bardzo duze postepy koordynacyjne.

IS to nie jest nic złego, niektórzy tak naprawde nie wiedza co to jest:)a chodzi o stymulacje zmyslow poprzez odpowiednio dobraną zabawę, etc.

Przykład z wczoraj rysował szlaczek taka literka O na gorze z takim "czyms" ( jeden szlaczek cwiczylismy ponad 2h - a i tak niewielki postep), literki te miały sie ze soba laczyć ( czyli miały byc rysowane na zasadzie nieodrywania reki) to czasem zapominał to "cos" albo rysował z innej strony, literke O prosiłam by rysował od góry, przeciwnie do kierunku wskazówek zegara - a i tak za kazdm razem robi to po swojemu i wychodzi mu z O - stozek:), zdarzyło sie ze narysował literke "I" bo zapomniał ze miał rysowac O, jak ma sam siedziec przy szlaczach nie zrobi nic. Zauwazyłam, ze w ogole nie korzysta z przykładu, nie wzoruje sie na nim. Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917552 Napisano: 15.09.2014 14:01:13 w Informują
u mnie tez czysta radosc wygrywania smsy Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917387 Napisano: 15.09.2014 11:00:46 w Konkursowiczki w ciąży
dzieki size spróbuje z nim w ten sposób popracowac, ale przyznam sie ze nie mam cierpliwosci in awet na niego nakrzyczałam juz kilka razy, za co mam ogromne wyrzuty sumienia- zastanawiam sie, zreszta od jakiegos czasu czy on nie ma problemów z Integracja Sensoryczna, robiłam nawet test i w wielu aspektów mi sie pokrylo, moze wybiore sie na diagnoze. Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917301 Napisano: 14.09.2014 23:57:13 w Konkursowiczki w ciąży
dziewczyny podpowiedzcie bo chyba nie mam siły i cierpliwosci do mojego pierwszaka, totalnie nie wychodza mu szlaczki,w ogole sie nie skupia, płacze nad nimi, siedze nad nim pokazuje, prowadze jego raczke, nawet jak jeden mu wyjdzie kolejnych 10 jest zle, w ogole nie pamieta jak miał zrobic i co mial zrobic, przyznam sie ze linijke szlaczkow robi czasem 3 godziny. Nie ma cierpliwosci, checi, jakiejkolwiek przyjemnosci z tego a ja juz nie umiem mu pomoc Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917266 Napisano: 14.09.2014 21:45:28 w Paragony
sprzedam oxfordy na biedronke i na 2 sklep, sprzedam leclerc - na pewno nie zagram dziś Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917074 Napisano: 14.09.2014 10:09:43 w Konkursowiczki w ciąży
ja ostatnio kupiłam camille jak było zle i mam dentinox Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5917037 Napisano: 13.09.2014 23:39:41 w Konkursowiczki w ciąży
benasia ja z odparzeniem nie szłam - jestem daleka by z pierdołkami latac do lekarza, maly miał 39 temp i robił po 20 kup na dzien, bałam sie czy to nie jakis rota , albo adenowirus, czy moze zwykła jelitowka ( raz tez zwymiotował),a moze zeby ( bo kupy zołto-zielone ze sluzem i bardzo smierdzace) - pediatra powiedziała ze za wysoka temp na wirusa ze moze byc infekcja układu moczowego i cos wyszło w badaniu ogolnym moczu, czekam na posiew ( a ona juz kazała dac antybiotyk, choc moze nie trafić w stosowny szczep bakterii) no i przy tych agresywnych kupach maly nabyl mega odparzenia ze go piekło bardzo, wiec ta od razu masc ze sterydami. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916958 Napisano: 13.09.2014 18:12:39 w Konkursowiczki w ciąży
Kali ja po mału zgłebiam temat odrobaczywienia, czytałam o nalewce z orzecha wloskiego i pełni:D ale trzeba w tym czasie odstawic biała make i cukier ze słodyczami etc

Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916913 Napisano: 13.09.2014 15:25:00 w SZUKAM....
koniczynka123 napisał(a):

bridget napisał(a):

jak to jest z ubezpieczeniem w szkole? syn poszedl do 1 klasy, niefortunnie na zajeciach wf złamał reke, podobno ubezpieczenie w szkole jest od 1 pazdziernika, przedszkolne było do konca sierpnia? czy to mozliwe ze dziecko przez miesiac wrzesien nie jest objete zadnym ubezpieczeniem?

Zależy od szkoły i ubezpieczyciela, u nas aby była ciągłość powakacyjna należy wpłacić składkę do 15 września. Musisz porozmawiać w szkole z kompetentną osobą.

no własnie rozmawiam juz 2 dni ze szkołą i przedszkolem niczego nowego to nie wniosło, w poniedziałek ma sie cos wyjasnic, ale dali mi do zrozumienia ze dziecko jakoby na ten okres nie ma ubezpieczenia, ze jakby był w 2 klasie miałby ciagłosc ze szkoły, zobaczymy cos pielegniarka zasugerowała jeszcze o ubezpieczniu szkoły ze moze z tego, kazali mi sie zgłosic do jakiejs Paniz Rady rodziców bez podania do niej kontaktu telefonicznego. Jak rozumiem mam jej szukac po całym miescie emotka Wychowawczyni ma cos wspomoc i sie dowiedziec . Dzieki Alu i daga za odzew. Czekam do poniedziałku. Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916911 Napisano: 13.09.2014 15:19:11 w Konkursowiczki w ciąży
emotka wiecie ja sama sie tez ucze i czytam, i jak najbardziej naturalnie próbuje,i wiem ze nadal nie wiele wiem i chce jak najmniej byc uzalezniona od koncernów farmaceutycznych. Moja szwagierka ostatnio skwitowała , ze boi sie tej mojej naturalnosci, oczywiscienie ma co przeginac i w jedna i w 2 strone trzeba znac umiar i wiem ze jak bedzie konieczny antybiotyk to na pewno podam, mam teraz mocno zachowawcze podejscie. Fajne jest forum z którego staram sie czerpac wiedze:) szkoda ze nie umiem zrezygnowac z glutenu i kazeiny..:/

Kali jak zrobisz to mi tez podeslij:) u mnie w tym roku kiepsko kilka sloikow soku z malin, za rok sie poprawie:) to moje pierwsze zaprawy:)

Przykład Oli po osttanich biegunkach mega odparzona pupa czerwona, pediatra od razu masc ze sterydami i debridat, który jest bardziej na ulewanie wymioty - nie kupiłam zadnego - po 2 dniach sladu nie było na pupie wietrzenie, mycie wodą, nie wiem czemu Ci lekarze wszystko przepisuja z naddatkiem.

za to mam problem z ubieraniem, jakos tak chłodawo nie umiem;] ubieram zazwyczaj na cebulke , ale bardziej na ciepło niz na chłodno:/ choc zdaje sobie sprawe z hartowania

W ogole po skonczeniu kp chciałąbym odrobaczyc całą rodzinę, podobno mamy w sobie mnostwo pasozytów Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916771 Napisano: 12.09.2014 22:42:15 w Konkursowiczki w ciąży
a ja sie zastanawiam nad miodem manuka 400, najlepszy tran to chyba Kirkmana i daje efekty, zamowiłam dzis syrop z aceroli i aloesu 100%, młodemu cos wyszło w układzie moczowym czekam na posiew, daje mu do picia sok z zurawiny i pogryza zurawinę, starszak na roczek Ola złamał reke - jednym slowem mam wesolo:) o pyłku wiele dobrego slyszałam, ale jeszcze nie uzywałam. Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916756 Napisano: 12.09.2014 22:06:11 w SZUKAM....
jak to jest z ubezpieczeniem w szkole? syn poszedl do 1 klasy, niefortunnie na zajeciach wf złamał reke, podobno ubezpieczenie w szkole jest od 1 pazdziernika, przedszkolne było do konca sierpnia? czy to mozliwe ze dziecko przez miesiac wrzesien nie jest objete zadnym ubezpieczeniem?
Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916708 Napisano: 12.09.2014 20:14:35 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
kaufland i gilette Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5916675 Napisano: 12.09.2014 18:52:15 w Konkursowiczki w ciąży
my mielismy micro - naprawde polecam. Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5914391 Napisano: 08.09.2014 21:00:21 w NA CO CZEKAMY?
a Neutrogena Natura juz była? Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5913917 Napisano: 07.09.2014 14:45:04 w Konkursowiczki w ciąży
mysle ze 80 bedzie za duza 74 bedzie idealna, ja mam dla Ola jednoczesciowy kaxa i 2-u czesciowy H&M, Kaxs 80 jest jeszcze za duzy, a Oli za kilka dni ma rok, H&M mam 86 i tez przyduzawy ale do zimy jeszcze trochę

np do auta przyda sie 2- u czesciowy, na spacer zeby ciepło nie uciekalo jednoczesciowy

obecnie wystawiam kombinezony zobacze ja ze sprzedaza Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5913461 Napisano: 05.09.2014 19:09:24 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
koszulki z hita Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5913456 Napisano: 05.09.2014 18:56:32 w Biedronka
tylko koszulka:( Wyświetl w wątku >>
0 0

bridget

#5913227 Napisano: 05.09.2014 13:22:36 w Gratulacje! Dla wygranych!
tygrysek82bu napisał(a):

maria1980 napisał(a):

kammaro napisał(a):

leelee napisał(a):

Emocje już opadły... Londyn Lady Gaga emotka emotka Marzenia się spełniają! Informowali wczoraj emotka

G_R_A_T_K_I emotka

I ja też GRATULUJĘ serdecznie emotka emotka emotka

Gratki dla ziomala! emotka emotka emotka emotka

Gratulacje:) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0