Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
mozna poczytac http://www.integr...tegracja_sensoryczna kiedys robiłam test ze stronki własnie
zaburzenia IS ma wiele dzieci odbija sie to chociazby na grafomotoryce, np Wiktor ma zaburzenia jeszcze dotykowe, nie lubi jak sie go dotyka,codziennie mowi ze mama ktos mnie dotknal plecakiem, albo ze on przypadkiem dotknał kogos/czegos, do tego nie umie sie koncentrować , skupiac uwagi i jest bardzo impulsywny, niecierpliwy, szybko sie nudzi- nigdy nie przepadal za zabawami ruchowymi, jest w nich bardzo ostrozny, wrecz zachowawczy, do tego nie zawsze panuje nad tonem glosu, manualne rzeczy nigdy nie były jego konikiem, do tego te histerie na tle burzy, ale dziecko mi dojrzewa i sie zmienia, wiec podejrzewam ze z wiekszosci wyrosnie niebawem:)). Staram sie go stymulowac bo i próbowalismy z piłka nozna i akrobatyka ( nacisk na skakanie na trampolinie i zabawy ruchowe ) i zrobił bardzo duze postepy koordynacyjne.
IS to nie jest nic złego, niektórzy tak naprawde nie wiedza co to jest:)a chodzi o stymulacje zmyslow poprzez odpowiednio dobraną zabawę, etc.
Przykład z wczoraj rysował szlaczek taka literka O na gorze z takim "czyms" ( jeden szlaczek cwiczylismy ponad 2h - a i tak niewielki postep), literki te miały sie ze soba laczyć ( czyli miały byc rysowane na zasadzie nieodrywania reki) to czasem zapominał to "cos" albo rysował z innej strony, literke O prosiłam by rysował od góry, przeciwnie do kierunku wskazówek zegara - a i tak za kazdm razem robi to po swojemu i wychodzi mu z O - stozek:), zdarzyło sie ze narysował literke "I" bo zapomniał ze miał rysowac O, jak ma sam siedziec przy szlaczach nie zrobi nic. Zauwazyłam, ze w ogole nie korzysta z przykładu, nie wzoruje sie na nim. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 12 razy.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no własnie rozmawiam juz 2 dni ze szkołą i przedszkolem niczego nowego to nie wniosło, w poniedziałek ma sie cos wyjasnic, ale dali mi do zrozumienia ze dziecko jakoby na ten okres nie ma ubezpieczenia, ze jakby był w 2 klasie miałby ciagłosc ze szkoły, zobaczymy cos pielegniarka zasugerowała jeszcze o ubezpieczniu szkoły ze moze z tego, kazali mi sie zgłosic do jakiejs Paniz Rady rodziców bez podania do niej kontaktu telefonicznego. Jak rozumiem mam jej szukac po całym miescie
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kali jak zrobisz to mi tez podeslij:) u mnie w tym roku kiepsko kilka sloikow soku z malin, za rok sie poprawie:) to moje pierwsze zaprawy:)
Przykład Oli po osttanich biegunkach mega odparzona pupa czerwona, pediatra od razu masc ze sterydami i debridat, który jest bardziej na ulewanie wymioty - nie kupiłam zadnego - po 2 dniach sladu nie było na pupie wietrzenie, mycie wodą, nie wiem czemu Ci lekarze wszystko przepisuja z naddatkiem.
za to mam problem z ubieraniem, jakos tak chłodawo nie umiem;] ubieram zazwyczaj na cebulke , ale bardziej na ciepło niz na chłodno:/ choc zdaje sobie sprawe z hartowania
W ogole po skonczeniu kp chciałąbym odrobaczyc całą rodzinę, podobno mamy w sobie mnostwo pasozytów Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 5 razy.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 3 razy.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
np do auta przyda sie 2- u czesciowy, na spacer zeby ciepło nie uciekalo jednoczesciowy
obecnie wystawiam kombinezony zobacze ja ze sprzedaza Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane