Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
bridget
Postów 5955
Data rejestracji 11.08.2009
Punkty karne 0
Konkursy dodane
no upały straszne rano jeszcze daje Wikiego rade do przedszkola zaprowadzic po 3 jak go odbieram powrót czasowo 2x dłuzszy, a ja sapie jak lokomotywa, ze najchetniej sama bym do basenu wskoczyła;] Wyświetl w wątku >>
Jeżeli nie potrafisz kogoś zrozumieć, załóż jego buty, przejdź jego drogę i spójrz jego oczami, a dopiero później oceniaj !!
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cos czuje ze z wozkiem na rossmannie nie ma szans, nawet jak teraz było 100 kubeczkow z aventu sie nie załapałam:) to jak loteria widze:) Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
agusia to sie do mojej tesciowej nie nadajesz, pedantka jakiej mało , mieszka w sumie z tesciem w domku 5 pokoi, ma 3 wnuków, z czego my jestesmy ok 4 razy do roku bo bym nie wytrzymała, cała spieta tam jestem i patrze czy dziecko czegos nie wylało, nie nakrusyzło juz prawie je z talerzem pod broda, ostatnio w sobote zbiło lampke od szampana na jej cudyn obrus w salonie to jej wyraz twarzy mowił swoje, dzieci biegały po ogrodzie, to najchetniej przywiazałaby je do krzesełek i zakneblowała i tylko wciaz mi strofowała dziecko, Wiki do nich jak do ognia, z rezerwa straszna, ja w jego wieku zostawałam chetnie u babci i kuzynowstwa a on nie i wcale mu sie nie dziwie. Polonistka od 7 bolesci:/ Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Agusia gratuluje postepów, malutka mam nadzieje ze szybko sieuporacie z cwiczeniami i wszystko bedzie oki. Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
na razie mam 1 butelke własnie dr browna, czyli alternatywna wziasc TT?
Kali a Ty nivea pod loterie:P kupujesz:)
czyli proszek traktowac pozniej płynem do płukania.... Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
wiem ze nie mam szczoteczki do włoskow, kosmetykow , pieluch, termometru - dajcie znac jakie najlpesze na poczatek, jak sie ogarne napisze co mam i powiecie co dokupić.
Kregosłup juz mnei boli na maxa, wczoraj mineła nasza 1 rocznica slubu w sobote było garden - party, czas zleciał szybko, bylismy w ikei kilka cenzura kupilismy chcemy jeszcze komode, chciałabym zamienic pokoje dzieci, ale małz niechetny mowi ze za 2 lata:/
czy butelki dr Browna sa oki? jaka wziasc na poczatek? Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
my mamy wygraną ale nei wiem co, bo z racji nie podania emaila Pan wysłał poczta i nie chciał zdradzic nagrody Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tylko nie wiem jak w tym 2 podejdą, po kwasie z lekarką jak traktuja jej pacjentki i czy to ma w ogole znaczenie, no i w przypadku gdy cos złego sie dzieje z dzieckiem tfu tfuu po porodzie to i tak musza je odwiezc do ZG, bo tylko on jest przystosowany i ma jakis tam nei wiem czy 2 czy 3 stopien opieki neonantologicznej. Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak bo u mnie wygrana z 21 Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w 1 ciazy trafiłam z wysokim cisnieniem, obrzekami stóp i wymiotami. Moj lekarz zbagatelizował juz na koniec usg i tylko ktg ktg....dostałam jakies zastrzyki na obnizenie zawartosci wody w organizmie, trafiłam na patologie , w nocy dostałam wysokiej goraczki prawie 40 i dreszcze, poszłam do połoznej na dyzurze po termometr, miała przyjsc do mnie to poszła sobie spac i mnie olała, dała mi 2 koc do przykrycia. Pozniej juz było tak zle ze cały oddział na nogi postawili, okazało sie ze mam stan przedrzucawkowy, do tego odmieniczkowe zapalenie nerek które sie rozwineło, bo po co tez jakies usg zrobic nie? i miałam szybka cc, do tego juz wody zielone, jak czytałam to bardzo zle mogło sie konczyc i teraz musze obserwowac wyniki, cisnienie obrzeki, wtedy owszem nie miałam bialka w moczu, a cisnienie ujawniło sie w tym dniu przed porodem.
Teraz bedac w szpitalu w 12 tyg, zapominali o lekach, o usg musiałam sie prosic mimo ze na obchodzie zalecili, to miałam je np wykonywane o 22 godzinie. To szpital największy na całe województwo i mam wrazenie ze nie ograniaja, do tego zamiast przy kolejnej wizycie sprawdzic dziecko dokładnie pod wzgledem usg z 2 razy to zrobili to raz nastraszyli mnie markerami chorób genetycznych ze takie zauwazyli, zestresowali i jeszcze psychologa podesłali które nastawiał mnie na chore dziecko i opieke nad nim i jakies hospicja...
W Sulechowie swietne połozne, w 20 tyg 3 x dziennie szybkie ktg zeby posłuchac bicia serduszka, sale 2 osobowe wszystkie, miłe połozone, niczego nie musiałam prosic, wrecz przeciwnei zalecali wiecej badan by pacjentke sprawdzić bo i nerki mi badano, co 2 dzien badanie ginekologiczne, czy nie ma rozwarcia, czy szyjka sie nie skraca, brali po kolei kazda pacjentkę. Wyświetl w wątku >>
bridget
Postów 5955
Punkty karne 0
Konkursy dodane
W ogole to troche jestem zła bo jezdze 30 km do lekarza do maista w kt chciałam rodzic i w kt w szpitalu jest , a raczej był moj lekarz. Kontrakt jej sie własnie skonczył, nowego nie podpisała i chyba sie tam troche scieła. W ZG mam szpital po 2 stronie ulicy ale bardzo sie zraziłam do lekarzy, poza tym remontu to on dawno nie widział, w Sulechowie jest piekny oddział nowy ginekologiczno- połozniczy, odznaczony nawet jakimis certyfikatami, ale ma gorszy stopien pod wzgledem opieki neonantologicznej niemowlat i mam zagwozdkę. Wszystkie sale sa tam 2 -u osobowe z łazienkami-bezpłatne ( ogolnie wieksze jest zainteresowanie pacjentem) w ZG to masówka - zapominaja czasem o pacjencie, poza tym po 1 porodzie cc zawsze kieruja na 2 cc jak rozmawaiłam z lekarką, boja sie powikłan, gdyby cos pusciło w trakcie porodu, a w Zg moga mni zakwalifikowac do sn a boje sie strasznie...
Abodak to mamy dzieci niemal w tym samym wieku, bo Wiki w pazdzierniku 6 lat skonczy. Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 3 razy.