Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
mia
Postów 17547
Data rejestracji 04.05.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Cytat: jak mnie wkurzy...
Opowiedz Panu Bogu o swoich planach na przyszłość, a rozbawisz Go do rozpuku...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Nie no, koty są cudowne - mają swoją indywidualność... normalnie są podobne do ludzi, tylko bardziej szczere w swoich zachowaniach...
Ja szefowi nie nasikam na biurko jak mnie wkurzy, choć życzę mu rychłego zgonu a co najmniej gipsu, a mój kot by to spoko zrobił
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Miałam właśnie napisać, że świetnie się bawię, czytając ten wątek, jako że nie biorę w tym konkursie udziału
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Koty ogólnie są mocne... pamiętam, jak kiedyś usprzątałam się przed świętami wielkanocnymi i w końcu padłam w fotelu z satysfakcja patrząc na posprzątany salon, a wtedy mój śp. już kot zebrał się, żeby wskoczyć na parapet. Aliści łapy mu się obsunęły i ratując się zwalił mi cztery doniczki z kaktusami na dywan.
P.S.
Może powinnam to raczej wstawić w dziale na poprawę humoru?
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Z Posti?
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Pytam, bo ułożyłam hasło, gdzie wspomniane walentynki występują w środku i obawiam się, że nawet jak wpiszę prefiks wSPAniałe walentynki, to i tak mi odrzucą jako niezgodne z regulaminem...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Oczywiście nie pole równa się połowie obwodu, tylko polowe obwodu wykorzystuje się we wzorze...
Zadanie wychodzi też z twierdzenia Pitagorasa (układ równań dla dwóch trójkątów prostokątnych), tylko wynik na razie mi się średnio podoba - wychodzi mi c=PIERWIASTEK(a2+b2-6/5ab).
Może by tak ktoś sprawdził czy dobrze.
Aha, a2 oznacza a do kwadratu, b2 - b do kwadratu. Wyświetl w wątku >>
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Dzięki - ta uwaga o łuku bardzo mi pomogła
Szkoda tylko, że wcześniej już dzisiaj pewnie schrzaniłam zaznaczanie, a myślę, że w niedzielę była stosunkowo mała konkurencja...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Ja też dostałam post od Karolci - rozumiem, że mam być dumna?
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Greg, moje dzieci tez są tak wychowane, że nad każdym zwierzakiem potrzebującym pomocy się pochylą i nie przejdą obojętnie... U nas w domu były już i małe jeże potrzebujące pomocy, i kosy, które wypadły z gniazda (i niestety nie udało im się już pomóc), o kotach nie wspomnę... Ale są tak wychowane, bo ja tak samo czuję, bo maja takich, a nie innych rodziców - podobnie jak Twoje dzieci. Te dzieci z głośnego filmu w necie, gdzie czterolatek rzucał kotem, a straszy to filmował, tez miały rodziców, ale oni im nie wpoili tzw. ludzkich uczuć do zwierząt, bo prawdopodobnie sami ich nie mają.
Najpierw trzeba by zmienić mentalność dorosłych, a to jest nierealne - już nierealne. Chyba, że pomoże tu jakiś marsz milczenia, w co jednak wątpię (obym się myliła).
I ja tu widzę największą (acz nie spełnioną na razie) rolę szkoły i ... kościoła. Niestety w szkołach w kwestii wychowania, jak wiadomo jest raczej coraz gorzej, a księża z ambony w kwestii zabijania wolą krzyczeć o in vitro, zamiast poruszyć temat naszych braci mniejszych...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Greg, ale to jest - ma być - marsz milczenia...
A co do reszty oczywiście się z Tobą zgadzam... Wyświetl w wątku >>
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Żałuję, że nie mieszkam w żadnym z tych miast...
I żałuję, że wrzuciłam ten link: http://demotywatory.pl/2711906/Obojetnosc
Makabra...
I pomyśleć, że o czymś takim mówi się zezwierzęcenie... należałoby chyba raczej zludzienie
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Też się podpinam pod to pytanie - czy np. te małe dezodoranty (roll-on) łapią się pod tę linią?
na obrazku ich nie ma, ale byłam pewna, że tak, a teraz po kolejnych porażkach zwątpiłam...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
No przy 1) to można by skorzystać z tego, że ponieważ 11a+7b z założenia dzieli się przez 13, a 13a+13b w sposób oczywisty dzieli się przez 13 (jako iloczyn liczb 13 i (a+b) ), więc różnica tych dwu też musi się dzielić przez 13, a różnica to jest dokładnie 2a+6b=2(a+3b).
Ponieważ 2 nie dzieli się przez 13, więc musi się dzielić a+3b.
Czy to Ci wystarcza? Wyświetl w wątku >>
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
No czyli jednak - dzięki za odpowiedź, bo ja się kompletnie nie orientuję... nie mam małych dzieci
Ale z zestawu bardzo się cieszę, bo na ich stronie wyczytałam, że polecają te proszki też dla alergików, a u nas cała rodzina alergiczna...
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
Super! Czyli miałam czuja, że dzisiaj w Intermarche nie kupiłam proszku!
Ale to jest warte aż 63 złote? Takie mają ceny w tej marce?
mia
Postów 17547
Punkty karne 0
Konkursy dodane 40
U mnie niestety jeszcze nie dowieźli...
Jak ktoś odbierze zestaw Lovela, to napiszcie co tam jest, bo jestem bardzo ciekawa