Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika mia

mia

#4138529 Napisano: 13.02.2011 07:43:33 w Wkurza mnie...
kaki76 napisał(a):

mia napisał(a):

kaki76 napisał(a):

Ja pamietam jak mieszkałam z rodzicami mieli takiego kota dachowca biało - czarny Klemens mu dali na imię .Ten kot mnie nie cierpiał podobnie zresztą jak ja jego , zawsze sikał mi do butów i na plecak do szkoły.Musiałam wszystko chować po szafkach i nikt mi nie powie , ze koty to nie sa mściwe bestie , które nie maja rozumu

Nie no, koty są cudowne - mają swoją indywidualność... normalnie są podobne do ludzi, tylko bardziej szczere w swoich zachowaniach...
Ja szefowi nie nasikam na biurko jak mnie wkurzy, choć życzę mu rychłego zgonu a co najmniej gipsu, a mój kot by to spoko zrobił emotka

kurde to aż tak wrednego masz szefa , że mu tak zle zyczysz?

Cytat: jak mnie wkurzy... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4138506 Napisano: 13.02.2011 07:34:49 w Wkurza mnie...
kaki76 napisał(a):

Ja pamietam jak mieszkałam z rodzicami mieli takiego kota dachowca biało - czarny Klemens mu dali na imię .Ten kot mnie nie cierpiał podobnie zresztą jak ja jego , zawsze sikał mi do butów i na plecak do szkoły.Musiałam wszystko chować po szafkach i nikt mi nie powie , ze koty to nie sa mściwe bestie , które nie maja rozumu

Nie no, koty są cudowne - mają swoją indywidualność... normalnie są podobne do ludzi, tylko bardziej szczere w swoich zachowaniach...
Ja szefowi nie nasikam na biurko jak mnie wkurzy, choć życzę mu rychłego zgonu a co najmniej gipsu, a mój kot by to spoko zrobił emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4138500 Napisano: 13.02.2011 07:32:36 w TESCO konkursy
magnus napisał(a):

keiti78zg napisał(a):

jackk76 napisał(a):

Powalony jest ten konkurs

mało powiedziane hehe , konkurs dla najbardziej wytrwałych:) a jak o 20?

Ale ile kaw można kupić ??

Dobrze,że z Jedynkami nie ma takich szopek.

Miałam właśnie napisać, że świetnie się bawię, czytając ten wątek, jako że nie biorę w tym konkursie udziału emotka , ale przypomniałeś mi o jedynkach... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4138405 Napisano: 13.02.2011 06:59:11 w Wkurza mnie...
fryz napisał(a):

kaki76 napisał(a):

wkurzyłam się strasznie hodowałam tyle czasu kwiata a moje dziecko go zniszczyło ale na dokładke ratując kwiatka złamałam paznokieć i to bolesne było , tyle pracy i czasu a moje dziecko w ciągu sekundy to zniszczyło emotka emotka

Znam to uczucie emotka Po 3 latach storczyk mi juz prawie zakwitl, juz paczki wypuscil, a moj wredny kot odgryzl w nocy cala galazke emotka

Koty ogólnie są mocne... pamiętam, jak kiedyś usprzątałam się przed świętami wielkanocnymi i w końcu padłam w fotelu z satysfakcja patrząc na posprzątany salon, a wtedy mój śp. już kot zebrał się, żeby wskoczyć na parapet. Aliści łapy mu się obsunęły i ratując się zwalił mi cztery doniczki z kaktusami na dywan. emotka Myślałam, że padnę - sprzątanie znowu i szczątki moich pięknych kaktusów... emotka Byłam tak wściekła, że przylałam kotu ścierką, a on... z zemsty nasikał mi na środek dywanu... emotka No comments.
P.S.
Może powinnam to raczej wstawić w dziale na poprawę humoru? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4138307 Napisano: 13.02.2011 06:19:47 w TESCO konkursy
yaro2004 napisał(a):

zyziak napisał(a):

juz mi nerwy puszczają aby dotrwać tylko do jutra i zadzwonić do Nestle i RSCG i ciekawe co powiedzą na te praktyki emotka

Wysłać Ci herbate z melisa ? emotka

Z Posti? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4138301 Napisano: 13.02.2011 06:18:52 w skojarzenia
0 0

mia

#4138230 Napisano: 13.02.2011 05:55:16 w TESCO konkursy
Czy dobrze rozumiem, że hasło na wSPAniałe walentynki trzeba koniecznie zacząć od słów wSPAniałe walentynki?
Pytam, bo ułożyłam hasło, gdzie wspomniane walentynki występują w środku i obawiam się, że nawet jak wpiszę prefiks wSPAniałe walentynki, to i tak mi odrzucą jako niezgodne z regulaminem... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4137347 Napisano: 13.02.2011 11:03:40 w Pomocy!!!!
mia napisał(a):

A 2) jest maksymalnie proste, pod warunkiem, że korzysta się ze wzoru Herona na pole trójkąta - to znaczy pole równa się połowie obwodu emotka

Oczywiście nie pole równa się połowie obwodu, tylko polowe obwodu wykorzystuje się we wzorze... emotka
Zadanie wychodzi też z twierdzenia Pitagorasa (układ równań dla dwóch trójkątów prostokątnych), tylko wynik na razie mi się średnio podoba - wychodzi mi c=PIERWIASTEK(a2+b2-6/5ab).
Może by tak ktoś sprawdził czy dobrze.
Aha, a2 oznacza a do kwadratu, b2 - b do kwadratu. Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4137278 Napisano: 13.02.2011 10:20:12 w Pomocy!!!!
czarnygreg napisał(a):

Mia! ależ mi zaimponowałaś! emotka

emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4137138 Napisano: 13.02.2011 08:48:44 w Konkursy z dużą ilością nagród
majonez napisał(a):

Dziś włączam gre DOVE o 9:00 a tam komunikat

http://pctr.pl/obrazek/koszulkado.jpg

Wczoraj przestałem zaznaczać krem bo jest z czerwonym listkiem a na rysunku pokazowym jest inny i zaznaczyłem 5 produktów co są w kółkach, bez tego na dolnej półce po lewej. Za mały jest i nie rzuca się w oczy

Myślę że ten produkt na przedostatniej półce ze znakiem zapytania też jest okej bo ma taki ciemno niebieski łuk co ten na przedostatniej półce pierwszy z lewej. Próbujcie

http://pctr.pl/obrazek/11zqz.jpg

Powodzenia

PS Ktoś wie jak dodawać kolejne zdjęcia do SAGA VITA-MINKI?

Dzięki - ta uwaga o łuku bardzo mi pomogła emotka
Szkoda tylko, że wcześniej już dzisiaj pewnie schrzaniłam zaznaczanie, a myślę, że w niedzielę była stosunkowo mała konkurencja... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136948 Napisano: 12.02.2011 10:49:17 w Wkurza mnie...
Przepraszam, nie zacytowałam wcześniej wypowiedzi Greg i wyszło kompletnie bez sensu... emotka
Ja też dostałam post od Karolci - rozumiem, że mam być dumna? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136937 Napisano: 12.02.2011 10:45:41 w Wkurza mnie...
W sumie to wszystko jest bez sensu... emotka
Greg, moje dzieci tez są tak wychowane, że nad każdym zwierzakiem potrzebującym pomocy się pochylą i nie przejdą obojętnie... U nas w domu były już i małe jeże potrzebujące pomocy, i kosy, które wypadły z gniazda (i niestety nie udało im się już pomóc), o kotach nie wspomnę... Ale są tak wychowane, bo ja tak samo czuję, bo maja takich, a nie innych rodziców - podobnie jak Twoje dzieci. Te dzieci z głośnego filmu w necie, gdzie czterolatek rzucał kotem, a straszy to filmował, tez miały rodziców, ale oni im nie wpoili tzw. ludzkich uczuć do zwierząt, bo prawdopodobnie sami ich nie mają. emotka
Najpierw trzeba by zmienić mentalność dorosłych, a to jest nierealne - już nierealne. Chyba, że pomoże tu jakiś marsz milczenia, w co jednak wątpię (obym się myliła).
I ja tu widzę największą (acz nie spełnioną na razie) rolę szkoły i ... kościoła. Niestety w szkołach w kwestii wychowania, jak wiadomo jest raczej coraz gorzej, a księża z ambony w kwestii zabijania wolą krzyczeć o in vitro, zamiast poruszyć temat naszych braci mniejszych... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136715 Napisano: 12.02.2011 09:45:44 w Wkurza mnie...
czarnygreg napisał(a):

a do mnie żadne marsze i w ogóle szumne akcje z których nic nie wynika nie przemawiają, w ogóle takie głośne parady to wydają mi się okazją żeby poniektórzy poszaleli z transparentami,
przemawia do mnie codzienna, spokojna praca z dzieckiem, uczenie go wrażliwości i empatii,
rozejrzenie się wokół siebie, zlikwidowanie kul z rybkami, niekupowanie rybek tzw Nemo( błazenków) i trzymanie ich w słodkiej wodzie, obowiązkowa sterylizacja psów i kotów, uczenie dzieci opieki nad zwierzęciem i ograniczenie dostępności zwierząt dla wszystkich,
troszkę edukacji i będzie ok,
natomiast marsze, krzyki-to budzi niechęć i agresję

Greg, ale to jest - ma być - marsz milczenia... emotka
A co do reszty oczywiście się z Tobą zgadzam... Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136697 Napisano: 12.02.2011 09:39:29 w Wkurza mnie...
kundzia87 napisał(a):

to jest temat, który najbardziej od dłuższego czasu mnie wkurza i zmartwia..Dlatego Forumowicze przypominam i zachęcam! http://www.facebo...9491051449865?v=wall

Żałuję, że nie mieszkam w żadnym z tych miast...
I żałuję, że wrzuciłam ten link: http://demotywatory.pl/2711906/Obojetnosc
Makabra... emotka będzie mi się chyba śniło w nocy...
I pomyśleć, że o czymś takim mówi się zezwierzęcenie... należałoby chyba raczej zludzienie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136666 Napisano: 12.02.2011 09:29:50 w Konkursy z dużą ilością nagród
majonez napisał(a):

Powiedźcie które to są produkty z Linii Pielęgnacyjnej Dove?

Na zdjęciu pokazują takie
http://pctr.pl/obrazek/12zhz.jpg

ale jak zaznaczam 5 produktów, w tym krem (w grze jest z czerwonym listkiem) to myślę że to błędne bo udaje mi się to zawsze około 7-8 sekund po 9:00 i nigdy nie wygrywam

Jak ktoś wygrał to niech powie jakie produkty zaznaczał, czy te w kółkach są prawidłowe?

http://pctr.pl/obrazek/11zqz.jpg

Też się podpinam pod to pytanie - czy np. te małe dezodoranty (roll-on) łapią się pod tę linią?
na obrazku ich nie ma, ale byłam pewna, że tak, a teraz po kolejnych porażkach zwątpiłam...
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136461 Napisano: 12.02.2011 08:19:11 w Pomocy!!!!
A 2) jest maksymalnie proste, pod warunkiem, że korzysta się ze wzoru Herona na pole trójkąta - to znaczy pole równa się połowie obwodu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136437 Napisano: 12.02.2011 08:14:37 w Pomocy!!!!
ksantypa napisał(a):

szukam kogos dobrego z maty, kto pomoze mi rozwiązac zadania

1.udowodnij , że jesli 11a + 7b dzieli się przez 13 , to równiez a + 3b dzieli sie przez 13

2.dane sa dwa boki trojkata a i b oraz jego pole równe 2/5 ab.Oblicz długosc boku c.

3.pierwsza cyfrą liczby sześciocyfrowej jest 3 , jeżeli cyfre te przesuniemy z pierwszego miejsca na ostatnie to otrzymamy czwartą część pierwszej liczby.Co to za liczba

4.Wyznacz wszytkie liczby naturalne równe potrójnej sumie swoich cyfr.

Dla mnie to ciemna magia a syn nie może sobie znimi poradzić

No przy 1) to można by skorzystać z tego, że ponieważ 11a+7b z założenia dzieli się przez 13, a 13a+13b w sposób oczywisty dzieli się przez 13 (jako iloczyn liczb 13 i (a+b) ), więc różnica tych dwu też musi się dzielić przez 13, a różnica to jest dokładnie 2a+6b=2(a+3b).
Ponieważ 2 nie dzieli się przez 13, więc musi się dzielić a+3b.
Czy to Ci wystarcza? Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136319 Napisano: 12.02.2011 07:43:14 w Rossmann
m3107 napisał(a):

mia napisał(a):

karkocka napisał(a):

mia napisał(a):

karkocka napisał(a):

Dzisiaj już odebrałam nagrody z konkursu noworocznego emotka

U mnie niestety jeszcze nie dowieźli...
Jak ktoś odbierze zestaw Lovela, to napiszcie co tam jest, bo jestem bardzo ciekawa emotka

odebrałam właśnie Lovele
płyn do płukania 2 l
mleczko do prania do białgo 1,5 l
proszek do prania do koloru 1,8 kg

Super! Czyli miałam czuja, że dzisiaj w Intermarche nie kupiłam proszku! emotka
Ale to jest warte aż 63 złote? Takie mają ceny w tej marce? emotka

proszki o tej gramaturze to cena ponad 20 zł za paczke, mleczko tez cos kolo tego, za plyn tez jakos placilam koło 20 zł, czyli by sie zgadzalo

No czyli jednak - dzięki za odpowiedź, bo ja się kompletnie nie orientuję... nie mam małych dzieci emotka
Ale z zestawu bardzo się cieszę, bo na ich stronie wyczytałam, że polecają te proszki też dla alergików, a u nas cała rodzina alergiczna... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136291 Napisano: 12.02.2011 07:34:33 w Rossmann
karkocka napisał(a):

mia napisał(a):

karkocka napisał(a):

Jak ktoś odbierze zestaw Lovela, to napiszcie co tam jest, bo jestem bardzo ciekawa emotka

odebrałam właśnie Lovele
płyn do płukania 2 l
mleczko do prania do białgo 1,5 l
proszek do prania do koloru 1,8 kg

Super! Czyli miałam czuja, że dzisiaj w Intermarche nie kupiłam proszku! emotka
Ale to jest warte aż 63 złote? Takie mają ceny w tej marce? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

mia

#4136242 Napisano: 12.02.2011 07:16:04 w Rossmann
karkocka napisał(a):

Jak ktoś odbierze zestaw Lovela, to napiszcie co tam jest, bo jestem bardzo ciekawa emotka Wyświetl w wątku >>
0 0