Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika dolly

dolly

#5863254 Napisano: 16.05.2014 22:32:08 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

ee ja też 2, więc powinno być 6 emotka

no i jest emotka

dzasmina napisał(a):

http://butelkidok...ia.pl/formularz.html
nie wiem czy było, a może któraś skorzysta. od 13.05 dla pierwszych 25 osób w każdym sklepie. mam nadzieję, że coś zostało

Dzasmina, a Ty jak sie czujesz? juz blizej jak dalej z tego co kojarze emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5862698 Napisano: 15.05.2014 23:19:33 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

dolly napisał(a):

koper napisał(a):

Czy mi się tylko wydaje, czy Ty masz już 4 karniaki za te ogłoszenia w nieodpowiednich wątkach?

nie wydaje CI sie.... wystarczy klinkac przycisk "zgłoś" po prawej stronie i poleci stąd.

dwa razy już zgłaszałam tym przyciskiem i nadal jest...

ja tez dwa i dlatego juz ma 4 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5862695 Napisano: 15.05.2014 23:09:35 w Konkursowiczki w ciąży
koper napisał(a):

Czy mi się tylko wydaje, czy Ty masz już 4 karniaki za te ogłoszenia w nieodpowiednich wątkach?

nie wydaje CI sie.... wystarczy klinkac przycisk "zgłoś" po prawej stronie i poleci stąd. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861744 Napisano: 14.05.2014 00:56:20 w Konkursowiczki w ciąży
pozna pora, można pisać jak się chce emotka
Nie wiem, jakies to mało racjonalne dla mnie, ale skoro, "trafil" to może cos w tym jest emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861742 Napisano: 14.05.2014 00:44:45 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

(...) A był to świetny specjalista (płeć Bartusia określił najpierw po mózgu, później tylko się upewniał), wiec wierze mu

buahah Kalisto, mozg mężczyzny rozni się od kobiety to fakt, ale żeby az tak, by okreslic plec dziecka??? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861723 Napisano: 13.05.2014 23:08:50 w Konkursowiczki w ciąży
malenka89 napisał(a):

ale w 12-13 tyg też? emotka

zastanawiam się czy da radę, bo ja ogólnie mam lekko wystający brzuszek z tłuszczykiem emotka

też, też, wszystko bedzie cacy, nie takie tłuszczyki badają emotka
Z krwi robisz tylko wtedy, gdy lekarz ewidentnie Ci to zaleci, a nie zaproponuje- jezeli przezierność karkowa nie jest w normie- to badanie jest dodatkowo płatne, wiec niektorzy zalecaja ot tak- i wyjonuje sie je od razu po usg Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861706 Napisano: 13.05.2014 22:37:09 w Konkursowiczki w ciąży
malenka89 napisał(a):

a one też są robione jeszcze wewnętrznie? przeraża mnie fakt, że będę musiała tak leżeć 40 minut emotka

nie emotka przez powłoki brzuszne emotka 40min to max czas, takze sie ie stresuj emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861704 Napisano: 13.05.2014 22:35:47 w Konkursowiczki w ciąży
malenka89 napisał(a):

Ja póki co miałam robione usg co wizytę (raz w miesiącu)i pewnie jeszcze przez jakiś czas tak będę miała z racji obumarcia poprzedniej ciąży.

A to usg genetyczne to lekarz mi mówił, że jest dokładniejsze, są mierzone różne wymiary, więc pewnie czymś tam się różni od standardowego usg na wizycie u ginekologa.

o to mi wlasnie chodzilo, ze niektorzy lekarze robia usg co wizyte, mimo braku wskazan.
Ja tak jak pisalam mialam robione tylko te obowiązkowe- juz dziewczyny pisaly wyzej, wiec nie chce ich powielac, 3/4d sa dokladniejsze, ale przede wszystkim rozni sie tym ze sa mierzone bardziej szczegolowo wszystkie parametry- dlatego tez nazywa sie genetycznym
Samo badanie niczym sie nie rozni, poza tym, ze i Ty masz radoche, bo widzisz swojego dzidziola "normalnie" a nie w "przekroju"
Powiem szczerze, nie wiem jak jest na nfz, bo ja usg robilam prywatnie, wiec tak czy tak mialabym w 3/4d.
Faktycznie bylo tak, ze po 35rz usg genetyczne jest refundowane przez nfz, ale to tylko dlatego, ze z racji weiku jest wieksze ryzyko nieprawidlowosci, ale nie zdziwie sie jak niedlugo te granice przesuna po 40rz Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861667 Napisano: 13.05.2014 21:43:12 w Konkursowiczki w ciąży
To moze ja sprobuje doprecyzowac:
te badania, ktore pokazalas malenka to sa tzw. usg genetyczne- tak jak w ramce wykonuje sie je w tych tygodniach i to sa te badania 3D/4D ktore wykonywala tez Benasia, ale :
standardowo wykonuje sie 3-4badania usg w czasie ciazy- wlasnie w tych tygodniach, ktore zostaly wytluszczone w badaniach genetycznych. Dodatkowo w 1 badaniu tym miedzy 11-13tyg mozna pobrac krew i zrobic test pappa, ktory ma na celu wykazanie, jakie jest ryzyko wystapienia wad genetycznych.
Ja osobiscie zrobilam dodatkowo tylko usg w ok 7tyg by potwierdzic ciaze i pod dam koniec ok 40tydz, te 3 wszystkie w 3/4d wlasnie.
Ja bym zrobila malenka, ale bez krwi Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5861096 Napisano: 12.05.2014 23:07:52 w Konkursowiczki w ciąży
goralecka napisał(a):

Mam nadzieję, ze nikt na mnie nie nakrzyczy, że się tu udzielam a w ciąży nie jestem emotka Ale potrzebuję porady ubrankowej a Wy jesteście znacznie lepiej obeznane w temacie niż ja. Chciałabym kupić dla rocznego dziecka dres...powiedzmy coś takiego http://www.smyk.c...ubranka-dla-dzieci-p

Najchętniej firm typu Puma, Nike, Reebok..w adidasie odstraszaja mnie te paski na spodniach emotka Problem w tym, ze w sklepach stacjonarnych, w których byłam nie ma działów dziecięcych z takimi rzeczami. Są tylko buty emotka z kolei na allegro widzę mnóstwo dresów, niby oryginalnych. I tak się zastanawiam...czy to naprawdę orygianlne ciuchy tylko sprowadzane z zagranicy lub stare kolekcje?Czy to podróbki a te firmy w ogole nie zajmuja sie produkcja takich malych dresów?
A może wiecie gdzie w Warszawie mogłabym kupić taki dres?
byłabym wdzieczna za wszystkie rady i wskazowki emotka

Sliczny ten dresik emotka Jezeli chodzi o nike to smialo mozesz kupic dzieciaczkowi, nic sie nie bedzie z nim dzialo emotka
Na allegro troche bym sie jednak bala. Mozesz spojrzec w decathlonie, powinni cos miec. Nie wiem jak w factory, nie kojarze.

aneta19790411 napisał(a):

Może ktoś ma jeszcze i trafił na lepszy egzemplarz. Ja za swój nie dałabym 10 zł emotka Na szczęście dostałam w prezencie, więc mi nie szkoda tak bardzo.

nie trafil, nawet nie wiem gdzie lezy teraz, ale gdzies gleboko emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5860662 Napisano: 12.05.2014 00:30:06 w Konkursowiczki w ciąży
Kalisto ja kupilam ostatnio w Lidlu takie paputki za 10zł i moj zboj w nich chodzi emotka a wszystkie inne od razu ida w kat, ciagle musze Go gonic emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5860536 Napisano: 11.05.2014 18:44:54 w Wkurza mnie...
koza.k90 napisał(a):

wydaje mi się, że ona to robi celowo, żeby zrobić Ci przykrość

Mnie sie nie wydaje...zrobila to z premedytacja... rabnieta dziewczyna i tyle. Ja bym probowala odzyskac fotki i juz. Dziewczyne bym olala i zerwala kontakt. Ona czeka na awanture, wiec nie dalabym jej tej satysfakcji Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859848 Napisano: 09.05.2014 12:12:36 w Konkursowiczki w ciąży
kasia19 napisał(a):

dolly dziękuje,ciężkiej pracy nie mam pracuje w sklepie z kosmetykami takim małym więc może wytrzymam emotka

emotka no to luz, pozostaje tylko kwestia wrazliwosci na zapachy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859690 Napisano: 08.05.2014 22:59:05 w Konkursowiczki w ciąży
kasia19 napisał(a):

chodzi o to że od dnia 12.03.2014 zaczęłam okres próbny mam umowe do dnia 11.06.2014.
5 maja dowiedziałam się że jestem w ciąży,nie wiem co mam zrobić z pracodawcą,kiedy ma prawo mnie zwolnić?
7.04.2014 miałam ostatni okres...

NO to trochę patowa sytuacja, bo: (jezeli nic sie nie zmienilo)
nie jestes w tej chwili chroniona i pracodawca nie musi przedluzyc CI umowy z tytulu ciazy, bo w dniu 11.06 Twoja ciaza nie przekroczy 3 miesiaca- stanie sie to dopiero 7.07.
Nie wiem jak ciezka masz prace, ale ja bym raczej nie ryzykowala poinformowaniem pracodawcy- (nie masz takiego obowiazku) i poczekala co bedzie. Jezeli nie przedluzy CI umowy, to i tak by tego nie zrobil wiedzac o Twojej sytuacji. Jezeli przedluzy to juz bedziesz chroniona.

Lilithbb
przy infekcji, troszke sluzu moze byc, gorzej jezeli zauwazylabys krew lub śluz wystepowal dluuugo i "ot tak" Moim zdaniem sudocrem jest silnym kremem i wystarczyloby samo natluszczanie- ja standardowo uzywalam linomagu (zielonego) i nie mielismy w okresie niemowlecym problemow z pupa.
Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859206 Napisano: 08.05.2014 00:05:58 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

dolly, dzięki emotka
Wujek Google mi niczego nie pokazał. Szlag mnie już trafia z nimi. Jak nie flirt, to teraz to. Czas chyba powiedzieć: Żegnaj... emotka

moze poszedl juz spac, moj jeszcze sie kreci, choc z jednym okiem przymknietym emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859204 Napisano: 07.05.2014 23:56:03 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

Heyah i T-mobile. emotka Chyba wywalę wszystkie startery.
Co to jest usługa SUB_SZG_ST z nr 6678?
Niczego nie zamawiałam, a mam sms, że:
Twoje zlecenie automatycznego przedłużenia usługi SUB_SZG_ST będzie realizowane z opóźnieniem i potwierdzone SMSem. Przepraszamy.

Co to %^&*() jest?

https://pl-pl.fac...ts/10151830746273073

http://zapytaj.on...lefonem_w_Heyah.html Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859198 Napisano: 07.05.2014 23:37:04 w Wkurza mnie...
przy wzdeciach pomaga, a pita ot tak powoduje wzdecia emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5859183 Napisano: 07.05.2014 23:06:18 w Wkurza mnie...
Własnie miętę chcialam zaproponować emotka
Ja kilka dni temu kupilam z jakiejs świeżej dostawy, bo tak pieknie pachnie, nawet jak sie otwiera szuflade powyzej tej w ktorej zamieszkala moja mieta emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5858865 Napisano: 07.05.2014 11:52:41 w Leclerc
mia napisał(a):

violetta napisał(a):

mają czas do jutra.

A jednak? Stanowczo nie umiem liczyć. emotka

tylko nie wydaj sie z tym swoim studentom emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5858855 Napisano: 07.05.2014 11:33:23 w Wkurza mnie...
Anonima napisał(a):

wkurza mnie ze kolejny dzien spac nie moge :-[

spróbuj pospać w nocy emotka

A tak serio, to może to na te zmiany pogody... Wyświetl w wątku >>
0 0