Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika dolly

dolly

#5842075 Napisano: 26.03.2014 18:43:48 w DARMOWE minuty i startery
0 0

dolly

#5842069 Napisano: 26.03.2014 18:28:19 w DARMOWE minuty i startery
ma ktos sprawdzonego sprzedawce z allegro sprzedajacego doladowania lub jakas stronke, ale sprawdzona? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5842057 Napisano: 26.03.2014 18:06:51 w Intermarche
czyli tylko Wedel mamy na te chwile? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5841297 Napisano: 25.03.2014 00:18:08 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Przepraszam, ale pierwszy raz nie będę zagłębiała się w tą dyskusję, bo wiem do czego to znowu prowadzi. Ty masz swoje poglądy, ja swoje i niech tak zostanie emotka

Ps lekarzym wbrew pozorom nie opieram się wyłącznie na jednej opinii, bo to moim zdaniem nie jest wtedy żaden argument

Benasia
te ocieplacze są bardzo ciepła, wręcz bym powiedziała, że nawet w zimę bym je założyła. Moim zdaniem na wiosne są za ciepłe

Spoko, mnie juz temat szczepionek meczy, ale jest wazny, wiec warto poznac szczegoly, ktorych bym moze nie znam.

Kalisto
, sprobuj zajrzec glebiej, one tylko na zewnatrz maja wywinieta tak gruba skarpete, w srodku- na tych moro dobrze widac- sa cienkie. O kalosze chodzi oczywiscie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5841259 Napisano: 24.03.2014 21:17:26 w Konkursowiczki w ciąży
wygladaja na sama skarpetowata wkladke, wiec mozesz kupic na podstawie foto. zreszta wyjmiesz jak uznasz ze beda za cieple- koszt takiej skarpety jest niewielki, wiec mozesz zaryzykowac Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5841228 Napisano: 24.03.2014 20:34:20 w Konkursowiczki w ciąży
Benasia, to zalezy jaki ocieplacz- bo sa polarowe- na teraz za cieple- a sa tez z mieciutkiego materialu, ktory teraz sie sprawdzi- choc jak ja bym teraz kupowala, to bym kupila bez ocieplaczy. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5841212 Napisano: 24.03.2014 20:07:11 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Mówisz o odrze, śwince i różyczce ? Możliwe powikłania poszczepienne, są o wiele groźniejsze (i częściej występujące) niż powikłania po tych chorobach. I to nie jest tylko moje zdanie, a nawet lekarzy. Nie zapominajmy o tym, że to, że zaszczepimy dziecko, nie oznacza, że ono nie zachoruje. To jest tak samo ja ze szczepionką na ospe - dziecko może nie zachorować, może przechodzić chorobę lżej, lub zachorować jak i Ci nie szczepieni.
Ja niestety poznałam co może wywołać ta szczepionka w 2 bliskich mi przypadkach i nie zaryzykuje tego na moim dziecku, do czasu, aż jego organizm będzie bardziej dojrzały.
Z szczepieniami na inne groźne choroby nawet nie dyskutuje, ale na to konkretne Bartek będzie zaszczepiony minimum w 3 roku życia.

Kalisto
, to nie jest tak, ze ktos sobie wymysli, ze aaa te i te to zrobimy wtedy i wtedy. Jezeli nie bedziesz puszczac Bartusia do zlobka, to mozesz przesuwac szczepienia, choc przy starszym bracie to jedenak rowniez ryzyko.
Rozumiem, Twoja postawe, bo znasz osoby z reakcjami poszczepiennymi, ale co to znaczy "inne grozne choroby"? skoro uwazasz ze swinka szczegolnie dla chlopcow nie jest grozna?

Lekarza czy lekarzy, (bo nie chcialabym generalizowania) ? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5841074 Napisano: 24.03.2014 13:16:32 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

(...)
MMR zaszczepimy się jak Bartuś będzie miał minimum 3 lata, wg mnie ta szczepionka jest zbyt niebezpieczna i dziwie się, że ciągle jest u nas obowiązkowa u tak małych dzieci.

Te choroby dla malutkich dzieci sa bardzo niebezpieczne, dlatego podaje sie je wczesniej, a nie pozniej.

enia2007 moim zdaniem świetna jest ta bramka emotka

Aaa dziewczyny chyba zdecyduje się na namiot dla Bartusia, ale od razu z myślą, że poleci na działkę.
Konkretnie ten mi się podoba http://allegro.pl...zja-i4053470732.html
lub podobno z przejściem od jednego, do drugiego namiotu.
Muszę coś wymyśleć na działkę, bo mały tchórz, jak nic będzie bał się trawy emotka piasku też się boi emotka więc musi miec miejsce do zabawy, zanim przywyknie emotka

Bramka tez mi sie podoba, natomiast co do namiotu to mnie od razu przychodzi do glowy jedno---- czy tam nie bedzie zbyt duszno? Wiadomo, ze dziecko nie siedzi caly czas w rurociagu, ale mimo wszystko bym sie zastanawiala Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840940 Napisano: 24.03.2014 00:05:05 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

moja kolezanka go napisała::)

emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840925 Napisano: 23.03.2014 22:46:49 w Konkursowiczki w ciąży
dotti25 napisał(a):

http://www.bangla...kwestia-ilosci-wkluc

na bangla bardzo przystępnie babeczka wyjasniła różnicę pomiędzy refundowanymi i nierefundowanymi

bardzo fajny artykul, i fajnie, ze babeczka jasno napisala, ze te pojedyncze wklucia, to tez czasami sa "skojarzone" bo czasami mialam wrazenie, ze niektorzy o tym zapominaja.
no i mam odpowiedz na swoje pytanie powyzej- czyli ze na 1 wizycie dziecko dostaje tyle samo szczepionek, tyle ze nie w jednej dawce a w kilku. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840922 Napisano: 23.03.2014 22:41:19 w Konkursowiczki w ciąży
Allice, ogolnie chodzi, ze masz jedno wklucie, ale wiecej komponentow- czyli to co napisalas- ze w jednej dawce masz szczepienia na 5 czy 6 chorob, a nie podzielone na 2 czy 3 odrebne wklucia.

A te pojedyncze wklucia to sa w jednym dniu czy co jakis czas robione? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840799 Napisano: 23.03.2014 12:40:53 w Hochland
a w Realu pustki? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840700 Napisano: 22.03.2014 19:32:21 w Konkursowiczki w ciąży
Aaaaaa ja myslalam, ze sie pytaja czy moze byc kasa a Ty "nie, nie, ja wole zabawki" emotka nie, no jasne, jak pytaja o konkret, to przeciez nie bedziesz mowic, ze kasa lepsza, bo sami to wiedza emotka
Co do ubranek, to rozumiem, bo tez nie lubie jak ktos mi cos wtrynia, bo zazwyczaj mi sie to nie podoba- wyjatkiem jest moja mama i siostra....
aaaaaaaaa sooryy i jeszcze moja przyjaciolka- ale gust mamy taki sam jezeli chodzi o dzieciaki wiec luz emotka

Widzisz Kalisto, ja nie lubie chomikowac- no chyba ze faktycznie te duze prezenty emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840617 Napisano: 22.03.2014 13:23:15 w Konkursowiczki w ciąży
Hmmm... no wlansie Kalisto dlatego ja popieram Size w kwestii gotowki. Zakladasz dziecku konto i kazda otrzymana zlotowke tam pakuje a po jakims czasie oczom nie wierzysz ile sie nazbieralo "ziarnko do ziarnka i zbierze sie miarka" emotka
Mowisz, ze nie chcesz kasy, bo sie pozniej dopytuja co kupilas- odpowiadasz zgodnie z prawda, ze kasa zostala wplacona na konto Bartusia i procentuje. U mnie wiedza, ze kasa sie nie rozejdzie na cenzuray, tylko pojdzie na konto, wiec jak maja problem to daja i tyle. A mnie zaczynaja powoli wkurzac wlasnie takie prezenty, bo moj dostaje bez wzgledu na to czy to okazja, czy nie i nie chce by mi sie rozwydrzony zrobil, ze ma wszystko co chce i w nadmiarze. Male dziecko czuje, ze "ten" dzien jest wyjatkowy, wiec nie musisz sie martwic ze jak dostanie wiecej kopert jak zabawek to bedzie niepocieszony. Sama ilosc osob, odwiedzajacych go w tym dniu jest wystarczojaco emocjonujace, dla takiego brzdaca.
Alez sie rozpisalam, buahah... Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840555 Napisano: 21.03.2014 23:50:28 w Konkursowiczki w ciąży
Infanrix jest skojarzony, a to wycofane to nie wiem Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840552 Napisano: 21.03.2014 23:37:04 w Konkursowiczki w ciąży
czyli obowiazkowa emotka masakra

Ps. no ja przez Ciebie tez polecialam, ale ja mam glownie Infanrix Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5840546 Napisano: 21.03.2014 23:03:34 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Dziewczyny jeśli jeszcze nie widziałyście, szczepionke pentaxim wstrzymali w całym kraju emotka emotka

http://www.gif.go...S_2014-03-20-002.pdf

ale co to za szczepionka? w sensie na co dzieciaczki byly szczepione tym zestawem? Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5839041 Napisano: 18.03.2014 18:56:28 w Wkurza mnie...
chcialoby sie napisac "daj" bo po 3h juz by oddala emotka ale to dziecko i przede wszystkim Twoje, wiec albo zaciskasz zeby i folgujesz babci, albo zaciskasz zeby i robisz "swoje" Ja proponuje drugie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5839032 Napisano: 18.03.2014 18:44:11 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

(...) Np przed obiadem nie ma ŻADNYCH słodyczy - z prostej przyczyny, mój syn to niejadek i zapychanie go batonikami spowoduje, że już na pewno nie ruszy zupy. Więc jest deser, ale po obiedzie. No chyba, że przyjdzie rano babcia z batonikami i mu wepchnie w rękę. No i co mam zrobić? Zabrać mu wtedy tego batonika, którego dostał? (...)

Tak, zabrac i przypomniec, ze dostanie, ale PO obiedzie.

Telewizja. Mamy ustalone godziny na bajki, bo przecież jakbym nie wprowadziła ograniczeń to Mały siedziałby cały dzień gapiąc się w ekran. Ale przecież znalazł na to sposób - u mamy kończy się bajka, to woła babcię. Babcia przylatuje i co robi? Bierze go do siebie na bajkę.

Nie puszczaj i tyle

Marudzę, owszem marudzę(...)

Nie marudzisz, tylko szlag Cie trafia i ja to rozumiem. Nie wyobrazam sobie by mnie sie ktos tak wtracal.

(...) A, że ja jestem nieugięta to wychodzi, że robię ogromną krzywdę dziecku. I w dodatku (co jest bolesne) moje własne dziecko zachowuje się jakby pałał do mnie nienawiścią a babcia była jego boginką. Choć wydaje mi się, że nie ja mu krzywdę robię zabraniając np pić coli, kiedy to babcia potajemnie colę dziecku naleje.

Nie robisz krzywdy, tym akurat sie nie przejmuj. To babcia ma problem.
I na koniec, zeby nie bylo- nie jestem specjalista, ani super niania, ale sa zasady, ktore jak sie ustala, to nie ma bata, nie lamie sie , zwlaszcza przy malym dziecku, bo brak konsekwencji we wlasnym dzialaniu przenosi sie na zacowanie dziecka jak i Jego traktowanie rodzica. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5839010 Napisano: 18.03.2014 18:05:57 w Wkurza mnie...
zezowaty_kot napisał(a):

dolly napisał(a):

Wy nie macie drzwi w pokojach czy jak? Babcia w kazdej chwili moze wejsc do pokoju? TO jak to "normalnie" sie zachowywac?

Mamy drzwi, mamy nawet osobne piętra... Ale jak wnuczek płacze to babcia ściany przebije głową żeby go wyratować.

Ty tylko ostre postawienie sprawy CIe uratuje... dziekujesz babci za interwencje, ale to Ty jestes matka, Ona juz sie wykazala przy wychowywaniu swojego syna, teraz Twoja kolej.

Kelo77
, ja uwazam, ze to jednak podwazanie autorytetu mamy i tyle. Nawet jezeli synowa mieszka w domu tesciow, to nie daje im to zadnego prawa do wtracania sie w wychowywanie wnukow. Moze cos doradzic, ALE tylko i wylacznie na osobnosci, a nie w obecnosci dziecka. One bardzo dobrze kumaja i sa wyjatkowa cwane, teraz za kazdym razem jak cos nie pojdzie po Jego mysliu bedzie darl buziaka , zeby babcia przybiegla. Wyświetl w wątku >>
0 0