Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
dolly
Postów 8954
Data rejestracji 01.09.2010
Punkty karne 0
Konkursy dodane
czy mogą nagrywać rozmowę
a tak serio to o dane z adresem Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja sprawdzam tutaj i sie sprawdza
http://www.meteoprog.pl Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dianek, ja nie wnikam w Waszą sytuację, ja sie odniosłam do- dla mnie- zbyt drastycznej decyzji. Bo wiesz, jak się zastanawiacie nad wazektomią to dlaczego i nie na podwiązaniem jajowodów. Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"Osz ja Cię p...dzielę" (jakby to powiedziała jedna z bohaterek serialu) bo to faktycznie byłby powód, do rozstania
Nad tym sie zastanawiałaś? Mało procent, ale alternatywa jest:
http://naturalnap...antykoncepcyjny.html
( http://www.natura...urek-antykoncepcyjny ) Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Wyświetl w wątku >>
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
stwierdzenie faktu
"ja tu tylko sprzątam"
"teraz mi nie pasuje, później tak"
tu nawet nie trzeba ćpać, człowiek i tak się czuje jak na haju. Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
co, gdzie, jak? to sprawdzona informacja
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Aluzje do czytania ze zrozumieniem... źle trafiłaś jeżeli o mnie chodzi.
Napisałaś kiedyś cos w stylu "to chyba tylko ja trafiłam na normalnego mężczyznę". No cóż... mam to szczęście obracać się w gronie "prawdziwych mężczyzn" i żaden jeszcze nie wpadł na ten pomysł, a sex bardzo lubią, także zastanawiające to jest.
A Ty, jako kobieta piszesz "to nie mój pomysł, to nie moja decyzja" Sorry, jak dla mnie tylko egoistka może tak napisać.
Edith: niestety decydując się na wazektomię, nalezy zakładać, że jest to zabieg trwały. Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to, że działa nie znaczy, ze jest legalne. Dopalacze też są ogólnodostępne w sklepach
W prawnym dziale, masz pięknie napisane o tym, że każdy człowiek może decydować sam o sobie, niestety u nas nie do końca tak jeszcze jest. I prawda w tym artykule jest pięknie zawoalowana, powiem więcej jest pełnio niedomówień. Bo tekst "Polskie prawo stale dostosowuje się do rozwiązań zachodnioeuropejskich, gdzie w zdecydowanej większości krajów wazektomia jest nie tylko legalna, ale i czasami, jak w Anglii czy Irlandii, bywa refi nansowana przez tamtejsze kasy chorych" nie oznacza, że w Polsce też już tak jest, tylko, że "stara" się aby tak było- ale to już napisane nie zostało.
Widzę jedynie, że jest nowa metoda wazektomii i byc może do tego odnosi się 8 lat lub po prostu faktycznie 8lat temu został wykonany zabieg, ale nie jest podane z jakiego powodu.
W polskim prawie nadal obowiązuje przepis z Art. 156 par.1 k.k., który mówi, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci: pozbawienia człowieka wzroku, słuchu, mowy, zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku od 10 lat. Można oczywiście wykonać zabieg jeśli jest to uzasadnione innymi wskazaniami medycznymi, nie może ich jednak stanowić sama chęć "ubezpłodnienia".
Tyle na ten temat. A co do metody antykoncepcji...
Ty, która propagujesz ekologiczny styl życia, pieluchy wielorazowe, pranie w orzechach, lejki menstruacyjne, niechęć do leków, itp. zastanawiasz się nad metodą ingerowania w organizm? To chyba Ty powinnaś propagować metodę- kalendarzyk, termometr, prezerwatywa i jaaazda Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w uzasadnionych przypadkach, a nie jako metoda antykoncepcji
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
kurza stopa, to faktycznie z ta kartka trzeba opylać.
ja grzebałam scyzorykiem
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Nie mam pojęcia jakie relacje panuja w Waszym małżeństwie, ale dla mnie wazektomia to przegięcie. Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ja dopiero zobaczyłam tę kartkę jak przeczytałam Twój post
Na sony jest (chyba) gwarancją producenta Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Joan, hihi, ale rowery są też z kubków
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
aa no to
Prodiament czyli nie ominęła Cię ta "przyjemność" badania
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
"krok za krokiem, krok za krokiem"- jak to mówia przedszkolaki
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Benasia, panikowałaś i do szpitala nie pojechałaś? Ja sama poleciałam jak mnie cos dziabnęło takiego niby osa niby pszczoła, to z dzieckiem bym tym bardziej pojechała. Wyświetl w wątku >>
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane
dolly
Postów 8954
Punkty karne 0
Konkursy dodane