Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika dolly

dolly

#5656326 Napisano: 18.05.2013 22:39:29 w Kamis
kinga1 napisał(a):

mam pytanie; o co pytaja jak dzwonią?

czy mogą nagrywać rozmowę emotka
a tak serio to o dane z adresem Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5656325 Napisano: 18.05.2013 22:33:32 w Konkursowiczki w ciąży
Agusia ja bym wzięła wapno a bąble spirytusem potraktowała, choć jak ich tak dużo to ta natka lepsza- choc nigdy nie stosowałam. Mozna też cebulą lub kostkami lodu ponacierać, zmniejsza obrzęk i swędzenie Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5656109 Napisano: 18.05.2013 14:30:39 w Wkurza mnie...
cc_investigator napisał(a):

kiedy wyjazd? i w które rejony?

najlepsza prognoza wg mnie

meteo.pl

ja sprawdzam tutaj i sie sprawdza emotka
http://www.meteoprog.pl Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5656085 Napisano: 18.05.2013 13:38:30 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dolly, piszę PW bo widzę, że chyba nie do końca zczaiłaś naszą sytuację emotka

Dianek, ja nie wnikam w Waszą sytuację, ja sie odniosłam do- dla mnie- zbyt drastycznej decyzji. Bo wiesz, jak się zastanawiacie nad wazektomią to dlaczego i nie na podwiązaniem jajowodów. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5656070 Napisano: 18.05.2013 13:12:48 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

(...)temat wygody nie istnieje, bo to nie o to tutaj chodzi, mąż o tym jak spawa wygląda wie od momentu, od którego ja wiem - ze świadomością wszystkich konsekwencji
gdyby mu to przeszkadzało, nie brałby pod uwagę żadnych poświęceń to wymieniłby sobie mnie na sprawny model, z którym nie miały takich rozterek emotka
ale to nie ten typ

"Osz ja Cię p...dzielę" (jakby to powiedziała jedna z bohaterek serialu) bo to faktycznie byłby powód, do rozstania emotka Sprawna to taka, która może i chce? bez jaj.

Nad tym sie zastanawiałaś? Mało procent, ale alternatywa jest:
http://naturalnap...antykoncepcyjny.html
( http://www.natura...urek-antykoncepcyjny ) Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655933 Napisano: 18.05.2013 00:13:39 w Konkursowiczki w ciąży

dolly

#5655918 Napisano: 17.05.2013 23:15:58 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

zdecydowaliśmy że przez najbliższe 5-7 lat ja się o anty martwię i jak się nam w tym czasie nie zachce kolejnego to mężu się zdecyduje na wazektomię

stwierdzenie faktu

dianek napisał(a):

u nas to nie moja decyzja, nie mój pomysł, natomiast tak jak wspomniałam, będziemy ten temat poruszać za 5-7 lat, nie wcześniej

dianek napisał(a):

tak czy inaczej - nic mi do tego, nie moja sprawa, mąż chce, ok, czy to zrobi w PL za te 7 lat legalnie, czy gdziekolwiek indziej - jego problem

"ja tu tylko sprzątam"

dianek napisał(a):

size, wiesz, że my jesteśmy trochę dziwnym związkiem... emotka co do decyzji męża - to z szacunku do mojej osoby i w trosce o moje zdrowie
gdybyśmy już w tej chwili wiedzieli, że nie chcemy na "milion procent" żadnych dzieci, to zrobiłby to teraz
ale my wiemy, że na 99,9% nie chcemy dzieci... emotka więc nawet jakby chciał to mu nie pozwolę

"teraz mi nie pasuje, później tak"

dianek napisał(a):

(...)
co do waze - M. woli tak niż jak to stwierdził "resztę życia przeruchać w gumkach"
to jest jego wolność i jak size piszesz - ja mu jej ograniczać nie zamierzam

tu nawet nie trzeba ćpać, człowiek i tak się czuje jak na haju. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655809 Napisano: 17.05.2013 20:42:09 w Inne mniejsze markety
abodak napisał(a):

dolly napisał(a):

ja grzebałam scyzorykiem emotka

scyzoryk,scyzoryk tak na dolly wołają........ emotka

co, gdzie, jak? to sprawdzona informacjaemotka emotka

emotka emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655784 Napisano: 17.05.2013 20:11:09 w Konkursowiczki w ciąży
Jeżeli wydaje CI się, że tu sami idioci siedzą to żyj dalej w tej nieświadomości, łatwiej CI będzie.
Aluzje do czytania ze zrozumieniem... źle trafiłaś jeżeli o mnie chodzi.
Napisałaś kiedyś cos w stylu "to chyba tylko ja trafiłam na normalnego mężczyznę". No cóż... mam to szczęście obracać się w gronie "prawdziwych mężczyzn" i żaden jeszcze nie wpadł na ten pomysł, a sex bardzo lubią, także zastanawiające to jest.
A Ty, jako kobieta piszesz "to nie mój pomysł, to nie moja decyzja" Sorry, jak dla mnie tylko egoistka może tak napisać.

Edith: niestety decydując się na wazektomię, nalezy zakładać, że jest to zabieg trwały. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655745 Napisano: 17.05.2013 19:32:53 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

dobra, pomińmy temat decydowania się na wazektomię, bo jest to sprawa indywidualna
u nas to nie moja decyzja, nie mój pomysł, natomiast tak jak wspomniałam, będziemy ten temat poruszać za 5-7 lat, nie wcześniej

w kwestiach prawnych: http://www.wazekt...m/prawo-a-wazektomia (przy okazji zauważyłam na ich banerze, że w PL działa to od 8 lat)

raczej szukam opinii, co przez ten czas... waham się między Mireną, a plastrami... ale i to syf i to emotka

to, że działa nie znaczy, ze jest legalne. Dopalacze też są ogólnodostępne w sklepach emotka
W prawnym dziale, masz pięknie napisane o tym, że każdy człowiek może decydować sam o sobie, niestety u nas nie do końca tak jeszcze jest. I prawda w tym artykule jest pięknie zawoalowana, powiem więcej jest pełnio niedomówień. Bo tekst "Polskie prawo stale dostosowuje się do rozwiązań zachodnioeuropejskich, gdzie w zdecydowanej większości krajów wazektomia jest nie tylko legalna, ale i czasami, jak w Anglii czy Irlandii, bywa refi nansowana przez tamtejsze kasy chorych" nie oznacza, że w Polsce też już tak jest, tylko, że "stara" się aby tak było- ale to już napisane nie zostało.
Widzę jedynie, że jest nowa metoda wazektomii i byc może do tego odnosi się 8 lat lub po prostu faktycznie 8lat temu został wykonany zabieg, ale nie jest podane z jakiego powodu.
W polskim prawie nadal obowiązuje przepis z Art. 156 par.1 k.k., który mówi, że kto powoduje ciężki uszczerbek na zdrowiu w postaci: pozbawienia człowieka wzroku, słuchu, mowy, zdolności płodzenia podlega karze pozbawienia wolności od roku od 10 lat. Można oczywiście wykonać zabieg jeśli jest to uzasadnione innymi wskazaniami medycznymi, nie może ich jednak stanowić sama chęć "ubezpłodnienia".

Tyle na ten temat. A co do metody antykoncepcji...
Ty, która propagujesz ekologiczny styl życia, pieluchy wielorazowe, pranie w orzechach, lejki menstruacyjne, niechęć do leków, itp. zastanawiasz się nad metodą ingerowania w organizm? To chyba Ty powinnaś propagować metodę- kalendarzyk, termometr, prezerwatywa i jaaazda Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655721 Napisano: 17.05.2013 18:54:07 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

od dawna emotka nie wiem, jakoś chyba pod 10 lat już będzie

w uzasadnionych przypadkach, a nie jako metoda antykoncepcji emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655717 Napisano: 17.05.2013 18:50:07 w Inne mniejsze markety
bethan napisał(a):

dolly napisał(a):

Na sony jest (chyba) gwarancją producenta

Niestety, nie.

kurza stopa, to faktycznie z ta kartka trzeba opylać.

abodak napisał(a):

wyjęłam szczypczykami bo nie chce tych niebieskich pudelek otwierać emotka

ja grzebałam scyzorykiem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655705 Napisano: 17.05.2013 18:39:38 w Konkursowiczki w ciąży
Dianek, a od kiedy wazektomia jest legalna w Polsce?

Nie mam pojęcia jakie relacje panuja w Waszym małżeństwie, ale dla mnie wazektomia to przegięcie. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655605 Napisano: 17.05.2013 16:22:47 w Inne mniejsze markety
Monika11 napisał(a):

joan napisał(a):

Monika11 - to jest bardzo przydatna kartka emotka Dzięki niej producent może sprawdzić, kiedy nastąpiła sprzedaż, żeby obliczyć termin obowiązywania gwarancji. Nie wiem tylko, czy jest jakiś specjalny formularz gwarancyjny, czy nie. W necie znalazłam dialog na forum, że producentowi wystarczy paragon (czyli w naszym przypadku: ta kartka z pudełka).

dziękuję slicznie ,ale przez to ze wkładali te kartki to w dwóch konsolach mam pudełko rozdarte emotka

ja dopiero zobaczyłam tę kartkę jak przeczytałam Twój post emotka
Na sony jest (chyba) gwarancją producenta Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655599 Napisano: 17.05.2013 16:12:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

79magda napisał(a):

joan ale ten konkurs właśnie na tym polegał emotka

Hehe, rzeczywiście nie bardzo wiem, na czym miał polegać ten konkurs, bo nie brałam udziału. Domniemałam, że trzeba było stworzyć wieżę; nie słowo-wieżę, ani wiersz o tym, jak ja wierzę. WIEŻĘ. I że te najbardziej pomysłowe wieże nagrodzą. Co jest pomysłowego w jednym pustym kubku, jako wieży? Tego nie wiem, ale ja nie znam się na sztuce nowoczesnej emotka

PS: Żeby mi tylko nikt nie myślał, że się "spinam" emotka

Joan, hihi, ale rowery są też z kubków emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655579 Napisano: 17.05.2013 15:47:32 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

dolly jak go dziabneła to też panikowałam ale wiesz wakacje, obce miasto- zaraz tel. do teściowej pielęgniarki i ona mi powiedziala co i jak, potem szybko do apteki i tam też mowili żeby tym zelem smarować +okład z cebuli i jak coś by się działo to wskazali punkt pomocy ale na szczęście obyło się i wszystko było ok emotka

aa no to emotka

Prodiament
czyli nie ominęła Cię ta "przyjemność" badania emotka No ale dobrze wyszło, bo i USG zrobiła, ładnie się Tobą zajęła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655219 Napisano: 17.05.2013 00:55:18 w Wkurza mnie...
chochliczka napisał(a):

obys miala racje emotka ech jutro nie wiem jak tam pójdę emotka

"krok za krokiem, krok za krokiem"- jak to mówia przedszkolaki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655218 Napisano: 17.05.2013 00:52:20 w Konkursowiczki w ciąży
Size, jak będziesz u lekarza, to zapytaj i od razu jaka dawkę, żeby dla kunia" nie mieć. Ja bym się bała sama zapodać, ale może faktycznie miej, zwłaszcza, że masz raczej kawałek do jakiejś pomocy.

Benasia, panikowałaś i do szpitala nie pojechałaś? Ja sama poleciałam jak mnie cos dziabnęło takiego niby osa niby pszczoła, to z dzieckiem bym tym bardziej pojechała. Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655216 Napisano: 17.05.2013 00:40:14 w Rossmann
ok, dziękuję za odpowiedzi emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

dolly

#5655208 Napisano: 17.05.2013 00:03:43 w Rossmann
rzutem na taśmę wysłałam odpowiedź na konkurs z okazji Dnia Matki- nie miałam żadnego pytania, ani możliwości kremu, tylko od razu pole do wpisania życzeń, wszyscy tak mieli? Wyświetl w wątku >>
0 0