Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5204314 Napisano: 25.05.2012 07:34:36 w Konkursowiczki w ciąży
Grusia ja bym brała pierwszy! Jest świetny! Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5204237 Napisano: 25.05.2012 07:01:59 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Dzieci spią , mąż w pracy jeszcze godzine a ja szukam obrazu do pokoju ... uwielbiam to moje niezdecydowanie emotka

A jakie obrazy? Pokaż może pomożemy? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5204217 Napisano: 25.05.2012 06:53:08 w Konkursowiczki w ciąży
Asiu to macie fajną rodzinną imprezkę emotka Zazdroszczę. A do mnie teściowie przyjechali na weekend. A w poniedziałek się wybieramy z synkiem na basen. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203987 Napisano: 25.05.2012 04:39:59 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Podobno dużo dzieci w czwartym miesiącu życia podwaja swoją wagę urodzeniową, a potem przybieranie na wadze maleje. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203979 Napisano: 25.05.2012 04:38:22 w Konkursowiczki w ciąży
Mojemu jedzenie się unormowało i je około 5-6 razy dziennie około 120ml. Czasem mu jabłuszko dajemy zamiast jednego posiłku.

Benasia to wszystkiego najlepszego jakbym jutro zapomniała emotka toś ty niewiele ponad rok ode mnie starsza emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203860 Napisano: 25.05.2012 03:28:13 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Jak juz pisalam róbta co chceta emotka
P.S.Z tego co pamietam to Twoj syn wazyl 4350 a nie 4500 .

No zaokrągliłam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203858 Napisano: 25.05.2012 03:27:20 w Konkursowiczki w ciąży
Ja się właśnie zarejestrowałam do tej akcji: http://babyonline...racja.html?dk=xabawi może rzeczywiście warto by ktoś oprócz mojej pediatry rzucił okiem na małego. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203848 Napisano: 25.05.2012 03:21:31 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Jasne ze dzieci roznie przybieraja ale jesli robia to zbyt szybko powinno sie temu przyjrzec blizej. Przeciez nikt nie mowi ze dziecko Agusi nie bedzie w przyszlosci szczuplaczkiem - Dianek zwrocila tylko uwage ze ta waga moze byc powodem jakichs nieprawidlowosci . Dla mnie czekanie i mowienie ze na pewno mu minie i ze przestanie tak przybierac jak zacznie chodzic jest nieodpowiedzialne bo wtedy moze byc juz za pozno.I co innego jest waga urodzeniowa ( dziecka w macicy nie mozna np przekarmic )a co innego przybieranie na wadze po urodzeniu.Ale coz kazda z nas ma swoj rozum i jest odpowiedzialna za swoje dziecko i jego zdrowie.

Grusia, mój jak się urodził waży 4500, więc w sumie przybiera około kilograma na miesiąc. Kamiś jest duży, ma 71cm wzrostu, synek sąsiadki ma 5 miesięcy a chłopak dużo mniejszy od Kamisia. Każde dziecko jest inne, mały jest pod opieką pediatry. Na prawdę jest wszystko ok. Poza tym mam teściową przewrażliwioną. Mały nie jest gruby, jest długi i ogólnie duży.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203188 Napisano: 25.05.2012 09:54:39 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Rachel doskonale Cię rozumie... Chociaż u mnie było jeszcze gorzej bo w spodnie też się nie mieściłam emotka A 6 tygodni to mało. Nie przejmuj się emotka Większość wróci do normy emotka
A piersi będą stopniowo maleć (przynajmniej u mnie tak było - na początku kupowałam rozmiar FF) i jak skończysz karmić to jeszcze zatęsknisz na dużym biustem emotka U mnie po skończeniu karmienia w starych (tzn sprzed ciąży) stanikach miałam sporo luzu emotka

Mam to samo, no i piersi straciły na jędrności ;( Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5203112 Napisano: 25.05.2012 09:26:09 w Konkursowiczki w ciąży
Beata to zazdroszczę położnej. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5202987 Napisano: 25.05.2012 08:47:18 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Jestem jak najbardziej za badaniem swoich dzieci. U mnie w rodzinie jest też dziecko które nie rozwija się prawidłowo i dlatego ja na tym punkcie jestem przewrażliwiona... Nawet mi lekarze (pediatra w przychodni i lekarka do której jeździmy prywatnie) mówią że panikuję - ale ja wolę chuchać na zimne...
Ale co do położnej to może Agusia ma naprawdę kiepską?! Moja jest dziwna i to nie jest tak że nie słucham czyichś dobrych rad. Znam tą babkę i nie mam do niej zaufania. Gdyby jej zależało to chciałaby przyjechać a nie trzeba złożyć trzy podpisy... Jak mam pytania to dzwonię to siostry, lekarza lub pytam na forum.

Ja mam ciotkę pediatrę to jak coś to do niej wolę uderzyć. Z położną widziałam się raz w przychodni i jakoś nie mam ochoty mieć z nią do czynienia. Po prostu nie każda osoba jest stworzona do takiej pracy. Już się nie odzywam bo będzie, że szufladkuję osoby. Same powinnyście wiedzieć, że ludzie są różni.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5202888 Napisano: 25.05.2012 08:08:22 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Grusia to byś się zdziwiła... Koleżance położna nawet do lodówki zaglądała, dziękuję więc za taką pomoc. Świetnie sobie radzę bez złotych rad, a bobo odpukać śliczne i zdrowe

Sa tez ludzie ktorzy udaja przyjaciol a pozniej gwalca czy zabijaja ... ale czy to oznacza ze mam nie miec przyjaciol ?Widze ze uwielbiasz szufladkowac ludzi ... coz Twoja sprawa.I to nie tylko moje zdanie. Dla Ciebie kazda proba pomocy to od razu Bog wie jaka ingerencja w Twoja prywatnosc itd.Polozna ktora moze pomoc to obca baba lustrujaca katy ( inna sprawa ze polozna musi sprawdzic w jakich warunkach dziecko zyje ) ale to ze Ci ludzie obcy do domu na kurs przychodza to co innego co ? Swietnie sobie radzisz ... ale jak z pepuszkiem cos sie dzialo to na forum bylas pierwsza a polozna pewnie by Ci powiedziala co robic w takiej sytuacji-wystarczylby telefon. Uwazasz tez ze skoro dziecko mialo badany cukier w szpitalu po porodzie i byl ok to znaczy ze teraz tez nie moze byc inaczej bo przeciez byl ok emotka . Ciekawy punkt widzenia.Dla jednej mamy takie szybkie przybieranie na wadze dziecka byloby powodem do czerwonej lampki a Ty wolisz sie chwalic ze Twoje dziecko wazy tyle ile 6 czy 7 miesieczne.Spoko Twoja sprawa tylo zeby potem placzu nie bylo ,juz Ci raz lekarz powiedzial ze przekarmiasz syna. Ja bym nawet do lodowki zajrzec pozwolila gdyby miala mi polozna w ten sposob pokazac co moge i ile czego moge jesc jako karmiaca.A polozna robi tyle na ile jej pozwalamy.Pamietajmy ze tak jak my postrzegamy ludzi tak i my jestesmy postrzegani. To tyle na temat wrednych bab ktore sprzedaja zlote rady czyt dla Ciebie poloznych srodowiskowych.

Katrin ona zapewne w dobrej wierze to powiedziala - niestety wiele mam sprawe by olalo i nie zlikwidowalo tego zacieku a wiadomo czym to grozi. Wierz mi ze one juz nie jedna dobra mamusie widzialy wiec sa wyczulone.

Waży adekwatnie do wzrostu, ma 71cm. Obwod glowy 44cm, obwod klatki 42cm. Lekarka mówiła że wszystko ok.

Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5202484 Napisano: 24.05.2012 08:58:33 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

Agusia trzymam kciuki emotka emotka emotka

Dziewczyny czy wizyta położnej jest obowiązkowa ???

Jest nie obowiązkowa, możesz powiedzieć, że sobie nie życzysz by obca baba lustrowała ci kąty.

Do kobiety z takim podejsciem sama bym przyjsc nie chciala.Osobiscie pomimo iz Kinia nie jest moim pierwszym dzieckiem z checia polsuchalam jej porad choc wiekszosc juz wiedzialam. Wole posluchac fachowca niz z byle cenzuraa latac na forum ... Ludzie - polozna przychodzi pomoc a nie patrzec kto jak ma w domu ...

Grusia to byś się zdziwiła... Koleżance położna nawet do lodówki zaglądała, dziękuję więc za taką pomoc. Świetnie sobie radzę bez złotych rad, a bobo odpukać śliczne i zdrowe
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5201733 Napisano: 24.05.2012 02:53:22 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

Agusia trzymam kciuki emotka emotka emotka

Dziewczyny czy wizyta położnej jest obowiązkowa ???

Jest nie obowiązkowa, możesz powiedzieć, że sobie nie życzysz by obca baba lustrowała ci kąty. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5200464 Napisano: 24.05.2012 07:09:26 w Konkursowiczki w ciąży
Ehh dziewczyny trzymajcie kciuki, mam o 11 egzamin na prawko. No i przywrócili mnie w prawach studenta, sprawa braku zaliczenia się wyjaśniła i wszystko w porządku. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5199493 Napisano: 23.05.2012 03:38:01 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia też nie byłam do kontroli - nie ma kiedy, jeszcze mój lekarz przyjmuje na drugim końcu Krakowa...

ale u mnie wsio ok, nic się nie dzieje, więc się za miesiąc tylko na cytologię wybiorę

swoją drogą, Aguś, jak ten Twój maluch tak szybko przybiera na wadze, a mleka pije tyle ile powinien to weź sprawdź mu cukier... nic tutaj nie chce krakać, ale w rodzinie mieliśmy przypadek, że maluch jako niemowlak właśnie tak szybko tył i się okazało, że ma cukrzycę - szybko zaczęli ją leczyć i pozostała w łagodnej formie całe szczęście

a u nas dzisiaj już lepiej -nocka była spokojna, dziś gorączki nie ma tylko trochę marudny
rączka jedna mu spuchła i czerwona w miejscu szczepienia... ma ktoś jakiś sprawdzony sposób na taki efekt uboczny? bo widać że mu ta łapka dokucza emotka

Cukier już w szpitalu mu kontrolowali i było wszystko ok. Skoro lekarka na kontroli nic nie mówiła to chyba jest w porządku.

Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5199219 Napisano: 23.05.2012 01:32:14 w Konkursowiczki w ciąży
Aha emotka Ja to nie byłam jeszcze na kontroli nawet po porodzie. Nie miałam czasu, a i ubezpieczenia w maju brak bo była zmiana i nie przedłużyłam, dopiero od czerwca mam, a w kwietniu zaś lekarz był na urlopie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5198521 Napisano: 23.05.2012 08:38:59 w Konkursowiczki w ciąży
upsi napisał(a):

moj maluch zaraz zaczyna 9 miesiac, a drugi zaraz zacznie 5ty. tyle, ze w brzuszku. no nic, pozdrawiam Was emotka

fajnie by bylo jakbyscie kliknely, http://40tygodni....Zdjecie/19381,0.html

choc przysiegam - nie po to tu weszlam. zaciekawilo mnie 'konkursowiczki w cią....'

i reszte zobaczylam po kliknieciu w temat.

:)

Fajnie tak dwa maluchy jeden po drugim, choć nam fundusze by na to nie pozwoliły. Dziewczyny? Jak szybko po porodzie dostałyście okres taki normalny? Ja w sumie to dwa miesiące po porodzie i już drugi mam emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5197980 Napisano: 22.05.2012 07:09:40 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia ty mu drożdże dajesz?

Nie daję, tylko mleko, a i tak je ostatnio około 5 razy na dobę.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5197209 Napisano: 22.05.2012 01:09:27 w Konkursowiczki w ciąży
Swoją drogą Kamiś waży już 7400 emotka Wyświetl w wątku >>
0 0