Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5137881 Napisano: 13.04.2012 08:59:44 w Konkursowiczki w ciąży
ewachem napisał(a):

agusia147 napisał(a):

katrin22 napisał(a):

agusia, pierwsze słyszę o takich kinach, może jestem zacofana...

Na laktację najlepsze częste karmienie, ale to tylko teoria, w praktyce może zabraknąć chwilowo pokarmu. Ja ze swojego doświadczenia polecam piwo Karmi- nie chodzi o nazwę, tylko o skład
emotka
hmm...co tam jeszcze...
Mi pomagała butla modyfikowanego w czasie suszy, ale tylko kilka razy wtedy dopajałam.
Pij duuuużo wody niegazowanej, nie stresuj się, bo stres też niekorzystnie wpływa na laktację.

Łatwo powiedzieć nie stresuj się emotka Gorzej z realizacją. A jak długo trwała u ciebie susza? Bo obroty mej mleczarni ostatnio makabrycznie spadły niemal o połowę. Czy laktator również pobudza laktację? I czy herbatki Hipp czy Herbapolu tzw. laktacyjne coś dają? W takim razie jutro wyruszam po karmi.

Na mnie nie dzialaly herbatki, bralam tez takie male kuleczki homeopatyczne (nie pamietam nazwy)-bez efektu. Nie stresowanie sie nie pomoglo, czeste przystawianie nie pomoglo, mnostwo wizyt w poradni laktacyjnej: karmienie z kieliszka, przez specjalna rureczke - nie pomoglo, maly domagal sie jedzenia...a laktator - moi zdaniem jest dobry ale na nadmiar pokarmu do odciagania a nie na pobudzanie laktacji. To moje wlasne obserwacje. U mnie laktator byl poczatkiem konca kartmienia.

Zmartwiłaś mnie ;(
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5137535 Napisano: 12.04.2012 10:44:58 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia, pierwsze słyszę o takich kinach, może jestem zacofana...

Na laktację najlepsze częste karmienie, ale to tylko teoria, w praktyce może zabraknąć chwilowo pokarmu. Ja ze swojego doświadczenia polecam piwo Karmi- nie chodzi o nazwę, tylko o skład
emotka
hmm...co tam jeszcze...
Mi pomagała butla modyfikowanego w czasie suszy, ale tylko kilka razy wtedy dopajałam.
Pij duuuużo wody niegazowanej, nie stresuj się, bo stres też niekorzystnie wpływa na laktację.

Łatwo powiedzieć nie stresuj się emotka Gorzej z realizacją. A jak długo trwała u ciebie susza? Bo obroty mej mleczarni ostatnio makabrycznie spadły niemal o połowę. Czy laktator również pobudza laktację? I czy herbatki Hipp czy Herbapolu tzw. laktacyjne coś dają? W takim razie jutro wyruszam po karmi. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5137526 Napisano: 12.04.2012 10:12:06 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Czy któraś z was była w kinie z niemowlakiem? Czy w ogóle wpuszczają na seanse z tak małymi dziećmi?

Nie byłam i nie myślałam nigdy nad tym. Mój lubi spokój, kino by go stresowało,a poza tym takie trzymanie dziecka to męczące, a i może się rozpłakać.

Zastanawiam się jak wyglądają seanse dla matek z dziećmi, oferują takie w Multikinach stąd moje pytanie. Dziecka nie trzeba trzymać na rękach, można ze sobą zabrać fotelik, podobno w niektórych kinach mają specjalne leżaczki dla maluszków... Kurde ale wiem tyle co pisze na stronie kina, nic od konkretnej osoby, więc chciałam wiedzieć czy to co piszą to prawda i czy to tak samo wygląda w praniu.

Dziewczyny jak pobudzić laktację? Jakieś sprawdzone sposoby?

PS. Dalej siedzimy u teściów, znudziło mi się już to. Małemu unormowały się godziny spania, już przesypia spokojnie do 6-7 rano emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5137518 Napisano: 12.04.2012 09:57:37 w Konkursowiczki w ciąży
Czy któraś z was była w kinie z niemowlakiem? Czy w ogóle wpuszczają na seanse z tak małymi dziećmi? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5137435 Napisano: 12.04.2012 08:50:33 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

katrin22 napisał(a):

http://wiadomosci...sc.html?ticaid=1e427

emotka

straszny grubasek i to niezdrowe by takie wielkie dziecko się urodziło bo później maluch może mieć problemy z zdrowiem

A jaki duży emotka A z wyglądu przypomina nieco sumitę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5137392 Napisano: 12.04.2012 08:29:56 w Konkursowiczki w ciąży
grazia1981 napisał(a):

allice napisał(a):

Witam po Świętach emotka

Przez parę dni nie czytałam forum i teraz nadrabiam zaległości.

Ja dzisiaj upewniłam się, że czuję już ruchy dziecka. Przez parę dni coś tam czułam ale nie byłam pewna czy to właśnie maleństwo. Dzisiaj dostałam trochę konkretniej i już mam pewność emotka

gratulacje wspaniałe przeżycia,ja też mam to szczęście czuć emotka

A ja troszkę tęsknię za brzuszkiem i kopaniem od środka...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5135303 Napisano: 11.04.2012 07:13:49 w Konkursowiczki w ciąży
Uff i po świętach, mały ochrzczony wreszcie emotka
Mamy do sprzedania gajerek firmy krasnal rozmiar 62 emotka Do kompletu dorzucę skarpetki i buciki. A w komplet wchodzi: marynarka, koszula, kamizelka, spodnie, mucha i czapka coś a'la kaszkiet. Propozycje PW.
Mam jeszcze do sprzedania/zamiany prawie 4 opakowania Happy Newborn (1), z czego dwa są otwarte, ale brakuje w nich dosłownie kilku pieluch. (Cena 50zł) Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125653 Napisano: 05.04.2012 09:04:55 w Konkursowiczki w ciąży
Zła bo nie prasuję, zła bo dokarmiam butlą, zła bo nie tak trzymam jak powinnam, zła bo w wózku nie stosuję pościeli... Ehh strasznie ze mnie zła matka... No i zła bo butelek nie gotuję tylko wyparzam wrzątkiem... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125469 Napisano: 05.04.2012 08:02:33 w Konkursowiczki w ciąży
Dziś już nie wytrzymałam i nakrzyczałam na nich... Jaka zła matka jestem... Dziecku śpiochów nie prasuję... emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125401 Napisano: 05.04.2012 07:42:14 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

agusia powiem jedno...współczuje...i jestem najszczęśliwsza na świecie że mieszkamy sami, a teściowa wie że jak coś nie tak zrobi czy powie to dłuższy czas się nie zobaczymy emotka

My przyjechaliśmy chwilę wcześniej na święta, i to była najgorsza decyzja. Cały czas się kłócimy wszyscy... Następnym razem w dniu święta wpadniemy... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125347 Napisano: 05.04.2012 07:21:50 w Konkursowiczki w ciąży
Albo ja jestem nerwus albo mam teściową nienormalną...
1) Karmię dziecko, mały mi czasem popłakuje podczas jedzenia, a ta mi wbija z grzechotką i dziecko z rąk wyrywa bo zapłakało...
2) Sytuacja z wczoraj, karmię sobie dziecko piersią, mały też popłakiwał, też wbijała co sekundę pod różnymi pretekstami, a to bo sweterek musi z szafy, a to jeszcze coś... W końcu opieprzyłam bo takie łażenie nie dość że mnie stresuje i denerwuje to jeszcze robi dyskomfort. Kto lubi karmić dziecko przy atmosferze jak w tramwaju...
3) Sytuacja z dzisiaj: mega złote rady, bo trzymamy małego nie tak, kąpiemy nie tak, ubieramy nie tak (mały ma zimne ręce) itp...

ehhh Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125247 Napisano: 05.04.2012 06:44:43 w Konkursowiczki w ciąży
A jak już sprzedajecie ja mam 3 paczki Happy Newborn z jednej brakuje 1 pampersa, i czwarta paczke z ktorej brakuje kilkunastu. Czyli w sumie prawie 4 paczki. Propozycje PW.

PS. sprzedam tanio. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5125216 Napisano: 05.04.2012 06:35:02 w Konkursowiczki w ciąży
Wiem wiem emotka Ale w drodze tak jak ostatnio nie było gdzie zjeść normalnie, a przynajmniej wiadomo, że po fast foodzie biegunki nie dostanę... A MC Donaldsy są wszędzie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5124955 Napisano: 05.04.2012 04:50:20 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

U nas na szczęście się obyło bez leków. Ale gdyby się dłużej tak męczył to szukałabym czegoś co by mu pomogło... A i dziś odkryłam że boli go brzuszek jak zjem jakiekolwiek surowe warzywo emotka

Biedaczek. Ja to w sumie jem praktycznie wszystko, po fast foodzie tez małemu nic nie jest, tylko się cieszyć.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5124912 Napisano: 05.04.2012 04:25:56 w Konkursowiczki w ciąży
Moje bobo właśnie śpi u mnie na kolanach. My też małemu dajemy esputicon tak jak pani doktor kazała. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5124849 Napisano: 05.04.2012 03:52:00 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

też się nad rumiankiem zastanawialiśmy
chyba się jutro kupi, bo młody w ogóle jakiś nerwowy, a rumianek uspokaja

My małemu parzymy normalnie rumianek i od kiedy go pije to jest spokojniejszy, brzuszek go nie boli, a lepsze to niż karmienie dziecka lekami.

Dziewczyny sukces! Mały od prawie tygodnia dzień w dzień przesypia niemal całą noc!
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5112628 Napisano: 31.03.2012 12:06:58 w Konkursowiczki w ciąży
jak będę miała kasę to już wiem do kogo się zgłosić. Moja kolekcja jest niewielka, w sumie mam z 50 monet... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5112506 Napisano: 31.03.2012 11:07:27 w Konkursowiczki w ciąży
Benasia skąd ty bierzesz tyle tych monet okolicznościowych? emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5112304 Napisano: 31.03.2012 09:16:17 w Konkursowiczki w ciąży
Tak na prawdę co lekarz i co przychodnia to inne praktyki dotyczące badania glukozy. Wszystko zależy od tego ile i jak lekarz zleci. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5112138 Napisano: 31.03.2012 07:44:25 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

grazia1981 napisał(a):

Dziewczyny,ile piłyście glukozy,50,czy 75 g?
Mi ginka nic nie powiedziała i zrobiłam badanie na 50 g i nie wiem,wynik wyszedł niby dobrze.Mam nadzieję,że nie będę musiała powtarzać emotka

Ja piłam 75 gram, krew miałam pobieraną dwa razy na czczo i po upływie dwóch godzin, ale czytałam na forach, że niektórym pobierano krew trzy razy. Ale jak wynik wyszedł dobrze i nie dochodził do górnej granicy do pewnie nie będzie trzeba powtarzać

Mnie pobierali dwa razy: po godzinie i po dwóch z 75g. Jeśli z 50g ci wyjdzie za blisko górnej granicy to powtórka z rozrywki na 75g.
Wyświetl w wątku >>
0 0