Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5101110 Napisano: 26.03.2012 07:30:55 w Konkursowiczki w ciąży
monika1985monik napisał(a):

dianek napisał(a):

kto ma mnie w znajomych na fejsie - jest kilka fotek Bernarda emotka

Och chciałam zobaczyć ale nie przyjęłaś od emnie zaproszenia do grona znajomych i nie widzę zdjęć

Słodziak emotka Wszystkie maleństwa są słodziakowe. A ja ostatnio dodałam zdjęcie Kamisiowego uśmiechu emotka Bezcenny i rozbrajający emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5098568 Napisano: 25.03.2012 07:11:27 w Konkursowiczki w ciąży
A mój wczoraj skończył 5 tygodni emotka A dziś taki piękny uśmiech mi sprzedał, że pół dnia z bananem na twarzy chodziłam. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5098531 Napisano: 25.03.2012 06:54:05 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Rozumiem cię, jestem w podobnej sytuacji... Z tym że w grę wchodzi przeprowadzka do małego miasta pod Wrocławiem. Na samą myśl płakać mi się chce. Przywykłam do życia w dużym mieście.

mi nawet nie chodzi o to że Bielsko, bo samo miejsce zamieszkania jest mi obojętne, w Krakowie nic nas nie trzyma... tylko to mieszkanie emotka tyle wysiłku i kasy już tu poszło... miało być na 5 lat... a teraz nie wiem emotka

zdecydowanie potrzebuje teraz stabilizacji, a nie życia na walizkach... eh...

we wtorek jeszcze mąż ma jedną rozmowę, jest jakiś cień szansy na etat w Krakowie...

dwie noce już przeryczałam, mężu jest gotów nie brać tej roboty dla mnie, ale ja nie chce żeby jej nie brał, bo to dla niego może być życiowa szansa... a z drugiej strony nie chce żeby ją brał, bo chcę zostać tutaj...

bezsens taki, że szkoda gadać emotka

My też ledwie mieszkanie zakupione doprowadziliśmy do porządku, sami malowaliśmy, remontowaliśmy, meblowaliśmy. Masa wysiłku i poświęconego czasu. A tu teraz przyjdzie się przeprowadzać do Świdnicy... Chyba w łeb sobie palnę. Wiem, że tam mamy szansę na lepsze życie, ale z drugiej strony nie lubię być przesadzana jak roślinka. Ledwie sobie tutaj wszystko poukładaliśmy...
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5098126 Napisano: 25.03.2012 03:27:08 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

mój mąż też był ubezpieczony, ale firma wykupiła podstawowy pakiet, który kosztował 20zł miesięcznie, można było sobie samemu go rozszerzyć i dopłacać z własnej kieszeni do składek, ale tego nie robiliśmy, bo nam szkoda kasy było emotka
z tego podstawowego pakietu dostaliśmy 400zł

btw - mąż dostał ofertę pracy... w Bielsku emotka warunki bardzo dobre, ale równoznaczne z przeprowadzką na min. 1,5 roku... a dopiero tutaj wynajmowane mieszkanko zaczęliśmy wykańczać emotka kompletnie nie wiem co robić... a w Krakowie z pracą lipa... załamka totalna emotka

Rozumiem cię, jestem w podobnej sytuacji... Z tym że w grę wchodzi przeprowadzka do małego miasta pod Wrocławiem. Na samą myśl płakać mi się chce. Przywykłam do życia w dużym mieście. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5097739 Napisano: 25.03.2012 12:29:46 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Ano lepiej emotka Tylko by wyjsc na tym najkorzystniej musialabys zajsc w ciaze powiedzmy po miesiacu od zaplacenia piewszej skladki i nie urodzic wczesniaka bo znowu karencja jest te 9 miesiecy a wiadomo ciezko sie tak wstrzelic emotka Czym dluzej placisz skladki i nie zachodzisz w ciaze tym mniej zyskujesz.

No tego nie przewidzę czy nie będzie wcześniak a z zachodzeniem też się ciężko wstrzelić;) Ostatnio 8 miesięcy mi to zajęło. Ale jeśli i tak się jest ubezpieczonym np. przez zakład pracy to taki zastrzyk gotówki jest miłym prezentem. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5097715 Napisano: 25.03.2012 12:17:38 w Konkursowiczki w ciąży
grusia napisał(a):

Wszystko zalezy od wielkosci skladki.Jesli ubezpieczysz sie na krotko przed zajsciem i po urodzeniu z ubezpieczenia rezygnujesz to jestes kilka ladnych stowek do przodu emotka . Zakladajac ze placisz skladke przez rok np po 56 zl to wydajesz niespelna 700 zl a dostajesz 1600 zl jak pisała rachel.

Czyli jak oboje z mężem bylibyśmy ubezpieczeni to razem moglibyśmy wyciągnąć 3200, z czego ubezpieczenie wyniosłoby około 1300? To prawie 2000 zarobku na czysto, lepiej niż becikowe.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5097694 Napisano: 25.03.2012 12:11:10 w Konkursowiczki w ciąży
A jak dużo dają z ubezpieczenia za urodzenie bobo? Opłaca się ubezpieczyć? Pytam bo wcześniej nie wiedziałam, że tak to działa. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5097604 Napisano: 25.03.2012 11:34:21 w Konkursowiczki w ciąży
A o co kaman z tym PZU? To oprócz ZUSU się ubezpieczacie? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5094242 Napisano: 23.03.2012 03:15:53 w Konkursowiczki w ciąży
emilka1705 napisał(a):

benasia napisał(a):

a ja zadzwoniłam do urzędu czy jest pesel gdy synek był mały i pani mi go podyktowała i nic nie dostałam listem...

to tak jak ja:)

A ja muszę latać w te i wewte emotka Szlag idzie człowieka trafić... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5093438 Napisano: 23.03.2012 10:41:47 w Konkursowiczki w ciąży
A my drugi miesiąc czekamy na PESEL, bo z jednego urzędu na drugi aktu urodzenia nie mogły sobie przesłać... Podobno zaginął im gdzieś na poczcie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5090827 Napisano: 22.03.2012 10:59:23 w Konkursowiczki w ciąży
Sukces! Mały dziś przespał noc we własnym łóżeczku budząc się tylko dwa razy na jedzenie i raz na przewinięcie emotka Dawno się tak nie wyspałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5090810 Napisano: 22.03.2012 10:56:12 w Konkursowiczki w ciąży
beata21 napisał(a):

beniaminowa napisał(a):

dolly napisał(a):

wit. C w kropelkach np. Cebion

Takiemu 2 miesięcznemu można?

Mozna 3-5 kropli na dobe, jeszcze masc majerankowa bedzie pomocna

Maść majerankowa nic nie daje. Tylko ładnie pachnie. Przepraktykowane na sobie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5089609 Napisano: 21.03.2012 07:58:03 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

Różnica jest i to spora... Pierwszy jest alergikiem. Każda wizyta u lekarza to 100 zł + lekarstwa. Jedzenie tylko ze słoiczków, czyli za wszystko trzeba było płacić. Teraz jeszcze krzywo stawia nogę i znowu wizyty i buty korekcyjne (kolejne 100 zł). Za wszystko trzeba płacić emotka Drugi jest jeszcze malutki, karmię piersią więc za mleko nie płacę. Ale wizyta u lekarza, USG to już jest 200 zł. Za pampersy też trzeba płacić. Jak się okaże że też jest alergikiem to koszty wzrosną. A kredyt do spłacenia jest i rata nie maleje tylko rośnie emotka I to jest najgorsze. Patrzę na dzieci przez pryzmat tego czy mnie jeszcze stać na kolejne...

Każde dziecko jest inne i ma inne potrzeby i trzeba się liczyć z dodatkowymi kosztami. Tak się tylko mówi, że co to za problem wykarmić kolejne, a tak na prawdę tak jak mówisz nie wiadomo czy dziecko nie będzie alergikiem, nie będzie musiało brać jakichś leków, mieć specjalnej diety... Tego się nie przewidzi.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5089136 Napisano: 21.03.2012 05:03:19 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Wow nieźle emotka Ale chyba fajnie wychowywać się z takim licznym rodzeństwem?

Fajnie emotka Dlatego ja też chcę mieć dużą rodzinkę emotka

Ja mam dwie siostry młodsze emotka Mój mąż ma dwoje starszego rodzeństwa, chyba też będziemy w trójkę celować. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5088961 Napisano: 21.03.2012 04:27:34 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

sonata napisał(a):

Beniaminowa - no wiem, trochę przewrażliwiona jestem emotka

emotka Gdyby tak było to strach pomyśleć jak ja byłam wychowywana emotka (jestem siódmym dzieckiem) emotka

Wow nieźle emotka Ale chyba fajnie wychowywać się z takim licznym rodzeństwem?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5088902 Napisano: 21.03.2012 04:14:54 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Mleko modyfikowane nie powinno byc podawane częściej jak co 2,5- 3h
Wylewałam to co zostało nie wypite, bo namnażaja się tam bakterie i mimo informacji, że niby mozna do max. godziny podać ja wolałam nie ryzykować bólem brzuszka małego.
Wolałam dorobić gdyby było za mało.
Co do 200ml to moim zdaniem to bardzo dużo, ale może dziecko tyle potrzebuje... mama widzi, czy nie przekarmia emotka

Jak mały się naje do syta to potem jest spokój na parę godzin. I on te 200ml mojego mleka żłopie. Wiem ile wcina bo ja często odciągam pokarm, bo średnio po póltorej godziny mam tak cycki napakowane, że boli, więc jestem zmuszona do tego.
Lekarka nam nie pozwoliła karmić dziecka częściej niż co 3-4h. Kazała brać małego na przetrzymanie, ewentualnie podać jakąś herbatkę czy rumianek, albo wodę gotowaną, żeby na chwilę zapełnić brzuszek. Mały za szybko na wadze przybiera.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5087961 Napisano: 21.03.2012 11:18:51 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

agusia twój wcina 200ml? emotka
mój ma 5 miesięcy i wypija średnio (mówie o wodzie bo mleko do tego się dodaje) 120 -150ml.

a co do proszków to szczerze mówiąc ja tam wolę prać w proszku do białego jeśli chodzi o dziecięce choć używam i do kolorów, a o dorosłe to mi nie robi takiej różnicy -ostatnio piorę w Woolite, a także w Bryzie.

No tyle wcina, a ma 4 tygodnie... To ile zje waha się między 160 a 200ml...

dianek napisał(a):

kobitki mam pytanko co do mleka modyfikowanego - przez jaki czas gotowa mieszanka nadaje się do jedzenia?

w sensie np. zrobiliśmy te 90ml, młody zjadł 20ml i czy za 30 min mogę mu dać tą samą butlę (podgrzaną lub przechowaną np. w termoopakowaniu) ?

wiem że ogólnie resztek się nie przechowuje, tylko czy to przechowanie to kwestia 30 min czy raczej 3h ?

Moim zdaniem zależy od mieszanki. Bo np. Bebilon można tą godzinę przechować i podać, a np. Nan mi kisło i śmierdziało już po godzinie... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5087929 Napisano: 21.03.2012 11:10:51 w Konkursowiczki w ciąży
dianek napisał(a):

a ja używam ecokul i nie mam problemów z alergiami, niedopieraniem etc emotka

btw - wczoraj wieczorem poszła butla
mleka mi brakło totalnie a Berni jeszcze chciał jeść emotka wypił całe 10ml i poszedł spać, obudził się po 4h... co za chłop emotka

Chciałabym wrócić do czasów kiedy mój jadł 20ml i był szczęśliwy emotka Teraz wcina prawie 200 na posiedzenie...

Ziolko jak spojrzysz na producentów proszków to zobaczysz, że Niektóre jak np. Vizir czy Omo pochodzą od tej samej firmy emotka Robią sobie sztuczną konkurencję. Ja używam do wszystkiego VIZIR Color i jakoś wszystkie ubrania żyją i te biale i kolorowe. Moim zdaniem te proszki do białego to ściema totalna, żeby klientów naciągnąć na dodatkowy proszek. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5087274 Napisano: 20.03.2012 10:45:20 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Zgadzam się z benasią, ja nie wyobrażam sobie świata bez Kubusia emotka
Nie jest lekko, ale nikt nie mówił, że tak będzie, ale szczery uśmiech wynagradza trud emotka
Ja po CC nie mogę się szybko decydować na drugie, bo w środku jeszcze się nie zagoiło, ale nie wykluczam, że za może rok, czy dwa lata pomyślę o drugim, może córeczka się trafi emotka )))hih

JA też nie wyobrażam już świata bez mego maluszka. Kocham go bez dwóch zdań i dla niego zrobię wszystko. Ale na razie drugiego dziecka nie planuję. Teraz w planach napisanie pracy inżynierskiej bo tylko to mi zostało by skończyć studia, od września studia magisterskie, a potem kto wie emotka Może za dwa lata emotka Córeczkę bym chciała emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5087179 Napisano: 20.03.2012 09:37:12 w Konkursowiczki w ciąży
rachel napisał(a):

grusia25 gratulacje, przeczytałam z wypiekami na twarzy i qrde nawet nie wiedziałam ze to moze tak długo trwac. Powtarzam sie ale to przrraża.
qrde dzieczyny tak czyma jedna urodziła, potem druga, nastęna i moja kolej coraz blizej...
chyba wolałabym isc na spontan i nie wiedziec kiedy mnie to czeka. A tak mój lekarz zrodził we mnie takie napięcie ze byle skurcz i istna panika...

ale jak czytam jak wasze pociechy rosną i wyrastaja z kolejnych ubranek to miło się robi na serduchu, bo przeciez jeszcze niedawno czytałam jak zmagałyscie sie z brzuszkami i ciazowymi dylematami...zapierdziela ten czas i na dzieciach to najbardziej widac...

No zapierdziela, ja widzę z dnia na dzień jak synek rośnie emotka I to cieszy, a z drugiej strony smuci, bo chciałoby sie mieć małego słodziaka na zawsze emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0