Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5717551 Napisano: 12.08.2013 13:23:46 w Konkursowiczki w ciąży
My się też nosimy w chuście, jest świetna, a młoda w niej super śpi, bo normalnie to ona woli na rączki, a tak mam ręce wolne i mogę zająć się innymi sprawami, a ją mieć przy sobie. Żałuję, że przy młodym nie mieliśmy chusty, tylko jakieś nosidełko - wisiadełko... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717279 Napisano: 11.08.2013 23:04:21 w Pomocy!!!!
efelinkaaa napisał(a):

agusia147 napisał(a):

efelinkaaa napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

podmienić albo dalej szukać lepszego banku

mam trochę mało czasu, muszę rano zapierniczać do um, a potem przed 9 (po aktualizacji) opłacić zus emotka

Rachunki w banku otwiera się teraz w kilka minut. Ja bym mimo wszystko nie mieszała prywatnego konta z firmowym.

ale to nie jest moje konto osobiste, takie do celów prywatnych typu: opłaty za przedszkole i wpłata za sprzedane dresy po synku emotka od tego mam inne.

To konto to tylko produkt niekomercyjny banku: bezpłatny, z darmowwymi przelewami i kartą. I chciałabym je wykorzystać TYLKO do celów firmowych emotka Założyłam je kiedyś jako pomocnicze przy firmowym, żeby móc w banku wpłacać/wypłacać pieniądze bez prowizji (i potem je np. przelewać na firmowe).

Nikt w żadnej ustawie nie narzuca, żeby konto było z półki "dla firm", ma być po prostu rachunek bankowy, nieważne czy to konto studenckie czy dla przedsiębiorstwa emotka Jakieś "ale" może mieć jedynie bank..

Tylko zastanawiam się czy twórca druku ceidg nie dokonał takiego podziału, na firmowe i nie firmowe ;/ Stąd moje pytanie gdzie ten numer wpisać ;/

Niby do celów firmowych, ale zapewne nadawcą przelewów w takim wypadku nie będzie firma, tylko ty - tak jak osoba prywatna z imienia i nazwiska. Więc to będzie chyba ta druga opcja. Ale najlepiej będzie jak zapytasz w UM przy składaniu wniosku CEIDG. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717266 Napisano: 11.08.2013 22:36:03 w Konkursowiczki w ciąży
Ja tam żadnych kremów nie używam i na razie nie zamierzam. Jedyne kosmetyki do twarzy to tusz do rzęs, czasem eyeliner i płyn do demakijażu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717265 Napisano: 11.08.2013 22:34:26 w Pomocy!!!!
efelinkaaa napisał(a):

koza.k90 napisał(a):

podmienić albo dalej szukać lepszego banku

mam trochę mało czasu, muszę rano zapierniczać do um, a potem przed 9 (po aktualizacji) opłacić zus emotka

Rachunki w banku otwiera się teraz w kilka minut. Ja bym mimo wszystko nie mieszała prywatnego konta z firmowym. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717221 Napisano: 11.08.2013 20:59:15 w Pomocy!!!!
efelinkaaa napisał(a):

Proszę o pomoc kogoś, kto w firmie korzysta z konta prywatnego (niekomercyjnego)...
Muszę rano zanieść druk CEIDG i nie wiem, w którą rubrykę wpisać numer konta ;(

są dwie opcje:
a) rachunek bankowy związany z prowadzeniem działalności gospodarczej
b) osobisty rachunek bankowy (niezwiązany z prowadzeniem dg)

W jednym miejscu słyszę jedno, w drugim drugie i już sama nie wiem! Pani w UM mówi b, na infolinii mówią a... kurde no emotka

a ja sama nie wiem jak interpretować to wszystko: związany z prowadzeniem dg - czy to chodzi o to, że konto jest komercyjne i zarejestrowane na firmę czy nieważne jakie to konto, ale z tego korzystam w firmie... Pomocy, proszę ;( Jesli się ktoś zna, proszę o podpowiedź!

Podajesz tylko i wyłącznie numer konta firmowego!! Mi koleś w urzędzie miasta jak rejestrowałam firmę powiedział, żebym nie podawała prywatnego, bo takie info idzie do różnych innych urzędów, a po co mają mieć wgląd?

Rachunek związany z prowadzeniem dg to inaczej mówiąc rachunek zarejestrowany firmowy, z którego będziesz robiła przelewy do ZUS i US i na które będą przychodziły "dochody". Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717211 Napisano: 11.08.2013 20:35:45 w Konkursowiczki w ciąży
gosiek_212 napisał(a):

a chociaz te 7 czy tam 14 dni na dziecko przysluguje?

Na ciebie nie może wziąć, bo nie jesteś jego żoną, żyjecie w konkubinacie - a wg. prawa jesteś obcą osobą. Ale macie wspólne dziecko, więc może skorzystać z prawa opieki nad dzieckiem zdrowym (chyba 14 dni, ale nie jestem pewna), gdyż ty z powodu ciężkiego porodu - cc nie możesz sprawować opieki nad dzieckiem. Potrzebujecie zaświadczenia od lekarza i musicie do kadr napisać odpowiednie oświadczenie. Mogą także poprosić o akt urodzenia dziecka do wglądu. Możecie też pomyśleć nad tacierzyńskim?
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717187 Napisano: 11.08.2013 19:49:44 w Konkursowiczki w ciąży
gosiek_212 napisał(a):

dziwczyny potrzebuje pilnie odpowiedzi:)
wiecie moze czy chlopakowi tez przysluguje opieka nade mna po cc? nie jestesmy malzenstwem i wlasnie nie wiem czy tez mu przysluguje czy nie.

Obawiam się, że niestety nie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717176 Napisano: 11.08.2013 19:06:25 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Zastanawiam się jak ma to odpaść, bo u nas to ten kikut jest tak schowany jakby... Wygląda jak zapchany wulkan...

to u nas tak samo było, na prawdę brzydko i położna mówiła,że spirytus pogarsza. Kup ten proszek co napisałam, on jest tani, najpierw popsikaj octaniseptem, poczekaj chwile i posyp dermatolem - ja robiłam tak przy każdym przebieraniu i nawet nie mineła doba jak tak robiłam, pępek odpadł i śmiało tam patyczkiem nawet próbuj w zakamarkach czyścić

Jutro i tak idziemy z małą na kontrolę, to może tam coś zaradzą, albo pokażą co z tym robić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717121 Napisano: 11.08.2013 15:44:09 w Konkursowiczki w ciąży
Zastanawiam się jak ma to odpaść, bo u nas to ten kikut jest tak schowany jakby... Wygląda jak zapchany wulkan... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717099 Napisano: 11.08.2013 14:48:42 w Konkursowiczki w ciąży
Hehe młoda znowu w chuście siedzi, mąż najpierw się trochę stawiał bo chusta koloru papai (róż), a teraz oddać młodej nie chce emotka

Odnośnie pępka, to jeszcze nie śmierdzi. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717062 Napisano: 11.08.2013 13:19:26 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

Kurcze ja już nie wiem co robię nie tak z pępuszkiem młodej, ale zaczął się paprać i pojawiła się krew. Myję wacikami i psikam Octeniseptem... Pępek wygląda tragicznie... A boję się ruszyć bardziej, nie chcę jej zrobić krzywdy.

u nas też się paprał, ale początkowo przemywałam wacikami ze spirytusem, później zaczełam mocno psikać octaniseptem i momentalnie pępek odpadł

Jeszcze jej tak beznadziejnie krótko tą pępowinę przycięły po zdjęciu klamerki, że nawet nie ma jak jej odgiąć, żeby pod tym umyć... Jeszcze skubana się wycwaniła i spać musi ze mną i najlepiej jeszcze trzymać za rękę. emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717019 Napisano: 11.08.2013 11:58:05 w Wkurza mnie...
katrin22 napisał(a):

Może nie wkurza mnie a dobija i tęskno mi za imprezami z % i itp.

Obok mojej chałupy mega impreza z fajerwerkami, dobra muzyka, a ja siedzę przed kompem, w pokoju obok śpi bobo, a ja przypominam sobie te czasy imprezowania do rana emotka

Yhh ja to nie imprezowałam nigdy do rana, więc nie mam tego bólu emotka Bardziej mnie boli chwilowy brak możliwości wyjścia do kina emotka A tyle fajnych filmów teraz grają lub mają grać... No ale kilkudniowego noworodka nie wezmę z sobą. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5717013 Napisano: 11.08.2013 11:42:49 w Konkursowiczki w ciąży
Kurcze ja już nie wiem co robię nie tak z pępuszkiem młodej, ale zaczął się paprać i pojawiła się krew. Myję wacikami i psikam Octeniseptem... Pępek wygląda tragicznie... A boję się ruszyć bardziej, nie chcę jej zrobić krzywdy. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5716665 Napisano: 10.08.2013 11:00:02 w Wkurza mnie...
calliope napisał(a):

radosna napisał(a):

Wkurza mnie, że deszcz pada. Tęsknię za ciepełkiem! emotka

Mnie deszcz nie wkurza ale temperatura poszła mocno w dół i pierwszy raz od dawna zmarzłam w nocy emotka

Ojjj dla mnie było idealnie, wolę marznąć niż się pocić emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5716540 Napisano: 09.08.2013 21:16:24 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

ja gdzieś z miesiąc po zniosłam i wniosłam do mieszkania małego i miałam plamienia emotka
Moja położna powiedziała że przy sn do 3 miesiąca ćwiczenia to spacer i później nawet do 6 -12 miesięcy nie przeginać za bardzo.
Ja teraz powoli zaczynam, ale właśnie nie przeginając

Ja ledwie wyszłam ze szpitala, to w niedzielę wzięłam młodego na ręcę - tak się za nim stęskniłam, że musiałam przytulić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5716516 Napisano: 09.08.2013 20:33:00 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

staszek przez minimum 3 miesiące jeśli urodziśz sn, a jeśli cc to przez minimum 6 miesięcy to chodakowską będziesz mogła jedynie oglądać emotka Ja nie wierzyłam, czułam się dobrze i za dużo tylko podźwigałam i szybko usiadła na tyłku emotka
Mi waga zaczeła powoli stać w miejscu, odstawiłam napoje słodzone, a przede wszystkim cole, postawiłam na bardziej zdrowe jedzenie, trochę ruchu i waga znowu spada, aż miło. Zostało mi około 1,5 kg z ciążowych i tak z maks 5 z przed ciążowego sadełka i będę w 7 niebie emotka

Popatrzcie jak świetnie opisane o wielo http://www.mumsfr...page=6#comment-54985

Przez 3 miechy po porodzie to ćwiczyć ani przeciążać się nie wolno. Koleżanka brzuszki tydzień po porodzie zaczęła robić i dostała krwotoku, trafiła do szpitala i ledwie ją odratowali. Lepiej nie kombinować. Ja dźwignęłam Kamisia i znowu brzuch boli, więc coś w tym jest. Nie dźwigam niczego prócz młodej. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5716482 Napisano: 09.08.2013 19:52:15 w Konkursowiczki w ciąży
benasia napisał(a):

Ja w ciązy przytyłam 13kg i zeszło potem ale co jak mimo to nie wyglądam jakbym chciała emotka

Babskie gadanie emotka Zawsze będzie nie dość dobrze i nie tak jakby się chciało. Ja też nie mam figury jak za czasów liceum emotka A marzę o 56kg jak kiedyś... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5716263 Napisano: 09.08.2013 14:48:22 w Konkursowiczki w ciąży
Ja w pierwszej przytyłam 6 kg, w drugiej 8kg, i zaraz po porodzie ważyłam 12 mniej, więc jest spoko i czuję się lepiej jak przed ciążą. Wkurza mnie tylko, że dalej mnie boli brzuch.

Dziewczyny? ile czasu się czeka na macierzyńskie? Złożyłam dziś wszystkie papiery. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5715640 Napisano: 08.08.2013 16:32:44 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

ivisia napisał(a):

beatris23 napisał(a):

Ja kupowałam butelki z AVENTU bylam zadowolona bardzo,tych z rurkami nie polecam-pracuję w żłobku jestem na bieżąco,są cięzkie do umycia

ojj to teraz już całkiem nie wiem, pani w sklepie polecała jednoznacznie te antykolkowe emotka hmmm
Może jeszcze jakieś opinie, dziewczyny? emotka

a taki pokrowiec/termoopakowanie - przydaje się czy nic nie jest warte? http://allegro.pl...cja-i3443744276.html

Ja przy dwójce dzieci użwyałam/używam tylko tych zwykłych TT. Jestem bardzo zadowolona. Myją się łatwo, dziecku dobrze się ssie. Są bardzo wytrzymałe, tylko smoczki trzeba wymieniać, a tak to z butelką nic się nie dzieje, nadruki się nie ścierają. Nam wystarczają dwie po 260ml jedna do mleka, a druga do wody, soku, herbatki. ja jestem zwolenniczka tych większych rozmiarów butelki. Małe nam się nie przydały bo jak dziecko małe to i tak trzymasz butelkę, a jak większe i samo potrafi trzymać to z tą większą dobrze sobie poradzi bo sama butelka jest bardzo lekka.
No i przykrywkę mają świetną, nic nie leci z butli po zamknięciu. Bardzo polecam te butelki.

Z pokrowca nie korzystałam nigdy, ciepłą wodę brałam w termosie.

Mi się starły nadruki po umyciu w zmywarce... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5715592 Napisano: 08.08.2013 15:03:33 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

quaqua napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

ja też mam TT zwykłe, bardzo nam się sprawdzają, do tego teraz kupiłam tą z dziurką w środku - łatwiej dziecku trzyma się. Tyle,że my na piersi, a butelki tylko do wody/rumianku.
Opakowanie termo sprawdzi się jeśli rodzisz jesienią zimą, nawet do wody emotka

dasz linka do tych z dziurką? Nie wiedziałam, że takie cuś zrobili...

ja tutaj kupowałam http://allegro.pl...-3m-i3438140234.html
bardzo fajne są emotka

agusia nie kracz, nie kracz też się cieszyłam, do czasu emotka teraz to w dzień nic nie mogę zrobić, tylko w nocy pięknie śpi

Aj tam trzymać ją na rękach to sama przyjemność emotka Wyświetl w wątku >>
0 0