Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5594298 Napisano: 24.02.2013 22:44:54 w Konkursowiczki w ciąży
No i raz w roku powinno się badać, bez wpadania w skrajności - latanie co miesiąc do lekarza, ani w drugą stronę - nie badanie się w ogóle. Idę chyba spać, bo taaaak mi się ziewa. Mieszkanie wygląda ja po wojnie światowej - młody o to zadbał - wszędzie jego zabawki i okruszki, a rano sprzątałam. Ehh Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5594279 Napisano: 24.02.2013 22:15:38 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

agusia147 napisał(a):

monika1985monik napisał(a):

Aga to że dziś cytologię masz ok nie oznacza że za miesiąc może być wręcz przeciwnie czego oczywiście nie życzę.

Nie znam laski co na cytologię latałaby raz w miesiącu...

Ja też takiej nie znam, ale Ty napisałaś,że wątpisz, że wynik zmienił się w ciągu kilku miesięcy, a niestety takie sytuację są bardzo często, czego oczywiście nikomu życzę

Może i racja. Też nikomu nie życzę, ale sama nie mam ani na to kasy, ani pieniędzy, by co drugi miesiąc wydawać 50zł na cytologię. Za tą kasę wolę kupić coś małemu, a potrzeby zawsze jakieś są. Zrobię kolejną po połogu.

Ale wiecie co, mam ciocię, nie jest ze mną spokrewniona bo to żona wujka, która od lat się nie badała - właściwie to nigdy się nie badała, narzekała na bóle kręgosłupa i na to też była leczona wiele lat, jakieś sanatoria, masaże itp. Rok temu trafiła do szpitala i zrobili jej dokładne badania. Okazało się, że ma guza na kręgosłupie na wysokości jajników wielkości piłki do tenisa. I w tej chwili nic już nie mogą praktycznie zrobić, bo wyciąć się to boją, szpikują ją jakimiś chemioterapiami. Cud, że jeszcze kobitka żyje. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5594218 Napisano: 24.02.2013 21:03:04 w Konkursowiczki w ciąży

Aga to że dziś cytologię masz ok nie oznacza że za miesiąc może być wręcz przeciwnie czego oczywiście nie życzę.

Nie znam laski co na cytologię latałaby raz w miesiącu... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5594217 Napisano: 24.02.2013 21:02:36 w Konkursowiczki w ciąży
allice napisał(a):

Dziewczyny jak gotowałyście/gotujecie obiadki dla dziecka to jaki tłuszcz dodajecie? Chodzi mi tak na początek jak dziecko ma około 5 miesięcy.

Masełko emotka Ooo kurde jak nic mi się nie chce emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5594027 Napisano: 24.02.2013 15:50:46 w Konkursowiczki w ciąży
Cytologię miałam robioną cztery miesiące po pierwszej ciąży i wszystko było wtedy ok. Więc chyba parę miesięcy później nie byłoby różnicy w wyniku. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5594002 Napisano: 24.02.2013 15:10:56 w Konkursowiczki w ciąży
Badania robiłam już będąc w ciąży. Może coś się pomieszało mi, albo może miałam otwartą jeszcze gdzieś stronę, albo w tv coś leciało i się zagapiłam i napisałam emotka Nie wiem już. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593993 Napisano: 24.02.2013 14:52:07 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

staszek napisał(a):

jak i czy w ogóle się przygotowywałyście do zajścia w ciążę? emotka czy na żywioł lepiej iść?

My na żywioł, nie mieliśmy nigdy żadnych problemów zdrowotnych.

a co to ma do badań wykonywanych przed ciążą? Toxo, cyto, morfologia, mocz, OB emotka

No bo ktośtam pisał że nie miał problemów itp i że zdrowy. Ja nie robiłam żadnych badań. Po prostu wyszło i już emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593963 Napisano: 24.02.2013 14:02:26 w Konkursowiczki w ciąży
bridget napisał(a):

Ja miałam wiekszosc badan zrobionych i od miesiaca przed zaczełam brac kwas foliowy równiez.

Utropek masz super podejscie, nie poddawajcie się:) gratulacje z okazji nowego M;]

a ja sie stresuje jutro wizyta u gin, wiele sie wyjasni....

czy wy tez tak czesto w nocy wstawałyscie do wc? dzis pobiłam rekord 6 razy emotka

Mnie się zdawało i po 8 razy, że dobrze zasnąć nie zdążyłam a tu znów sikuuuu emotka Teraz jakoś nie latam tak, ale może to kwestia ułożenia bobo, że na pęcherz nie ciśnie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593805 Napisano: 24.02.2013 10:02:11 w Konkursowiczki w ciąży
staszek napisał(a):

jak i czy w ogóle się przygotowywałyście do zajścia w ciążę? emotka czy na żywioł lepiej iść?

My na żywioł, nie mieliśmy nigdy żadnych problemów zdrowotnych. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593631 Napisano: 23.02.2013 21:00:42 w Konkursowiczki w ciąży
utropek napisał(a):

Witam emotka Dawno mnie tu nie było, ostatni raz bardzo lamentowałam odnośnie zespołu PCOS. I wiecie co ?? Postanowiłam na maksa walczyć! Mam terapię hormonalna, po pierwszym miesiącu już normalnie okres wystąpił (cud! bo od 3 lat miałam bardzo nieregularny) emotka Oprócz tego sprzedaliśmy mieszkanie nasze, 2 pokojowe i kupujemy mieszkanie większe:) Już podpisaliśmy umowę przedwstępną! emotka Super mieszkanko 4 pokojowe i jeden pokój przeznaczamy na dziecko emotka Gdy nam nie wyjdzie to adoptujemy;) I ogólnie z mężem sytuacja polepszyła się, gdyż nie myślimy o problemach a o przyjemnościach emotka Mąż kupił dziś świnkę, i powiedział że nauczy się na niej wychowywać "dziecko" hihi:) Po prostu mamy teraz cudowny czas, jestem w szoku, ale niech trwa wiecznie emotka

Jaką świnkę? Takie zwierzątko masz na myśli? Super, że wam się polepszyło emotka Oby tak dalej. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593598 Napisano: 23.02.2013 19:58:20 w Konkursowiczki w ciąży
Odnośnie opinii o wózkach to owszem można poczytać, ale nie wiem czy powinny być one wyznacznikiem podejmowania decyzji. Każdy wózek jest gdzieś hejtowany w internecie, zawsze się może trafić na felerny egzemplarz. Myślę, że trzeba pochodzić, popróbować, w sklepach można powozić, pojeździć sprawdzić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593500 Napisano: 23.02.2013 17:32:41 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

U nas w blokach jak by ktoś zostawił wózek na dole za 5 minut już by go nie było emotka Najlepiej iść do sklepu i oglądnąć wszystko dokładnie nawet jak zamierzasz kupić przez internet emotka bo na prawdę są takie wózki że dźwignięcie ich graniczy z cudem emotka Nie którzy lubią te ruchome kółka u nas są takie chodniki że takim wózkiem nie da się jeździć emotka ja mam na dużych pompowanych i jestem mega zadowolona.

Ehhh... poucinać ręce tym złodziejom emotka Najczęściej dla pary z małym dzieckiem wydatek na kolejny wózek to nie jest pstryknięcie palcami emotka najwyżej będę go zamykać w piwnicy - zawsze to tylko jeden poziom schodów do pokonania emotka

Masz już dziecko? Jak duże? No i widzę że ty z Warszawy, jaka dzielnica? Po Warszawie raczej spoko się jeździ, więc bierz wózek jaki chcesz byleby nie na podwójnych kołach. Zobacz firmę Mikado, jest polska a wózki wyglądają wporzo. A ceny są niezbyt wysokie. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593201 Napisano: 23.02.2013 10:45:15 w Rossmann
agataamtv napisał(a):

mallina napisał(a):

karolinka678 napisał(a):

zarania napisał(a):

agataamtv napisał(a):

W Rossnecie - nie warto. W innych konkursach kreatywnych- jak najbardziej. Ja tylko w takich biorę udział i dlatego tez często coś mi wpada, czasami nawet drobnostka, ale prawie zawsze coś emotka konkursy typu kliknij lubię to, zapros znajomych, wyślij SMS- w ogóle nie są warte czasu. Te rosnettowskie tymbardziej bo tam żadne nie są wiarygodne emotka

W Rossnecie też rzadko biorę udział w opisówkach, bo liczba uczestników jest przytłaczająca. Ogólnie nie przepadam za opisówkami, choć niektórzy je uwielbiają. Nie rozumiem jednak, dlaczego uważasz, że konkursy sms nie są warte czasu. emotka
Wiele osób z forum wygrywa i w czasówkach sms i promocyjnych konkursach, gdzie trzeba smsem wysłać hasło reklamowe lub dokończenie zdania.

tak ale wtedy to jest konkurs kreatywny emotka jeśli jest konkurs typu , wyślij sms i zbieraj punkty za odpowiedzi, albo wyślij sms a może Cię wylosujemy to wtedy nie warto- bo takie konkursy wygrywają profesjonaliści emotka

agataamtv/karolinka678 jedno konto na e-konkach to dla Ciebie za mało?

mamy konta z siostrą geniuszu! emotka

A kysz siło nieczysta! Może wszyscy załóżmy konta na bacie, siostry, ciocie, kotki i spamujmy.... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593193 Napisano: 23.02.2013 10:27:40 w Wkurza mnie...
cudaczek121 napisał(a):

Wkurzyłam się, bo wczoraj okazało się,że moja paczka z Beskidzkiego chrupania już w DPD została przeznaczona do odesłania do Organizatora z powrotem tylko dlatego,że kurier nie mógł się do mnie dodzwonić.A nie mógł tego zrobić, ponieważ roztargniony cudaczek121 nie wiedziała, że jak ma się na koncie 0,00 zł w T- mobile,to nie dało rady się dodzwonić na ten numer od zeszłego piątku, bo był nieaktywny emotka Ok, mea culpa za gapiostwo , ale kurier powinien chyba zostawić awizo ze swoim numerem-przynajmniej tak twierdzi Pani z dpd pracująca na recepcji emotka

Uciekaj od Tmobile, to złodzieje i naciągacze. A dpd, to ja z nimi ciągle mam takie cyrki i sama muszę wydzwaniać do centrali jak czekam na paczkę i opieprzać, bo inaczej niby nikogo zastać nie może, mimo, że ja w domu cały czas. A żeby kurier zadzwonił to też jakieś święto. To takie dziadostwo jak k-ex, które najtańsze na świecie jest lepiej traktuje swoich klientów. A jak zostawi paczkę u sąsiadów to jeszcze zadzwoni uprzedzić. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5593180 Napisano: 23.02.2013 10:08:28 w Konkursowiczki w ciąży
A my spaliśmy do 9. Gdyby nie to, że się ruszyłam do łazienki pewnie dalej byśmy spali, a tak te moje chłopaki czujne jak nie wiem. Teraz trzeba by coś na śniadanko wszamać, tylko nie za bardzo wiem co.

Odnośnie sprzątania to młody to bardziej przeszkadza niż pomaga zabierając różne rzeczy, chowając, no i biega za odkurzaczem i go wyłącza. A chowa dosłownie wszystko w butach, za meblami itp. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5592956 Napisano: 22.02.2013 21:48:32 w Konkursowiczki w ciąży
A mój nauczył się nowych słów, pierwsze to "be", a drugie to "nie" i na wszystko odpowiada jednym ze zwrotów emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5591853 Napisano: 21.02.2013 21:10:44 w Konkursowiczki w ciąży
dalej nie rozumiem sensu posiadania komody kąpielowej emotka Nie wyobrażam sobie posiadania kolejnego mebla w mieszkaniu, które duże nie jest. Nie lepiej dziecku coś fajnego kupić? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5591773 Napisano: 21.02.2013 19:57:58 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

malutka456 napisał(a):

kalisto1986 napisał(a):

W pepco też są wyprzedaże fajnych ciuszków, materiał w większości bardzo fajny, a ceny już od 8 zł emotka

Ja staram się już trzymać z daleka od stoisk z ubrankami, brakuje mi tylko pojedynczych rzeczy i koniec z zakupami ubraniowymi, muszę zacząć kupować całą reszte

to moj pierwszy zakup w ciazy emotka wydalam 70 zł, ale mam 11 x body, 3 x pajacyk i 1 x spodenki emotka teraz na allegro wybieram male spiochy i szukam pieluszek tetrowych emotka ogarnia mnie zakupowe szalenstwo emotka emotka

Baaardzo polecam Ci tetre bambusową
tutaj http://www.kokosi.pl/18-wklady
Ja kupiłam te małe teterki i są świetne, teraz zamawiam już normalnych rozmiarów. Wiem,że jest droga, ale w porównaniu do zwykłej rewelacja, chociaż zwykłą też kupie.
Ja bodów mam chyba z 30 emotka zresztą jak i innych rzeczy.
Brakuje mi tylko śpiochów, bo mam 1 a tak same pajace, z 3 bluzeczki na długi rękaw takie na wyjścia, kaftaniki ( chociaż przy starszym nie sprawdzały się u nas) i jakąś czapke cieplejszą muszę kupić.
I tak mimo,że ciuszki w większości kupione, to jak liczę to jeszcze mase kasy pójdzie na wyprawkę ;/

Jak masz body nie kupuj śpiochów tylko półśpiochy. Nie musisz się babrać w zapinanie tylko wciągasz przez tyłek i już. Moim zdaniem mega wygodne. A jak kupisz fajne bawełniane to starczą na dłużej. Kamiś w te pierwsze się wciskał jakieś pół roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5591767 Napisano: 21.02.2013 19:56:17 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Ja przy małym czasem używałam do spania body + śpiochy, ale częściej właśnie pajace, dlatego teraz pełno ich kupiłam, ale chce z 3 do szpitala i tyle samo kaftaników.
Miała któraś ciuszki od Ewy Klucze ? bo właśnie na tej firmy pajace patrze, albo pinokio - bo w siecówkach typu reserved, h&m ciężko o fajne śpiochy tam też pajace królują

Ja mam pełno bodziaków od Ewa Klucze i muszę pochwalić bo bawełna pierwsza klasa, a nadruki trwałe, no i body się nie porozciągały jak np. zdarzało mi się to przy bodach kupionych w Pepco czy realu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5591702 Napisano: 21.02.2013 18:46:09 w Wygraj mi / Wygram za...
marines27 napisał(a):

kamcia napisał(a):

możecie podać linka do tego konku? ja jeszcze nie grałam emotka

https://apps.facebook.com/wzg_mahjong/

Ale on się już skończył 18.02 Wyświetl w wątku >>
0 0