Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika agusia147

agusia147

#5545223 Napisano: 08.01.2013 07:07:57 w Konkursowiczki w ciąży
Nie no pluje Kamilek, serkiem po dywanie emotka Jak gówniarze na ulicy. Ale jak mu wyjaśnić, że nie wolno? Przecież skóry mu nie przetrzepię. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545200 Napisano: 08.01.2013 06:54:11 w Konkursowiczki w ciąży
Haha młody się pluć nauczył emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545178 Napisano: 08.01.2013 06:36:48 w Konkursowiczki w ciąży
http://allegro.pl...hit-i2900905383.html

My mamy szaro zółtą z poprzedniej serii, teraz widzę są inne kolorki. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545118 Napisano: 08.01.2013 06:04:05 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Byłam dziś u lekarza emotka Z maleństwem wsio ok, mamy 10 tygodni emotka Za dwa tygodnie mamy stawić się na USG, a za miesiąc na kontrolę emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545115 Napisano: 08.01.2013 06:00:47 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

I właśnie te typu 2 i 3 najbardziej mi się podobają i też staram się zwrócić uwagę na kubełkowe - jakoś wydają mi się bezpieczniejsze i bardziej funkcjonalne. Co najważniejsze używki można dostać już za 130 zł w bdb stanie, a w najgorszym przypadku nawet jako nowy, nie powala cena na ziemię ( w sensie, że mam czas na dozbieranie )

Aaaa pisze to po czasie, siostra jak go zobaczyła przed chwilą to stwierdziła, że może z rodzicami to kupi, bo zastanawiali się nad komodą emotka

Ja mam huśtawkę 3w1, za 130zł z Allegro. Ma spoko melodyjki, nie jakieś upierdliwe tylko coś spokojnego ala pozytywka, ma światełko, które małemu się podoba i zmienia kolorki, no i huśta po podpięciu do zasilacza lub włożeniu baterii. Zapięty pasami. Wiadomo dziecka nie zostawia się samego sobie zwłaszcza tak małego. Ale huśtawka się sprawdziła niemal od urodzenia, mały w niej świetnie spał i nadal w dzień śpi, pozycja półleżąca, podobno da się regulować - ja nie próbowałam bo nam to pasowało. Ma zdejmowane obicie przez co jak coś łatwo się czyści. Mogę z całego serca polecić. No i starczy na dłużej. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545104 Napisano: 08.01.2013 05:52:28 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
I u mnie cenzura emotka Bo nie grałam emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545068 Napisano: 08.01.2013 05:22:14 w Konkursowiczki w ciąży
Kalisto polecam coś bujanego, albo nawet huśtawkę elektryczną. Przy maluchu to zbawienie czasami emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5545014 Napisano: 08.01.2013 04:38:28 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

Acha, gwoli jasności - nie wzięłam od tego państwa nic poza becikowym. No i może stypendium naukowym na bezpłatnych studiach emotka

Ja podobnie, dostałam becikowe od Państwa i na nic więcej liczyć nie mogę i nawet nie próbuję. W poprzedniej ciąży nie pracowałam na etat (umowa o dzieło wiadomo - się nie liczy), więc nawet macierzyńskiego nie było. Teraz mogę skorzystać z macierzyńskiego i to zrobię. Zawsze będzie łatwiej, albo kredyt się spłaci do końca.

PS. Skończyłam studia na prywatnej uczelni i dobrze mi z tym, gorsza się nie czuję, lepsza też nie. Niestety na rodziców nie mogłam liczyć, tylko na samą siebie, od nich dostawałam tylko 300zł na mieszkanie, resztę dorabiałam pracując najpierw na kasie w markecie, potem pracując w domu. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543960 Napisano: 07.01.2013 10:06:27 w Konkursowiczki w ciąży
leoniu napisał(a):

agusia147 napisał(a):

et1978 napisał(a):

Dziewczyny mam pytanie...
Czy któraś z was interesowała sie nowymi zasadami becikowego?

Do tej pory jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługiwała niezależnie od dochodów i wynosiła 1000 zł. Rządowa nowela ustawy o świadczeniach rodzinnych wprowadziła kryterium dochodowe przy przyznawaniu tego świadczenia. Według nowych przepisów od 2013 r. becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.

No i to jest jasne ale ta kwota jest netto, czy brutto - nigdzie nie piszą !

Ale przepisy wchodzą z początkiem 2013? Czy później?

To jest jakaś farsa, nie dość, że dają nędzne 1000 zł, bo co to jest przy wychowaniu dziecka (nie mówię, że to dla mnie mało, tylko w ogólnym rozrachunku to tyle co nic)... To jeszcze i to zabierają, bo te zarobki to nawet nie pół średniej krajowej. Jak mnie to wkurza!!!
Podobnie jest z pomocą socjalną - tym nieszczęsnym rodzinnym. Dochody chyba 500 na osobę trzeba mieć emotka
Komentarz licealisty, kiedy mówiłam o tym na wosie (zakładam, że nie do końca świadomy emotka ) : 500 brutto??? Tyle to ja na papierosy miesięcznie wydaję... Wrrrrrrrrrrrrr.... Bez sensu się denerwuję.

Kalisto czasownik focić jest boski emotka

Nie wyobrażam sobie tak żyć, a jeszcze to rodzinne jest śmiesznie niskie. 500zł na osobę, nas jest troje, to za 1500 to żywieniowo, pieluszkowo i ubraniowo w sam raz, ale w dochodzie są jeszcze rachunki... Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543830 Napisano: 07.01.2013 08:46:13 w Konkursowiczki w ciąży
et1978 napisał(a):

Dziewczyny mam pytanie...
Czy któraś z was interesowała sie nowymi zasadami becikowego?

Do tej pory jednorazowa zapomoga z tytułu urodzenia dziecka przysługiwała niezależnie od dochodów i wynosiła 1000 zł. Rządowa nowela ustawy o świadczeniach rodzinnych wprowadziła kryterium dochodowe przy przyznawaniu tego świadczenia. Według nowych przepisów od 2013 r. becikowe ma trafiać tylko do rodzin o miesięcznych dochodach poniżej 1922 zł na osobę.

No i to jest jasne ale ta kwota jest netto, czy brutto - nigdzie nie piszą !

Ale przepisy wchodzą z początkiem 2013? Czy później? Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543682 Napisano: 07.01.2013 07:01:03 w Konkursowiczki w ciąży
Odnośnie jeszcze proszku Jelp to totalna porażka, mam wrażenie że po nim ciuszki brudne z pralki wychodziły i wymagały dodatkowego prania. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543678 Napisano: 07.01.2013 06:59:56 w Konkursowiczki w ciąży
PS. Mieliśmy kilka ubrań z 5-10-15 to albo się mechaciły, albo spierały, jakość fatalna w porównaniu do ceny. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543672 Napisano: 07.01.2013 06:56:47 w Konkursowiczki w ciąży
zucchini napisał(a):

Dziewczyny, czy ubranka z C&A i z F&F (chyba Tesco) są dobrej jakości? Czy może lepiej kupować np. w 5-10-15? Pewnie już ten temat przerabiałyście ale na tym forum się tyle dzieje, że nie nadążam.
Czy noworodka przebiera się w czyste ciuszki każdego dnia?
Który proszek najlepszy do prania dziecięcego?

Tak noworodka się przebiera, czasem nawet częściej jak np. się przesiusia czy zrobi kupkę i przejdzie.

Mam wrażenie że z proszków to najlepszy Dzidziuś. Najlepiej ubranka dopiera. Te inne są przereklamowane a kosztują słono.

Ciuszki z F&F czy C&A do najtańszych nie należą. Jakość mają niezłą, nie wyciągają się. Kamiś ma pełno ciuszków z Tesco (F&F, Cherokee) Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543370 Napisano: 07.01.2013 03:49:08 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

własnie drogi ten fotelik kupiłabym używany ale ze sprawdzonego źródła ale źródło nie chce sprzedac bo twierdzi że jeszcze się przyda-planują coś emotka
czyli 4 lub 2, czekam dalej na opinie wieczorem musze podjąc decyzje.
musze sprawdzić ten priori. dzięki rachel

A nie ma czegoś bardziej tradycyjnego? Rosół, jakiś kotlecik może z serem i ananasem, jakieś suróweczki, ciasto, coś co każdy zje ze smakiem i nie będzie się zastanawiał jak się za to zabrać.
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543300 Napisano: 07.01.2013 03:10:23 w Konkursowiczki w ciąży
agasiam napisał(a):

będą osoby starsze(70 lat)i nie wiem czy carpaccio to dobry pomysł choć ja bardzo bardzo..
Oczywiscie moze być klasyka rosół, schabowy lub piers z kurczaka i lody(ciasto) ale to weekendowy obiad co tydzień u rodziców i teściów. Chciałam rybę ale już sama nie wiem.

Moim zdaniem lepsze carpaccio niż zupa tajska emotka Ale to już twoja decyzja emotka Ja wyraziłam swoje zdanie chyba po tym, co najchętniej bym aktualnie wciągnęła emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543269 Napisano: 07.01.2013 02:59:37 w Konkursowiczki w ciąży
Chyba 4te menu najlepsze. Tak czy inaczej wszystkie jakieś przekombinowane. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5543199 Napisano: 07.01.2013 02:16:29 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

agusia147 napisał(a):

dolly napisał(a):

Agusia, jak półtora miejsca? Ja mam duzy fotelik- chyba, ale dwa by sie spokojnie zmieściły

Isofix. Dwa foteliki by się zmieściły ale już beze mnie z tyłu emotka

PS. też nie mogę się przyzwyczaić, zwłaszcza jak szukam czegoś na forum emotka

Hm... rzeczywisćie chyba ciutke sa szersze, ale jakbyś się wcisnęła to miałabys swojego rodzaju ubijanie ciałka- kiedys kobiety po ciązy owijały się elastycznymi bandażami to Ty bys miała z fotelikow emotka

Cholera a ja się niczym nie owijałam emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5542971 Napisano: 07.01.2013 12:32:44 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

Agusia, jak półtora miejsca? Ja mam duzy fotelik- chyba, ale dwa by sie spokojnie zmieściły

Isofix. Dwa foteliki by się zmieściły ale już beze mnie z tyłu emotka

PS. też nie mogę się przyzwyczaić, zwłaszcza jak szukam czegoś na forum emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5542964 Napisano: 07.01.2013 12:31:19 w Konkursowiczki w ciąży
joan napisał(a):

agusia147 - czy Ty może zmieniłaś avatarka? Bo ktoś już takiego na forum posiada i nie wiem, czy Ty to Ty...

Konkursik emotka Sposób na ulewanie i… KONKURS!:

http://dzieciowo.....html/comment-page-1

Nagrody: Trzy koszulki dla ulewających dzieci w wybranym przez siebie rozmiarze.

Zmieniłam awatar z miesiąc temu, ponieważ mój się wywalił emotka Ktoś skasował stronę, z której pochodził.

Odnośnie fotelika my mamy Coneco, siedzenia w Lagunie są pod skosem i zamontowany fotelik zamiast leżeć to prawie siedział, a młody tak urósł, że kolana miał prawie pod brodą. Wyświetl w wątku >>
0 0

agusia147

#5542844 Napisano: 07.01.2013 11:31:20 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

Agusia ja takiemu małemu nie dałabym grać emotka Ale to ja, mój dłuuugo nie wiedział co to gry, komputer itp

Dopiero wstałam emotka Patrze która godzina i aż się zszokowałam, bo zaraz do lekarza musze gonić emotka

Ciężko nie dać jak widzi, że my się bawimy takimi zabawkami, w domu jest 10 kompów, nie uchroni się dziecka. Przynajmniej w naszym wypadku. Staramy się mu jednak takie rozrywki ograniczać do minimum.

dianek napisał(a):

aga, a po co w ogóle siedzieć z tyłu? emotka

ja siedzę z przodu, młody jeździ tyłem do kierunku jazdy, na oparciu mamy lusterko by widzieć co robi
mimo iż nie lubi jeździć autem, to ja mu tam z tyłu nie jestem potrzebna
swoją drogą - jeżdżenie z tyłu z dzieckiem jest niebezpieczne (ale o tym już pisałam kiedyś)

jak trzeba zrobić przerwę na jedzenie, przebranie itp to i tak się zatrzymujemy

przesiądź się do przodu i już emotka

Nasz mały siedzi przodem do kierunku jazdy w foteliku, głównie dlatego, że przestał się mieścić w drugą stronę. Dlaczego niebezpieczne jest jeżdżenie z tyłu? Wyświetl w wątku >>
0 0