Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5818030 Napisano: 04.02.2014 22:54:35 w Konkursowiczki w ciąży
tylko że własnie pneumokoki wywołują wiele równiez poważnych powikłań np zapalenie płuc, sepsę, zapalenie opon mózgowo-rdzeniowych, zapalenie szpiku, osierdzia, otrzewnej itd. w niektórych przypadkach nawet śmierc.

Nie wiem ale ja po rozmowach z osobami zajmujacymi sie tym (m.in. moja teściowa jest pielęgniarka) zaszczepiłam synka.
Ale ja to ja - kazdy robi jak uważa, zresztą każdy w swoim życiu kieruje się czymś innym. Nie zrozumcie mnie źle - nikogo nie namawiam, po prostu dzielę się informacjami po zapytaniu jednej z koleżanek a i tak zrobi tak jak jej serce podpowiada. emotka

Co do ospy to sama nie wiem - z jednej strony dobrze jak dziecko przejdzie, z drugiej strony szczepionka chroni - tylko że wówczas tez dobrze byłoby przejsc ta chorobę jako dziecko a nie wiem czy przy szczepionce choruje sie w wieku dziecięcym a nie później. Póki co nie szczepię bo Mikołaj i tak nie idzie do przedszkola.
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5818018 Napisano: 04.02.2014 22:41:18 w Konkursowiczki w ciąży
co do chusteczek używam co prawda juz sporadycznie wyłacznie pampers baby zielone inne wydają mi się suche, szybko sie rwą co niektóre, niektóre są takie jakby papierowe. Jedynie jeszcze z Johnson's Baby byłam zadowolona, tych fitti nie miałam i nie kojarze. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5818011 Napisano: 04.02.2014 22:34:37 w Konkursowiczki w ciąży
bc14 napisał(a):

Nie dawno bylo o szczepieniach a ja jeszcze mam pytanie czy szczepilyscie na rota lub pneumokoki .? Pneumo od noworodka czy po roku?

szczepiłam na pneumokoki od noworodka pierwsze szczepienie miał gdy miał 2,5 miesiaca - obecnie cykl pneumokoków mamy zakończony emotka

Z tego co lekarze, znajome pielęgniarki mówiły i co w prasie można przeczytać - to szczepienie jest naprawdę ważne szczególnie dla malutkich dzieci gdyż powikłania mogą mieć straszne skutki dlatego bez wahania zaszczepiłam.

Co do rotawirusów lekarz mi tłumaczył ze warto zaszczepić jeśli dziecko chodzi do żłobka lub ma czesty kontakt z innymi dziecmi, poza tym to szczepienie chroni podobno tylko przez pól roku. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817552 Napisano: 04.02.2014 10:44:39 w Konkursowiczki w ciąży
Ja tez mimo ze Miki ma swoje łózko i w nim sam śpi to jak jest chory wolę go wziąc do swojego i mimo, że mi najwygodniej między chłopakami nie jest wówczas to takie nie częste wspólne spanie jest też bardzo miłe bo mogę się przytulić do synka emotka
Natomiast nad ranem raczej w nowym już łóżku Mikołaj mi się nie budzi i sam pięknie śpi całą noc aż do rana emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817510 Napisano: 04.02.2014 09:54:55 w Zakupy na konkursy - usługi
Oferuję najlepsze zakupy konkursowe: wiele udanych wymian, \"szczęśliwe\" paragony, produkty dobrze opisane, możliwość codziennych zakupów emotka emotka emotka

- TESCO - WALENTYNKOWY KONKURS COLGATE/PALMOLIVE

- INTERMARCHE

- ABC - ZIMOWE FERIE NAGRÓD

-KAUFLAND

-BIEDRONKA -

-POLOMARKET -

-DINO

-ŻABKA

-CHATA POLSKA

A oprócz tego mogę kupić na konkurs NUTELLĘ

*** Możliwość wysłania skanu lub listu Pocztą Polską ***

Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817373 Napisano: 03.02.2014 21:13:14 w Konkursowiczki w ciąży
dziewczyny w linku poniżej podaję kupon rabatowy 10zl taniej przy zakupie produktów Nivea za 30zł w sklepach Tesco - myślę ze produkty Nivea Baby tez się łapią wiec podaję:
http://www.tesco....02.3/kupon_nivea.pdf Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817359 Napisano: 03.02.2014 20:50:40 w Konkursowiczki w ciąży
to prawda ja też nie chciałam by synek z nami spał i przez te ponad 2 lata spał w swoim łózeczku obecnie już normalnym pojedynczym łóżku.
Oczywiście w sytuacji gdy był chory to spał z nami.
Ale lubię mieć swobodę w swoim łóżku emotka

Ja nigdy nie miałam żadnych problemów z obijaniem moze dlatego że ochraniacz miałam długi i przymocowany dobrze do szczebelków a od strony ściany na dalszej części gdzie nie było ochraniacza na noc miał kocyk z tym że zabezpieczony od góry usztywnionym przewijakiem że nie było opcji by spadł na dziecko, druga strona była normalnie ze szczebelkami.

Dużo osób myśli o tych turystycznych ale ja na dłuższą metę bym się chyba nie zdecydowała - w końcu dawniej wszystkie dzieci miały drewniane i nie było problemu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817277 Napisano: 03.02.2014 18:59:21 w Konkursowiczki w ciąży
No właśnie tak jak Keiti pisze chodziło mi o to, że dziecko nauczone w normalnym łózeczku może czuc się trochę dziwnie i moze się bac w takiej jakby "klatce" spać gdzie z każdej strony siatka... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817268 Napisano: 03.02.2014 18:51:05 w Konkursowiczki w ciąży
kalisto1986 napisał(a):

benasia napisał(a):

Kali ja miałam łóżeczko turystyczne tylko na wyjazdy i kosztowało ok 170zł wiec może pomoge.

Ja chce na codzień, bo mały tak często budzi mi sie w nocy, że zaczynam kombinować emotka
a często budzi sie po tym jak poobija się o szczebelki.
Zastanawiam sie czy brać tańsze tzn zwykłe, czy jednak lepiej coś droższego

Jesli bedzie Ci miało służyć jako normalne to i tak włożysz normalny materacyk, a Bartuś już duży wiec nie potrzebne mu bajery typu przewijak czy bujak wiec powinno być ok - jedynie kwestia czy bedzie chciał spac w takim bo jednak jest głebsze a wszędzie są siatkowe ściany.
A nie macie ochraniacza w normalnym łózeczku? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817216 Napisano: 03.02.2014 18:10:06 w Konkursowiczki w ciąży
Kali ja miałam łóżeczko turystyczne tylko na wyjazdy i kosztowało ok 170zł wiec może pomoge. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5817081 Napisano: 03.02.2014 15:12:26 w Kaufland konkursy
diabe napisał(a):

Anonima napisał(a):

a moge zapytac ile kart wygraliscie? ja np wyslalam ostatnio jednego smsa i wygralam karte:)

Czytałam ze jesteś , nie pazerna '' szczerze-mnie Twój wpis obraził -każdy wygrywa tyle ile inwestuje i nic Ci do tego emotka
a to cytat ,, jedna karta z kauflandu,ja nie pazerna:) oraz dekoracje od dr Oetkera, co mnie ciekawi bo wydawalo mi sie ze konkursu nie wygralam:) emotka

To ja jestem chyba "pazerna" bo wygrałam wiecej niz 1 kartę i nie omieszkam wygrać więcej emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5816875 Napisano: 03.02.2014 11:30:41 w Paragony
isiulka napisał(a):

Mam paragony na delfina, wymienię na inne paragony.

Ps. konkurs dodałam do bazy zanim zamieściłam ogłoszenie.

o jaki konkretnie chodzi konkurs bo nie mogę znaleźć? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5816861 Napisano: 03.02.2014 11:16:11 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
Karty z Kauflandu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5816613 Napisano: 02.02.2014 20:11:21 w Kaufland konkursy
noemi napisał(a):

benasia napisał(a):

wy tak smsy wysylacie a ja nie mam jeszcze napisanych i pewnie jak zwykle na ostatnią chwilę wysle emotka

To mobilizujemy do pracy - usiądź i powymyślaj jeszcze dziś emotka I czekamy na raport, czy zadanie wypełnione emotka

No nie jest źle jeszcze troszkę i zaraz koniec emotka
Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815990 Napisano: 01.02.2014 11:27:08 w Kaufland konkursy
wy tak smsy wysylacie a ja nie mam jeszcze napisanych i pewnie jak zwykle na ostatnią chwilę wysle emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815518 Napisano: 31.01.2014 15:20:08 w Dziś nic nie wygrałem! To już było!
nic nie wygrałam ostatnio emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815515 Napisano: 31.01.2014 15:16:55 w TESCO konkursy
xpac napisał(a):

qurde z tym Smolarem emotka z 29 też poszły??

podobno tak a osobiście niestety nie wiem Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815359 Napisano: 30.01.2014 22:01:50 w TESCO konkursy
oj nie wiecie o co chodzi - że na Walentynki najlepszym prezentem będzie Colgate pasta i mydło Palmoliwe emotka

Co do Henkela cudaczku to chyba nie było bynajmniej nic mi nie wiadomo emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815116 Napisano: 30.01.2014 13:58:19 w Wkurza mnie...
izak1000 napisał(a):

i znów odezwała się KropkaTV z nagrodą gwarantowana dla dziecka...tylko odpisz...2,46 zł jak się tego pozbyć??...

do mnie też prawie codziennie smsy wysyła kropka a ja za każdym razem słysząc smsa myślę że to z konkursu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5815053 Napisano: 30.01.2014 12:45:09 w TESCO konkursy
aurelito napisał(a):

ktos dostał coś z henkela? po ptokach już?

chyba cisza Wyświetl w wątku >>
0 0