Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika benasia

benasia

#5636704 Napisano: 17.04.2013 12:32:43 w Kaufland konkursy
czy jest nowa gazetka z Kauflandu? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635787 Napisano: 15.04.2013 23:50:32 w WC - rozmowy o wszystkim
benasia napisał(a):

byłam wczoraj w sportowym sklepie żeby na żywo zobaczyć te całe Buff'Y wiecie ten kawałek szmatki co można z niego wyczarowac czapkę, szalik, piratkę itd.
Bo chciałam synkowi kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne ), poza tym liczyłam że będzie się ciągnąć w końcu rozmiar junior miał mieć 50-55cm a moj synek ma już 51 cm obwód głowy - a tu na żywo jakies takie w ogóle nie elastyczne nawet może spadać trochęz głowy i nawet nie wiem jak ja bym miała tym kręcić żeby mi coś innego niż czapka wyszło i czy cieple by bylo na tyle by chodzić od wiosny do jesieni skoro to takie sobie jest i cieniutkie...
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód...

Może ktoś ma i wie czy warto dla takich maluszków mniej niż 2 letnich i doradzi?

ale może ktoś ma jakieś doświadczenia z tym? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635786 Napisano: 15.04.2013 23:49:50 w WC - rozmowy o wszystkim
jola29k napisał(a):

ksantypa napisał(a):

olunka napisał(a):

picola napisał(a):

jola29k napisał(a):

mam takie pytanko czy daje się prezent na bierzmowanie bo dostaliśmy zaproszenie to jest chrześnica męża i nie wiem co robić

mam ten sam problem, daje się coś takiemu "dziecku", a jak tak, to co albo ile

moi chłopcy to dostali raczej takie "drobne" prezenty typu: album na zdjęcia,ksiązka, ja sama im kupiłam po srebrnym łańcuszku z krzyzykiem i wygrawerowanym imieniem z bierzmowania i datą

ja dostałam od chrzestnej ilustrowaną biblię emotka

dzieki za rady coś młodej kupie drobnego bo kasa to mnie ostatnio nie lubi

ja na bierzmowaniu nic nie dostałam a wcale dawno nie mialam jakieś 5 lat temu emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635385 Napisano: 15.04.2013 15:25:48 w Konkursowiczki w ciąży
katrin22 napisał(a):

Asiu a jaki fotelik i kask w końcu kupiłaś??

Kasiu fotelik kupiłam używany taki jak ten ale w sumie jak nowy bo poprzednia właścicielka tylko raz swojego synka wiozła i potem nie korzystała bo sie bała jeździć bo jej synek bardzo był ruchliwy nawet w foteliku. A Mikołaj sam mówi że "brum brum" pojedzie i grzecznie siedzi i podziwia widoki emotka

http://www.google...81ca1195%3B476%3B600

Fajny ten fotelik bo ma regulacje pochylenia i nie siedzi na bagazniku mimo ze mam bagaznik tylko jest nad bagaznikiem, poza tym ma światełko z tyłu na siedzeniu fotelika (choć akurat ja w rowerze też mam ) emotka
No i ma uchwyty na rączki i mały ma się gdzie trzymać w czasie jazdy emotka

A kask taki:
http://www.sakwyr...l?manufacturers_id=7

Zdecydowałam się na ten nowy ponieważ jest dobrej jakości (firma znana i porządna), jest regulowany, ma lepsze zapiecia i regulację pod brodą i nad uszkami w przeciwieństwie do troche tanszych jakie ogladałam, no i posłuzy nam troche bo ma do 56 regulacje od 51 a Mikus ma akurat 51cm obwod głowy, poza tym kolor fajny bo jasny wiec napewno plus latem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635279 Napisano: 15.04.2013 14:07:11 w Konkursowiczki w ciąży
tylko nie każdy tak łatwo karmi piersią i moze wszystko jesć... My mieliśmy straszne kolki i właściwie i tak nic nie mogłam, jak coś chciałam zjeść to mleko najpierw odciagałam itd. Poza tym i tak małego musiałam dokarmiać mm, bo juz w szpitalu darł sie straszliwie ze poza cycka chce jeszcze jeść... emotka
Ale każdy maluch jest inny i każde cycusie też inne emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635273 Napisano: 15.04.2013 14:01:24 w Konkursowiczki w ciąży
Byłam dzis z małym pojeździć na rowerze - mówie wam wspaniale się jechało, piękna pogoda, mały zadowolony siedział w foteliku, wygrany rower juz wypróbowany i bardzo lekko się jeździ, przejechaliśmy tylko ok 4km ale aż chce się jeździć, aczkolwiek nie ma co się rzucać od razu na jakieś dalsze wojaże tylko najpierw trzeba się rozruszać bo ostatnio jeździłam rowerem (bardzo dużo wówczas) jeszcze przed ciążą bo potem wolałam nie ryzykować, a potem znów Mikuś był malutki aż wreszcie teraz możemy razem jeździć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635238 Napisano: 15.04.2013 13:23:52 w Konkursowiczki w ciąży
dolly napisał(a):

prodiament napisał(a):

Właśnie wyczytałam, że jest coś takiego jak "otulaczek" - http://allegro.pl...013-i3151771607.html
Polecałybyście to dla noworodka zamiast rożka na te najbliższe ciepłe miesiące? Używałyście? sprawdziło się?

dla mnie jedno i drugie to, to samo. Ja nie miałam, bo uważałam, że rozek praktyczniejszy. Na samym początku był zawiązywany, a potem służył jako kołderka. Otulaczek jako kołderka sie nie nadaje

dokładnie tak samo myśle i tak samo wykorzytywałam rożek emotka

Rachel śliczna ta twoja dziewuszka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5635049 Napisano: 15.04.2013 10:06:42 w WC - rozmowy o wszystkim
byłam wczoraj w sportowym sklepie żeby na żywo zobaczyć te całe Buff'Y wiecie ten kawałek szmatki co można z niego wyczarowac czapkę, szalik, piratkę itd.
Bo chciałam synkowi kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne ), poza tym liczyłam że będzie się ciągnąć w końcu rozmiar junior miał mieć 50-55cm a moj synek ma już 51 cm obwód głowy - a tu na żywo jakies takie w ogóle nie elastyczne nawet może spadać trochęz głowy i nawet nie wiem jak ja bym miała tym kręcić żeby mi coś innego niż czapka wyszło i czy cieple by bylo na tyle by chodzić od wiosny do jesieni skoro to takie sobie jest i cieniutkie...
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód...

Może ktoś ma i wie czy warto dla takich maluszków mniej niż 2 letnich i doradzi? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634981 Napisano: 15.04.2013 00:14:56 w Konkursowiczki w ciąży
ja tak samo prawie nic nie jem a nic z wagą się nie dzieję - ale dziś rower złożony, fotelik małego zamontowany - teraz tylko czekać aż zamówiony kask dojedzie i bedziemy jeździć emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634955 Napisano: 14.04.2013 23:24:04 w Konkursowiczki w ciąży
potwierdzam że TT jest świetną firmą - też miałam rózne rzeczy tej marki a butelki są super i dzięki nim synek pił i cycka i mleko mm a nie porzucił cycka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634941 Napisano: 14.04.2013 23:06:46 w Konkursowiczki w ciąży
ale z innej beczki - byłam dziś w sportowym sklepie żeby na żywo zobaczyć te całe Buff'Y wiecie ten kawałek szmatki co można z niego wyczarowac czapkę, szalik, piratkę itd.
Bo chciałam małemu juz kupić na necie ale postanowiłam najpierw zobaczyć - i chyba dobrze bo szczerze mowiac zachwycona nie jestem... Materiał taki jakiś dziwny, cienki, w dodatku jednostronne obrazki, ciemne zazwyczaj materiały (a jak tu latem nosić ciemne emotka ), poza tym liczyłam że będzie się ciągnąć w końcu rozmiar junior miał mieć 50-55cm a moj synek ma już 51 cm obwód głowy - a tu na żywo jakies takie w ogóle nie elastyczne nawet może spadać trochę - co prawda małego nie miałam przy sobie ale zachwycona tym nie jestem, i nawet nie wiem jak ja bym miała tym kręcić żeby mi coś innego niż czapka wyszło i czy cieple by bylo na tyle by chodzić od wiosny do jesieni skoro to takie sobie jest i cieniutkie...
No nie wiem sama -bo myslałam o tym pod względem lata, chodzenia po dworze, pod kask założenia na wietrzne dni - ale tanie nie jest wiec naprawde nie wiem czy to taki cud miód... emotka

Może któraś widziała/miała i wie czy warto dla takich maluchów? Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634937 Napisano: 14.04.2013 23:01:25 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

benasia napisał(a):

prodiament napisał(a):

Dziewczyny, przede mną jeszcze kupno kocyka dla dziecka, bo jest m.in. na liście rzeczy do szpitala. Jaki powinnam kupić? - z polaru, z mikrofibry, z bawełny, z akrylu? - bo zupełnie nie wiem co jest najlepsze dla dzidziusia.

Poza tym jeszcze jedno pytanie - co z takich pościelowych rzeczy kupuje się do wózka i co do łóżeczka dla noworodka?

kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno emotka
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku emotka
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem emotka

Moja Fasolka ma być z połowy maja, więc raczej powinno być już za ciepło na rożek? Czyli taką malutką istotkę wystarczy w łóżeczku po prostu położyć na prześcieradle i przykryć kocykiem? Czy między materac a prześcieradło dawać jakiś podkład, żeby nie przemokło w razie wpadki? - jakąś ceratkę, czy coś takiego? A propos poduszeczki, to po ilu miesiącach zaczyna się jej używać?

Maluszki po urodzeniu lubią mieć ciasno dlatego uważam że powinny być w rożku zreszta rożek to koszt taki zwykły ok 20zł.
Co do pod prześcieradło -to raczej chyba nic, bynajmniej ja do tej pory nic nie mam i nigdy nic nie było emotka
Co do poduszeczki to do spania w łóżeczku nie jest potrzebna -zreszta moj maluch spał najpierw w rozku, a jak wiekszy to mozna dac ta od kompletu jest bardzo cieniutka prawie płaska ale jak już wieksze dziecko bo moj jak sie wierci to poduszka wedruje i się roluje...
Poza tym tą w wózeczku tez nie trzeba od razu choć ona też jest bardzo cieniutka emotka

Ale chyba maj powinien być ładny i cieply wiec jeszcze zobaczycie co i jak - bo wiesz zawsze można dokupic. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634919 Napisano: 14.04.2013 22:31:40 w Konkursowiczki w ciąży
prodiament napisał(a):

Dziewczyny, przede mną jeszcze kupno kocyka dla dziecka, bo jest m.in. na liście rzeczy do szpitala. Jaki powinnam kupić? - z polaru, z mikrofibry, z bawełny, z akrylu? - bo zupełnie nie wiem co jest najlepsze dla dzidziusia.

Poza tym jeszcze jedno pytanie - co z takich pościelowych rzeczy kupuje się do wózka i co do łóżeczka dla noworodka?

kocyk powinnaś miec jeden cieniutki a drugi grubszy- ja miałam akrylowy -przydaje sie nawet potem lub na zimno emotka
Co do wózka to żadnej pościeli nie miałam po prostu biała wózkowa poduszeczka i normalnie kocyk w zależnosci od potrzeby cienki lub grubszy.
Poza tym noworodek po urodzeniu i tak raczej jest w rożku i w wózku i w łózeczku -choć zapewne tez zależy od pogody bo moj synek byl jesienny to był w rożku emotka
Posciel do łóżeczka miałam kupioną od razu cała w komplecie: wypełnienie koldry i poduszki, poszewki, ochraniacz na szczebelki i prześcieradło. I tak na poczatek nie używa się kołdry i poduszki dla noworodka ale jak dziecko rośnie i jest wieksze to sie przydaje. Moj śpi teraz - choć już duzy chłopak - własnie pod tym kompletem emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634899 Napisano: 14.04.2013 21:58:51 w Konkursowiczki w ciąży
beniaminowa napisał(a):

dianek napisał(a):

kobity,
wiecie gdzie kupić pampersy active ale te takie majtkowe? (pants boy)
są w almie, ale znaleźliśmy tylko opakowania po 24szt i cena była z kosmosu

to są jedyne pieluchy, których młody nam nie przelewa i są w stanie nam wytrzymać 3h jak jesteśmy poza domem i nawet jedną nockę nam wytrzymały... tylko ich kupić nigdzie nie mogę emotka

majówka się zbliża, jednorazówki potrzebne, a tu taka lipa emotka

dianek widziałam je dziś w C4 emotka

ja dziś widziałam w Kauflandzie emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634545 Napisano: 14.04.2013 09:26:07 w Kupię...
Szukam może ktoś ma na zbyciu BUFF JUNIOR -taki kawałek szmatki emotka oferty na pw emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634460 Napisano: 13.04.2013 22:30:31 w Konkursowiczki w ciąży
kali lepiej wieszac pranie i je strzepywac - u mnie podziałało choć nie musiało bo było jeszcze dużo za wcześnie na termin Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634406 Napisano: 13.04.2013 20:56:42 w Konkursowiczki w ciąży
Mojego nie ma możliwości zamknąc w łózeczku bo od razu się wspina i wychodzi, jest bardzo silny w rękach i potrafi podciągac się...
Poza tym reklamy ani za bardzo na szczęście telewizja póki co go nie interesują - raczej jak muzyka leci to wtedy tak bo tańczy mój tancerz emotka

A o łazience nic mi nie mówcie - u nas codziennie gdy idziemy do toalety (myć zęby, ręce, na toaletę) - to mlody wszystko wyciąga, włacza pralkę idt. Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634331 Napisano: 13.04.2013 18:20:03 w Konkursowiczki w ciąży
oj Kasiu współczuję ale wiem co to znaczy...
Mój co prawda na szczęscie nigdy nie miał szwów, ale raz miał dużą ałe na palcu a krew się lała - bo przy myciu rąk wsadzil palce w kratkę a wyciagając obdarł porządnie - to była masakra jak caly ręcznik był w krwi a on krzyczał strasznie ale ma już tylko malutką bliznę na paluszkach...

A wczoraj tak wariował że uderzył w kant mebli czołem i zdarł kawałek skóry - już myślałam że głowa będzie rozwalona ale na szczęście tylko skóra zdarta tyci powierzchownie i nic poza tym - ale też to bardzo przeżyłam, bo byłam niedaleko a maż też blisko ale to chwila moment i już gotowe...
Cóż teraz taki wiek że chłopaki latają, biegają, wspinają, się, wszędzie ich pełno, wymyślają niesamowite zabawy - normalnie szok i oczy dookoła glowy emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5634283 Napisano: 13.04.2013 16:50:35 w Konkursowiczki w ciąży
ja kupowałam te majtkowe pampersy w Realu na wakacjach - jeszcze mam nawet małą paczkę bo kupiłam kilka i rozmiar wieksze tez. Są dosyć fajne i pojemne ale cena jest wygórowana... Wyświetl w wątku >>
0 0

benasia

#5633848 Napisano: 12.04.2013 18:18:25 w Konkursowiczki w ciąży
dolly no własnie moja wina że nie odesłałam...
Dianek to ty chyba bardzo szybka jestes i masz szybkiego neta ze tak zgarnełas dużo na dokladce - zazdroszcze szybkosci choc nie obserwowałam dziś co mieli. Wyświetl w wątku >>
0 0