Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Torbiel pecherzykowa to niepękniety pęcherzyk Graffa (ten od owulacji), może zrobić sie podczas 1 cyklu i w następnym może go nie być.
Marzanna - nie znam tego leku na D (czy to pochodna progesteronu?), ale nie mozna podawać żadnych hormonów, jeśli nie wykluczy się nowotworu. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Tak, marker ca-125 skacze przy torbielach endometrialnych. U mnie mimo torbieli był w normie. Wg mojego gina, przy endometriozie norma jest trochę przekroczona, przy nowotworze - wielokrotnie. Różnica jest podobno ogromna w samym wyniku. Jeśli znajoma ma problem z jajnikami - bedzie musiala zrobic ten marker. Ja przy endometriozie, mialam go w normie, z ogromnym zapasem do granicy. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo się cieszę, że u Ciebie się nie odnowiły to naprawdę super wiadomość.
Ja naprawdę nie straszę. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
myslę, że tak. Torbiele pęcherzykowate są zupełnie czarne, bez ciapek, torbiele endometrialne są szare, ciapkowane, jak obraz w zepsutym telewizorze. Na tych się troszkę znam, bo takowe posiadałam. Są jeszcze potworniaki, no i te najpoważniejsze. Nigdy nie robiłam usg u onkologa, zawsze byl to ginekolog, bez onkologicznej specjalizacji. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Barszczu, słyszałąś o laparoskopii na 10cm torbieli? Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Niestety nawet jeśli to "tylko" torbiele, to myślę, że będą chcieli zrobić laparotomię, nie laparoskopię. Jeśli endometrialne, to prawie 100% pewność, ze sie odnowia. Ale można je hormonalnie zaleczyc. Jeśłi pęcherzykowe - to jest to najlepsza opcja. Po obrazie usg można to wstępnie ocenić (tyle się tego narobilam, ze juz nawet sama intepretuje obraz usg
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Bardzo współczuję. Mam za sobą przejścia z jajnikami i rszeczywiscie ten 10x6 jest bardzo duży i niestety za duży na laparoskopię
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
może to torbiele?
bardzo duże - to ile? Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
ech mikki,
to Ty pracujesz w szkole, że masz aż taką wiedzę?
1.nie ma czegos takiego jak kodeks ucznia. Jest Statut Szkoły i WSO oraz PSO poszczególnych przedmiotów. Kwestia poprawiania jest tam zapisana - może być to ujęte inaczej w każdej szkole, a nawet inaczej w obrębie różnych przedmiotów w tej samej placówce. Nauczyciel ma obowiązek zapoznać ze swoim PSO uczniów na 1 lekcji - to jest ogólnopolskie.
Więc niestety wprowadzasz w błąd.
2. Każda praca klasowa musi być poprzedzona powtórzeniem. Jego forma jest dowolna (niestety). Ważne by był wpis w dzienniku.
3. Nauczyciel nie ma obowiązku tłumaczenia sposobu wypełniania testu. Jest to jego wybór. Ja to robię zawsze (zdziwilibyście się ilu uczniów mnie w tedy nie słucha), na zewnętrznych egzaminach - uczniowie czytają pisemną instrukcję. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
to ja sie wypowiem jako nauczycielka (gimnazjum, mająca uprawnienie do uczenia w SP)
9 lat to klasa 3 SP?
zupelnie niemerytorycznie: Pani powinna się puknąć w głowę, bo swoim zachowaniem (jak tu widać) wpływa na opinię całej grupy empatycznych ludzi, którym zależy, którzy się starają i wkładają codziennie ogrom pracy, w to, co robią...
merytorycznie: nie wiem , gdzie Panią Szanowną uczyli (ale też nie uczyłam nigdy klas 1-3 SP), ale moim zdaniem Twój syn poprawnie wykonał zadanie. Ja tego nie traktuję jako błędu, tylko niestety czepialstwo
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
nie dobijaj mnie
przed chwila przelewalam srodki miedzy komorkami i juz mi kazalo czekac 24 godziny
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
jak dojedzie daj znać pliss czy to to... Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a jaki to zestaw? Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a ja właśnie obawiałam się, że nie będzie. Pomyślałam, że jeśli nie zrobią czegoś walentynkowego, to przyjdzie czekać nam do świąt, albo wiosny - terminowo wychodzi podobnie
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
leclerc z 07.02
walentynki tesco 01.02
sprzedam lub wymienię na inne paragony Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Chętnie sprzedam lub wymienię na inne paragony z trwających konkursów (Płatki, Wedel - ITM) Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane