Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
cc_investigator
Postów 4640
Data rejestracji 13.08.2011
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Malutka raczej nie - na 100 000 osób w powiecie. W szkołach nie robią NIC. Mają coś w rodzaju dużuru kryzysowego, można się do nich zgłosić z problemem. Czy pomagają nie wiem. Ale to się dzieje niezależnie od szkoły. Wystawiają opinie/orzeczenia i zostawiają nas z tymi papirami. Problemami szkolnymi zajmują się pedagodzy + psycholog szkolny. Obecnie jest tendencja, że problemy ma rozwiązywać wychowawca.
Czarnygregu - ukłony dla Ciebie za taką pracę. U nas tego nie ma
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Sprawa wygląda poważnie i trzeba mieć kontrolę nad sytuacją, ale rozwiązujcie ją krok po kroku, nie przeskakujcie od razu na poziom policji (chyba, że zadzieje się coś "z grubej rury").
I zapytaj jak w Waszej szkole działa współpraca z Poradnia, bo u mnie nie jest to tak jak opisuje czarnygreg. Ale też nasza poradnia jest słaba niestety i skupia się na orzecznictwie. Porozmawiaj z wychowawcą jak jest u Was... Zeby nie bić głową w mur.
A zdiagnozować dziecko mogą tylko i wyłącznie jego rodzice, szkoła może zalecić, ale nie ma siły wykonawczej. Jak rodzic się zaprze, to nic nie poradzicie. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
PPP sie takimi przypadkami (niestety) nie zajmuje.
Drabinka jest taka:
wychowawca
pedagog i psycholog w szkole
Dyrektor
Organ prowadzący (Wydział Edukacji w twojej gminie).
Na ten moment proponuję:
rozmowa z wychowawcą, pedagogiem i psychologiem. Oczywiście równolegle z rozmową z rodzicami.
I chciałabym zwrócić uwagę, że nie ma takiej relacji jak podleganie szkoły pod Poradnię PP. Szkoła współpracuje z poradniami i jest zobowiązana do respektowania i realizowania zaleceń Poradni wydawanych w opiniach i orzeczeniach. Poradnia nie pełni funkcji interwencyjnej.
Magda bardzo szybko zorientujesz sie, czy rozmowa z Rodzicami ma sens, czy może problem dziecka, które jest agresywne tkwi właśnie w domu.
Szkoła ma prawo zwrócić się do sądu o wgląd w sytuację domową dziecka, ale to już w bardzo zaawansowanych przypadkach.
Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Dziękuję
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A ja mkrzysiek
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Hochland w Real, tam gdzie dają bony 100 zł Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
a może (tfu,tfu) mają już długi weekend? Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
bardzo dziękuję,
ledwo zyję niestety nie jestem w stanie nadgonić wszystkich zaległości z dzisiaj... Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
tak wiem.
chodziło mi o to, że ja mam 2 karty wygrane na numery na przeciwko daty. Bo nie przypuszczalam, że dla nich numer paragonu to ten na dole. W regulaminie nie ma o tym mowy, a na stronie Smolara przy regulaminie i oswiadczeniu nie ma tego wzoru. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Zapisuję godziny zgłoszeń - skaczą po godzinach, nie widzę żadnej preferencji, żadnych nagradzanych przedziałów czasowych.
Jest duuuużo trudniej wygrać niż w Valbon.
Jeśli 10 nagród dziennie (o ile są dzienne, a sądze, że chyba sąi) dzielą pół na pół z smsami (tu już mój wymysł, kiedyś tak było? bo mi się jakoś zakorzeniło, ale nie wiem dlaczego), to jest to 5 nagród na maile /dzień. A mam podejrzenia, że idzie kilkaset zgłoszeń dziennie... Tylko przez maile. Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
A czy taki plik może być dowodem w sprawie? Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
w promocyjnych 1,5 roku...
Widzę, że hasła długie/drugie/dwudzieste drugie życie mają... Wyświetl w wątku >>
cc_investigator
Postów 4640
Punkty karne 0
Konkursy dodane
Kluczowe pytanie:
uwaga, uwaga
Czy było gdzieś publikowane, jako wygrane?
Bo nie przypominam sobie, żeby Smolar, gdzies dawał wygrane hasła, oprócz głównych samochodowych...
Ale może za krótko gram. Wyświetl w wątku >>