Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika cc_investigator

cc_investigator

#5769759 Napisano: 09.11.2013 12:41:43 w Wkurza mnie...
czarnygreg napisał(a):

Co do poradni to pisze z wlasnego doswiadczenia, to jestem ta pani z poradni- socjoterapeutka,ktora chodzi na zajecia do szkol i pracuje z dziecmi emotka
Jak tylko na orzecznictwie wasza poradnia sie skupia to musi byc malutka placowka, my orzekamy,opiniujemy, mamy logopede, rehabilitantke,terapeutki pedagogiczne,socjoterapeutki,poradnictwo zawodowe i osoby ktore prowadza zajecia profilatyczne i interwencyjne w szkolach,
Fakt, na nude w pracy nie narzekam,

Malutka raczej nie - na 100 000 osób w powiecie. W szkołach nie robią NIC. Mają coś w rodzaju dużuru kryzysowego, można się do nich zgłosić z problemem. Czy pomagają nie wiem. Ale to się dzieje niezależnie od szkoły. Wystawiają opinie/orzeczenia i zostawiają nas z tymi papirami. Problemami szkolnymi zajmują się pedagodzy + psycholog szkolny. Obecnie jest tendencja, że problemy ma rozwiązywać wychowawca.

Czarnygregu - ukłony dla Ciebie za taką pracę. U nas tego nie ma emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5769744 Napisano: 09.11.2013 12:17:53 w Wkurza mnie...
Magda, jeżeli mogę coś poradzić...
Sprawa wygląda poważnie i trzeba mieć kontrolę nad sytuacją, ale rozwiązujcie ją krok po kroku, nie przeskakujcie od razu na poziom policji (chyba, że zadzieje się coś "z grubej rury").

I zapytaj jak w Waszej szkole działa współpraca z Poradnia, bo u mnie nie jest to tak jak opisuje czarnygreg. Ale też nasza poradnia jest słaba niestety i skupia się na orzecznictwie. Porozmawiaj z wychowawcą jak jest u Was... Zeby nie bić głową w mur.

A zdiagnozować dziecko mogą tylko i wyłącznie jego rodzice, szkoła może zalecić, ale nie ma siły wykonawczej. Jak rodzic się zaprze, to nic nie poradzicie. Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5769664 Napisano: 09.11.2013 09:03:41 w Wkurza mnie...
zaczytana-pola napisał(a):

79magda napisał(a):

Dziś nie miałam okazji spotkać się z nimi, gdyż moja Młoda była na zajęciach dodatkowych i przyszłam po Nią później, niż cała klasa kończyła, dopiero we wtorek będą wszyscy razem zaczynać lekcje. Boję się, że rodzice ochrzanią dzieciaka, a on wróci do szkoły i będzie odreagowywał...

Krzyczeć nie powinni. Raczej rozmawiać, tłumaczyć i znaleźć temu dziecku inne formy rozładowywania agresji.
Niestety w dzisiejszych czasach rodzice często nie mają czasu dla dziecka i takie sytuacje zdarzają się coraz częściej. Może, jeśli psycholog szkolny i wychowawca nic nie są w stanie zrobić, to spróbuj skontaktować się z poradnią psychologiczno-pedagogiczną, pod którą Twoja szkoła polega z pytaniem o radę. Ewentualnie zasugeruj rodzicom tego dziecka.

PPP sie takimi przypadkami (niestety) nie zajmuje.

Drabinka jest taka:
wychowawca
pedagog i psycholog w szkole
Dyrektor

Organ prowadzący (Wydział Edukacji w twojej gminie).

Na ten moment proponuję:
rozmowa z wychowawcą, pedagogiem i psychologiem. Oczywiście równolegle z rozmową z rodzicami.

I chciałabym zwrócić uwagę, że nie ma takiej relacji jak podleganie szkoły pod Poradnię PP. Szkoła współpracuje z poradniami i jest zobowiązana do respektowania i realizowania zaleceń Poradni wydawanych w opiniach i orzeczeniach. Poradnia nie pełni funkcji interwencyjnej.

Magda bardzo szybko zorientujesz sie, czy rozmowa z Rodzicami ma sens, czy może problem dziecka, które jest agresywne tkwi właśnie w domu.

Szkoła ma prawo zwrócić się do sądu o wgląd w sytuację domową dziecka, ale to już w bardzo zaawansowanych przypadkach.

Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5769573 Napisano: 08.11.2013 21:50:12 w Udane wymiany - polecane nicki:)
Polecam Isiulkę, Szprotkę i Iaziaz .
Dziękuję emotka
emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5768990 Napisano: 08.11.2013 09:48:18 w Hochland
poszly maile z wygranymi za ostatni tydzien emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5768298 Napisano: 07.11.2013 12:17:34 w Intermarche
O co pytają, tzn. jakie dane należy podać? Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5767484 Napisano: 06.11.2013 10:31:46 w Wygraj mi / Wygram za...
również wygram komplet szklanek żywca za małe doładowanie orange emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5764946 Napisano: 01.11.2013 09:17:57 w Udane wymiany - polecane nicki:)
mkrzysiek napisał(a):

Polecam cc_investigator emotka

A ja mkrzysiek emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5764896 Napisano: 31.10.2013 22:04:54 w Udane wymiany - polecane nicki:)
Polecam szprotkę emotka emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5764720 Napisano: 31.10.2013 16:45:32 w Hochland
podobno poszły smsy (wpis w mdw) emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5764718 Napisano: 31.10.2013 16:42:40 w Hochland
mariolakal napisał(a):

Kurde... O jakim konku mowa ??? pogubiłam się jak zwykle... emotka

Hochland w Real, tam gdzie dają bony 100 zł Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5764565 Napisano: 31.10.2013 11:39:57 w Hochland
mia napisał(a):

anialistopad napisał(a):

dajta numerek zadzwonię i się dopytam jak liczą tydzień konkursowy

Vickihelm dzwoniła w zeszłym tygodniu - pewnie ma numer.

Tylko tak się dopytaj, żeby dzisiaj posłali! emotka

a może (tfu,tfu) mają już długi weekend? Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5763123 Napisano: 28.10.2013 21:40:49 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koza.k90 napisał(a):

wydaje mi się, że kaki76 dziś pisała, że dzwoniła do Smolara

i zaakceptują obydwa numery

bardzo dziękuję,
ledwo zyję niestety nie jestem w stanie nadgonić wszystkich zaległości z dzisiaj... Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5763091 Napisano: 28.10.2013 20:36:55 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
koniczynka123 napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

Wrociłam dziś bardzo pozno... Czy dzwonił ktoś do może do Smolara w sprawie numerów pargaonów - gdzie są wg nich na Wzorze i co jak się wpisało ten, któy zwyczajowo uznajemy za nr paragonu - na przeciwko daty?

http://www.poloma..._z_rexem_id_468.html

Wg instrukcji podaje się ten poniżej nr kasy

http://www.poloma...NUMER%20PARAGONU.jpg

tak wiem.

chodziło mi o to, że ja mam 2 karty wygrane na numery na przeciwko daty. Bo nie przypuszczalam, że dla nich numer paragonu to ten na dole. W regulaminie nie ma o tym mowy, a na stronie Smolara przy regulaminie i oswiadczeniu nie ma tego wzoru. Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5763055 Napisano: 28.10.2013 19:49:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Wrociłam dziś bardzo pozno... Czy dzwonił ktoś do może do Smolara w sprawie numerów pargaonów - gdzie są wg nich na Wzorze i co jak się wpisało ten, któy zwyczajowo uznajemy za nr paragonu - na przeciwko daty? Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5761940 Napisano: 25.10.2013 21:23:30 w Hochland
Tak, jak przy Valbon miałam opinię co do tego, jak i co wybierają. Tu nie mam...

Zapisuję godziny zgłoszeń - skaczą po godzinach, nie widzę żadnej preferencji, żadnych nagradzanych przedziałów czasowych.

Jest duuuużo trudniej wygrać niż w Valbon.

Jeśli 10 nagród dziennie (o ile są dzienne, a sądze, że chyba sąi) dzielą pół na pół z smsami (tu już mój wymysł, kiedyś tak było? bo mi się jakoś zakorzeniło, ale nie wiem dlaczego), to jest to 5 nagród na maile /dzień. A mam podejrzenia, że idzie kilkaset zgłoszeń dziennie... Tylko przez maile. Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5761831 Napisano: 25.10.2013 18:10:30 w Intermarche
Ja też już swój paragon posłałam - chyba wszystkie opisy bez nazwy marki. Konkurs był tylko w intermarche, więc myślę, że wszyscy tak mamy... Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5761717 Napisano: 25.10.2013 16:20:30 w Intermarche
zaczytana-pola napisał(a):

Ja mam zapisany jakiś plik Kamisa z 2010/2011 r. faktycznie widzę to samo hasło.

A czy taki plik może być dowodem w sprawie? Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5761709 Napisano: 25.10.2013 16:17:16 w Intermarche
isiulka napisał(a):

cc_investigator napisał(a):

isiulka napisał(a):

Mi też nie chciało się jechać do ITM a szkoda bo moje hasło wygrało, samo wzięło udział, takie ambitne emotka Chyba, że smolar za mnie teraz je wysyła.

Kluczowe pytanie:
uwaga, uwaga

Czy było gdzieś publikowane, jako wygrane?

Bo nie przypominam sobie, żeby Smolar, gdzies dawał wygrane hasła, oprócz głównych samochodowych...
Ale może za krótko gram.

No zdecydowanie za krótko grasz.

w promocyjnych 1,5 roku...

Widzę, że hasła długie/drugie/dwudzieste drugie życie mają... Wyświetl w wątku >>
0 0

cc_investigator

#5761693 Napisano: 25.10.2013 16:10:05 w Intermarche
isiulka napisał(a):

Mi też nie chciało się jechać do ITM a szkoda bo moje hasło wygrało, samo wzięło udział, takie ambitne emotka Chyba, że smolar za mnie teraz je wysyła.

Kluczowe pytanie:
uwaga, uwaga

Czy było gdzieś publikowane, jako wygrane?

Bo nie przypominam sobie, żeby Smolar, gdzies dawał wygrane hasła, oprócz głównych samochodowych...
Ale może za krótko gram. Wyświetl w wątku >>
0 0