Nasz serwis prowadzony przez Adriana Pionkę wraz naszymi partnerami wymienionymi w Polityce
Prywatności wykorzystuje pliki cookies zapisywane na Twoim urządzeniu i inne technologie do
zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu personalizowania treści i reklam oraz analizowania
ruchu na stronie i w Internecie.
Przetwarzanie danych jest uzasadnione z uwagi na nasze usprawiedliwione potrzeby, co obejmuje między
innymi konieczność zapewnienia bezpieczeństwa usługi (np. sprawdzenie, czy do Twojego konta nie
loguje się nieuprawniona osoba), dokonanie pomiarów statystycznych, ulepszania naszych usług i
dopasowania ich do potrzeb i wygody użytkowników (np. personalizowanie treści w usługach) jak
również prowadzenie marketingu i promocji własnych usług Administratora. Dane te są przetwarzane do
czasu istnienia uzasadnionego interesu lub do czasu złożenia przez Ciebie sprzeciwu wobec
przetwarzania.
Dane osobowe będą przekazywane wyłącznie naszym podwykonawcom, tj. dostawcom usług informatycznych
i/lub partnerom wymienionym w
Polityce
Prywatności.
Przysługuje Ci prawo żądania dostępu do treści danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia oraz
prawo do ograniczenia ich przetwarzania. Ponadto także prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie
bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, prawo do przenoszenia danych oraz prawo do wniesienia
sprzeciwu wobec przetwarzania danych osobowych. Posiadasz prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu
Ochrony Danych Osobowych.
asantesana
Postów 6359
Data rejestracji 14.01.2012
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ja czekam już tylko na 10, ale potwierdzam, komisja musiała się zmienić i z banalnymi hasłami nie mam najmniejszych szans... Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
I ja, moje dwie daty już minęły, została jedna i jestem w szoku, bo byłam bardzo zadowolona ze swoich haseł... Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
A pytanie dla mnie super, szkoda tylko, że od jutra, bo akurat dzisiaj mam możliwość zakupów.
Dajcie więcej informacji. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Jeśli nie działa w innych telefonach, a starter leżał luzem, mogły się uszkodzić styki. Wtedy pomoże tylko wymiana karty. Ale ja bym zaczęła od zadzwonienie do BOK z innego telefonu i sprawdzenia, czy z numerem jest wszystko ok. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Fakt, można długo dyskutować na ten temat, ale pracowałam kiedyś w firmie (ogólnopolskiej) gdzie umowę należało zawsze podpisywać (ja i klient) niebieskim długopisem. Podpisanie czarnym skutkowało nieważnością dokumentu i ogromnymi kłopotami z tego tytułu(chodziło o to, żeby łatwo dało się odróżnić oryginał od kopii, bo wiele czarnych długopisów wyglądało jak ksero).
Co do czytania ze zrozumieniem - najlepszy przykład to test, o którym ktoś wyżej pisał (a sama w takim brałam udział i na szczęście nie zrobiłam z siebie debila) na umiejętność czytania ze zrozumieniem. W moim teście oczywiście pierwsze zdanie było "zanim zrobisz cokolwiek przeczytaj test do końca". W ostatnim punkcie: "wszystkie polecenia od 2 do 30 są nieistotne, podpisz się i odłóż kartkę". Pomiędzy należało nawet wstawać, obiec stół dookoła, trzy razy klasnąć. Gdybyście widzieli bandę biegających i klaszczących analfabetów...
Tak, czytanie ze zrozumieniem jest bardzo bardzo ważne, o tym każdy konkursowicz chyba dobrze wie. A czy taka forma nauki jak postawienie jedynki jest ok? Nie wiem, ale jednego jestem pewna - dziecko zapamięta to do końca życia i już zawsze będzie dokładnie czytało polecenia
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ja bym napisała najpierw miło - w stylu, że wygląd koszy na śmieci jest wizerunkiem miejscowości X i miło by było, aby wszyscy byli dumni, że są jej mieszkańcami" Jeśli nie pomoże, to z grubej rury. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Były dwa konkursy równolegle - w Tesco trzeba było kupić dowolny produkt Hortexu (w tym Leony), a w Realu dowolny produkt Polskiego Ogrodu (czyli mrożonki). Teraz można tylko mrożonki. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ja dwa lata mieszkałam bez telewizora, budziło to ogólne zdziwienie jak tak w ogóle się da, a mnie kompletnie nie przeszkadzało. Wystarczył mi internet. Teraz mam tv bardziej przez przypadek i załączam go raz na kilka dni, gdy jest coś, co na prawdę chcę zobaczyć. Ostatnio gdy oglądałam jakieś wiadomości wyłączyłam po 5 min. - ten kogoś zabił, tu wypadek, będzie kryzys... i ani jednej dobrej wiadomości. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Również moim zdaniem największy sens ma na głowę, czy dodatkowy metr mojego mieszkania produkuje kolejny worek śmieci
Co do dyskryminacji - ja się spotykam z tym na każdym kroku, wszystkie opłaty są na moich barkach, a nie dzielona na kilka osób w domu, internet jest ten sam czy mieszkam sama czy w 5 osób, lodówka pobiera tyle samo prądu niezależnie od tego ile jedzenia w niej jest, pokój jednoosobowy w hotelu traktowany jest jak rarytas i musi być droższy, o wczasach nie wspomnę, bo sama nie jeżdżę, bilet do kina - zniżka przy drugiej osobie, jakbym sama nie mogła sobie obejrzeć filmu itd. itp. I do tego wszyscy naokoło trąbią o katastrofalnym przyroście naturalnym - żeńcie się, wychodźcie za mąż, rodźcie dzieci, inaczej jesteś niepełnowartościową jednostką. Nie masz prawa wybrać innej drogi, nawet jeśli los sprawił tak a nie inaczej. Rany, jak ja mam dość... Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
To oznacza dla mnie podwyżkę 620%, to się w głowie nie mieści, ja chce uciec z tego kraju...
A najgorsze w tym wszystkim jest to, że zawsze i wszędzie osoby chcące żyć same są dyskryminowane (bo opłata tanieje przy większych mieszkaniach, a gdybym mieszkała z kimś, również opłata na osobę byłaby mniejsza), nie mogę tego już znieść...
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Wypowiedź była edytowana 1 raz.
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
To prawda, rzadko zdarzają się egzemplarze, które na tyle znają/chcą poznać kobietę, że wiedzą, co jej się podoba, potrafią ją zaskoczyć (pozytywnie, bo negatywnie to u nich bułka z masłem). Ale zdarzają się. Z drugiej strony trzeba nauczyć się tego, że oni tacy po prostu są - ich mózg inaczej funkcjonuje i nie jest to zwykle (bo nie zawsze) kwestia ich złej woli. I trzeba nauczyć się cieszyć z tego, w jaki sposób okazują uczucie - nawet jeśli jest to nietrafiony prezent, choć czasami ma się ochotę powiedzieć mu żeby sam sobie te kolczyki nosił lub sam używał takich paskudnych perfum. Kurcze, wzięło mnie na ciężkie przemyślenia
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Oto jest pytanie...
Trochę sobie żartowałam, ale myślę, że mężczyźni są prości w obsłudze i trzeba ich pewnych rzeczy nauczyć. Pamiętam np. jak dostawałam od jednego z nich takie bukiety kwiatów jak dla cioci na imieniny (wielkie, kokardki, jakieś złotka itp.), których nie znoszę. Żeby go nie obrazić, kiedyś przy okazji wspólnego kupowania dla kogoś kwiatów perorowałam na temat tego, jakie piękne są takie naturalne kwiaty, bez ozdób, najlepiej polne, albo słoneczniki, że te ozdoby tylko psują urok kwiatów itd. I nagle zaczęłam dostawać kwiaty takie jak lubię
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
No chyba że tęsknicie za loteriami. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Mężczyźni nie czytają między wierszami, wprost to jedyna droga
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
W Drogerii Natura stoją na półce - 35 zł
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9
Ja wysłałam 1 zgłoszenie, ponieważ sam w łapy wlazł mi w Tesco samotny paragon i pomyślałam, że to może znak, że mam zagrać pomimo obiecania sobie, że nie będę u nich grac. Teraz biję się po tych łapach. Wyświetl w wątku >>
asantesana
Postów 6359
Punkty karne 0
Konkursy dodane 9