Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6716277 Napisano: 16.07.2020 15:40:10 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Tullamore milczy? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6716064 Napisano: 15.07.2020 17:10:21 w Smolar
anialistopad napisał(a):

Wszyscy dostali smsy od smolara z grosza? Ja nie dostałam, a w wynikach są gratulacje i mogę normalnie wypełnić formularz laureata

Nie, ja nie mam... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6715837 Napisano: 14.07.2020 18:05:48 w Giełda Kodów ; )
Sprzedam kody Żywiec 40 gr/szt. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6715132 Napisano: 10.07.2020 15:13:40 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

asantesana napisał(a):

A Ty dalej swoje, portfele też kradną, to znaczy, że portfel jest nieudolny? Blik to jest jedna z bezpieczniejszych możliwości teraz, korzystam nagminnie i widząc prośbę o zaakceptowanie wypłaty 2 tys., której nie zlecałam zamiast klikać "akceptuj' zadzwoniłabym na policję. Cala filozofia. Równie dobrze można portfel zostawić na ławce w parku, to tak samo jak zaakceptować niezleconą transakcję. i nie piszę o Cudaczku, tylko ogólnie. I daj juz dziewczyno spokój.

Czy ty naprawde nie rozumiesz?
System nie zablokowal wyplaty 2800zl w ciagu 5-10min, u klienta ktory nie uzywa tej uslugi. Rozumie, ze ludzie musza byc bez gotowki, bez karty. I rozumie, ze masz emergency i musisz wyplacic 100zl albo 200. Ale nie kwote, ktora zeruje konto.

Myślę, że to Ty nie nadążasz za współczesnym światem i nie rozumiesz (pisze się rozumiem). Ostatnio z nowego konta płaciłam 1800 zł w warsztacie samochodowym, gdyby bank sam sobie zablokował mi tę kwotę, bo jemu się wydaje, że jak pierwszy raz czymś płacę, to nie wiem co robię, to zamiast podziękować bankowi to bym go zmieniła. To nie bank decyduje na co klient ma ochotę wydać swoje pieniądze. Akceptuje transakcję, to wie co robi. A ze pierwszy raz - taką ma potrzebę. I nie Tobie decydować dla kogo duże pieniądze to 100 zł, a dla kogo 2800. Btw te pieniądze były wypłacone w 2 ratach - raz 2 tys., drugi raz 800 zł, czyli transakcja była potwierdzona dwa razy, z tego co ja rozumiem.   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6715122 Napisano: 10.07.2020 14:42:16 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

picola napisał(a):

Superloser mam wrażenie, że nie masz pojęcia jak działa blik, a to naprawdę bezpieczna i wygodna forma płatności. Jeżeli ktoś nie czuje się na siłach korzystać z bankowości internetowej, niech korzysta z tradycyjnej. I oczywiście żal mi Cudaczka, ale przestań pisać, głupoty, że blik nie jest bezpieczny. I podstawowa zasada to czytamy co zatwierdzamy.

Czytac a rozumiec to dwie rozne sprawy. Jakby byl tak bezpieczny,  to by ludzie nie tracili kasy. Zaakceptuje strate 10-100zl, ale nie 2800zl z konta, ktore generalnie Blika nie uzywa.
Bo albo klient jest nieudolny albo usługa. 

A Ty dalej swoje, portfele też kradną, to znaczy, że portfel jest nieudolny? Blik to jest jedna z bezpieczniejszych możliwości teraz, korzystam nagminnie i widząc prośbę o zaakceptowanie wypłaty 2 tys., której nie zlecałam zamiast klikać "akceptuj' zadzwoniłabym na policję. Cala filozofia. Równie dobrze można portfel zostawić na ławce w parku, to tak samo jak zaakceptować niezleconą transakcję. i nie piszę o Cudaczku, tylko ogólnie. I daj juz dziewczyno spokój. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6715099 Napisano: 10.07.2020 13:21:55 w Wkurza mnie...
superloser napisał(a):

Bo jest napisane, nie znaczy zrozumiane.
A bank nie powinien zakladac, ze kazdy klient ma obcykany internet banking. Technologia ułatwia zycie ale tez ogranicza wiele osob, ktore nie maja pojecia o co chodzi np. w placeniu zegarkiem. Ludzie tez bezmyslnie daja swoj pesel, numer dowodu, adres zamieszkania i zameldowania Agencja Promocyjnym - I naiwnie ufaja uczciwosci  kogos, komu by nie pozyczyli 100zl. Ale, ze to agencja i nagroda za 100-200zl to sie przeciez glupio ufa.
Nawet kasjerce w Biedrze nie mozna bylo ufac z glupimi nalepkami na pluszaki ... takie czasy  emotka

Od zarania dziejów za głupotę i niewiedzę się płaciło, więc skąd to zdziwienie? Dlaczego to inni mają dbać, żeby człowiek nie robił głupot? Każdy ma swoją wolną wolę, chce sobie bezmyślnie kliknąć, wysłać nr dowodu itd., to jego sprawa. Strasznie mnie wkurza niańczenie dorosłych, pełnosprawnych umysłowo ludzi i przerzucanie odpowiedzialności za ich czyny. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6714802 Napisano: 09.07.2020 12:15:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy jest aktualnie jakiś konkurs na alkohol, może być "lepszy" (nie na piwo)? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6713911 Napisano: 03.07.2020 18:38:37 w Wkurza mnie...
as32572 napisał(a):

Jestem leworęczna, bóle w łokciu tak, ale kiedyś miałam uraz tej ręki więc zwalałam na to. Przy laptopie jak najbardziej i tez obstawiam kręgosłup szyjny.
Dziękuję za radę, poćwiczę ten zdrowy kręgosłup w weekend, gdyby tlyko on mnie tak strasznie nie nudził...
Masz może do polecenie jakieś zajęcia online, czy chodzisz stacjonarnie?

Jeszcze dorzucę do tego co napisałam - ja jak już poznam ćwiczenia w jakimś treningu, to przy kolejnym zakładam słuchawki bezprzewodowe z dobrym podcastem, wykładem czy audiobookiem, wyłączam dźwięk prowadzącej ćwiczenia i słuchając ciekawych rzeczy "przy okazji" ćwiczę, tylko na nią zerkając, nie ma wtedy miejsca na nudę emotka   Wyświetl w wątku >>
2 joan, as32572 0

asantesana

#6713898 Napisano: 03.07.2020 17:27:22 w Wkurza mnie...
joan napisał(a):

as32572 napisał(a):

Jestem leworęczna, bóle w łokciu tak, ale kiedyś miałam uraz tej ręki więc zwalałam na to. Przy laptopie jak najbardziej i tez obstawiam kręgosłup szyjny.
Dziękuję za radę, poćwiczę ten zdrowy kręgosłup w weekend, gdyby tlyko on mnie tak strasznie nie nudził...
Masz może do polecenie jakieś zajęcia online, czy chodzisz stacjonarnie?

Do mnie przychodził rehabilitant, ale efektów brak - pomógł mi jedynie mówiąc, do jakich mam iść lekarzy i na co się zgadzać (ponoć bardzo często przeprowadzane są ZBĘDNE operacje "cieśni nadgarstka"). Moja historia:

Dodam, że cieśń nadgarstka to ulubione słowo wszystkich neurologów, dzięki takiemu, który się u mnie uparł na cieśń miałam bardzo bolesne i drogie badanie kopania prądem. Oczywiście wyszło, że nie mam. Nie pomogły argumenty, ze przy cieśni nie mogą boleć małe palce dłoni, bo tam nerw z nadgarstka nie dochodzi, ani ze jednocześnie bolą mnie oba nadgarstki, a pracuję tylko prawym. Pani była przekonana o swojej racji, bo "wszystko się zdarza". Pomógł mi za to pan wykonujący USG, polecił spanie w usztywniaczach (jak się nie ma profesjonalnych to nawet w rękawiczkach rowerowych), żeby nie zginać nadgarstków w nocy nieświadomie + zajęcia ze zdrowego kręgosłupa, dodatkowo w domu mam roller (taki twardy wałek), na którym wałkuję plecy, gdy za długo siedzę przed komputerem. Po kilku miesiącach wizyt i badań przeszło samoistnie, lekarzy uznałam za dziwny twór, choć nadal muszę uważać z przeciążeniem nadgarstków. Wyświetl w wątku >>
2 joan, as32572 0

asantesana

#6713590 Napisano: 02.07.2020 13:35:29 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
jokan napisał(a):

asantesana napisał(a):

Czy dowiadywał się ktoś u źródła co znaczą enigmatyczne "produkty Bref" w konkursie Albedo w Lewiatanie?

ja rozumiem tak, ze kupic dowolny z produktow Bref dostepny w sklepie....w regulaminie umknelo im slowo "produkty" bo jest napisane tak "kupić dowolne marki Bref" emotka emotka

W innych miejscach są "produkty marki bref" i na plakacie też, ale podobnie było w Biedronce i wystarczył 1 produkt. Takiej wersji będę się trzymać emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6713583 Napisano: 02.07.2020 13:01:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy dowiadywał się ktoś u źródła co znaczą enigmatyczne "produkty Bref" w konkursie Albedo w Lewiatanie? Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6712952 Napisano: 30.06.2020 11:42:36 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Czy w Tullamore przechodzi więcej znakow niż 1 sms? Regulamin milczy na ten temat. Help! Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6712649 Napisano: 29.06.2020 12:21:38 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Z którego etapu Magnesii informują dzisiaj?  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6711871 Napisano: 24.06.2020 23:27:24 w SMACZNEGO - sprawdzony przepis
agusiac87 napisał(a):

szukam sprawdzonego przepisu na tort wegański - czy ktoś może polecić coś co robił i było smaczne ?  

Robilam ostatnio tofurnik truskawkowy  z netu, niby polecany, niby smaczny ale dla mnie bez szału... 

Dlatego zależy mi na przepisie sprawdzonym na pyszny wegański tort emotka

http://ostra-na-slodko.pl/2017/04/08/jaglane-rafaello-rafaello-z-kaszy-jaglanej-weganskie-bezglutenowebezlaktozowe/
Robiłam to jako tort na urodziny mojej chrześnicy - weganki. Dla mnie dość dobre nawet, a ona stwierdziła, że lepsze niż jada w kawiarniach wegańskich. Ozdobiłam oczywiście ładnie. Jedynie co, to namęczyłam się przy blendowaniu, trzeba mieć mocny sprzęt, jakiś malakser najlepiej, żeby masa wyszła dość gładka. No i nikt z nie-wegan nie zgadł, że to z kaszy jaglanej. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6709576 Napisano: 15.06.2020 13:01:01 w Wkurza mnie...
visserarthur napisał(a):

Co to jest "włącznie"? Jak coś jest "do", to do konca dnia, a nie włącznie, czy wyłącznie  emotka . Jak tydzień trwa od poniedziałku do niedzieli, to z niedzielą, czy nie? (dla niektórych tydzień trwa od niedzieli do soboty, ale to i tak ta sama zasada).
Reasumując- jeśli bony nie działają, należy interweniować.
Jak pociąg jedzie z Wrocławia do Krakowa, to jego bieg kończy się w Opolu? Nie dojeżdża do Krakowa? (uproszczenie, nie będę wszystkich stacji wymieniać, liczy się pierwsza i ostatnia).

Kiedyś dyskutowałam o tym z kolega informatykiem-programistą i dla niego jeśli coś jest do niedzieli, to znaczy, ze do soboty 23:59:59 i tak pisze się programy. W konkursach przyjęło się inaczej, dlatego tam jest ważna informacja w regulaminie, do której godziny, jeśli do niedzieli 23:59, to znaczy, że włącznie z nią. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6708155 Napisano: 08.06.2020 16:31:51 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
Co z Kujawskim? Termin chyba do dzisiaj. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6707644 Napisano: 05.06.2020 11:47:01 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

asantesana napisał(a):

forrrum napisał(a):

...dostrzegam w tym pewną niekonsekwencję
Luzik.

Oj... emotka

Ojtam, ojtam emotka
Ale pomogło, co? Rozładowałaś trochę napięcie przez tę gadkę? emotka emotka emotka

Ja się nie napinam, bo od napięć robią się zmarszczki emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6707638 Napisano: 05.06.2020 11:37:15 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

asantesana napisał(a):

forrrum napisał(a):

A napiszesz później, co to dało? emotka

Nie, bo to moje życie, moja skrzynka i mój spam emotka

...dostrzegam w tym pewną niekonsekwencję emotka Bo jeśli tak cenisz sobie prywatność, to czemu dzielisz się publicznie na forum swą frustracją z jej naruszania? To też pewnego rodzaju obnażanie. emotka
Luzik. emotka

Oj Cebuś... emotka Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6707633 Napisano: 05.06.2020 11:32:18 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

asantesana napisał(a):

Chyba napisze do Onetu, niech coś z tym zrobią. Zaryzykuję  emotka  To jest nietypowy spam.

Ryzykuj sobie do woli. Twoja skrzynka, Twoje życie, Twój spam. emotka
P.S. A napiszesz później, co to dało? emotka

Nie, bo to moje życie, moja skrzynka i mój spam emotka Wyświetl w wątku >>
1 @gnieszk@ 0

asantesana

#6707627 Napisano: 05.06.2020 11:25:19 w Wkurza mnie...
forrrum napisał(a):

asantesana napisał(a):

Chyba napisze do Onetu, niech coś z tym zrobią.

Jedyne, co prawdopodobnie zrobią (o ile w ogóle), to wpiszą Cię na listę tych, którym warto uprzykrzać życie, bo się przejmują, w odróżnieniu od innych. emotka Tym sposobem wystawiasz się tylko na cel kolejnych ataków. Oni z tego żyją, nie przepuszczą okazji.

Zaryzykuję  emotka  To jest nietypowy spam. Wyświetl w wątku >>
0 0