Wyniki wyszukiwania

Szukano wśród postów użytkownika asantesana

asantesana

#6681675 Napisano: 11.02.2020 10:32:30 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
assal napisał(a):

Podrabiać paragony regularnie? Duże agencje raz darują, drugim razem już zaczynają inaczej rozmawiać. Jeden krótki mail: "następnym razem poinformujemy odpowiednie organy..." wystarcza. 

No nie... nie wystarcza. Słowa dla osób, które oszukują i kradną nie mają żadnego znaczenia.
Przypomniała mi się wizyta u znajomej, której córka oglądając bajkę rozrabiała. Moja znajoma powtórzyła chyba kilkanaście razy "przestań, bo wyłączę Ci bajkę", "bo zaraz nie będziesz oglądać bajki". Jak myślisz, podziałało? emotka  Nie, bo brak konsekwencji zwyczajnie tylko nakręca delikwenta. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6681654 Napisano: 11.02.2020 09:44:42 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
case napisał(a):

darog, nie będę już cytował żeby nie robić drzewek.

Tylko nie zapominajmy o jednej rzeczy. Gdybym ja, prywatnie, jako Tomek Seremet, chciał złożyć zawiadomienie o możliwości popełnienia przestępstwa (a korci mnie bardzo) to musiałbym podać jakiekolwiek szczegóły, czyli np. dane osobowe tej osoby/osób.
Nie muszę chyba tłumaczyć, że nie do końca mam do tego prawo?

Tak sobie myślę, że po tym wpisie drukarze przybili sobie piątki i powiedzieli "no jednak nic nam nie mogą zrobić, bawmy się dalej". Kurcze, jak ja bym chciała, żeby znalazł się na nich sposób...  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6681035 Napisano: 08.02.2020 15:54:59 w Wkurza mnie...
rare85 napisał(a):

A czy ktoś wyjaśni mi ten zapis: "Nadesłane zgłoszenia zostaną podzielone na 30 zbiorów odpowiadających każdemu z dni sprzedaży promocyjnej (bez niedziel, kiedy możliwość rejestracji jest wyłączona), z każdego zbioru Komisja dokona wyboru pięciu najlepiej wykonanych zadań konkursowych" - to jak podzielą to według daty z paragonu, czy będzie brana pod uwagę data zgłoszenia?

Też chciałam wysyłać zgłoszenia, ale dla Karlsbadu sobota to niedziela..

Zawsze liczy się data zgłoszenia. Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6680445 Napisano: 06.02.2020 12:40:16 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
roksana2802 napisał(a):

Smolar napisał że dziś po południu będą podpiete wynika z lidla- aquafresh i Sensodyne, więc po południu można sprawdzać;)

Już są podpięte. U mnie klasycznie pasty... Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6680364 Napisano: 06.02.2020 11:12:09 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

assal napisał(a):

Auchan już podobne konkursy miał. Nagrodę zawsze odbierało się w sklepie, z którego był paragon emotka
Jak raz coś wygrałam i się w terminie wyznaczonym pojawiłam (mogłam wybrać dzień od pon-pt) za mną była wielka tablica z informacją, ze w tym oto sklepie dwie panie zdobyły taką a taką nagrodę. Tylko imiona podali, ale nagrodę wręczali tak, by tłum się zebrał dookoła  emotka  

Bo taki był zapis w regulaminie. Teraz jest inny. Poza tym również wygrałam w konkach Auchana, ale dobrze pamiętam, że zawsze podawałam adresy sklepów, w których grałam.

Zgadza się. Zawsze w zgłoszeniach był wybierany sklep.
Jak faworek pokazuje - praleczki już są w sklepach. Po jednej emotka Wyświetl w wątku >>
1 joan 0

asantesana

#6680356 Napisano: 06.02.2020 11:05:17 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

asantesana napisał(a):

No ja sie właśnie zastanawiam kto wpadł na taki cudowny pomysł... Dla mnie konkurs odpada w przedbiegach - nie mam jak przetransportować pralki ze sklepu, zwłaszcza gdy nie wiadomo z którego sklepu... 

Czyli również w ten sposób rozumiesz zapisy regulaminu?

Przypada jedna pralka na sklep, czyli na pewno będzie wystawiona. A może nawet powystawowa. Opalcowana, zakurzona, rozpakowana. Do wzięcia pod pachę... przez Khala Drogo. I teraz czy uda się umówić jakoś sensownie na jej przewiezienie między sklepami? Wątpię (ale nie wykluczam).

Trzeba wziąć pod uwagę, że jest w Polsce kilka okolic intensywnie konkursujących i co potem? Laureat ma jechać 80 km po pralkę do Auchana, którego wyznaczy mu organizator, bo wszystkie najbliższe markety zostały już "obstawione"?

Tak sobie myślę, że w konkursach ostatnio siedzą coraz więksi (tu wstaw epitet). Bo są 2 wyjścia, albo mamy jechać po pralkę "gdzieś, nie wiadomo gdzie", zamiast w zgłoszeniu wpisywać jakiś kod sklepu, albo będą je przewozić między sklepami. Ja mieszkam 2 km od Auchan i oni przywiozą do sklepu, a ja będę poszukiwać transportu, żeby ją przewieźć do siebie. I tak, widziałam te pralki wystawione w sklepach - porysowane, pozrywane folie. Nie na moje nerwy.    Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6680340 Napisano: 06.02.2020 10:49:15 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

faworek napisał(a):

W konkursie o pralki jest 74 pralek i 74 Auchanów. Czy wie ktoś czy jest 1 pralka na Auchan? Z Regulaminu to nie wynika, ale wolę dopytać emotka  

NIE odnośnie słania zgłoszeń -> bo w zgłoszeniu nie podaje się info o sklepie.

TAK odnośnie odbioru pralki -> bo to organizator narzuca, skąd laureat ma pralkę odebrać (pewnie stoją wystawione w sklepach). Oznacza to, że jeśli np. w Twojej okolicy wygra 15 osób, to może i 100 km będziesz musiał jechać po tę pierońską pralkę (odbiór osobisty!)

No ja sie właśnie zastanawiam kto wpadł na taki cudowny pomysł... Dla mnie konkurs odpada w przedbiegach - nie mam jak przetransportować pralki ze sklepu, zwłaszcza gdy nie wiadomo z którego sklepu...  Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6680142 Napisano: 05.02.2020 15:57:35 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
joan napisał(a):

olunka napisał(a):

u mnie 0/3

U mnie: 0/4. Ale na pewno lista laureatów jeszcze nie podpięta, bo jakże bym mogła nie wygrać zestawu past? Wykluczone! emotka

Mam taka samą teorię, nie podpięli, bo zostało mi jeszcze 0,5 m kw. mieszkania, na którym nie ma past! Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6679774 Napisano: 04.02.2020 12:27:28 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
iwona0103 napisał(a):

anetia68 napisał(a):

anko napisał(a):

Bransoletka Fantasia DPD - wygrane 8.01 oraz 12.01

U mnie tez. Czy u ciebie również było konieczne podawanie nr dowodu osobistego przy protokole odbioru ?

U mnie tez. Nie chcialam wpisywac to kurier powiedzial, ze nie wyda paczek... tego numeru nie powinno sie podawac, nie ma obowiazku wg regulaminu emotka

Mnie też ostatnio tak powiedział, powiedziałam, ze w takim razie niech odeśle paczkę, porozmawiam z agencją na temat wpisywania takich danych i wydał mi paczki emotka
ps. Im więcej osób odmówi, tym szybciej agencje się nauczą.  Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6679408 Napisano: 03.02.2020 09:37:57 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
roksana2802 napisał(a):

asantesana napisał(a):

roksana2802 napisał(a):

Z ciekawości zapytam- czy zdarzyło Wam się kiedyś, że mieliście już nagrodę z jakiegoś konkursu w domu, a organizator dopiero Was wezwał do przesłania oryginału dowodu zakupu? Bo jak tak się zagłębiam w te regulaminy, to wynika z nich, że trzeba długo te paragony trzymać, a ja je notorycznie wyrzucam po wynikach/przesłaniu skanu;p

To nie wyrzucaj, bo jest coś takiego jak rezerwa i możesz stracić nagrodę. Paragony nie zajmują dużo miejsca.

O rezerwie jeśli jest mowa w regulaminie to trzymam paragony. Ale bardziej zastanawia mnie czy jak już odbiorę nagrode( bo wysłałam im skan potwierdzający zakup)To czy za jakiś czas mogą chcieć oryginał, bo tak wynika z regulaminu emotka  nigdy mi się to nie zdarzyło i nie wiem czy na to uważać czy nie

Nie znam takiego przypadku. Ale nie chciałoby mi się wybierać które paragony wyrzucać, które nie  emotka  Standardowo trzymam wszystkie w małym pudełku pół roku, co jakiś czas robię porządki i wyrzucam wszystkie starsze. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6679404 Napisano: 03.02.2020 09:32:34 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
roksana2802 napisał(a):

Z ciekawości zapytam- czy zdarzyło Wam się kiedyś, że mieliście już nagrodę z jakiegoś konkursu w domu, a organizator dopiero Was wezwał do przesłania oryginału dowodu zakupu? Bo jak tak się zagłębiam w te regulaminy, to wynika z nich, że trzeba długo te paragony trzymać, a ja je notorycznie wyrzucam po wynikach/przesłaniu skanu;p

To nie wyrzucaj, bo jest coś takiego jak rezerwa i możesz stracić nagrodę. Paragony nie zajmują dużo miejsca. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6678848 Napisano: 31.01.2020 14:36:25 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
lowmacp z którego dnia wygrana w Glade? Gratulacje. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6678713 Napisano: 31.01.2020 11:04:08 w Wkurza mnie...
freyja88 napisał(a):

assal napisał(a):

Freya88: Oficjalnie, trzeba okazać dowód. Kurierzy się spieszą, na mieście dają dokumenty byle komu... i są efekty  emotka
Dane nasze są wszędzie. Ubezpieczenia, urzędy, szpitale itp. 
W wielu miejscach do niedawna zostawiało się skan dowodu, a do baz danych ma dostęp wiele osób. Niestety, rząd zamiast zająć się takimi rzeczami, jak nadążanie za oszustami, będzie narzekał na sędziów. Przy każdej umowie powinien być okazany dowód, dostawa - na adres zameldowania itp.
Można wziąć pożyczkę w Polsce na kogoś, znając jego pesel i pokazując fałszywe prawo jazdy  emotka

Ja jestem zarejestrowana na stronie BIK i mam wykupiony abonament roczny. Co miesiąc pobieram raport i sprawdzam czy nie ma w nim jakiś "lewych" pożyczek. Ale co z tego? Niektóre są bez BIK a telefony też tam nie widnieją u operatorów emotka
I dlaczego nie dostałam ponagleń zapłaty przez tyle miesięcy. Adresu musieli nie znać czy jak?

No właśnie dlatego pytałam, czy dostałaś jakieś rachunki, bo to jest bardzo dziwna sprawa skąd policja o tym wiedziała, chyba że to gruba sprawa na szeroką skalę. Ktoś sobie zaznaczył w umowie faktury elektroniczne, natomiast jakim cudem telefon dostarczono na obcy adres, przecież play ma w rejestrach ten adres i łatwo dojść do delikwenta. Jedyne co mi przychodzi do głowy, to podawanie fałszywego adresu dostarczenia i umawianie się z kurierem poza lokalem. Ale wtedy musiałby mieć fałszywy dowód. Co wiścej, ta osoba musiałaby podać telefon kontaktowy dla kuriera, a telefony są teraz przypisywane do osoby, więc taka akcja to już dużo zachodu i byle kto jej nie zrobił.   Wyświetl w wątku >>

asantesana

#6678697 Napisano: 31.01.2020 10:44:41 w Wkurza mnie...
freyja88 napisał(a):

Zastanawiałam się czy was niepokoić, ale stwierdziłam, że lepiej napisać to co mnie spotkało. Właśnie wróciłam z Komendy Policji na której dowiedziałam się, że ktoś wziął na moje dane dla siebie telefon w abonamencie. Sieć Play, czas umowy: marzec. W mieście w którym miało zdarzenie nigdy nawet nie byłam. Jak powiedziałam policjantom o tym, ze biorę udział w wielu konkurach  i przy niektórych muszę podać swoje dane to stwierdzili, że wysoce prawdopodobny jest wyciek danych z agencji reklamowej, ale nie tylko! To mógł być kurier, który moje dane widział na protokole, to mógł być pracownik magazynu jakieś agencji. Możliwości jest sporo. Niby nie mam się czego obawiać (powiedział policjant), bo takie sprawy zazwyczaj kończą się dobrze, ale chyba czeka mnie bezsenność kilkudniowa... Umowa została zawarta WIRTUALNIE! Ja nie mam żadnego telefonu na abonament, więc chciałam was zapytać: Czy podpisując umowę na abonament, którą przynosi do domu kurier należy okazać dowód tożsamości? Bo jeśli tak to jakim qźwa cudem to się stało?!

Freya, a jak to się stało, że się o tym dowiedziałaś? Przyszedł do Ciebie jakiś rachunek za telefon?
Ja byłam kiedyś pracownikiem Play i regularnie co jakiś czas byłam wzywana na policję. Wyświetl w wątku >>
1 brucee 0

asantesana

#6678560 Napisano: 30.01.2020 17:13:20 w Dyskusje o innych konkursach (bez klików)
melancholia napisał(a):

Czy ktoś wie gdzie da się wykorzystać karty Sodexo Travel&SPA z Farmio? Myślałam, że będzie można nimi płacić w drogeriach. Zarejestrowałam kartę, pobrałam listę punktów, gdzie można z niej korzystać, ale są tam podane tylko kody MCC. Niby jest 7298 Zdrowie i uroda sklepy, ale nie znalazłam nic co by działało pod tym kodem. Rossman, Douglas, Sephora, Natura mają inny kod MCC, którego nie ma na liście  emotka

Ja tego typu karty realizowałam w salonach kosmetycznych. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6677652 Napisano: 27.01.2020 18:55:08 w Wkurza mnie...
pikawka napisał(a):

Mimo wszystko wolałabym jeść i chudnąć. 
Mam niedoczynność tarczycy i Hashimoto. Przez ostatni rok przytulam dobre 10 kg. Tarczyca mi skacze ostatnio bardzo. Do tego musiałam brać sterydy przez 3 miesiące i waga też poszła w górę. I docinki ze strony np. teścia czy kogoś z rodziny p.t. Ale przytulam. No kurła.... gdzie moja figura się pytam emotka

Kochana, przy Hashimoto podstawa to dobry dietetyk, taki specjalizujący się w tej chorobie. Moja koleżanka odstawiła tabletki, które miała brać do końca życia i dopasowaną dietą wyszła na prostą z fatalnych wyników. Niedawno urodziła zdrowe dziecko, a miała nie moc zajść w ciążę przez chorobę. Bardzo polecam lekturę nt. żywienia w Hashimoto + dietetyk specjalista i wrócisz do dawnej figury emotka    Wyświetl w wątku >>
1 pikawka 0

asantesana

#6677137 Napisano: 25.01.2020 16:45:54 w Dziś dotarła nagroda z.... (tylko info!)
renatak0 napisał(a):

escada napisał(a):

bony do Carrefoura od Indykpola - kurier DHL samowolnie odstawił do Zabki ( w sms info ,że nieudamna próba dostarczenia, taaaa, a kto w domu warował)

U mnie identyczna sytuacja

U mnie wrzucił do skrzynki bez pytania kogokolwiek i bez próby dostarczenia, bo w domu ktoś był cały dzień. Chyba kurierzy DHL powinni iść na bezrobocie, skoro im się nie chce pracować. Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6677040 Napisano: 24.01.2020 22:40:47 w Kupię...
Kupię kod na fotoksiążkę.  Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6676916 Napisano: 24.01.2020 15:13:11 w WC - rozmowy o wszystkim
zielonaszpilka napisał(a):

ziolko napisał(a):

emotka  
Ejj.. a może przeniosę tą całą dyskusję do tematu WC DAMSKI??
emotka  
emotka  

przenieś emotka  chyba Cię nie pozwiemy emotka

edit: ew. może lepiej WC rozmowy o wszystkim emotka  bo może jakiś pan poczuje się urażony emotka

Zdecydowanie WC koedukacyjne będzie lepsze na tę dyskusję  emotka Wyświetl w wątku >>
0 0

asantesana

#6676780 Napisano: 24.01.2020 10:55:10 w WC - rozmowy o wszystkim
donia7 napisał(a):

Prosiaczku kiedyś byli tacy konkursowicze, którzy wymiatali, udzielali się na forum, dawali porady. Pamiętam jak w konkursie Timotei w Biedronce na 40 nagród było 35 wygranych na forum, bo tyle osób się pochwaliło. Ja dopiero wtedy zaczynałam, ale ludzie potrafili kosić takie nagrody i nikt tego nikomu nie wypominał. Wątek "Gratulacje dla wygranych" wręcz tętnił życiem emotka  

Teraz coś napisać, to zaraz dogryzanie. Na tylu forumowiczów są super ludzie, ale pojawiają się też tacy trolle, którzy tylko się udzielają, aby dogryźć i zrobić komuś przykrość.

Gdyby nie to, to forum nadal ma swój urok, ja lubię tu zaglądać cały czas emotka  

Ale kiedy "kiedyś"? Chyba że grałaś wcześniej, przed rokiem rejestracji na forum. Bo ja jestem tu od początku 2012 roku i owszem, zmieniło się wiele, ale przede wszystkim łatwość/trudność wygrania czegokolwiek. Tylko czy to efekt zmiany forum czy zmiany konkursów i wzrost konkurencji? Kilka lat temu na zgłoszenie wydawało się 2 zł, teraz 20, nagród typu 100 iPadow było na pęczki, teraz 1 tablet i 100 past, konkurencja też wzrosła wielokrotnie. A cenzuraburze i afery plagiatowe były odkąd pamiętam, tyle że ludzi mniej na forum to i afer trochę mniej...   Wyświetl w wątku >>